lördag, november 6

Climate: The Counter Consensus - ny bok av Carter

Professor Robert Carter har utkommit med en ny bok - CLIMATE: THE COUNTER CONSENSUS. Boken kan köpas t.ex. på Adlibris [länk] och kostar endast 121 SEK vilket är förvånansvärt lågt för bok på över 300 sidor. Jag har läst boken och här följer en recension.

Boken har två huvuddelar - en vetenskaplig och en som handlar om media/sociala/politiska aspekter. Boken är full av referenser som det brukar från en vetenskapsman. Det vetenskapliga delen vänder sig till naturvetare på säg gymnasienivå och gärna någon som är insatt i klimatfrågor sen tidigare. Andra delen kan alla läsa.

Första kapitlen sammanfattar bra att det inte finns någon vetenskaplig grund för att mänskliga koldioxidutsläpp kommer att höja temperaturen rejält detta sekel. Carter är geolog och det genomsyrar boken även om han täcker in alla områden. I kapitel 5 kommer han till ett av mina favoritområden - CGM eller klimatmodeller. Han visar att dessa inte kan förutsäga temperaturen utan är mer som Playstations virtuella leksaker. Det är dessa modeller som sedan förvanskas i olika steg och ligger till grund för det (falska) påståendet att temperaturen kommer att stiga flera grader närmaste hundra åren. T.o.m. IPCC kallar resultaten från modellerna för projektioner och inte prognoser.

Andra halvan av boken handlar om korruptionen, hur klimatfrågan kommit att bli historiens största bedrägeri någonsin. Hur politiker, en del vetenskapsmän, miljöorganisationer, IPCC m.fl. samverkar i bluffen. Alla tjänar på det. Korrumperade och politiska IPCC behandlas också av Carter. Även jag är övertygad om att Sveriges regering vet att det inte finns grund för en kommande stor höjning av temperaturen pga av koldioxidutsläpp. Men de har gjort en kalkyl som säger att om de medverkar i bluffen gynnar de dem. De får mer röster, mer skatter och kan säga sig jobba för en ädel sak att "rädda jorden". Hade vi haft kritiska kunniga journalister av klass hade bluffen varit synad för länge sen. När bluffen spricker så kan politikerna skylla på andra såsom IPCC. Man har ryggen fri.

I sista kapitlen kommer Carter in på effekterna av Climategate och COP15, dvs IPCC mötet i Köpenhamn 2009. Faktum är att klimatfrågan redan är död sett från flera U-länder. Även i USA är den på väg att dö. Det blir inget nytt Kyotoprotokoll.

Ni har väl alla märkt hur mycket mindre gammelmedia tar upp klimatfrågan. Nu ska Stockholm inte översvämmas längre med hemska påhittade bilder med stadshuset under vatten. Historiens största bluff håller på att tyna bort. Nu får vi ändå lida av det i Sverige med olönsamma vindkraftverk dvs höga elpriser samt massa miljöskatter på olika bilar. Etanolbluffen lever kvar i Alliansens värld. Orkade de lyfta blicken utanför Sveriges gränser skulle de se att etanol för bilar är en oåterkallelig återvändsgränd. Miljöovänligt, dyrt och orsakar svält i världen.

Bob Carters styrka är annars personliga framträdanden. Bra kommunikatör, pedagogisk med bra presentationer. Har träffat honom samt lyssnat på honom i New York och Sveriges Riksdag. En mycket ärlig människa som tror på sin sak och är fast besluten att sanningen ska segra till slut. Skulle vilja säga att professorerna och skeptikerna Lindzen och Carter är alla klimatalarmisters mardröm. De kan båda så mycket att de vetenskapligt och kommunikationsmässigt krossar alarmisterna. Det finns andra mycket duktiga vetenskapliga skeptiker. Men de saknar ibland kommunikativa förmågan.

Köp boken. 121 kronor är ett lågt pris för en sådan bra bok.

7 Comments:

At 07 november, 2010 16:47, Blogger Per Welander said...

