torsdag, december 23

Miljövänsterns moraliska dilemman

Ibland kommer olika åtgärder i konflikt med miljömålen som politiker och miljöorganisationer har satt upp. Målen kan vara felaktiga eller rent politiska. Ett par exempel:

* Vindkraftverk kan ge ren mycket dyr energi men dödar utrotningshotade fåglar och medför stora olägenheter för de som bor nära.

* Etanol är (påstås det) växthusgasneutralt men medför höga matpriser, skövling av regnskogar samt giftiga utsläpp av t.ex. aldehyder som är cancerframkallande.

* Dubbdäck påstås ge farliga utsläpp men räddar samtidigt liv.

* Lågenergilampor kan spara energi men innehåller kvicksilver och är farliga för miljö och människor.

Vad har då politiska klassen och miljöorganisationer valt för väg? Jo alltid den politiskt korrekta. Miljön är bara viktig när den gynnar deras egna politiska mål. Olägenheter och miljörisker med den valda, ofta skattesubventionerade, vägen tonas ner eller ignoreras helt. Med några få undantag är hela Miljöpartiet en organisation för egen politisk karriär och inte för att rädda miljön. Men politiker från Miljöpartiet är så duktiga på att berätta sina sagor att sossar och Alliansen hänger på. Har ni förresten tänkt på att gammelmedia har givit Miljöpartiet ett frikort? De granskas eller kritiseras ytterst sällan. Om man granskar "vetenskapsjournalister" m.fl. från Svt och gammelmedia så har de ofta ett förfluten från vänsterinriktade miljöorganisationer.

Vår egen Andreas Carlgren börjar likna Sveriges svar på Bagdad-Bob när han försvarar etanolen och alla skatter på den politiskt styrda globala uppvärmningen. Jag kan i mina drömmar se honom bredvid Stadshuset som är täckt av is från den kommande istiden när han säger "det finns ingen is" och "IPCC har lovat snöfria vintrar". Tänk på det när vi nu kan få den kallaste december i modern tid i Sverige. Ett antal rekord kommer att slås. Min egen termometer visar nu -17 grader. På vintern är det nästan alltid två grader kallare där jag bor än i Stockholms innerstad. Tydligt exempel på hur stadsmiljö påverkar lokala klimatet.

God Jul på er alla!

5 Comments:

At 24 december, 2010 00:06, Anonymous Anonym said...

En seriös granskning av miljövän-
stern,konsekvens,vad är förnybar energi,vad mer än vattenkraft t.ex.
För var det Björn Gillsäter som stod
för verkliga miljösatsningar,han var
inte så flummig om metoder för miljö
förbättringar och satsningar för
verkliga miljöproblem.
Detta miljögranskande saknas nu i
Sverige.
Debatten blir 'flummig' vilka mål
för framtidens miljösatsningar.
För det finns kraft i det fördolda
även i Sverige,för detta behövs
en genomtänkt strategi i Sveriges
miljösatsningar i framtiden.
Önskar GOD JUL till alla och Per.
ALI.K.

 
At 27 december, 2010 11:05, Blogger brodeur said...

Man granskar inte sina kompisar och ”tycka likt” vänner. Det är märkligt hur en liten udda vänsterklick genom likriktade åsikter kan styra medias rapportering helt utan någon konspiration eller centralstyrning.
Den ene MP/V journalisten skriver något som han tycker är bra. Eftersom de flesta andra delar han eller hennes obskyra åsikter så blir det en form av ”Sanning”.
Detta genomsyrar framför allt ”klimat-”, ”invandringspolitik” och ”genustrams”.

 
At 27 december, 2010 15:04, Anonymous Anonym said...

God Efter Helg Per!
Ny kommer tiden för norrsken eftersom solen enligt TT har piggnat till igen efter ha varit i dvala så nu har aktiviteten börjat om och vi får väl också, tyvärr, nya politiskt korrekta, dock ej vederhäftiga påståenden i klimatdebatten.......Gott Nytt År från UiU.

 
At 29 december, 2010 13:37, Blogger Josef Boberg said...

Den ”svenska modellen” har sina brister, tyvärr tyvärr...

Gott slut - och Gott Nytt År !

önskar Josef

 
At 29 december, 2010 16:10, Blogger Per Welander said...

Vänligen gör inte reklam för egna bloggar här. Men länka gärna till artiklar.

 

Skicka en kommentar

<< Home