lördag, september 12

De sju stegen till diktatur

President Klaus har sagt att klimatfrågan är inte en fråga om global uppvärmning utan om vår frihet. Mycket talar för att han har rätt. Demokratin och individens frihet är ständigt under attack. På 1920-talet och 1930-talet via kommunismen och nazismen. 2000-talet är inget undantag. Den gröna överklassen vill åt din frihet och dina pengar. Man vill inskränka din frihet med "klimathotet" som förevändning. Än så länge små steg med glödlampsförbud, koldioxidskatt på bilar, subventioner av vindkraftverk. Men vänta bara - det kommer att bli mycket värre oavsett om temperaturen går upp eller ner. På sikt vill man kontrollera ditt beteende via individuella utsläppsrätter, hindra dig att flyga via höga skatter, tvinga dig att resa kommunalt om du bor i en stad.

Här är de sju stegen till diktatur.

1. Starta med skrämsel
Det kan vara en folkgrupp, terrorism, fågelinfluensa, arbetslöshet, skogsdöd eller globala uppvärmningen.

2. Lägg ut betet
Här kommer den utopiska visionen. Ett judefritt samhälle, total jämlikhet, avskaffande av fattigdom, full sysselsättning, rädda isbjörnarna/korallerna......

3. Samla styrkorna
Tillsammans kan vi lösa detta....

4.Öka makten
Vi (staten) behöver extra resurser/makt/högre skatter/kontroll av Internet för att rädda dig från detta hot.

5. Sprid propaganda
Använd alla kanaler för att sprida den "Stora Lögnen". Media, statsTV, myndigheter... Ge stora anslag till organisationer som stöder "saken". Ge forskningspengar till riktad forskning som kan bekräfta "hotet".

6. Avled massorna
Skapa stora publika aktiviteter för att avleda massorna och få dem på rätt spår. Parader, rockkonserter, festivaler, hyr in Al Gore.... Engagera speciellt de unga.

7. Eliminera oppositionen
Börja med att låtsas att oppositionen inte existerar (vi har konsensus, debatten är över...). Om det misslyckas följ upp med förtal, ifrågasätt motiv, gå till personangrepp, ifrågasätt psykiska statusen... (se på Svt:s ställom för ett bra exempel på detta). Inskränk annars möjligheten att sprida oppositionens budskap via lagar.

Fritt översatt från denna källa.
--------------------
Den dolda agendan är alltid densamma - mer makt och pengar till makten och centralbyråkraterna, högre skatter, mindre frihet för undersåtarna.

Tyvärr är både Alliansen och rödgröna röran inne på denna linje att minska friheten. Man behåller kapitalismen för företagen men socialiserar individen. Inte för att avskaffa rösträtten men för att öka sin makt och minska undersåtarnas frihet. Inte ens hur föräldraledigheten tas ut kan anförtros undersåtarna utan detta ska överheten bestämma. I folkets eget bästa förstås.

Framtidens diktatur behåller rösträtten men kontrollerar ändå massorna. Man styr via massiv propaganda undersåtarnas beteenden. Ett skrämmande samhälle som inte är långt från det Orwellska.

Det allra märkligaste är moderaternas förvandling till ett "socialdemokratiskt" parti med en mot individen socialistisk grundsyn. Och de flesta moderater accepterar detta.

“The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”
H. L. Mencken.

Andra bloggar om: , intressant.se

22 Comments:

At 12 september, 2009 19:59, Blogger ingno said...

Ja, man är helt paff hur så många människor - även högt utbildade - accepterar denna uppenbara "road to serfdom". Borde vi inte ha kommit längre?

 
At 12 september, 2009 20:07, Blogger HCA said...

Mao så är diktaturen redan här. Det kan jag skriva under på, där media står för ett av de större bevisen genom sitt agerande eller icke-agerande i vissa fall.

Sen är jag är nyfiken på vad du tyckte om boken Bankerna & Skuldnätet. Du skrev att du läser/har läst den för en tid sedan, men jag kanske har missat att du skrivit mer om den?

 
At 12 september, 2009 20:08, Anonymous Anonym said...

Kan detta ha någon koppling till det du skriver?

Wern Palmius, en av Sveriges bästa speciallärare/pedagog, avslöjar mycket om vad skolan egentligen handlar om och vad den är till för. Mycket lärorikt.

