måndag, december 13

Varför sjunker inte markpriserna på Maldiverna?

Våra politiker tror på det, mycket av gammelmedia tror på det. IPCC säger så. Maldiverna kommer att hamna under havsytan när havet stiger på grund av globala uppvärmningen. Eller? Kommer ni ihåg det fåniga mötet under vatten som regeringen på Maldiverna ordnade?

Men om nu de bäst informerade (våra politiker!?) säger att Maldiverna kommer att försvinna i havet snart - varför sjunker inte markpriserna? Markpriserna på Maldiverna är höga och stabila. Det gäller äver andra ställen på jorden som påstås snart ska hamna under vatten. Fundera på saken och dra era egna slutsatser. Har marknaden fel eller försöker politikerna lura oss?
Källa

Glöm inte att det var bara ett par år sedan gammelmedia visade fejkade bilder med Stockholms Stadshus under vatten. Samtidigt måste kajen där skärgårdsbåtarna går i Stockholm sänkas då havet sjunker pga av landhöjningen. Men snälla politiker i Stockholm - Alliansen, sossarna och miljöpartister i Riksdagen säger ju att havet ska stiga. Utredningar sätts igång och skattepengar slösas bort för att vi inte ska få bygga sjönära mer.
Källa.

Nu kommer elpriset att raka i höjden då Alliansen satsat på vindkraftverk istället för ny kärnkraft. Industrier stängs. Men statens skatteintäkter ökar då elpriset höjs. Tänk på detta då du ser Andreas Carlgrens leende när han talar om framgångarna i Cancun. En ny fond om upp till hundra miljarder dollar ska skapas för att föra över pengar till diktaturer. Men en sak glömdes i det hela. Vem ska betala och hur mycket? Räkna med att Sverige frivilligt tar på sig att skänka dina skattepengar. Samtidigt som våra fattigpensionärer sitter med stearinljus för de inte har råd att tända de nya miljöfarliga lågenergilamporna. Den vanliga glödlampan har ju förbjudits av EU. Hur du ska skydda dig om en lågenergilampa får sönder kan du läsa av Kemikalieinspektionen [länk].

Känner du dig lurad?

Dags producera version II av filmen "En ding, ding, ding, ding värld". Bara att klippa ihop från Cancun och andra FN-jippon.

20 Comments:

At 14 december, 2010 02:45, Anonymous Anonym said...

Ja, jag känner mig, lurad, blåst, dragen vid näsan, skojad, bedragen, uppskörtad,förd bakom ljuset, svindlad, vilseledd, sviken, duperad och bluffad av media av alla slag, av en förmodligen köpt klimatvetenskap och av våra politiker som tänker genomföra klimatbluffpolitiken till varje pris.

Och jag är så j-a förbannad, ilsken och upprörd över detta sanslöst förljugna geschäft, denna till bristningsgränsen uppblåsta lögnballong som med en aldrig sinande reklambudget sköljer över oss vareviga dag. Tala om översvämning, det systematiska ljugeriet som håller på att dränka oss alla i en aldrig tidig skådad stormflod av ickeargument och i religion insiktsfull bakslughet.

Jag talar om klimathotsprojektet som våldtagit folkets tankar och vars avsikt är att med rädslan som medel krama musten ur medborgarna i det som kallas västländerna.

Ledande politiker som försöker inbilla mig att det är politiken som bestämmer vilken temperatur atmosfären på jorden ska tillåtas ha. Genom att installera kvicksilver lampor, fylla tankarna med de hungrigas minimala matportion, genom att skita ner haven med järnsulfat, genom att sätta upp gigantiska vindmöllor som levererar högst 20% av installerad effekt när det INTE behövs osv osv.

"Är 2 grader inte lite väl mycket?" Jo för f-n vi säger väl 1,5 grader. Mer får det inte bli om 50 år!"

Det ledarskikt som håller på med sånt dilleri måste vara

a) medveten om att "det är sånt skitsnack som krävs för att skoja packet dit vi vill". Då är det den gemena slugheten som talat

b) tro på sitt egna skitsnack. Då är det den gränslösa dumheten som sagt sitt

Fy fanken vad jag är arg! Var ska jag göra av all denna ilska orsakad av klimathotsdravlet?

Per W.! Skriv mer, så som du gjorde för bara ett år sedan! Du är en viktig röst mot det klimathotsdårhus som vi alla mot vår vilja plötsligt befinner oss mitt upp i.

Börje S.

 
At 14 december, 2010 11:26, Anonymous Anonym said...

Orkar inte ens skriva lika mycket som Börje S. så därför (skriver) jag likadant som honom fast det räcker att läsa hans inlägg.....kan bara hålla med!!
Hälsar UiU

 
At 14 december, 2010 14:45, Blogger Thomas Palm said...

