onsdag, december 23

Efterdyningarna av COP15 och Climategate

15000 personer deltog i klimatkonferensen i Köpenhamn. Till vilken nytta? Ett fiasko säger många i rödgröna miljörörelsen, en framgång säger jag. En framgång just därför ingenting bindande beslutades och EU:s roll försvann när USA "förhandlade" utan EU.

Hela mötet hade bara med politik att göra. Politikerna talar om att begränsa jordens temperaturökning till två grader. Vilket dravel. T.o.m. korrupta IPCC har ett stort spann på flera grader om hur temperaturen kan tänkas utvecklas. Politikerna har fått hybris i sina maktbegär. Faktum är att vi vet inte hur klimatetet styrs. Solen, kosmiska strålningen, havsströmmar, koldioxid, svart sot, urbanisering, vattenånga, molmbildning är alla faktorer som påverkar klimatet. Klimatmodellerna påstår sig kunna visa på scenarier om vad som ska hända om 100 år. Men modellerna är ofullkomliga och har inte ens klarat att visa att temperaturen sjunkit de senaste tio åren. Någon enighet bland vetenskapsmännen existerar inte, det är bara vad politiker och gammelmedia försöker lura i dig. Här kan du se en lista på 500 peer-reviewed artiklar som stödjer skeptikernas syn.

Visa mig beviset på att mänskliga koldioxidutsläpp kommer att höja jordens temperatur med flera grader. Jag har ännu inte hittat det fast jag läst tusentals vetenskapliga artiklar. Det "bevis" som används är ovaliderade klimatmodeller och att "Vi kan inte förklara det på annat sätt". Detta duger inte. Och kom inte med att IPCC säger så eller att konsensus finns. IPCC är korrupt och något konsensus finns absolut inte. Kom heller inte med att isarna och glaciärerna smälter. Det har de gjort förut också innan koldioxidutsläppen fanns och detta är absolut inget bevis.

Climategate har avslöjat att kluster av forskare och IPCC är korrupta. Det allvarligaste är inte att man manipulerat med data "hide the decline" utan att man försökt tysta forskare med andra åsikter. Climategate bekräftar bara vad skeptiker framfört tidigare, se här och här. Mycket av IPCC:s arbete är politiskt styrt och man har inte dragit sig för att manipulera data för att få fram "rätt" resultat. Nu kommer nya skandaler hur IPCC-representanter manipulerat data fram, t.ex. trädringarna i Yamal, ryska temperaturdata, temperaturen i Oakland. Steve McIntyre är den som borde få Nobels fredpris för han avslöjat IPCC.

Gammelmedia har en stor roll i föra fram den politiskt korrekta rödgröna linjen. Agendan som syftar på att kontrollera våra liv i detalj, höja våra skatter, slå sönder familjen som alltid har setts som en fara av socialister. Alliansen har istället för att försvara friheten varit medlöpare till de rödgröna. Reinfeldt lovar bort åtta miljarder av skattebetalarnas pengar till "klimatåtgärder" i fattiga länder. I Sverige får pensionärerna sänkt pension nästa år. Andreas Carlgren hade helt fel om COP15 (som tur var).

Skeptikerna, som baserar sina åsikter på sund vetenskap och inte det korrupta IPCC, har haft framgångar i höst. Det börjar komma ut hur man fuskat med data, att istäcket vid Nordpolen växt två år i rad, att globala temperaturen sedan tio år sjunkit något, att isbjörnarna inte är hotade. I vissa landortstidningar har skeptiska artiklar publicerats och på Svenska Dagbladets opinionssidor har skeptiska artiklar kommit fram. DN och Svt är fortfarande rabiata och försvara den politiskt korrekta alarmistlinjen. Trots den massiva propagandan från gammelmedia, myndigheter och intresseföreningar (som staten ger bidrag till) är ändå opinionen inte helt övertygad. Sprickorna i den politiska fasaden har ökat. Istället för att vetenskapligt bemöta skeptikernas argument förekommer oftast personangrepp och lögner.

