lördag, augusti 29

Jag skulle aldrig äta en hamburgare från Max

Nu blir det en helt ovetenskaplig artikel. Sluta läsa nu och här om du inte gillar det.

Jag älskar hamburgare. Men de ska vara med kvalitet och finess. Hamburgarnas hemland är USA som jag besöker några gånger per år. Försöker alltid att ta med min käresta om det går. En fantastisk kvinna med tålamod och mycket humor. Jag skulle kunna skriva en Guide Michelin om restauranger som serverar hamburgare. Kanske en bra affärsidé?

Max är inte trovärdiga. En gång i mitt liv har jag ätit en hamburgare från Max efter att min älskade lyckats få med mig till Ikea i Barkarby. Hamburgaren smakade torrt och var rent ut sagt tråkig. Det var några år sen så det har kanske har blivit bättre.

Trovärdigheten från Max är på en bottennivå. De bluddrar om koldioxid och klimatkompensering men de vet inte vad de vill eller pratar om [länk]. Den som inte är ärlig och bluffar inger inget förtroende för mig. I fallet Max har de inte gjort sin hemläxa utan vill bara vara PK-korrekta. Därför fortsätter jag min bojkott av Max. McDonalds eller Burger King är bättre alternativ och har dessutom bättre service och godare hamburgare. I USA, som jag besöker några gånger per år, finns det hamburgerrestauranger som är klart bättre än McDonalds och Burger King. Red Robin är en av mina absoluta favoriter. De serverar dessutom vid borden och har JÄTTEportioner.


Red Robin restaurang i västra USA.

För övrigt kan jag rekommendera Lappens i Hedemora. De ligger bredvid en Mc Donalds men har alltid fullt med besökare. Inte för hamburgarnas skull (de är medelmåttiga) men portionerna är som i USA.

Jag vet att det finns svenskar som älskar Max torra hamburgare. Fortsätt med det men jag vägrar äta dem.

Nu en bild från ett av New Yorks bästa hamburgerställen. OK lite slaskig bild (så klaga inte) men hamburgaren inkl. tillbehör var minst 15 cm hög. Var jag köpte den? I en känd park (inte Central Park!).

UPPDATERING: Fått flera mail om var restaurangen ligger. Det är Shake Shack i Madison Square Park. SLUT UPPDATERING

Ytterligare en hamburgerbild från ett annat ställe i New York där jag är blöt efter en kraftig åskskur. Observera det tomma Margarita glaset till vänster. Det kallar jag drink.


PS. Är trött på Blogger som fungerar uruselt. Finns det något sätt att konvertera till Wordpress?

Andra bloggar om: , intressant.se

48 Comments:

At 29 augusti, 2009 23:20, Anonymous Osynlige Mannen said...

En helt OK hamburgerkedja i sydstaterna är Dairy Queen. Men om du befinner dig i boskapsbältet finns det hur många billiga ställen som helst där du för nästan samma pengar får in en T-bone i storlek som en LP. (För de yngre i läsekretsen: LP är ett forntida cirkulärt ljudmedium med 30 cm diameter.) Glöm bara inte att ange om den ska vara bränd, medium eller med viftande svans. Och grönsakerna i sydstaterna... Eller i de södra delarna av Europa för den delen. Det som kallas 1:a sortering i Sverige kallas i bästa fall 2:a men oftast 3:dje där. Men å andra sidan äter de mest uppfött kött. Smakskillnaden mellan uppfödd och viltskjuten hare är dramatisk. Det är helt klart värt att spotta ut några blyhagel. Och renskav. Och tjälknul på Älg. Och blåbär och lingon och hjortron och kantaraller. (De som inte tycker om hjortron behöver akut lobotomi.) De flesta inser inte vilka kulinariska skatter som finns gratis några steg utanför bostaden.

 
At 29 augusti, 2009 23:41, Blogger Per Welander said...

Osynlige mannen: Kantareller, blåbär, lingon och hjortron är bland det bästa Sverige kan erbjuda. Dessutom kött från vilt.