Del 1:
http://www.youtube.com/watch?v=7fmUkPS4mKA

Del 2:
http://www.youtube.com/watch?v=InBeFTIKfoM

Del3:
http://www.youtube.com/watch?v=AAlcM4ChxrI


// Glada tomten

 
At 12 september, 2009 20:39, Blogger Per Welander said...

HCA: Jag har köpt och läst boken. Aboslut läsvärd även om jag inte delar de sista kapitelnas (heter det så?) analys. Men första halvan var bra och bankerna ingår definitivt i politiska adelns sfär.

En annan intressant fråga - är Riksbanken oberoende? Men den artificiellt låga räntan undrar jag. Eller vill de hjälpa regeringen inför nästa val? De som får betala är spararna - får mig att tänka på Spara och Slösa i Lyckoslanten.

Om du är ung och inte vet vad Lyckoslanten var så var det ett sätt att lura små skolbarn. De som blev rika senare var slösa och fattiga de som sparade (skatterna tog alla sparares pengar). Tvärtom mot politikernas propaganda. Vad jag lärde mig av detta var att aldrig lita på överheten. De försöker lura dig och är ute efter sin egen makt. Sahlin, Reinfeldt, Hägglund är mer skådespelare än äkta människor med heder och moral. Hårda ord - men skulle du köpa en begagnad bil av någon av dessa politiker?

 
At 12 september, 2009 21:18, Blogger Per Welander said...

Glada tomten: Har sett på videona. Underbart med en fritänkare.

Politikerna använder skolan för att fostra barn till lydiga undersåtar. Det är den dolda agendan. I detta ingår att slå sönder familjen. Det har man lyckats bra med. HBT-personer hyllas, homosexuella relationer uppmanas, adoptioner av ensamstående promotas, dagis är nödvändigt, föräldraledigheten ska styras o.s.v. En enorm progandaapparat ligger bakom detta.

Familjen är ett hot mot politiska adeln. Redan på Alvar Myrdals tid var detta ett faktum. Familjen är svårkontrollerad - de tänker inte alltid rätt. Politiker säger att de ska fostra kritiska personer. Men det är en bluff. De vill få barn till lydiga undersåtar. Gärna senare bidragberoende, arbetslösa så de är beroende av staten. Klimatbluffen har öppnat ögonen på mig hur korrupta många av våra makthavare är. Saknar moral och hederlighet. Var Fälldin den sista hederliga partiledaren? Anm. Delar inte Fälldins åsikter men han var nog hederlig med hög moral.

 
At 12 september, 2009 21:37, Blogger Per Welander said...

Vill bara förtydliga att jag anser att alla har rätt av välja vem de vill leva tillsammans med.

Det jag vänder mig emot är att staten ska progagera för ett sätt att leva. Sen är jag emot att ensamstående eller homosexuella ska få adoptera. Denna åsikt delas av myndigheter i andra länder. Ett barn har rätt till en mamma och pappa även vid adoption. Vi måste i första hand se till barnens bästa. Ibland när jag hör vänner som vill adoptera tycker jag de resonerar som om de skulle skaffa en hund. Ser bara till sig själva och glömmer barnet. Kanske har jag inte en PK-åsikt men jag är ju inte PK. Och så står jag för det.

 
At 12 september, 2009 21:56, Anonymous Anonym said...

Visst finns de ett skådespeleri inom politiken. Moderaterna är ju traditionellt ett parti för de välbärgade och genom demokratin borde de aldrig kunna bli ett regeringsparti eller i alla fall det största partiet, men nu har Reinfeldt kommit att bli statsminister och en ganska bra sådan. Säkert bättre än Mona skulle bli (säger jag som är "arbetare"). Mona måste smarbeta med Vänsterpartiet och Miljöpartiet, alltså en hopplös situation. Därför har vi en borgerlig regering och kommer troligen att ha ett tag framöver.
De sju stegen till diktatur verkar troliga men jag har ändå svårt att tro att växthusgrejen kan förvandla svensken till till ett diktaturens kreatur", som Palme kallade Sovjets randtater.

 
At 13 september, 2009 00:18, Anonymous S-E Sundman said...

Per W.

Du har nog rätt i att dina åsikter inte är PK, men med rätt politiker blir dom det! De värden du beskriver betecknas mer som sunda och de hör snarare till humanism och liberalism, något som verkar befinna sig allt längre bort från det gökbo, som den politiska sfären består av... ...och du är inte ensam om dom tankarna!

