torsdag, april 14

FN sa 50 miljoner klimatflyktingar 2010 - var är de?

FN står bakom IPCC och dess rapporter. Jag har ofta hårt kritiserat dem för att deras prognoser och klimatmodeller inte håller måttet. Det går inte att göra klimatprognoser 100 år framåt i tiden. Svårt att verifiera - det tar ju lång tid innan vi får svaret.

Men ibland gör FN klimatförutsägelser som sträcker sig över kortare tid. 2005 påstod FN att det kommer att vara 50 miljoner klimatflyktingar 2010.
Källa
Uppdatering 2011-04-16 Sidan som länken pekar på helt plötsligt tagits bort. Jag testade den innan publicering. Fadäsen var väl för stor för att få stå kvar när nu bloggare och media började skriva om det.

Den som vill läsa mer + se kartan gå till WUWT. Denna gång hann Moderna Myter före WUWT.
Slut uppdatering

Nu undrar jag - var är dessa 50 miljoner? Från vilka länder har de flytt? Vart flydde de? 50 miljoner är ett mycket högt tal så det kan inte gå obemärkt förbi. Redan några tusen flyktingar från kriget i Libyen slås upp stort i media.

Sanningen är att återigen har FN haft grovt fel i sina prognoser. Det har inte blivit några stora klimatförändringar. Havet stiger inte mer än marginellt och orkanerna uppför sig ungefär som tidigare. Tro inte på IPCC, FN och dess olika organ. De är politiskt drivna och säger det politiker vill att de ska säga. Samma sak gäller gammelmedia. De säger det som är politiskt korrekt. De struntar i osäkerheter i prognoser och ignorerar forskare som har andra uppfattningar.

Det FN säger är sanning verkar gammelmedia i Sverige tro eller låtsas tro på. Vad det gäller klimatflyktingar har FN haft totalt fel. De var inte ens i närheten av verkligheten. Får vi se någon svensk vetenskapsjournalist kritisera FN för det? Kanske Svt och Uppdrag Granskning? Nej, räkna inte med det.

2 Comments:

At 15 april, 2011 16:33, Blogger Jan Persson said...

Länken till ursprungsförutsägelsen är numera bortplockad. Så lägligt, som man säger,

För den intresserad finns den dock fortfarande att läsa här:

http://replay.waybackmachine.org/20080501091406/http://maps.grida.no/go/graphic/fifty-million-climate-refugees-by-2010

 
At 16 april, 2011 02:25, Anonymous Anonym said...

Tycker att jag hört i Svenska media,
SVT, att man försöker göra något åt
klimatförändringar,gäller då Afrika
mest och Bangladesh,man har åtgärds-
program för att komma till rätta med
klimatförändringar,alltså en mjukare ton i klimatfrågan nu.
Så att man skall kunna klara av klimatförändringar bättre.
ALI.K.

 

Skicka en kommentar

<< Home