torsdag, december 30

Stockholmsinitiativet utsedd till årets förvillare

Stockholmsinitiativet (SI) har av organisationen Vetenskap och Folkbildning (VoF) utsetts till årets förvillare [länk]. Som ordförande i Stockholmsinitiativet vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Någon vetenskaplig motivering finns inte utan bara svepande som att (SI) går emot IPCC som "sammanställer aktuellt forskningsläge".

Detta är en politisk utmärkelse som skulle göra gamla stalinister gröna av avund. Bland de som varit med och utsett SI till åres förvillare finns Per Edman - tillika aktiv i klimatalarmistiska Uppsalainitiativet. Vetenskapliga motiveringen verkar mycket tunn och jag undrar om inte VoF själva utser sig till årets förvillare.Men nu är detta en politisk utmärkelse. Den som ifrågasätter hypotesen att mänskliga växthusgasutsläpp kommer att medföra att globala temperaturen kommer att öka med 2-6 grader ska göras ned. Denna dogm får inte ifrågasättas.

Hypotesen om den stora temperaturökningen pga koldioxidutsläpp finns inte bevisad någonstans. Istället har man tagit fram otillförlitliga klimatmodeller som "bevisar" detta. Vad SI påstår är att det inte finns vetenskapligt underlag för att våra växthusgasutsläpp kommer att medföra en stor ökning av jordens temperatur. En mindre ökning - ja det är möjligt - men att det skulle finnas positiva återkopplingar är inte bevisat. Klimatmodellerna är så osäkra så att de duger inte till att gör prognoser. Därför kallas de av IPCC för scenarier och inte prognoser.

Att kritiskt granska politiska IPCC och politiken bakom är en av huvuduppgifterna för SI. Korruptionen inom IPCC och Climategate har visat att många inte har rent mjöl i påsen.

Hur var det med de snöfria vintrarna vi skulle få? Nu är det andra vintern i rad som är kall. December 2010 kommer bli en av de kallaste på över hundra år i Sverige. Visst är det väder och inte klimat. Men hade det varit det varmaste på hundra år hade gammelmedia och politiska adeln skrikit om den globala uppvärmingen. När nu vi får rekordkalla vintrar säger klimatalarmisterna att det beror på globala uppvärmingen!!!??? Fel - ingenstans i klimatmodellerna finns detta med flera rekordkalla vintar med. Modellerna klarar inte att göra regionala prognoser.

De som stöder IPCC är livrädda för att ta den vetenskapliga debatten. Därför finns dessa s.k. utmärkelser som ska lura allmänheten och skrämma skeptiker till tystnad. Men makten kan inte styra klimatet och kommer inte att lyckas lura alla. Det senaste året har en rad motgångar drabbat klimatalarmisterna. I USA och flera andra länder håller klimatfrågan på att dö. Så småningom kommer detta att ske i Sverige också. Allmänheten blir mer och mer skeptisk till alla (falska) larmrapporter. Havsytan stiger inte dramatiskt utan lugnt och linjärt. Globala temperaturen har legat nästan konstant de senaste tio åren.

Tag fram skidorna och njut av det fina vintervädret. Vi kommer att få fler kalla vintrar framöver så tro inte på alarmister som hotar med snöfria vintrar och inga fler Vasalopp. Bilda dig en egen uppfattning istället.

UPPDATERING 2011-01-01: Stockholmsinitiativet har nu svarat på Newsmill.
SLUT UPPDATERING

UPPDATERING 2011-01-12: På Newsmill har nu tre artiklar skrivits om förvillarutnämningen.
Vetenskap och Folkbildning har trampat i klaveret av professor Germund Hesslow
Stockholmsinitiativet förtjänar sin förvillarutmärkelse av Magnus Westerstrand och Olle Häggström
Stockholmsinitiativet: Vetenskap och Folkbildning förtjänar utmärkelsen "Årets förvillare" av professor Ingemar Nordin
SLUT UPPDATERING

12 Comments:

At 30 december, 2010 19:56, Anonymous Tanja Bergkvist said...

Deppa inte Per, låt mig lätta upp stämningen med ett konstverk jag skapade idag på bloggen :-)
http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/30/mitt-bidrag-till-den-moderna-konsten/

 
At 30 december, 2010 20:07, Blogger Per Welander said...

Tanja: Jag deppar inte. Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi varit framgångsrika. Tydligen får vi inget pris. Dåligt.

Att läsa din blogg denna gång lättar upp stämningen. Annars tror jag det är en galen genusvärld när jag läser dina inlägg. Tror inte svenska folket är medvetna om galenskaperna.

 
At 30 december, 2010 22:18, Anonymous Anonym said...

Klimathotet är så hotande när WeatherAction kan förutse vädret och vindsnurror förbrukar mer energi är dom producerar: http://toryardvaark.wordpress.com/2010/12/29/uk-wind-turbines-consume-more-enerygy-than-they-produce/


Är det inte dags att börja censurera Internet på allvar för att få bort alla dessa tokiga åsikter och endast låta dom statligt och veteskapligt godkända åsikterna synas? Yttrandefrihet är till ondo för det är bara tokstollar som kan motbevisa våra teorier med fakta som gör att vi ser dumma ut. Så förbjud yttrandefriheten för att dom är terrorister!

