söndag, september 27

DN deltar okritiskt i dålig klimatpropaganda

I Dagens Nyheter finns en artikel om en världsomröstning om klimatet. För Sverige kom de röstande fram till ett resultat som överträffar omröstningarna i gamla och existerande kommunistater - 100% röstade på samma svar. Naturligtvis var omröstningen som Dagens Nyheter refererar till riggad men det säger DN inget om. Får man 100% som röstar lika borde en normalt sinnat person reagera - men inte DN. Kommuniststaterna brukade redovisa 99.9% som röstade på ledaren - här överträffas även detta.

Hur är det då med den omröstning som DN refererar till. Jo, bloggen Climate Scam avslöjar hur det hela gått till. De som skulle rösta fick anmäla sig på webben, sen valde man ut de som skulle få vara med. De kallades sen till till ett klimatmöte (propagandamöte min anm.) och fick senare rösta. Borlänge kommun stod för omröstningen, se här. Kommunen har tydligen mycket gott om skattepengar som de gärna satsar på dumheter.

Detta kallar DN för ett "representativt urval". Bluff och bedrägeri skulle jag kalla det. Därför blev det också 100% likadana svar i Sverige.

Inför Köpenhamn kommer ökar nu politikerna sin propaganda. Överdrifter hör till vanligheterna. Dagens Nyheter förmedlar okritiskt all propaganda från politiska lobbygrupper så länge de har "de rätta åsikterna". Vi ser det igen och igen...

Att myndigheter använder skattepengar för att driva politikernas propaganda är ett hot mot demokratin. Dagens Nyheter borde granska detta istället för vara en del av makten.

Andra bloggar om: , , intressant.se

12 Comments:

At 28 september, 2009 10:56, Anonymous Anonym said...

Ja, det är sorgligt att skåda, men vad förväntar vi oss för strategier från alla dom som anser att de måste vägleda mänskligheten ut ur "fördärvet" för att rädda oss från katastrofen.

Jag tänker bara på Bergmans film Sjunde Inseglet och dom där självspäkarna (flagellanter) som for land o rike runt i stora processioner och ropade om Domedagen och hur man skall förvärva välsignelse (genom att t.ex. konsumera rätt) medans dom piskar sig själva.

Man blir bara beklämd av alltihop.


/LD

 
At 28 september, 2009 18:27, Anonymous Banditen said...

Beklämmande var ordet, sa Bull.

Det kan trots allt vara intressant (eller skrämmande, kanske) att se hur långt en sån här masspsykos kan gå. Jag jämför med pedofilhistorien i Norge som bl a Guillou beskrev i ett tv-program. Där vittnade folk om nattliga seanser och prickiga bussar mm. Och så har vi ju häxprocesserna. Och hos Asterix var man rädd för att himmelen skulle falla ner över huvena.

Men storleken i klimatpsykosen är nog unik, både omfattningen och det framställda hotet. Därmed är den antagligen också unikt farlig. Ännu så länge har det i första hand varit ett politiskt projekt. Men det håller på att göras till ett ekonomiskt projekt. Kommer det att bli ett militärt projekt?

"Om nu vi som har så rätt har så mycket vapen och hotet är så stort, har vi inte då rätt att göra vad vi behöver för att införa den regim som är den enda som kan rädda oss?"

Tycker jag har hört det förut...

Vi får hoppas att solen lugnar ner sej innan det har gått så långt...

/Banditen

 
At 28 september, 2009 19:48, Anonymous Anonym said...

Jag har vänner som i vuxen ålder flydde från kommunistländer i Östeuropa. När klimatfrågan kommer upp får dom "nostalgikickar". Politiker, massmedia och myndigheter var väl sammanvävda och förmedlade "sanningen" till medborgarna. Och det gällde att vara välvillig inställd mot "sanningen" om det skulle gå väl för en.

/Eskil

 
At 29 september, 2009 11:11, Anonymous Anonym said...