Vi har inte sett slutet på klimatbluffen ännu men början på slutet. Sverige, som alltid vill låtsas vara goda, är nog det sista land som kommer att ändra sig. I USA håller en omsvängning på att ske. Miljöpartiet granskas aldrig av media. Detta parti som kommer att rasera vår industri och välfärd om de får stort inflytande.

Ät din skinka och dina köttbullar i jul med gott samvete! Flyg till Thailand på semester om du har tid och råd! Fortsätt att köra din SUV! Dina politiker åker flyg och limosiner. Har du hört talas om att Andreas Carlgren tar tåget eller båten till klimatkonferenserna?

The urge to save humanity is almost always a false front for the urge to rule.
H.L. Mencken


En riktig God Jul på er alla!

Andra bloggar om: , , intressant.se

24 Comments:

At 23 december, 2009 14:24, Anonymous Anonym said...

Kunde inte avhålla mig från att även nämna det här citatet
"For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong."
H. L. Mencken
god jul

göran johansson

 
At 23 december, 2009 22:12, Blogger Unknown said...

Kan du hosta upp en källa/hänvisning gällande växande istäcke på nordpolen och icke hotade isbjörnar? Vore kanon att ha i bakfickan.

 
At 23 december, 2009 22:36, Blogger Per Welander said...

Thomas: Istäcket kan du få direkt.
DMI (Danska SMHI) eller IARC-JAXA". Nu är det jul så du får vänta på isbjörnarna.

 
At 23 december, 2009 22:52, Anonymous Anonym said...

"Dina politiker åker flyg och limosiner. Har du hört talas om att Andreas Carlgren tar tåget eller båten till klimatkonferenserna?"

Men jag är bara en simpel ingenjör som arbeter 50 timmar i veckan för att utveckla konkurenskraftiga produkter som vi kan exportera på världsmarknaden. Jag kan självklart inte vara värd att åka flygplan eller åka bil. Dessa privilegíer borde enbart reserveras till bättre människor som Carlgren och Reinfeldt. Eller Sahlin och Wetterstrand.

/Eskild

 
At 23 december, 2009 23:43, Blogger Per Welander said...

Wetterstrand flygpendlar till Finland varje vecka. Hon måste vara en extremt bättre människa.

 
At 24 december, 2009 00:29, Anonymous Johnny said...

Vi kan ju hoppas att den sista spiken i klimatbluffen slås ganska snart så varmluften pyser ut. AGW rörelsen har ju lyckats bortse från avsaknaden av egna bevis tidigare och ignorerat alla alternativa teorier så allt för positiv är jag inte. Dock tycks jag mig se början på ett skifte i media vilket är positivt då de bildar den opinion som politikerna tar efter.

Apropå röd, grönt samarbete. Dessa färger bildar ju färgen brunt när de blandas. Är det framtiden efter valet om de vinner? Såg precis Janne Josefssons dokumentär om Vänsterpartiets historia. Ruggigt och då har jag ändå varit medlem...
Karin Svensson Smith var intervjuad, hon tillhörde ju de s.k. förnyarna inom partiet som hoppade av då de tog avstånd från kommunismen och insåg att övriga partikamrater inte gjorde så. Sedan dess har hon satsat allt på att rädda klimatet. Vad har hon att se tillbaka på och vara stolt över då även detta komma visa sig vara en bluff? Hon är knappast ensam om den politiska vandringen heller.

 
At 24 december, 2009 09:04, Blogger Per Welander said...

Johnny: Just ett omslag i media är ofta steget innan politiker ändrar sig. De vill vinna makt, skattepengar och röster.

Men som du är jag inte alltför positiv ännu. Det kommer att ta många år att bromsa klimattokerierna plus att då klimatet inte får bli mycket varmare. Men att globala temperaturen sjunkit lite på 2000-talet börjar nu bita på en del journalister (inte de religiöst rödgröna).

