måndag, oktober 26

Vetenskapsmagasinet tappar all kontakt med vetenskapen

Svt bidrar nu med full kraft med sin ensidiga propaganda inför Köpenhamnsmötet. Programmet Vetenskapsmagasinet var en gång i tiden ett seriöst program. Detta gäller inte längre. Programledare är Linda Nyberg som är statsvetare, inte naturvetare som man skulle kunna förvänta sig.

I dagens program visades två gånger en helt felaktigt kurva över temperaturen. Avkylningen mellan 2002-2009 visades som en ökning. En rad alarmister intervjuades bl.a. radikale klimatalarmisten Stephen Schneider som är professor of biological sciences. Ett berömt citat från Schneider är:

"To capture the public imagination, we have to offer up some scary scenarios, make simplified dramatic statements and little mention of any doubts one might have. Each of us has to decide the right balance between being effective, and being honest." Interview for Discover Magazine, okt. 1989.

Läs här hur alarmisten Schneider agerade i samband med den nya filmen "Not Evil Just Wrong". Han ville förbjuda visningen av sekvensen där han varnar för en ny istid! Men här på Moderna Myter kan du se det som Schneider lyckades censurera. Börjar ca 6 minuter in.Svt agerar som maktens megafoner. Inte första gången men nu har man släppt alla hämningar. Saklighet och objektivitet saknas helt. Tro inte på Svt! De är en del i klimatbluffen.

Vetenskapmagasinet kan du se på Svt här. Inför Köpenhamnsmötet kommer den politiskt korrekta propagandan nå rekordnivåer. Men någon överenskommelse om stora utsläppsminskningar av växthusgaser kommer inte att uppnås (tack och lov). Istället blir det de vanliga politiska flosklerna och löften att göra mer längre fram.

En rolig detalj i programmet. De 15000 delegaterna kommer att vara sååå miljövänliga och bland annat dricka ekologiskt kaffe. Vad flygresorna för alla delegater innebär för utsläppen talas det tyst om. Påminner lite om Al Gore i Oslo som åkte tåget från flygplatsen men skickade bagaget med Mercedes [länk]. För övrigt kan inte 15.000 personer förhandla samtidigt. Det hela är ett stort politiskt jippo. Just nu pågår ett annat klimatjippo på Bali.Andra bloggar om: , intressant.se

19 Comments:

At 26 oktober, 2009 21:46, Anonymous Osynlige Mannen said...

Köpenhamnsmötet kommer (lyckligtvis) bli ett ännu större fiasko än Kyoto. Det kommer dock redovisas i media som en succé som räddar jorden. Det har jag räknat ut med hjälp av en datormodellering som följer det vetenskapligt stringenta kriteriet gigo. Jag kommer att släppa rådata och metod om 145 år, jag ser ingen anledning till att ni andra ska få granska mitt arbete. Det handlar ju om klimatet och jorden vi lever på! Det sköra lilla jordklotet som är mer bräckligt än ett äggskal. Länge leve Lysenko. Det finns bara ett stort problem. Den dagen luften helt går ur klimatballongen, kommer vi att mötas av något annat påhittat hot som är minst lika korkat. Frågan är bara vilket?

 
At 26 oktober, 2009 22:11, Anonymous Anonym said...

Jag råkade tyvärr se en del av SVT:s vidriga propaganda pamflet som de helt ogenerat har fräckheten att kalla vetenskapsmagasinet fasten det borde heta hjärntvätta och skrämskiten ur den oupplysta massan magasinet även om det blir lite långt är det bra mycket närmare sanningen.
/Robert W

 
At 26 oktober, 2009 22:16, Anonymous Anonym said...

Gör som jag: Skicka en anmälan till Granskningsnämnden för radio och TV.
Man kan göra det direkt via webben på http://www.grn.se

Programmet måste ha överträtt alla gränser som finns när det gäller SVT:s krav på opartiskhet.

 
At 26 oktober, 2009 22:58, Anonymous Anonym said...

Googlade lite på Linda Nyberg och hittade att innan hon började på SVTs vetenskapsredaktion hade hon gjort samhällsprogram för TV3 och TV4 samt en serie TV program om Europas prinsar och prinsessor.

Tillsammans med statsvetenskap är det kanske inte världens tyngsta naturvetenskapliga bakgrund.

/Eskil

 
At 26 oktober, 2009 23:12, Blogger Jonas N said...

Fantastiskt, detta om Stanfords hot om legal action och Stephen Schneider som inte längre vill kännas vid vad han sagt i tidigare intervjuer.

Detta är återigen sprängstoff. Ytterligare en av de som idag mest högljutt skriker 'Global Warming-warning' skrek samma sak men om 'Ice age' innan detta blev gångbart, och hotar med advokater ifall någon återger den intervjun.

Gore ger bara intervjuer med 'godkändaä journalister och där han har fått se frågorna i förväg. Hansen har tappat all trovärdighet. Ben Santer friserar data för att passa sin agenda, och ljuger om sammanställningar av vad vetenskapen kan intyga. Mann, Gavin och Briffa försöker allt mer desperat skyla över allvarlig 'vetenskaplig ordelighet' med temperaturrekonstruktioner mha av trädringar.