Tänkte på en sak nu på morronen....om vi har en grupp som lever i ett klimat som är verkligt, alltså det klimat vi har utanför fönstret, och den gruppen inte uppmärksammar den utan ser något annat, så måste de vara klimatförnekare eller rättare sagt verklighetsförnekare.
Vad jag då inte förstår är att vi som ser det verkliga klimatet kallas för klimatförnekare, när det är den grupp som förnekar klimatet som kallar sig bland annat för klimativrare.
Det måste vara ett missförstånd av grymmaste storlek att inte se vad som man sett i tusentals år och heller inte tar till sig vetenskapligt underbyggda resultat som visar att vårt klot ändrat klimat under all historisk tid, för att sedan påstå att resultatet av människans aktiviteter blir en kommande katastrof.
För mig verkar det inte vara så att man vill uppnå en förståelse i människans miljö och handlande som är huvudargumentet hos de som inte tror, tänker, agerar som vi.
Visst kan jag se att saker och ting förändras.
Naturligtvis, men det är ju miljön som förändras, klimatet är klimatet!
Och hur jag än argumenterar om miljöproblem blir det klimatproblem hos mina belackare, framför allt ungdomarna under 35 år.
Jag är ju snart 60 så jag anses ju vara helt bortom all sans och förnuft, för så gamla kan ju inte veta vad de vet?!
En sak vet jag och det är att dessa som vet så jäkla mycket inte vet ett jäkla dugg!
Jag blir så less på alltihopa och det är väl det de vill att jag skall bli....det är tur att det finns en blogg och en insatt forskare som Du som jag kan relatera till,
TACK hälsar UiU.

 
At 29 september, 2009 11:49, Blogger Q said...

Nu har även Sydsvenskan anslutit sig till skaran av okritiskt publicerabde tidningar. I dagens nätupplaga (antagligen den fysiska tidningen också) kan man läsa om en stuide gjord av Brittiska MetOffice som pratar om att IPCCs worst-case är det troligaste, och dessutom kommer inträffa än tidigare än vad IPCC förutspått.

Ännu mer rädd blir jag när jag läser en del av kommentarerna...

 
At 29 september, 2009 16:34, Blogger Unknown said...

Omröstningen är iof kanske inte helt fel - om man nu vill vara med och påverka- men det bör vara väldigt tydligt att det är en grupp klimataktivister som uttalar sina åsikter - och inte anges som om det är ngt slags medelurval som görs - för det framgår rätt tydligt av de första frågorna att det inte är det...

Tex kände alla till de senaste rönen inom klimatforskningen, och endast 8% svarade "lite" - resten var bra eller mkt bra pålästa. Jag har svårt att tro att det är represenatativt för Svenskarna ?!? Att 92% är pålästa eller mkt pålästa menar jag...

/K

 
At 29 september, 2009 20:39, Anonymous Clark Kent said...

Även i DN kan man hitta lite oväntad kritik av IPCC:

http://www.dn.se/opinion/debatt/klimathotet-ar-overdrivet-eftersom-oljan-inte-racker-1.653563

 
At 29 september, 2009 20:44, Anonymous Anonym said...

RE: Klas

"Att 92% är pålästa eller mkt pålästa menar jag..."

Men hur definieras pålästa eller mkt pålästa? Att man har hämtat in sin information om senaste klimatforskningen från SNF, WWF, DN och SVD?

/Eskil

 
At 29 september, 2009 22:13, Anonymous Anonym said...

Re Q
Det är väl egentligen ingenting att förvånas över? Skräckscenarierna kommer bara att bli värre och värre fram till Köpenhamnsmötet i december.
Bli inte förvånad om du får läsa att Månen kommer att trilla ner över oss, som en följd av att vi kör bil. (använder fossila bränslen)

Mvh Labbibia

 
At 30 september, 2009 08:50, Blogger Unknown said...

@Eskil: det torde vara upp till dom som svarar vad dom anser sig vara.
Men om man tittar på i stort sett vilken representativ undersökning som helst (som skall motsvara medelsvensson) så är det sällan som 92% anser sig vet mkt om ett ämne - det är alltid ett antal personer som, oavsett hur mkt dom egentligen vet, inte tycker sig känna till ett ämne så bra.

Men det fanns fler frågor som utfallet blev skumt på också - undersökningen ligger på borlänge kommuns hemsida..

/K

 
At 30 september, 2009 09:57, Anonymous Anonym said...

@ LD

Mänskligheten har alltid varit förtjust i katastrofer. De medeltida självspäkarna skilde sig väl en del från dagens klimatkatastrofmånglare. De senare lever gott för att inte säga överdådigt på sitt mångleri - det är blivet "big biz" helt enkelt - betrakta blott Al Gore och kolla sedan även de tusentals som kommer att "hygge sig" i Köpenhamn omett par månader. Där kommer nog att finnas de kommunfolk i Borlänge som fixade den här riggade "undersökningen" också! bl

 
At 08 oktober, 2009 20:02, Anonymous Kantarellkungen said...

Fast Kim Il Song fick alla röster i ett val på 70-talet. Dessutom var valdeltagandet 100%.

På sin första golfrunda, på landets enda bana, gick han runt på 34 slag. Sug på den, Tiger.

 

Skicka en kommentar

<< Home