 
At 24 december, 2009 10:14, Anonymous Anonym said...

Tänk om alliansensen kunde distansiera sig från det gröna byket och tala om vad deras politik betyder för vanligt folk, så skulle väljarsiffrorna snabbt ändra sig.
/Joakim

 
At 24 december, 2009 19:03, Blogger ingvar_E said...

Utomordentlig sammanfattning,
Fast ett jätteproblem kvarstår. Hur tusan skall vi få stopp på beskattningen av CO2 som skall finansiera "Global Governance" och handeln med utsläppsrätter. Dvs våra pengar går till finansintitut och byråkrater som vill styra världen

 
At 25 december, 2009 11:25, Anonymous Peter said...

Wetterstrand flygpendlar till Finland varje vecka... och hon är sveriges populäraste politiker näst Reinfeldt..

Fy f--n!!

Tack och lov skall hon avgå som språkrör efter nästa val (men inser hennes väljare detta?)

Nån borde dra ned byxorna på det där fanatiska stollepartiet.

 
At 25 december, 2009 11:56, Anonymous Anonym said...

Thomas: Maggie på The Climate Scam har en länk för information om de "hotade" isbjörnarna. Att WWF lurar pengar av folk för att "rädda" isbjörnarna är rena bedrägeriet.

Det mesta av de skänkta pengarna går sannolikt till finansiering av WWF och dyr annonsering.

Att spela på människors rädsla för att få in pengar känns ruttet.

Hälsningar
Urban

 
At 25 december, 2009 12:00, Anonymous Uffe said...

Det vore bättre man gjorde nåt åt sånt här i stället ör att yra om klimatet:
http://www.chinahush.com/2009/10/21/amazing-pictures-pollution-in-china/

 
At 25 december, 2009 14:10, Anonymous Kurt Myrhagen said...

Tack Per för en utmärkt analys. Det som aldrig upphör att förvåna mig är att unga människor idag så kritiklöst anammar etablissemangets idéer och pekpinnar. De låter sig gå i miljöindustrins ledband och har samma föreställningar som vår moderate statsminister. Konstigt.

 
At 25 december, 2009 14:30, Anonymous Steve said...

En källa betr. icke hotade isbjörnar -- Toronto Star, 8 nov (Kanadas största dagstidning):
"The bear facts about the polar bear hunt -- Polar bears are in decline, alright, but not everywhere. There is a case for keeping the hunt alive in Nunavut and the Inuit are making it" By Paul Watson, Arctic-Aboriginal Affairs -- Det är data-modeller som säger att isbjörnarna är hotade ! Inuiterna (eskimåerna) tror inte på dem. Den egna erfarenheten säger något annat.

Inuiterna tar $25.000 eller mer av hugade jägare söderifrån, detta gäller bortåt var tredje fälld björn. Man har alltså ett mycket större och mer konkret intresse än grönpysarna söderut, att bevara en livskraftig isbjörnsstam.

Wall Street Journal hade mer statistik 3 jan 2007. 1950 ca 5.000 isbjörnar (USA, Kanada, Ryssland), 2005 20-25.000.
Texten finns nu på bloggen Small Dead Animals (Kate i Kanada).

 
At 25 december, 2009 15:02, Anonymous Anonym said...

Vibjörn Karlen fick uttala sig i SVT
men det var i den Finska nyhetspro-
grammet endast,man undrar varför bara
i det nyhetsprogrammet.
ALI K.

 
At 25 december, 2009 17:18, Anonymous Tarzan said...

Jag har en uppgift på att det dom 200 sista åren har varit mycket fler vulkanutbrott än vad det var för 1000 år sen. Dessa utbrott om något påverkar klimatet.
Jag har även hört att en vulkan på Hawaii öarna spyr ut lika mycket avgaser som alla världens bilar stämmer det ???

 
At 25 december, 2009 23:06, Anonymous Anonym said...