Observera att helt anonyma kommentarer inte godkänns. Dessutom håll er till fakta utan personangrepp. Här en en vettig artikel om etanolen från en sosse länk.

 
At 09 november, 2010 07:30, Blogger Dividendum said...

Tittade du på Vetenskapens Värld igår? Där skulle SVT minsann ta reda på vilka "dom där klimatskeptikerna" är för några.

Climategateaktörerna skulle få upprättelse. Phil Jones är ledsen och bestört och detta kommer att förfölja honom resten av hans liv. Michael Mann fick visa hur rätt han/dom hade med hockeyklubban-diagrammet.

Det är möjligt att de påstådda anklagelserna är inkorrekta. Det är dock oväsentligt i det stora hela. AGW-skeptiker lutar ju inte hela sin kritik på Climategate.

Kritiken fanns ju där långt innan. Bevis finns/fanns i överflöd. Men forskningsresultat som kontrasterar AGW-teorin ignoreras och fnyses åt, precis på det sätt Michael Mann satt och gjorde i svensk TV igår. Då inser man att dessa forskare är revirpinkande prinsessor på ärtor som gör vad som helst för att åtnjuta offentliga anslag och få komma in i den politiska värmen.

Hur som helst. Det visade sig snart, allt eftersom programmet led, att "klimatskeptiker" är samma slags personer som dom som fortfarande envisas med att försvara tobaksbolagen i alla rättegångar. !>prosit<!

Nu vet vi alltså vilka samvetslösa, inhumana, okänsliga och cyniska mördare vi är, i grund och botten.

Bra jobbat, SVT!

 
At 09 november, 2010 10:41, Anonymous Sten Bengtsson said...

Jag tittade på Vetenskapens värld i går. Där framkom bl.a. att någon vetenskapligt grundad kritik av klimatteorierna knappast existerar längre. I stället finns ett antal "forskare" som med uppbackning av kapitalintressen försöker vrida huvudet av folk. Framför allt i USA tycks man vilja förneka sanningen. Man drog en parallell till tobaksindustrins sanslösa kampanjer på 50-talet där man gick emot forskares varningar om tobakens skadeverkningar. I dag gör man likadant när det gäller klimatvarningarna. Överhuvud taget tycks man ju ha förstört mycket av den oberoende forskningen i och med att kapitalintressen är inblandade överallt. Det finns många böcker i dag som påstås motbevisa klimatteorierna, men tål de en seriös granskning? Det vetenskapliga stödet för klimatteorierna är massivt i dag och det är nog ingen tillfällighet. Sedan kan det finnas kvar en osäkerhet och oenighet i detaljer. Men de stora linjerna är klara och står emot angreppen. Politikerna däremot har inte fattat situationens allvar.

 
At 09 november, 2010 13:06, Blogger Lejeune said...

Sten,

....Du driver med oss eller hur?
Skämtare och spjuver där!

 
At 09 november, 2010 16:22, Blogger Per Welander said...

Sten Bengtsson: Det finns hundratals peer-reviewed artiklar som motsäger AGW. Det är inte om detaljer man tvistar, det är om det överhuvudtaget finns någon grund för AGW och någon större höjning av temperaturen.

Du tror väl inte Svt och programmet var opartiskt? Eller skämtar du med oss? När man med billiga knep som guilt by association och tobaksindustrin försökte svärta ner kritiker.

Läs Carters bok och kom gärna med sund kritik om du har någon.

 
At 15 november, 2010 11:56, Blogger Dividendum said...

Anthony Watts har koll på läget med isarna oxå, Per. :-)

Watts Up With That? - Sea Ice News #29.

AGW:arna finner säkert förklaringar till varför isen bara växer och växer.

Hon, polarisavsmältningens egen Drottning, på DN har det väl rätt motigt nu misstänker jag. Hur förnekar hon detta?

 
At 22 december, 2010 12:42, Anonymous Peter said...

Reportaget om Climategate i Vetenskapens värld var signerat Jens Ergon, gammal attac-medlem. Pro-AGW. Knappast opartiskt.

 

Skicka en kommentar

<< Home