Frågan är bara hur man kommer till rätta med den politiska röta, som växer sig allt större. Jag märker tendenser till att den även har smittat rättsväsendet... Vad mer?

 
At 13 september, 2009 00:44, Blogger Per Welander said...

S-E Sundman: Politiska adeln håller varandra om ryggen. Vad jag reagerar mot är att denna adel använder myndigheter, TV m.m. för ensidig propaganda. Det blir den nya formen av diktatur. Inte som förut ett nackskott i gryningen eller frysa ihjäl i Sibirien. Genom absurt höga skatter och nya lagar blir de nya slavarna just slavar som förr i tiden. Har märkt en klar förruttnelse inom rättväsendet på sista tiden. Även här går PK före rättssäkerhet. Hellre döma en oskyldig än låta en skyldig undkomma. Detta har varit fallet i skatteprocesser där du blir skyldig tills överklagandet får laga kraft.

Genom att använda myndigheter och media styra och kontrollera folken. Mindcontrol med andra ord. Hoppet är att avståndet mellan politiska adeln och undersåtarna blir så stort så att utrymme skapas för ett nytt parti. Reinfeldt och Moderaterna får nog betraktas som förlorade in i ofrihetens land. De moderater jag talat med verkar ha en extrem auktoritetstro och vägrar att tänka själva.

 
At 13 september, 2009 00:53, Anonymous Osynlige Mannen said...

Men det finns även ljuspunkter. Vad sägs om följande från min sons läxa i historia (som handlar om stenåldern i södra Sverige):
"...och det var lika varmt som det är vid Medelhavet idag."
Får man verkligen lära ut dylika klimatförnekande påståenden till oskyldiga barn? Bör lärarna skickas på klimatomskolning? Själv blev jag glad när jag läste texten. Men undervisningen ser kanske annorlunda ut i vanliga kommunala skolor, vad vet jag?

 
At 13 september, 2009 01:45, Blogger HCA said...

Per, antar att du menar kapitlen med lösningarna på problemen bankerna orsakat? Själv kan jag för lite om just det för egentligen vara säker på hur en lösning skall vara. Dock kan vi inte ha bankerna som idag, det är iaf säkert..

Vi kan iaf ståta med att Riksbanken var den första privata centralbanken i världen. I dagens finansklimat så är den inte alls i "finrummen", kanske pga att den är för socialt ansvarskännande som Ellen Brown tror.

Vet inte hur jag ska säga det här, men Lyckoslanten finns allt kvar..:) Swedbank som ger ut den... Aldrig brytt mig i den, men ska kolla i den när nån av ungarna drar med den från skolan. Trycks enligt Wikipedia upp i 525000 ex..

Skulle inte köpa något från någon politiker som hamnat över graden kommunpolitiker. Då är de förlorade själar hela bunten, med bara egoistiska mål och fel agendor som rättesnören..

Efter att under några år kämpat mot systemet för mina barn, så kan jag verkligen skriva under att de inte jobbar för barnens bästa. Det kan inte vara en slump att socialförvaltningarna på flera orter bara har okänsliga och inkompetenta idioter anställda.... Sist hjälpte de inte ens till trots att grabben blev fysiskt slagen och utlåst av sin mor.
Försäkringskassans regler främjar ohederlighet och gör det ekonomiskt lönsamt att krångla. BO vill inte ens svara på frågor om hur jag ska göra för att släpa kassan inför skranket för brott mot Barnkonventionen som Sverige ratificierat..
Förruttnelsen är påtaglig i det svenska samhället.

 
At 13 september, 2009 08:57, Blogger Per Welander said...

HCA: Enstaka individer kan säkert råka illa ut när myndigheter missköter sig. Polisen är den senaste som inte klarar jobbet. Tittar på när ligister bränner bilar utan att ingripa.

Men det finns det som är bra med Sverige också. Allt är inte dåligt. Det finns de som lyckas göra ett bra jobb också. Både politiker och byråkrater.

 
At 13 september, 2009 11:53, Anonymous Anonym said...

Om någon är intresserad över hur "systemet" fungerar rekommenderas John Harris och Robert Menard.