 
At 29 augusti, 2009 23:59, Blogger benke said...

Underbart inlägg! Jag är en ivrig besökare till vårt stora land i väst. Och jag älskar hamburgare! En av de bästa jag ätit var när jag bodde i Los Angeles, Hamburger Habit var namnet på stället.

Max hamburgare är inte torra såvitt jag kommer ihåg, det var några år sedan jag åt en förvisso, både i Barkarby och i Solna. Inte särskilt bra burgare dock. Feta som min fru kommenterade.

Max har gjort bort sig med klimatburgare etc. Aldrig att jag äter där. Så bra är de inte.

Bästa burgaren, förutom mina egna, är en stadig Big Mac.

I USA så har vi även Wendy's (fanns tidigare i Stockholm), Jack in the Box och allehanda kedjor som inte finns här.

Mums är vad jag kan säga :)

 
At 30 augusti, 2009 00:10, Anonymous Anonym said...

Enligt wordpress hemsida så går det att importera från blogger. Hur enkelt/svårt det är vet jag inte. Läser man deras forum så finns det en del som har haft problem.

 
At 30 augusti, 2009 00:17, Blogger HCA said...

Det ENDA bra med Max är deras Low Carb-burgare. Salladsblad istället för bröd, vilket är precis så som man ska äta om man äter enligt LCHF... Fast det är nära bojkott för mig med, får snart svartgröna utslag av alla deras CO2 beräkningar och planterade träd i klimatkompensationens heliga namn...

Om bara Burger King kunde erbjuda samma, den bästa kedjan av de som finns här annars.

Lappens kan jag också rekommendera btw, de har två syltor i Hedemora (en bredvid gamla Shell-macken också) om jag inte minns alldeles galet?

 
At 30 augusti, 2009 00:38, Blogger Per Welander said...

HCA: Akta dig för den Lappens som inte ligger vid McDonalds i Hedemora. Inte alls samma sak. För övrigt såg jag en Lappens mellan Falun och Gävle (om jag kommer ihåg rätt). Har dock inte hört någon rekommendera den.

 
At 30 augusti, 2009 04:10, Anonymous Anonym said...

Jack in the Box blev min klara favorit när jag var i USA förra året. Jag åt bara där en gång så jag vet inte om det bara var en lyckträff eller om det alltid är så bra.

 
At 30 augusti, 2009 05:02, Anonymous Marthin said...

Icke för att vara den som är den, men fundera gärna över kopplingen mellan "miljötänkandet" och att mAx kommer norrifrån.

Jag studerar vid LTU, och en generell sammanfattning applicerbar på i princip allt är likt följande: 1. Där finnes inga problem i världen som ej haver sin lösning i en form av klimatskatt. 2. Fungerar icke det, se till kvotering. 3. Fungerar icke detta, se till en rad epitet; återupprepa sedan från steg 1.

Slut sammanfattning.

 
At 30 augusti, 2009 07:30, Anonymous Anonym said...

Skön bloggpost. Kul med lite "off topic"-inlägg ibland, bloggen får en lite mer Human Touch så att säga.

Jag är själv på Wordpress och har för mig att jag sett att de har en funktion för att konvertera blogger till wordpress.

Jag har dock mina synpunkter på Wordpress. Det är våldsamt långsamt emellanåt. En uppdatering av en post kan ibland ta bortåt 30 - 40 sekunder.

Har även haft anledning att kontakta supporten ett flertal gånger, förr om åren, men av anledningar jag inte kommer på just nu.

Men en sak är säker, deras support är snabb på att svara. På den punkten är de oklanderliga.


/LD

 
At 30 augusti, 2009 07:33, Anonymous Wolter said...

Jag har också retat mig på Max. Dom anger "klimatpåverkan" av allt du kan äta i enheten CO2e. Fråga personalen vad e:et betyder så kan dom sannolikt inte svara. Jag gissar att detta egentillägg står för emission - men jag är inte säker. Någon som kan?

Tips:
Du skall prova Stångebro i Linköping då du åker förbi där. Dom har hemgjorda hamburgare som är toppen.