Ha ett så trevligt nytt år med den nya grundlagen, mer förbud, mer kontroll och mer censur för detta leder till utveckling! Utveckling betyder att man skall ha stora toppstyrda organisationer med mycket makt i toppskiktet dom dirigerar allmänhetens tycke och tänkande! Friheten ligger i att begränsa frihetens område för då vet folk mer att dom kan lägga mer frihet på det fria området som har kvar, för närvarande. Med detta så kommer dom då lägga mer energi på denna lilla frihet och då kommer det utvecklas ännu snabbare på just detta statligt och vetenskapligt klassade friheten!


/ Torgny

 
At 30 december, 2010 22:18, Anonymous Anonym said...

Visst är det så att alla goda tekniker som alla vet oljebolagen har köpt upp eller motverkat för att motverka sitt monopols undergång. Om nu klimathotet var sant så hade våra "folkvalda" politiker sparkat skiten ur dessa företag och sagt: "UT MED SKITEN PÅ MARKNADEN FÖR VI SITTER I REN JÄKLA KNIPA HÄR!" Istället skall vi höja skatter, ge pengar till korrupta organisationer, pracka på allmänheten lågenergikvicksilverlampor (Hur mycket energi och material kostar det att producera och driva en lågenergikvicksilverlampa mot en glödlampa vid samma ljuseffekt, exempelvis 60W?).

Om våra politiker verkligen hade villat lösa problemet så hade dom läst om det som finns på Internet vilket kan minska förbrukningen markant på transportfordon och bostäder (Upplys allmänheten om danska Solarventi-panelerna?). Istället skall mänskligheten packas in som sillar i städer och åka kollektivt. Om man vill vara fri ute på landet är man beroende av att ha bil, men då är man miljöbov! Det hade man inte varit om man hade fått tillåtelse av makthavarna att använda vatten (väte) som bränsle vilket det finns flertalet bilar/lastbilar världen över som kör 100% på. Effektivare motorer är implosion (skapande) och inte explosion (förstörelse).

Lösningarna finns men korruptionen och dess följeslagare vill inte att det skall komma ut för då minskar deras maktfaktor markant.


/ Torgny

 
At 30 december, 2010 23:38, Anonymous Anonym said...

Vem kan ta SI på allvar när man länkar till skeptikerns handbok?

http://joannenova.com.au/globalwarming/translations/swedish/handbokfortankare1.1.pdf

Detta är det mest vilseledande dravel som någonsin utgivits...

 
At 31 december, 2010 02:16, Blogger Per Welander said...

Anonym sa: Detta är det mest vilseledande dravel som någonsin utgivits...

Har du inte någon saklig kritik att komma med? Vad är det som är fel? Du kanske inte hittar några och därför slänger ur dig ord som "dravel".

Sen återigen skriv inte som Anonym utan använd signatur.

 
At 31 december, 2010 03:51, Anonymous Realist said...

Schysst länk till skeptikerns handbok.
Den var väl värd att gå igenom.
Tack Anonym

 
At 31 december, 2010 03:56, Anonymous L. Bohlin said...

Fortsätt oförtrutet och hav förtröstan, tiden kommer att ge dig förkrossande rätt i allt.

 
At 31 december, 2010 06:49, Anonymous SasjaL said...

Anonym, 30 december, 2010 23:38 -
Om du ändå var inne på Joanne Novas hemsida, kunde du har läst under "About", för att se vem hon är. (Tips: en mycket väl ansedd person)

 
At 31 december, 2010 11:59, Anonymous Anonym said...

Anonym utan signatur den 30 december, 2010 23:38.

Jag ska skärpa mig och skriva under med signatur samt vara konstruktiv i min kritik av skeptikerns handbok framöver.

Först och främst vill jag länka till en bra video av Ulf Danielsson som heter "Det räcker inte med att lyssna till vetenskapen – man måste förstå också" som förklarar grunderna bakom vetenskaplig forskning.

http://www.axess.se/tv/webbtv.aspx?id=1834

Efter detta ska jag återkomma med konstruktiv kritik av handboken.

Magnus

 
At 02 januari, 2011 10:57, Anonymous Anonym said...

Årets Förvillare 2010 blev Sven Ove Hansson grundare av VoF enligt sajten Årets Förvillare som är en motaktion mot föreningen Vetenskap och Folkbildning meddelar sajten Vetenskap och Folkbildning. Förvirrande? Ingen fara. Gå från klarhet till klarhet:

http://aretsforvillare.nu/ och http://vetenskap-folkbildning.nu/

 
At 04 januari, 2011 11:55, Blogger brodeur said...

Magnus du skriver nonsens inlägg. Att vara skeptisk till att det finns positiv feedback av någon större magnitud är den springande punkten. Det finns inga "vetenskapliga" tolkningsproblem som förhindrar detta. Tvärt om 99 % av den sk klimatforskningen bygger på att det finns en stark positiv feedback, detta använde man för att dra en massa fantasiska slutsatser om ditt eller datt. Så lägg ner tramsandet med att hänvisa till diverse tv program och att indirekt insinuera att Skeptiker inte "förstår".

 

Skicka en kommentar

<< Home