torsdag, december 9

Väderexpert varnar för extremt kallt väder

Nu pratar vi väder och inte klimat. Den tidiga vintern i Skandinavien har överraskat många när media bara gapat om hur varmt vi kommer att få det. Klimatalarmisten, den långhårige meteorologen Pär, har ju sagt att det blir inga fler Vasalopp framöver pga av snöbrist.

En annan meteorolog - Joe Bastardi - med långtidsprognoser som specialitet varnar nu att vädret närmaste två veckorna kommer att bli extrem snöigt och kallt i Sverige [länk]. "PREPARATION FOR RENEWAL OF EXTREME COLD FROM FRANCE TO SCANDINAVIA AND WEST THROUGH THE UK SHOULD BE MADE". När är jag tittar på GFS-prognoserna för Sverige och Stockholm verkar Bastardi få rätt [länk], [länk]. Välj Metric på Stockholmsprognosen så blir det klarare.

Nyss hemkommen från USA kan jag konstatera att klimatfrågan i USA är politiskt död. Senator Inhofe uttrycker detta tydligt [ länk]. Visst det kan komma något uttalande från Cancun som inte är förpliktigande. Detta fåniga IPCC-jippo med 20.000 deltagare som festar och roar sig på skattebetalarnas bekostnad. Tråkigt för dem att "Al Gore-effekten" slog till och det blev ovanligt kallt. Ingen har väl glömt klimataktivisterna i Köpenhamn förra året iklädda sommarkläder när det snöade.

Svensk media och Anders Carlgren lever fortfarande i svenska bubblan. Massa vindkraft och meningslösa skatter med hänvisning till IPCC. När jag tittar på vindkraften så ser jag att aktuell effekt just nu är 45 MW av installerade 1142 MW. Kom igen Carlgren - är det dessa subventionerade kraftverk som ska rädda oss denna kalla vinter? De står ju still!!! Elräkningarna denna vinter kan komma att bli skyhöga. Vem har ansvaret?

Vetenskapligt har inte så mycket hänt. Men Climategate satte fart på media och klimatbluffen kom i dagen. Korruptionen inom IPCC kom också i ljuset. Nu gäller det för politiker och klimatalarmistiska journalister att rädda ansiktet. Minnet är kort så jag tror de lyckas med detta. Jag tror att Karin Bojs får sitta kvar på DN. Men i klimatfrågan har hon blivit tystare.

Det är en ny mediaordning nu. Jag hävdar att Internet har gjort det möjligt att avslöja bluffer och lögner. Gammelmedia och politiker kan inte så lätt lura oss längre. Tusentals forskare och andra har via nätet knäckt politiska klimatbluffen. Climategate var katalysatorn.

Eftersom svensk media inte säger att de har haft fel så kommer det att ta tid innan klimatbluffen avslöjas i Sverige. Så småningom tränger sanningen från utomlandet in till oss. Och då Karin Bojs ska jag ta fram dina gamla artiklar och analysera.

Ett annat skojeri som politiker håller på med är genustokerier. Även Alliansen deltar i skojeriet att skapa en ny sorts människa. En man får inte tillåtas vara man längre och en kvinna ska omvandlas till man. Dags att avslöja Alliansen och genustokerierna. Här har ju sossarna en given vinnare för nästa val men de deltar hellre gärna själva i skojeriet. Läs mer på Tanja Bergkvists blogg och du kommer att häpna vilket galet land vi lever i.

Tills vidare - långkalsonger på samt ta fram snöskyffeln!

12 Comments:

At 10 december, 2010 00:17, Blogger magnus said...

Hm, hur ska man tjäna pengar på att beskriva K*r*n B*js m fl om några år? I sagoform kanske. "Det var en gång en samling skribenter som fick för sig att egga varandra till att skrämma upp...".

För att slippa förtal dolde jag i namnet ovan vokaler med '*'! ;)

-
Apropå genusteorier följer de väl i sociologi/humaniora idag på universitet accepterade postmoderna och post-postmoderna koncept t ex ser allt som sociala konventioner som vi beklagligtvis ser som sanna. Men då inte sanning antas finnas (får finnas) ska allt som liknar sådana (även att män oftare är brandmän) bekämpas. Den "forskning" som gör det bygger iofs på definierade metoder och analyserar konstruktioner som ska krossas.

Bill Wittle på Pajamas Media talar om detta, särskilt nymarxistiska varianten kritisk teori, i ett Youtube-klipp.

 
At 10 december, 2010 18:51, Anonymous Tanja Bergkvist said...

Långkalsonger? :-) Hela förra veckan rasade debatten på Metros insändarsida om att män borde använda strumpbyxor! Däremot ska inte flickor leka med rosa leksaker eller annat "könskodat material".

För att citera SOU 2006:75 ( http://www.regeringen.se/content/1/c6/06/72/88/1a5ba502.pdf ) där det på sidan 19 fastställdes att "förskola av den svenaka modellen representerar såväl ett barnpedagogiskt som ett könspolitiskt projekt" så kan man läsa vad svenska förskolepedagoger ska ägna sig åt på sidan 110: På förskolan Kullegården i Partille har man istället för att plocka bort något valt att köpa in fler flickleksaker, samtidigt som personalen "arbetar för att avkoda allt material och ge det samma status". Könsavkoda leksaker - det är vad svensk förskolepersonal ska ägna sig åt.

Men detta är bara början. På sidan 52 under 2.6: ”Män + förskola = jämställdhet?” diskuteras andra länders jämställdhetsarbete i förskolan, där man också vill ha in fler män. Dessa länder vill dock ha in fler män av fel skäl!