Finns det någon hederlig sk 'klimatforskare' därute kvar som kan argumentera hederligt för sin uppfattning, och inte vare sig fuska eller springa och gömma sig bakom idiotiskt tomprat om 'konsensus' eller 'peer-reviewed' så fort det fläktar lite motvind?

Jag ser då inga sådana. Bara proxykrigare. Och appropå det: Thomas Palm försöker med sina gamla harranger igen, men hos Danne Nordling denna gång.

Precis samma banala felslut som han tidigare har provat på annat håll flera år sedan ...

 
At 27 oktober, 2009 02:38, Anonymous Anonym said...

Klimatfrågan går mot sitt slut,såsom
galna kosjukan och fågelinfluensan.
Det är snart bröllop med Victoria och
hela Kungahovet,som kommer att bli
mycket stort och rensa luften ur hela
klimathysterin för Svenska Folket.
Glädjen kommer också tillbaks i
Sverige igen.
ALI K.

 
At 27 oktober, 2009 10:35, Blogger Olaus Petri said...

Än roligare blir detta med tanke på att Palm så sent som i förra blogposten avfärdade istidsalarmen som frisimmande men kvackande tidningsankor helt separerad från den vetenskapliga ankdammen. :-)

Som sagt: likheterna med AGW är fortfarande slående...

 
At 27 oktober, 2009 11:34, Anonymous Anonym said...

Läste på Newsmill en artikel av Björn Boström som verkade intressant den heter "Sanningen är att det inte finns någon sanning i klimatfrågan." Efter TV programmet igårkväll som jag inte orkade se färdigt, torde Boströms artikel vara mer intressant som motpol till det dravel vi fick se igår.
Jag kan inte förstå varför vår statliga Television hela tiden öser en massa propaganda över dess medborgare fast det finns regler hur saker och ting får sändas och för övrig aner jag att bloggen STÄLL OM skall förgöras!!
Hälsar UiU

 
At 27 oktober, 2009 17:53, Anonymous Fredrik L said...

Finns det inte en enda grävande undersökande journalist i detta avlånga land?

PK-journalismen lägger sig som en tung grå våt filt över Sverige, och SVT sänder helt ogenerat klimatalarmism på bästa sändningstid.

 
At 27 oktober, 2009 18:50, Anonymous Anonym said...

Det märks att Schneider som ung var en engagerad forskare som levde sig in i hoten. Detta engagemang verkar han ha behållit och det får mig att känna att han är lite omogen i båda fallen. Ungefär, fast kanske mer än de intervjuer man sett med Bert Bolin i "The great global warming swindle". Unga engagerade forskare som vill förändra världen åt vilket håll det än bär. Och sådana får vara rädgivare åt presidenterna i världens rikaste land!
Hela filmen är en orgie i alarmism med vilda spekulationer om tipping points och scenarier som egentligen bara bygger på datamodeller som förutsätter stora förstärkningseffekter av koldioxidens inverkan på temperaturen. Detta trots att det egentligen inte går att visa att koldioxidhalten historiskt sett påverkat en enda klimatförändring. Hela tiden visar det sig att temperaturen föregår CO2-ändringen med ca 800 år och orsaken till det är välkänd.
De har verkligen försökt hitta aktiva alarmister för att få fram ett budskap som passar när Köpenhamnskonferensen närmar sig. De som gjort filmen måste ha ansträngt sig att hita de här forskarna för att få fram ett färdigt budskap.
Och SVT köper det rakt av. Det är sorgligt men verkligheten kommer ifatt dem när PDO och minskad solaktivitet fångat oss i järngrepp av hårda vintrar. Hoppas det då inte har kostat oss vår västerländska välfärd!

Inge

 
At 27 oktober, 2009 20:22, Blogger Per Welander said...

Inge: Det hela verkar vara ett "beställningsjobb" av politikerna inför Köpenhamn. Nu släppte man alla hämningar och överdrev långt utanför IPCC:s värsta scenarier. Ensidigt, subjektivt, spekulationer, felaktigheter och därmed propaganda av sämsta sorten. Men Svt kör ju också Ställom vilket likaså är alamistpropaganda. Svt är helt i maktens tjänst precis som i gamla kommuniststaterna. Den journalistiska faktadelen är lika med noll.

 
At 27 oktober, 2009 21:43, Anonymous Anonym said...

Kan bara hålla med föregående kommentarer om detta, det värsta övertrampet hittills i SVT:s "klimathotshistoria"
Även jag har anmält programmet till Granskningsnämnden. Nån jä-la måtta får det vara, även i SVT!

Mvh Labbibia

 
At 27 oktober, 2009 21:43, Blogger Skeptikern said...

Fredrik L: Alla kritiskt tänkande journalister har fått sparken.

Jag hoppas att Schneider avslöjas!