Har Per Welander redan glömt bort alla olika husbubblor, nu senast den i USA? Där var det uppenbart att folk köpte hus där de inte skulle kunna betala lånen på sikt, men likafullt steg priserna. Per tycks fallit för myten om den rationella marknaden.

 
At 14 december, 2010 16:49, Blogger Per Welander said...

Thomas Palm: Tänkte inte på det. Huset kommer att sköljas bort om några år men priserna håller sig för att det är en bubbla :). Kul att du är tillbaka Thomas. Uppskattar dina kommentarer ( skojar inte).

 
At 14 december, 2010 18:12, Anonymous Tanja Bergkvist said...

Per, jag har försökt förstå mig på landets tillstånd: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/03/15/en-vetenskaplig-ansats-till-forstaelse/

Men det var ju för över ett år sedan. Du som fysiker kanske kan hjälpa mig att revidera den utifrån dina kunskaper? :-) Detta var ju innan valet och det var ju tur att inte Sahlin kom till makt för som du ser skulle världen gått under då. Den komponenten får du inte ändra i min modell! ;-)

 
At 15 december, 2010 00:34, Blogger Per Welander said...

Tanja: Jag tror det är kört. Den politiska adeln undergräver demokratin. Media kontrolleras via att journalisterna utbildas till att bli slavar till adeln. Inte förrän vi når botten så rasar det ihop. Att kämpa som du och jag via nätet bromsar vansinnet men upphäver det inte. Klimatbluffen i Sverige rasar ihop pga av influenser utomlands ifrån och att verkligheten avviker från politiska modellen.

"The most dangerous man to any government is the man who is able to think things out for himself, without regard to the prevailing superstitions and taboos. Almost inevitably he comes to the conclusion that the government he lives under is dishonest, insane, and intolerable..."
— H.L. Mencken

Gäller kvinnor också.

 
At 15 december, 2010 09:49, Anonymous Anonym said...

IPCC har väl inte påstått att priserna skall sjunka?
Det är ju öarna som skall sjunka. Man måste hålla isär saker och ting.
Tänka stort är fel, inte tänka är PK
Bim

 
At 15 december, 2010 09:59, Blogger Thomas Palm said...

Per, folk bygger hus på alla möjliga olämpliga ställen. Längs kuster som ofta drabbas av orkaner, på kanten av aktiva vulkaner, vid floddeltan där floden regelbundet översvämmas eller rentav flyttar sitt flöde osv. Vad bevisar det tycker du?

 
At 15 december, 2010 11:28, Blogger Per Welander said...

Bim sa: IPCC har väl inte påstått att priserna skall sjunka?
Det är ju öarna som skall sjunka. Man måste hålla isär saker och ting.

Det gäller att läsa innantill. Jag har inte påstått någonstans att IPCC sagt att priserna ska sjunka. Men marknaden tror uppenbarligen inte på IPCC:s budskap - det var vad denna artikel handlade om.

 
At 15 december, 2010 12:58, Anonymous Anonym said...

Snälla Per.
Det var ironi. Vi får ju inte tänka själva om klimatet. :D

Hämtat från Wikipedia:
Den största utmaningen för landet under det tidiga 1990-talet var behovet av snabb ekonomisk utveckling och modernisering, med tanke på dess begränsade resurser som främst består av fiske, jordbruk och turism. Det fanns också en oro över att havsnivån förväntades stiga, vilket skulle vara katastrofalt för de lågt belägna korallöarna. I början av 2000-talet framkom dock att havsnivån hade sjunkit under de föregående årtiondena. [2]

Maldivierna ser införandet av islam år 1153 som hörnstenen i landets historia. Islam är fortfarande statsreligion.[3]

Vem som helst kan googla på Internet om Maldivernas historia.

Med PK menar jag naturligtvis Politiskt Korrekt. Ha det bra alla, och få inte klimatångest.
Bim

 
At 15 december, 2010 13:05, Blogger Per Welander said...

Bim: Missade det :). Det går lite fort när man ska hinna läsa kommentarerna på någon kort paus ibland.

 
At 17 december, 2010 16:03, Anonymous Anonym said...

Hej på er alla i detta kalla land. Vill bara göra ett inlägg med en intr. artikel

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kallaste-december-pa-135-ar_5815503.svd

Vill även passa på att rekomendera en väldigt rolig/intr film om jorden och miljö.

http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw&feature=player_embedded

Hls Paulo Campos

 
At 17 december, 2010 20:17, Anonymous Tanja Bergkvist said...