Dom har i detalj granskat lagarna och kommit fram till att det finns två av en människa. En som är JAG (MÄNNISKA) och en juridisk (PERSON). Den lilla detaljen som inte nämns är att lagarna (juridiska systemet) bara kan straffa den juridiska (PERSON) och inte den "riktiga människan". Många vet dock inte denna detalj och då luras av "systemet". Om man säger att man inte är denna PERSON kan man inte straffas av systemet (lika lätt), exempel registrera egendom, körkort, betala idiotiska skatter (inkluderar böter) och mycket annat.

Är dock mer detaljer kring detta på nätet och föredragen som tipsas om nedanför.


John Harris - It's an Illusion
http://blip.tv/file/1790438/

John Harris - It's an Illusion 2
http://blip.tv/file/2554170/Kolla exempel på papper från myndigheter om det står organisationsnummer och säte på dessa papper. Om det inte finns det, är det då juridiskt bindande?


// Glada tomten

 
At 13 september, 2009 14:07, Blogger HCA said...

Visst finns det de som är dugliga, men de är på tok för få och de orkar nog inte heller vara kvar så länge i ett för dom kvävande system.

Ett annat lästips/filmtips är John Perkins "Confessions Of An Economic Hitman".. Mycket bra och avslöjande.

 
At 13 september, 2009 15:12, Blogger Per-Olof Persson said...

Effekten av dagens penningsystem som ger banker och centralbank rätt att sänka räntan under marknadsräntan och skapa helt nya pengar utav ingenting.

Effekten är att:

1) Det skapas konjunkturuppgångar följt av nedgångar.

2) Det skapas spekulationsbubblor.

3) Landet avindustrialisers.

4) Pengar överförs ifrån de fattiga till de som kan utnyttja systemet - stat/kommuner, spekulanter, banker, aktiemäklare och de som har möjligheten att låna till köp av någonting innan de nyskapade pengar har höjt priserna.

Min insändare i Ystad Allehanda ger lite information:

(Den vetenskapliga metodiken bygger på formell logik - att utgå ifrån helt sanna premisser för att härleda en sann slutsats.)Penningsystemet skapar avindustrialisering

Det är idag få människor som känner till att österrikaren Ludwig von Mises redan 1912 förklarade hur dagens penningsystem skapar avindustrialisering, samtidigt som tjänstesektorn och den finansiella sektorn blir större. Detta är en förklaring till varför Sverige idag jämfört med 1960-talet har färre tillverkningsföretag men fler köpcentra, pizzerior och frisörer. Detta förklarar också varför banksektorn har så höga vinster under konjunkturuppgångarna.

Avindustrialisering innebär att ett lands produktionsstruktur krymper, och att produktionen av varor och tjänster stagnerar eller minskar per invånare. Detta innebär i sin tur att den privata och den offentliga konsumtionen måste stagnera eller minska.

Problemet med den ekonomi som lärs ut på högskolorna är att den säger att ekonomin enbart består av två steg: produktion och konsumtion. I verkligheten består produktionen av mängder av produktionssteg. I de steg som befinner sig längst ifrån konsumenterna finns de största investeringarna och stora investeringar skapar en hög produktion per invånare.

Det andra problemet är att det påstås att om Riksbanken och bankerna skapar helt nya pengar, kommer dessa pengar inte att förändra prissystemet och därmed vinstsystemet. Det är enbart när pengar används som intäkter och kostnader uppkommer, och därmed vinster (och förluster).

När bankerna skapar helt nya pengar utav ingenting vid sin utlåning till människor, kommer de nya pengarna att användas i stegen närmast konsumenterna. Pengarna kommer att användas till konsumtion och till spekulation. Försäljningsintäkter och vinster stiger för de företag som säljer varor, tjänster och finansiella tjänster direkt till konsumenterna.

Om penningmängden ständigt ökar kommer dessa företags intäkter att öka långt innan kostnaderna ökar, och därför leder detta till högre vinster. I teorin kan intäkterna öka dagligen medan kostnader som löner och hyror enbart kan öka en gång om året. Vinstsystemet kommer att se till att investeringarna ökar i branscher med höga vinster samtidigt som investeringarna minskar i branscher med låga vinster.

Problemet är att det påstås att produktionen och konsumtionen sker samtidigt. Därför förstår inte ekonomer att en ständig ökning av penningmängden missgynnar de företag som befinner längst ifrån konsumenterna. De nya pengarna kommer att höja kostnaderna långt innan de höjer intäkterna, och därför leder detta till lägre vinster.