 
At 30 augusti, 2009 08:58, Blogger Per Welander said...

Anonym: Jack in the box har jag provat men det gav ingen mersmak. Nu var det tio år sen men man går inte tillbaka till ett ställe om man gillar det. Skriv under med signatur förresten - det är ett krav här.

Wolter: Kul - tar gärna emot tips om lokala ställen. Alltid roligt att testa nytt.

 
At 30 augusti, 2009 09:07, Blogger Per Welander said...

LD: Jag ligger på egen server med Blogger så last brukar inte vara något problem. Men uppdateringar via Blogger havererar ofta och då speciellt bilder. De verkar inte klara 2 Mb och timar då ut. I mitt fall ska bilden först laddas upp och sen via FTP ner till min server.

 
At 30 augusti, 2009 09:23, Blogger LP said...

Flyttade till Norrland i mitten av 90-talet. Det fanns ej MC-Donalds att tillgå där jag bodde, utan endast MAX och Frasses.

Frasses hade stora portioner och var relativt billiga, men tyvärr smakade det skit så jag slutade gå dit efter några försök.

MAX provade jag någon enstaka gång och minns inte vad jag tyckte, men sedan kom MC-Donalds och då gick jag dit av gammal vana.

Sedan insåg jag hur äckliga MC-Donalds burgare är, det luktar lik istället för grillat kött i deras lokaler och burgarna är svampiga.

Några år senare slutade jag med nötkött (mår dåligt av det) och upptäckte då att MAX har i särklass bäst fisk- och vegburgare. MC-Donalds och Burger Kings fiskburgare var sopor i förhållande till MAX och vegburgarna skall vi inte ens tala om.

MAX miljöpolicy vill jag inte kommentera för den vet jag nada om. Jag ignorerar öht alla företags påklistrade löjligheter i form av "miljöengagemng", "fattigdomsbekämpning", "Astrid Lindgrens BArnsjukhusengagemang" etc etc, eftersom jag anser att skomamkaren skall bli vid sin läst och göra så gott han kan med det han kan och inte svamla skit för att vinna billiga poänger.

 
At 30 augusti, 2009 09:35, Blogger Skeptikern said...

Rekommenderar BLT Steakhouse, som finns på många ställen i USA. Lite dyrare men har råvaror i världsklass :)

 
At 30 augusti, 2009 10:38, Blogger Peter said...

När jag var på Max senast frågade jag varför dom inte hade lock till dryckesbägarna där man tar de övriga tillbehören. "Av miljöskäl", svarade expediten glatt och langade fram ett från bakom disken. "Det är ju egentligen bara dom som hämtar sin mat i drive-in som behöver locken." Ööh...så det är alltså överkonsumtion av plastlock som är den största källan till utsläpp av läbbig koldioxid och inte dom som kör bil till restaurangen för att hämta sin mat? Intressant resonemang...

 
At 30 augusti, 2009 10:59, Anonymous Anonym said...

Kul inlägg Per! :-)

Själv har jag aldrig varit i det stora landet i väster, men jag anser nog att de allra bästa hamburgarna gör man själv.

På hängmörat kött.

Mvh Labbibia

Ps. För övrigt bör jag tydligen akutlobotomeras, jag kan inte med hjortron! ;-)

 
At 30 augusti, 2009 11:46, Blogger Gunnar Littmarck said...

Jag har ätit på Max en gång med...
Jag startade min bojkott då deras suportersvans med kriminella metoder hindrade Mc Donalds att etablera sig norrut.

När de startade med klimatjidder övergick jag från personlig bojkott till öppen agitation mot Max, som tydligen anser att deras kunder är extremt okunniga.

Numer "tankar" jag mest på McDonalds, för de har blivit så ojyst handterade.
De har en bra service och jag är alltid i bättre form då jag lämnar efter 5min uppehåll.

1976 var jag i Texas och stod svulten i en hamburgerkö, ni vet hur beställningen ökar med salivproduktionen..

När det till sist blev min tur framför den gigantiska damen i hamburgerhaket.

-I whould like to have the biggest one you can make...