Underbart att COP15 gick under. Det betyder mer frihet för oss alla andra. Det var väntat förstås, men när man ser spiken i kistan så är det en fröjd.

Kan det vara början på slutet för hysterin? Antingen så kommer grönbrunvänstern på något annat att oroa sig över eller så kommer de att fåfängt bita sig fast. Jag tror det senare, i alla fall i Sverige. Australien har övergivit cap and trade, USA får man hoppas går samma väg. JAg har t.o.m börjat köpa Aussis viner igen p.g.a.detta.

Jag hoppas detta av USA trots att jag hört att vänstern i USA fått igenom någon typ av allmän sjukförsäkring. Harry Reid har tydligen måst muta en och annan senator för att få igenom det. Nebraskas senator, Nelson, kunde inte emotstå en muta av högsta rang där delstaten kommer att slippa att betala in pengar till medicare NÅGONSIN. Follow the money och det är nästan alltid vänstern som snubblar i sin retorik. Dvs att bara pengarna är de rätta så säljer de sig själva. Vänstern har inga principer eller goda värderingar. De bara säger att de har goda värderingar. Vi andra vet bättre.


Vad jag främst av allt vill ha sagt är att jag tillönskar Per en en God fortsättning!

 
At 26 december, 2009 15:17, Anonymous Anonym said...

Per!
Det dina ord känns som vanligt skivna med insikt. Tack!
Den alltmera populära Maria W flyger och far på många sätt. Hon flygpendlar, men än värre är att hon gärna talar om att hon är naturvetare och därför speciellt kunnig i klimatfrågan. Om hon verkligen är kunnig innebär det att hon bluffar mer om klimathotet och är än mer opålitlig än de övriga politikerna.
/ Ann L-H

 
At 28 december, 2009 14:43, Anonymous Anonym said...

Tarzan.

Säg inte detta högt.
Då har AWG folket något nytt att hänga upp sig på.

Flera vulkan utbrott pga ändrat klimat.

 
At 28 december, 2009 16:56, Anonymous Banditen said...

Två frågor, en teoretisk med retorisk touch, samt en praktisk:

Eftersom det har visats finnas en stark korrelation mellan solens aktivitet och jordens temperatur, även under 1900-talets senare hälft (Friis-Christensen, Svensmark, Pepke Pedersen, DTU Space - ett stort antal rapporter), vad finns det för teorier om hur mänsklig aktivitet, alternativt jordens temperatur, har påverkat solens aktivitet (om man nu hävdar att mänsklig aktivitet är det som har avgörande inverkan på jordens temperatur)? Någon som har hört nåt sånt?

Samt, vad har hänt med Stockholmsinitiativets server, någon som vet?

 
At 29 december, 2009 13:10, Blogger Unknown said...

Nu har vi mer is än på länge ....

http://ocean.dmi.dk/arctic/icecover.uk.php

 
At 29 december, 2009 13:25, Blogger Unknown said...

@Banditen

Intressant fråga, men hur kan vi beskatta solaktiviteten ????

Den enda lösningen är nog att vi så småningom får en liten apparat inopererad på lämpligt ställe som mäter de avgaser vi släpper ut. Det kan säkert beskattas och avläsas på distans.

 
At 29 december, 2009 16:00, Anonymous Anonym said...

Gammelmedias förtigande av fakta runt global warming och okritiska hyllande av Wettersdtrand hänger väl till en del ihop med journalistkårens sammansättning. Undersökningar visar att uppåt 25 % har gröna preferenser och lägger man ihop rött och grönt så är det upp emot 75% som har sådana preferenser. Oberoende av tidniingens politiska hemvist så har varje journalist naturligtvis möjlighet att styra urval och vinklingar av nyheter inom sitt ansvarsområde.

 
At 02 januari, 2010 22:37, Anonymous Anonym said...

CO2 har inte ökat på 150 år: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/12/091230184221.htm

Kul om Wetterstrand, Haha. Men jag är på intet sätt förvånad!

 

Skicka en kommentar

<< Home