I verkligheten tar produktionen tid och den kan ta flera år. Exempelvis måste en skogsägare plantera träd och låta dem växa i 50 år innan de huggs ner och blir papper till skrivaren. En blyertspenna tar ett par år att producera osv.

Men om konsumenterna får tag på helt nya pengar vill de köpa färdiga produkter redan nu. Detta leder till att stegen närmast konsumenterna skaffar mer arbetskraft och andra resurser. Men detta leder också till att priserna på resurserna bjuds upp och att stegen längst ifrån konsumenterna får för höga kostnader.

 
At 13 september, 2009 17:06, Blogger Gunnar Littmarck said...

Det finns ett starkt verksamt medel till.
Beställning av konsekvenser av höjd temperatur, höjt hav och ökad nederbörd.
Läste häromdagen om ett sådant beställningsverk där slutsatsen var att Danmark kommer bli de tusen sjöarnas land..
En mängd forskare får i uppdrag att beskriva hur ett givet klimatcenario påverkar den ena eller andra regionen.

Kolla de lite för ivriga klimatforskarna i Abisko som strålande kom ut med katastroflarmet att trädgränsen flyttar upp och glaciärer smälter allt mer, ty vi har funnit 7000år gamla träd som följt glaciären ner och nu smält fram långt över dagens trädgräns...

Även klimattramsprogrammet Klotet tog upp det, men allt tystnade då kommentarer påpekade de vi alla visste.
Det har varit mycket varmare under flera tusen år de sista 10000åren, utan tipping point, tvärt om med gynnsammare utvecklinga av jordens liv.
För 4000 år sedan då temperaturen sjönk med 4C till dagens nivå, förvandlades Sahara till öken.

De 7 punkterna är en skrämmade verklighetsbeskrivning.

Jag föreslår klimatflykting till Indien om USA inför några som helst knäppheter av ekonomisk betydelse.

 
At 13 september, 2009 18:57, Anonymous ulle said...

Tack för detta mkt fina inlägg!
Skrämmande men sant.

 
At 14 september, 2009 07:50, Anonymous ulle said...

Funderar på var detta började på allvar; om Sovjet inte stått på den vinnande sidan i 2:a världskriget hade vi verkligen varit så socialiserade idag?
På ett sätt är dessa fenomen tydliga, du pekar ju på dem, å andra sidan är de dunkla; vilka syften/grupper m m styr detta och sätter den dolda agendan?

 
At 14 september, 2009 10:34, Anonymous Anonym said...

Jag har tagit konsekvensen av Moderaternas omsvängning och sagt upp medlemsskapet sedan ett par år tillbaka (efter 30 år som medlem, ingen från M har kontaktat mig för att fråga varför eller försökt återvärva mig). Problemet är att jag har ingen aaaaning om vilket parti jag ska rösta på i nästa val. Jag när ett litet hopp om att Folkpartiet ska bli det första partiet som ifrågasätter CO2-hysterin.

Hans i Lund

 
At 14 september, 2009 12:57, Anonymous Anonym said...

Hans i Lund;
-jag måste göra dig besviken om Folkpartiet och för den delen alla andra partier. Det skulle vara politiskt självmord att vara först att säga sanningen i klimatdebatten.
Man har redan gjort UPP så att säga.
Och varför kan jag skriva det?
Jo, se dig omkring och lyssna .....ingen politiker av rang har tagit i sin mun ett enda motinlägg i klimatdebatten sedan Al fick sitt hett eftrträngtande Nobelpris och IPCC sitt genombrott i POLITIKEN!!
Vi har så att säga sålt taska åt rävren, som vi säger i ångermanland!!!
En viss nyordning vore på sin plats men jag tror inte den kommer förrän vår genaration har blivit mull.
Och hur den då ser ut vete faaan heller??
Hälsar UiU.

 
At 15 september, 2009 09:08, Anonymous ulle said...

Det heter "kapitlens". Tack för klippen med Palmius. Finns där en bok av honom alltså?

 
At 15 september, 2009 11:15, Anonymous Anonym said...

Dessa punkter borde spikas upp på riksdagens dörr! Åtminstone kopieras och spridas på varje arbetsplats!

/Jan Lindström

 

Skicka en kommentar

<< Home