lördag, februari 19

Klimathotsalarmisterna möter hårt motstånd i USA

För ett par månader sedan rapporterade jag efter min USA-resa att klimatfrågan tagit en ny vändning i USA. Efter valet i USA möter nu klimathotarna hårt motstånd i Representanthuset. De vill sluta finansiera IPCC och EPA (Environmental Protection Agency) röstades ner av den republikanska majoritetet.
Källa Källa

EPA vill reglera koldioxiden och klassa den som en miljöfara. Nu blockeras detta. Man får komma ihåg att USA fungerar inte som svenska Riksdagen. Presidenten har veto. Men i praktiken har Obama blivit en "lame duck" i klimatfrågan.

I ankdammen Sverige kommer du inte få läsa något om detta i Main Stream Media. Tro inte att Karin Bojs kommer att skriva om detta. Men osvuret är bäst. Men betydelsen av den nya klimatrealismen och motståndet mot alarmisterna ska inte underskattas. Nu är det inte bara forskare som protesterar mot IPCC utan USA:s Representanthus.

Denna stora vändningen i klimatfrågan kom i samband med att Climategate avslöjade korruptionen bland IPCC:s främsta representanter. Läs mer här av Fred Singer som jag träffade på en konferens i New York 2009. Lindzen, Singer m.fl. är oerhört meriterade klimatforskare. Klimathotarna vill naturligtvis göra ner dessa forskare. Men som Lindzen sa - till slut kommer vi att vinna för alarmisterna har vetenskapligt fel och vi har rätt.

Tyvärr får vi alla betala för våra svenska politikers inkompetens i form av höga elräkningar, undermåliga järnvägstransporter och idiotisk beskattning av bilar. Sverige ska alltid vara världens samvete och gå före tror vi själva. I USA och stora delar av världen struntar man i lilliputlandet Sverige. Det är bara ett spel för det inhemska galleriet för politikerna. Satsade vi våra "miljöpengar" utomlands skulle vi få ut 10-100 gånger mer för pengarna. Men detta görs inte för då förstörs spelet för det inhemska galleriet. Potemkimkulisserna måste upprätthållas till varje pris. Precis som i Nordkorea. Men en dag rasar allt ihop och då ska vi inte glömma Maud Olofsson och Karin Bojs.

PS. temperaturen ute är nu -20 grader :) lite utanför Stockholm. Måste bero på globala uppvärningen eller hur Maud Olofsson? "Vi kommer aldrig att överge klimatmålen" sa Maud. Hybris - Maud kan inte påverka klimatet även om hon inbillar sig detta.

9 Comments:

At 20 februari, 2011 01:29, Anonymous Anonym said...

Om jag kunde begripa hur utbildade människor kan hålla på med sådana debila idéer som 2 grads-målet, dvs att det inte är solen, ej heller havsströmmarna och absolut inte det omgivande universumet som avgör hur klimatet blir, ånej sådana futiliteter betyder intet, när alliansregeringen i gamla svedala avgör den framtida temperaturen!

För några decennier sedan skulle människor som dillade om att de kunde bestämma vilket klimat planeten skulle ha om 50 år förpassas till något av våra talrika sinnessjukhus.

Jag kan bara finna två alternativ till den överväldigande politiska uppslutningen kring 2-gradersdilleriet:

a) man tror verkligen på det - då är man rent korkad och direkt olämplig att besluta i frågor som angår allmänhetens väl och ve

b) man vet mycket väl att 2-gradersmålet är rent skitsnack, men kör på ändå av diverse anledningar (t ex att ens övrig familj tjänar bra med kulor på klimatljugandet)- då är man en fräck cyniker/bedragare som borde förpassas till sinkaburum i stället för att sitta och ljuga och bedra om klimatet i riksdagen

Men det kanske finns andra alternativ till uppslutningen till något som jag ser som hybris? Informera mig!

Börje S.

 
At 21 februari, 2011 15:01, Anonymous Anonym said...

Bäste Anonyme Börje S.
Du skriver om dåtidens talrika sinnessjukhus. I dagens Sverige finns knappt ett sinnesjukhus kvar bevisligen dräller det av "patienter" i olika konstellationer kring de styrande i detta land.
Tydligen är de flesta frigångare.......
HälsarUiU

 
At 22 februari, 2011 02:23, Anonymous Anonym said...

UiU

Tja, det var kanske inte så jag tänkte. Vi behöver våra politiker. Hade jag varit trettio år yngre kanske jag hade gett mig in i politiken för att efter bästa förmga förhindra den dårskap som klimatreligionen, håller på att försätta oss i.

Men eftersom jag är 65 tänker jag att ägna resten av min tid åt den specialitet jag förkovrat mig i under alla år.

Jag tror på ett samhälle drivet av kunniga specialister, kuggar med stor insikt i sin utvalda gren.

Jag tror att kunskap inom ett ytligt sett smalt område gynnar helheten. jag är själv en sådan specialist.

Det förutsätter att specialisterna har stor integritet och reser ragg när någon försöker driva specialisten i en riktning som svär mot specialistens insikt i sitt smala område.

Det är där klimatvetenskapen svikit. Klimatvetenskapen inom IPCC har, så som jag ser det, sålt sig till politiken och levererat de resultat som politikerna beställt.