 
At 27 oktober, 2009 22:10, Anonymous Magnus said...

En annan urspårning av SvT är "Ställ om". Har en debatt med en redaktör på bloggposten:http://stallom.se/2009/10/23/nyheter-pa-stall-om

Mitt senaste inlägg där:

Hej Martin,
Det ”vardagsrum” som du mfl bedriver samt din lön är betald med bla mina licenspengar. Jag förväntar mig att de används för en balanserad och nyanserad bevakning av klimatfrågan och att det bedrivs under samma krav som marksändningarna.

En kort genomräkning av de 19 senaste blogginläggen ger följande:
15 stycken bygger på antagandet om riktigheten i AGW-teorierna.
3 st är neutrala/beskrivande
1 är blogg-administrativt
0 har kritisk eller ifrågasättande inställning till AGW teorierna.
Det menar jag är obalanserat. Vad tycker du?

Du hänvisar till era ”referenspunkter” för att jag skall förstå vilket vardasgsrum jag är i.

De som läste Pravda i Sovjet förstod nog också vilket vardasgrum de var i när de läste Pravdas referenspunkter i form av Lenins ”The State and the Revolution”.
Har svårt att se att det rättfärdigade Pravdas ensidiga bevakning.

I tider när det på ytan råder konsensus mellan forskare, politiker och media blir jag väldigt ängslig. Varje journalists varnings sirener borde ljuda på högsta nivå. Riktigheten i den påstådda konsensus borde granskas i detalj för att försäkra sig om att vi verkligen gör rätt.

Men vad gör SvT. Öppnar en propaganda site som heter ”Ställ om” helt i konsensuslinjen.

Det är iskallt i min benmärg!

 
At 27 oktober, 2009 22:59, Anonymous Anonym said...

Jag har skrivit det tidigare men upprepar det ändå. Jag har kamrater som i vuxen ålder flydde från kommunistländerna i Östeuropa. När man diskuterar klimatrapporteringen får de "nostalgikickar". Politiker och massmedia som jobbade hand i hand och såg till att folket fick den "information" som låg i makthavarnas intresse oberoende hur propagandistisk och falsk den var. Till slut blev det så uppenbart att massmedia gick i politikernas ledband så förtroendet blev obefintligt även inom de breda massorna. Det hela ledde till en trist stämning i hela samhället där alla misstrodde allt som rapporterades, även då det man rapporterade råkade var sant.

Sedan kan man nu undra om det nu är massmedia i sammarbete med NGOer som styr ryggradslösa politikerna eller om det är politikerna som styr massmedia.

/Eskil

 
At 28 oktober, 2009 08:57, Blogger Dividendum said...

Tre-stegsraketen vänsterforskare – vänsterpolitiker – vänstermedia har blivit en ”Match Made In Heaven”. Man behöver inte ha speciellt livlig fantasi för att inse att när detta äktenskap väl etablerats fungerar resten som ett självspelande piano.

Och apropå Schneider, allt kanske bara är så enkelt som att när man jobbar i en grönsakshandel, så säljer man grönsaker, jobbar man hos en bilförsäljare, så säljer man bilar, jobbar man i en klädaffär, så säljer man kläder och jobbar man för IPCC, så säljer man åtgärder mot eventuell klimatkatastrof … och jobbar man där så behövs ingen vetenskap för att övertyga.

 
At 28 oktober, 2009 09:02, Anonymous Magnus said...

Eskil
Känner igen beskrivningen från andra håll oxå.

Ang din fråga så tror jag att det många gånger är politiker eller ex politiker som sitter i NGOs och GO för att det helt enkelt har visat sig privatekonomiskt lönsamt. Styrelseposterna ger några 10 000/100 000 per år och lite trevliga konferensresor på exotiska platser som man kan ta med frugan på.

 
At 28 oktober, 2009 20:58, Anonymous Peter said...

Säg upp TV-licensen! Att skattepengar används till den här typen av oemotsagd skrämselpropaganda är aldrig acceptabelt!

 
At 30 oktober, 2009 17:32, Anonymous Jesper said...

Kan bara instämma i att SVT blivit fulltsändigt hämningslösa i sin propaganda. På tal om "ställ om", så hade Rapport med ett inslag med "klimatpsykologen" förra veckan som jag anmälde till granskningsnämnden.

Mest tragikomiskt var när psykologen (vad vet en psykolog om klimatet f.ö.) satt och pratade om att "klimatförnekare ofta hänvisar till någon pseudovetenskap" (!)

Definition på pseudovetenskap: Pseudovetenskap, (pseudo- från grekiskan, falsk), även kvasivetenskap, är en lära som hävdar sig vara vetenskaplig men som inte uppfyller alla de kriterier som krävs av en vetenskap.

Alltså precis vad SVT ohämmat propagerar för tillfället!

Vill gärna uppmuntra fler att anmäla de här inslagen på grn.se. De kan inte avvisa hur många legitima klagomål som helst.

 

Skicka en kommentar

<< Home