torsdag, december 2

Cancún - Japan vägrar förlänga Kyotoprotokollet

Efter Climategate och fiaskot i Köpenhamn 2009 har förväntningarna vid FN:s klimatjippo i Cancún varit nedtonade. Klokt - Japan har uttalat att de inte under några omständigheter kommer att medverka till ett nytt Kyotoprotokoll.
Källa

Även i USA har klimatalarmisterna tappat makt. Valet har nedfört att demokraterna inte har majoritet i representanthuset längre. Det finns en stor skeptisk hållning bland många republikaner till AGW. Jag är nyligen hemkommen från USA och har följt amerikansk media ett tag. Obama är trängd just nu och klimatfrågan är åtminstone tillfälligt död. Ekonomin och arbetslösheten är de stora frågorna. Att USA skulle gå med på någon drastisk minskning av koldioxidutsläppen är inte sannolikt. I alla fall kommer det bli svårt att få igenom det i kongressen.

För övrigt är det hyckleri att tusentals delegater ska åka till olika semesterorter varje år. Det handlar om ett politiskt jippo och inga reella förhandlingar. Förhandlingarna skulle kunna äga rum med ett fåtal deltagare per land. Dessa delegater vill begränsa våra möjligheter att flyga, äta kött, köta bil o.s.v. Lev som ni lär! Se denna video om hur delegaterna roar sig.

Länk till video
Uppdatering: Videon flyttad från embedded till länkad.

Någon kritik från skeptiker vill inte FN ha. Journalisten och skeptikern Phelim McAleer har inte fått tillstånd av FN att närvara vid Cancún.
Källa
För övrigt väntar jag på värdena på globala temperaturen för november. Enligt vad jag förväntar mig ska globala temperaturen nu sjunka pga av La Nina. Vi får se om jag får rätt.

3 Comments:

At 03 december, 2010 15:02, Anonymous Anonym said...

Likt förbannat skriver man att
"-så varm har aldrig klotet varit!
hälsa uiu

 
At 04 december, 2010 11:17, Anonymous Anonym said...

Det Du skriver är säkert bra som vanligt, men döljs av det avslöjande inslaget om nöjeslivet, med uppenbarligen gratis drinkar och animaliskt tilltugg, bland de delegater som skall rädda världen.

Men. Hur får man bort det när man väl har sett det?

Carl

 
At 04 december, 2010 12:16, Blogger Per Welander said...

Jag har flyttad videon nu.

 

Skicka en kommentar

<< Home