Journalistiken har glömt sin viktigaste uppgift: att vända på stenar så att inte bara den delen av stenen som är slipad blir beskriven. Här har vetenskapsjournalisterna hos DN, SD, sydsvenskan, P1, TV1 och TV2 svikt sina specialiteter å det gruvligaste, vad gäller rapporteringen inom klimatgeschäftet.

Eftersom jag själv håller på med musik kan jag ta ett föredömligt exempel från min specialistvärld:
Johann Sebastian Bach. Han var vanligtvis en fridsam och plikttrogen organist, men lade någon överhet sig i hans musikskapande så protesterade han så våldsamt att han av samma överhet blev kastad i fängelse.

I vårt fridsamma samhälle behöver specialisten än så länge inte frukta samma våldsamma övergrepp. Men visst, den som envisas med att hävda sin integritet inom sitt specialistområde kanske får bo i lägenhet i stället för i villa eller köra en småbil i stället för en BMV à 350.000 kr.

Jag, för min del, tror det är bättre att bo i lägenhet med sin integritet i behåll än att bo i en renovrerad herrgård som sprattelgubbe åt diverse maktintressen. jag tror också att den specialist som värjer sig är mer samhälssnyttig än den som, för att att ta ett exempel med initialerna PH, anpassar sin specialistkunskap efter rådande mode och kör sin populärvetenskapliga show med att avråda från kälkinköp som julklapp till de små, eftersom vintrar med snö aldrig mer kommer tillbaka.

Om jag går tillbaka till politikerna, dessa specialister som samhället absolut inte klarar sig utan, och som också är värda all respekt för sitt kunnande inom sitt område, så kan jag ändå inte låta bli att undra: Hur kan det komma sig att klimatfrågan, denna ickefråga som ska kosta väljarna det relativa välstånd de eventuellt har kämpat sig till, hur kan det komma sig att så många riksdagspolitiker som VET att klimathoteriet är ett aldrig tidigare skådat bedrägeri håller käften med sin insikt?

Varför inte riskera det där riksdagsuppdraget och ta bladet från munnen och tala om för riksdagen, p1 och vetenskapsredaktionen på TV1 och 2 vad han/hon tycker om uppenbara bedrägerier som klimathoteriet?

Knsensus i riksdagen? Otänkbart för 30 år sedan. Varför är de sem VET så in i helvete tysta?

Förstår de inte att de skulle mått bra mycket bättre om det sagt vad tycker i frågan?

Och eftersom blogginnehavaren Per Welander inte bangar för att uppträda under eget namn ska jag från och med nu själv skriva under med mitt:

Jag heter Börje Sandquist och uträttar mitt dagliga värv på musikhögskolan i Malmö.

 
At 22 februari, 2011 07:00, Blogger Dividendum said...

I det stora hela har du rätt, Börje. Har själv hävdat samma sak i många olika forum i många år.

Politisk dådkraft som den tar sig ut i våra moderna samhällen (världen över, vågar jag påstå) lär bli till allas (mänsklighetens) vårt förfång...om inga radikala saker händer, likt The House förslag att "defund" IPCC och EPA. Nu står alla världens länder utanför Kyoto-avtalet...utom EU, det är för komiskt alltså. EU måste måste vara den socialpolitiska envisa blindhetens hemvist på jorden.

 
At 22 februari, 2011 08:35, Anonymous Emil Sunesson said...

Att det finns ett utbrett motstånd i USA kan väl inte förvåna någon. Ett mera okunnigt folk finns inte. Där förkastar man ju även evolutionsteorierna mm.

 
At 22 februari, 2011 09:25, Blogger Per Welander said...

Emil: Detta "okunniga" folk har de främsta universiteten i världen och de flesta nobelpristagarna. Har du aldrig hört talas om "Die dummen Schweden"?

 
At 22 februari, 2011 22:14, Anonymous SasjaL said...

http://www.faktoider.nu/dummen.html

 
At 23 februari, 2011 08:57, Blogger Unknown said...

Bor för närvarande i USA och att säga att det är ett utbrett motstånd tycker jag är att ta i, den stora skillnaden är att det finns ett politiskt motstånd samt att media är tämligen ointresserade av klimatfrågan. Gemene man som jag träffar verkar tämligen ovetande om man för frågan på tal.

 
At 23 februari, 2011 11:55, Anonymous Anonym said...

Börje, jag är dig i hälarna rent åldersmässigt och kan väl också erkänna att den politiska delen har kunnat varit mer aktiv, men jag har haft den absurda tanken att politiker är kloka personer så jag har valt efter min övertygelse ...i de flesta fall. Tyvärr kan man lätt påstå att de övertygelser som varit, i min tanke som konsensusberättigade, har fått glidfötter och därför kanske jag får ta dumstruten på i egenskap av röstare.
Min engagemang har väl förändrats men man måste försöka att styra om när man känner att saker och ting går åt helvete. Nackdelen av detta engagemang är väl att hur jäkla klok man än känner sig så körs man ideligen över av s.k. bättre-vetande....
Men ge mig.... ..näääää!!
Hälsar UiU som hellre fryser en aning i det vintriga Sverige än svettas ymnigt i söderns sol.

 

Skicka en kommentar

<< Home