Ja det ÄR en ding ding värld. Här kommer en blodtryckshöjare:

KEMIBÖCKERNA SAKNAR ETT GENUS- OCH ETNICITETSPERSPEKTIV!

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/17/genuskemi-och-nagra-klavertramp-i-det-politiskt-inkorrekta-trasket/

 
At 18 december, 2010 11:53, Blogger Per Welander said...

Thomas Palm sa: Per, folk bygger hus på alla möjliga olämpliga ställen. Längs kuster som ofta drabbas av orkaner, på kanten av aktiva vulkaner,

Skillnaden är procentuellt drabbas ganska få hus av orkaner av full styrka under sin livstid. Vulkaner kan ha tusen år mellan utbrott. Klimatalarmister säger att Maldiverna kommer att hamna under vatten snart och detta irreversibelt (i alla fall under mycket lång tid).

 
At 18 december, 2010 15:23, Anonymous Tanja Bergkvist said...

Se de första minuterna här - man kan köra in koldioxiden i marken igen: http://svtplay.se/v/2266247/vetenskapens_varld/varfor_bli_gammal_

 
At 19 december, 2010 13:39, Anonymous Anonym said...

Till Tanja

Dr Max som driver bloggen Andas Lugnt har räknat lite på tekniken med koldioxidavskiljning.

1% av de globala utsläppen skulle generera en volym på 2,5 milliarder fat/år vilket, enligt Max är lika stor volym som Irans och Norges oljeproduktion.

Sedan ska denna CO2 (i vätskeform under högt tryck) transporteras till lämpliga förvaringsplatser.

Åtgärderna kostar energi och vi skulle gå miste av 30% av energiinnehållet i oljan.

Nu talade man i programmet om pappersindustrin, men de mängder lagrad CO2 som det då är frågan om betyder noll och intet i helheten. Money waste.

CO2 är en ofarlig gas så länge halten är låg. Men skulle det läcka ut i höga halter från någon depå, så blir det livsfarligt att vistas i närheten.

CO2-lagring är en idiotisk alt imbecill kapitalförstörande idé som nu utnyttjas av lycksökare inom teknikbranschen.

Läs gärna mer hos dr Max:

http://andaslugnt.blogspot.com/2010/12/koldioxidavskiljning-kan-bli-promille.html

Börje S

 
At 19 december, 2010 15:00, Anonymous Anonym said...

En marknad är rationell i alla delar om den tillåts vara en marknad med enkla tydliga regler om hur handel skall gå till. Punkt slut.
Dagens alla olika slags marknader är sönderreglerade för att alla västvärldens maktetablissemang (semisocialistiska sossar) skall tjäna (beskatta, avgiftsbelägga, etc.) på att normalt funtat och hederligt folk arbetar och sliter och ökar sitt eget välstånd genom arbete och handel.
Var snäll och bespara oss dina marxistosande idéer om marknader och samhällstyren, tack, mr Palm.

//Dåndimpen

 
At 23 december, 2010 17:53, Anonymous Anonym said...

Jag kan inte sluta fnissa åt de här inlägget. Sedan när blev markspekulanter på tropiska öar kända för att ha långsiktiga perspektiv på miljön och jorden överhuvudtaget?

Hela vår västerländska värld går ut på att, har man pengar, köper man. Vare sig det är fånigt eller inte.

Kan förresten tipsa om smhi:s nya ocean-tjänst där folk själv kan kolla läget på istäcken vid polartrakterna. Inte dumt.

 
At 23 december, 2010 21:22, Blogger Per Welander said...

Anonym: Fnissa på du. Marknaden har visat sig överlägsen den socialistiska planekonomin. Därför rasade kommunismen ihop. Men du kan ju hoppas på att planekonomiska Nordkorea blir en framgångsrik stat och du får rätt.

Sen kan jag ju fnissa åt att vi återigen har en riktigt kall vinter och inte en varm snöfri som klimatalarmisterna varnat oss för.

GOD JUL och hurra för en vit jul!

 
At 27 december, 2010 07:44, Anonymous Neoliberal Agenda said...

Intressant inlägg.

Om man nu ska ha koldioxidavgifter så de gå till de individer som förlorar pengar pga ökande temperatur. Tänk dig rika personer som äger mycket mark och fastigheter. Knappast vad planekologerna hade tänkt sig.

Liksom vid andra brott så är det offret som ska kompenseras, inte staten. Om jag blir nedslagen av en ligist så ska ju inte staten få en massa pengar...

Angående marknadspriser på maldiverna så kan det ju vara så att marknaden tror att politikerna kommer kunna hindra temperaturökningen mha koldioxidskatter.

 

Skicka en kommentar

<< Home