söndag, november 29

Climategate rullar vidare

Climategate har det skrivits massor om. I gammelmedia är det tystare även om en del sipprat ut. Skandalen är kanske den största vetenskapliga i modern tid. Att ledande personer manipulerar data, vägrar att lämna ut data, utövar påtryckningar övergår allt förstånd. Läs gärna Ingemars Nordins inlägg på Newsmill här.

Titta på denna video med några av de grövsta bitarna från olika e-mail.Frågan är hur våra politiker förhåller sig till detta? IPCC och dess rapporter har till del underminerats. Men det blir väl att stoppa huvudet i sanden och business as usual. Att det inte finns något vetenskapligt konsensus är uppenbart för de flesta. När ska Svt ta till sig det?

Öppnar för kommentarer nu.

Andra bloggar om: , intressant.se

9 Comments:

At 29 november, 2009 11:27, Blogger Sivan said...

Instämmer. Har själv skickat flera mail till SVD och DN, men mört med tystnad. Vad är det som händer egentligen i landet Sverige? Bådar inte gott för framtiden.

 
At 29 november, 2009 16:13, Blogger A nonym said...

Vi lär väl få samma svar som om FRA frågan från politiskt håll, dvs "alla tjänar på om debatten lägger sig".

 
At 29 november, 2009 20:54, Anonymous Anonym said...

Har också ställt frågan till flera tidningar och SVT varför de inte rapporterar om denna oerhört stora nyhet. Inget svar ännu. Har även tipsat uppdrag granskning att de borde undersöka vår "fria television" som mörkar nyheten.

 
At 29 november, 2009 21:22, Blogger Dividendum said...

Klimattåget är redan satt i rullning. Det kan inte en obskyr forskarskandal sätta stopp för.

Detta är tyvärr endast en skandal i den svenska bloggosfären.

Om detta däremot får ordentligt fäste ute i övriga världen hos medelmediakonsumenterna och sprider sig vidare, då och först då, kommer vi se en reaktion i de svenska medierna, inte förr.

Detta kommer svenska media att tiga ihjäl så länge de kan.

 
At 30 november, 2009 18:25, Blogger Latvecka said...

Skrattretande med Aftonbladet I dag. WARNING Nu Är Vintern--jada-jada-jada

Lägg ner aftonbladet, det är ett skjetet inåtväxande tidningsblaska. Ett korrupt medialt i Sverige. Det vi kan göra är att börja klaga på dålig journalistik på individs basis. Då kanske det händer något eftersom det blir sjukskrivningar.

 
At 01 december, 2009 16:20, Blogger jojjo said...

Att man tar bort mejl är väl inte så konstigt och att de faktiskt erkänner att de inte vet allt är väl bara bra, så det begriper jag inte varför de har tagit med. Men när man undanhåller data, mobbar meningsmotståndare och fuskar med vetenskapliga kontrollsystem, då är det riktigt, riktigt illa.

 
At 01 december, 2009 21:08, Blogger brodeur said...

Coolt med Depeche mode som bakgrundsmusik. policy of truth


hahaha

 
At 04 december, 2009 00:38, Blogger Per Welander said...

Ikväll hade nyheterna på Tv4 ett kort inslagom Climaegate. Som sedan kontrades med massa propaganda om - ni vet vad.

 
At 04 december, 2009 12:27, Anonymous Anonym said...

Gammalmedia kommer bli tvingade att skriva så småningom. Enligt google trends är Sverige det land i världen som söker mest på termen climategate, så kunskapen sprids trots medietystnaden. Vad gäller att maila till tidningarna, maila till nyhetsredaktionen och var noga med att visa på intressanta nyheter kopplade till climategate istället för att klaga (såsom: Gore ställer in sitt anförande i Köpenhamn efter climategate-avslöjandena, länk...). Ge nyhetsredaktionen argument när de diskuterar med vetenskapsjournalister som helst vill begrava allt.

 

Skicka en kommentar

<< Home