fredag, december 11

IPCC klart inblandade i Climategate

Många tror att skandalen med Climategate bara berör CRU och inte IPCC. Likaså påstår alarmister att citaten som "hide the decline", "trick" m.fl. har tagits ur sitt sammanhang.

Steve McIntyre har gått igeom många e-mail och visar hur IPCC var djupt inblandade tidigt före rapporten TAR 2001. I artikeln IPPC and the "Trick" kan du läsa steg för steg hur IPCC var inblandad i "hide the decline". Detta syftar på att verkliga data och proxydata från trädringar divergerade under senare delen av 1900-talet. Den medeltida värmeperioden skulle också trollas bort.

Redan vid ett möte med IPCC:s huvudförfattare i Tanzania sen 1-3 september kom detta upp.

I know there is pressure to present a nice tidy story as regards ‘apparent unprecedented warming in a thousand years or more in the proxy data’ …(Briffa, Sep 22, 1999, 0938031546.txt)

Inget protokoll finns från mötet med e-mailen avslöjar en del.

Keith’s series… differs in large part in exactly the opposite direction that Phil’s does from ours. This is the problem we all picked up on (everyone in the room at IPCC was in agreement that this was a problem and a potential distraction/detraction from the reasonably concensus viewpoint we’d like to show w/ the Jones et al and Mann et al series. (Mann, Sep 22, 1999, 0938018124.txt)

Det framkommer att de inblandade har svårt att skilja vetenskap från politik. IPCC är ett politiskt organ och de väljer ut de rapporter de gillar och som stödjer de politiska målen. Skeptiska och kritiska röster har svårt att komma till tals. De kritiska forskarna som var med som författare i TAR 2001 har nu motats bort till AR4 2007.

UPPDATERING 2009-12-12: Läs detta upprop till FN:s generalsekreterare. De som skrivit under ifrågasätter IPCC. Listan på de som skrivit under är imponerande. Många är professorer eller PhD inom klimatologi, meteorologi, atmospheric science, paleoclimatology, geologi. Talet om konsensus inom forskarvärlden om AGW är en ren bluff. Denna bluff underhålls av många svenska politiker samt flera tidningar inom gammelmedia.
SLUT UPPDATERING

Andra bloggar om: , , intressant.se

5 Comments:

At 12 december, 2009 18:06, Anonymous Anonym said...

Kolla även det här om IPCC:s ordförande, om det är sant så är det skrämmande:

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=118659

/Jan Lindström

 
At 12 december, 2009 20:37, Blogger benke said...

FN/IPCC är såklart inblandade. De är nog huvudkonspiratörerna skulle jag tro. De blev gärna matade med "rätt" information av Hadleys CRU.

Det hela är en illaluktande soppa som jag och många med mig hade förutsett. När forskare, och jag använder ordet forskare lite slappt här, inte släpper det data de bygger sina hypoteser på utan väljer att kasta bort det så är det skylten ned för hysterin.

Nu är det bara att hoppas på att media vaknar så att de som enbart tar in statstelevisionen får ett schysst uppvaknande från den verklighetsförnekande dröm de vaggats i.

Nu hyser jag inga stora förhoppningar att statens mediakanaler kommer att göra det förstås.

Tack och lov för internet (som Gore uppfann) så att alla kan se Kejsarens nya kläder.

 
At 13 december, 2009 08:48, Anonymous Mikko said...

IPCC är klart inblandade i Climategate, men det som är verkligen bisarrt och så typiskt för alla dessa korrumperade och halvsocialistiska och sovjetliknande organisationer är att det är IPCC som ska granska CRUs agerande i denna Clinategate-affär.

Hur stor är oddset för en fällande dom?

 
At 13 december, 2009 14:07, Anonymous Anonym said...

läste en intressant artikel.

http://wattsupwiththat.com/2009/12/08/the-smoking-gun-at-darwin-zero/

 
At 15 december, 2009 20:47, Anonymous Anonym said...

http://alex-jones-archives.politicsfiles.info/

TODAY:
- Dr. Nils-Axel Morner:IPCC’s Global Sea Level Rising Statement is Wrong!!
- Christopher Horner:Insider Exposes Globalists Red Hot Lies on Global Warming
- Bob Chapman’s Friday Report:A New World Currency Based Upon Carbon!!
- Alex Breaks Down How The Nwo System Operates

Backup your favorite episodes, don’t miss any!

Mvh JIMMY.

 

Skicka en kommentar

<< Home