Bland annat kritiseras det skotska projektet ”Men in childcare” som startades i början av 2000-talet, för att projektet ”bygger i stort sätt enbart på tankar om kvinnors och mäns olikheter. Initiativtagarna till projektet ser män som i grunden olika kvinnor. De bör komma in i förskolan för att fylla en funktion som kvinnor aldrig kan göra.”

Fråga: varför vill då svenska genusvetare ha in män i förskolan?

Och om inga skillnader finns - varför behövs då "kvinnlig kompetens" i bolagsstyrelserna? Det fanns ju ingen könsskillnad? Hur ska man nu ha det? Hm...

Och man tar ett hårresande exempel på hur det också kan gå snett, även om man lyckas rekrytera en man till personalen: i en förskola var det oftast den manlige pedagogen som plockade fram bandyklubborna! Detta var en "förväntan" som ställdes på honom av barnen, vilket i Genussverige skulle ge både honom och barnen irreversibla hjärnskador manifesterade i form av idéer om könsskillnader.

Läs den spännande historien om genuspedagogik i föskolan i fyra delar: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/06/10/genuspedagogik-i-forskolan-del-4/

 
At 10 december, 2010 18:52, Anonymous Tanja Bergkvist said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 10 december, 2010 21:52, Blogger benke said...

Per, när du säger att endast 45 MW av installerade 1142 MW är igång, vet du om det är en tillfällighet eller ett genomsnitt?

Det vore intressant att veta det. Om det är genomsnitt så är det dags att ansvariga för detta gigantiska slöseri med skattebetalarnas pengar ställs till svars.

 
At 11 december, 2010 01:45, Anonymous Johan said...

Bra jobbat Per!

 
At 11 december, 2010 13:19, Blogger Per Welander said...

benke: 45 MW var momentaneffekten. Just nu är samlade effekten 323 MW, dvs mindre än 1/3 kärnkraftverk.

Det finns samlad statistik på Vindstat. Ett av de många, många problemen med vindkraft är att det måste blåsa lagom mycket. Får vi ett högtryck med arktisk kyla är det ofta vindstilla.

 
At 11 december, 2010 21:28, Blogger benke said...

Tack för svaret Per. Jag kommer att läsa på mer om detta.

 
At 12 december, 2010 01:08, Anonymous SashaL said...

Tanja B:
Det stora problemet med att få fler män i förskolan, är att inte allt för speciellt länge sedan, så såg man pedofiler både högt och lågt.

Enbart att en man arbetade på en förskola, kunde alltså väcka misstankar ...

 
At 13 december, 2010 12:38, Anonymous Elin Ottergren said...

Jag måste säga att det känns ganska naivt att tro på att människan inte skulle ha någon påverkan på klimatet och vår planet.
I varje ekosystem kommer dess organismer såklart att göra ett miljömässigt avtryck och människan är en överlägsen art med överlägsen förmåga att forma sin omgivning. Att vi sedan inte vet allt om effekterna av vårt handlande och att det finns politiker som kommer att utnyttja båda polariteterna i debatten kring detta till vad de anser är nytta är förstås ofrånkomligt. Men förnuftet säger mig att vi alla måste ta ansvar. Jag kan nog sträcka mig till att hålla med om att CO2-utsläpp kanske inte är av främsta prioritet, men det är onekligen ett symptom på något allvarligare - nämligen att vi bygger vår världs kraftigt expanderande ekonomi och befolkning på fossila bränslen. Dessutom är jag nog benägen att tro att mänsklig påverkan på klimatet inte med nödvändighet måste innebära uppvärmning totalt sett. En större instabilitet i klimatet torde rimligen innebära mer extremt väder även om vi globalt sett i genomsnitt får ett varmare klimat. Nog står vi som mänsklighet inför en prekär situation oavsett klimatbluff eller ej. Så även om det är obekvämt för industri och näringsliv att tvingas agera utifrån detta och sätta ekonomiska incitament på lägre prioritering så är det en utveckling vi inte kan blunda för.

 
At 13 december, 2010 15:39, Blogger Per Welander said...

Elin Ottergren sa: Jag måste säga att det känns ganska naivt att tro på att människan inte skulle ha någon påverkan på klimatet och vår planet.

Om du menar att jag tror eller har sagt det så har du fel. Jag tror på växthuseffekten, tror att bebyggelse påverkar lokala klimatet, att det är skadligt att hugga ner skog, luftföroreningar kan påverka klimatet.

Växthuseffekten ensam kan nämligen inte höja temperaturen mycket, det är inte fysikaliskt möjligt. Klimatbluffen består av att man skapat andra mekanismer "positiva återkopplingar" som påstår höja temperaturen.

Vad jag säger är att det finns ingen fysikalisk grund att säga att mänskliga växthusgasutsläpp kommer att höja globala temperaturen avsevärt. Det samma gäller att det inte finns grund för att oväder kommer att öka eller havsytan stiga radikalt.

De miljarder som kastas ut på att något reducera CO2-utsläppen är ett mycket dåligt sätt att använda skattepengar. Det finns mycket viktigare saker såsom avskaffa fattigdom, ren miljö, billig energi t.ex. kärnkraft.

 
At 19 december, 2010 16:57, Blogger Per Welander said...

Konstaterar att Joe Bastardi med sin 14-dagars prognos verkar få rätt. Snöigt och kallt i Europa. De närmaste dagarna ser inte bättre ut här i Sverige. Kylan och snön håller i sig. Isläggning pågår nu vid Danmarks kuster. Enligt en prognos jag såg från SMHI finns det risk att en stor del av Kattegatt blir isbelagd till nyår.

 
At 01 januari, 2011 14:41, Anonymous Anonym said...

Om kattegatt blir isbelagt behöver vi inte ta bron över till Danmark utan knalla på isen som Karl X Gustaf gjorde.
Kalle S

 

Skicka en kommentar

<< Home