Nej min lilla söta pojke, du ska få den tredje största så bjuder jag på en till om du inte blir nöjd..

Minst en hel bifftomat var skuren runt det grillade köttet i knappa 500gr klassen..

Min kamrat fann mig aningen yr sittande på trottoaren och försöka få i det sista, övervakad av den gigantisk negressen som bekymrat såg på mitt alllt sämre tillstånd..

Det var bara att ge upp...

Jag som några månader innan köpt 4 big mac på Sveavägen och knappt blivit mätt (visst blev jag det)... de kostade ...4.60 1.95 för hamburgare och 2.10 för ostmodellen, ..

Jag tror jag ska flytta till Texas om Norge får ett i min smak uselt valresultat.

Jag tål inte våra europeiska hycklande politiker, de sänker min livskvalitet för mycket för att natur, barn, barnbarn och vänner ska duga som magnet.

Vad med Galvestone?

Jag har annars fina minnen från SanAntonio, men avsaknad av hav blir för svårt.

 
At 30 augusti, 2009 13:29, Blogger P-O. Kjellberg said...

Hej!
Om du är trött på Blogger kan du gå in på Instrumentpanelen och inställningar och där finns en rad med import och export av bloggar. Bloggen sparas ned på hårddisken och så är det bara att exportera den till t.ex. Wordpress.

 
At 30 augusti, 2009 14:22, Anonymous Anonym said...

RE: Wolter
Jag gissar att Max med CO2e menar CO2 ekvivalenter. Man brukar tex. räkna om utsläpp av metangas till motsvarande koldioxidekvivalenter. Och Max har då räknat om bla. kossornas metanpruttande till koldioxidekvivalenter (CO2e).

/Eskil

 
At 30 augusti, 2009 17:56, Anonymous Börje said...

Konstigt. MAX hamburgare är bäst, tycker jag.

 
At 30 augusti, 2009 18:47, Anonymous Per-Erik Hedén said...

Till Gunnar Littmarck:
I Texas och speciellt Galvestone kan du råka ut för orkaner.
En orkan år 1900 dödade mellan 8.000 och 12.000 människor.i Galvestone.
Över 30.000 av invånarna lämnade staden inför orkanen Ikes ankomst 2008.

 
At 30 augusti, 2009 19:56, Blogger Jonas N said...

Benke, jag har ätit otaliga ggr på Hambuger Habbit, men brukade ta deras Steak Sandwich för bara några cent extra.

Annars är In-and-Out Burger bra i LA (men lite sterilt), och en annan kedja jag gillade var Carls Jr.

McDonalds och Burger King anses vara i den lägsta änden av skalan i USA.

En tragisk anekdot om Jack in the Box: På 90-taket var det någon av dess otaliga restauranger som hade fått in skämt köttfärs (i Pennsylvania eller så), flera matförgiftade och två små barn dog tom. Detta medförde att hela folk plötsligt skydde dem över hela USA och hela kedjan höll på att gå under. Sensmoral: Varumärken är känsliga ting ...

 
At 30 augusti, 2009 19:57, Blogger Per Welander said...

Tänk att hamburgare är så intressant. Moderna Myter ligger just nu i topp på intressant.se. Ville bara avslöja bluffen med Max fåniga klimatagenda. Får mig att associera med klimatbluffen. Sen är Max hamburgare förbålt tråkiga. Dubbel anledning till bojkott alltsåb.

 
At 30 augusti, 2009 20:51, Blogger Per Welander said...

LP: Har som hobby att vandra i fjällen ibland. Sover alltid i tält, aldrig i stuga. Provade då Frasses i inre Norrland för bara ett par år sen. Det var det enda som fanns att välja på. Hamburgaren var billig men fet och flottig och utan något tillbehör. Inte en enda grönsak. Tummen ner. Ingen stjärna i min hamburgarnas Guide Michelin.

 
At 30 augusti, 2009 22:43, Anonymous Anonym said...

Har du testat Big Boy? Det är min favorit av de få kedjor (fyra st) jag har erfarenhet av. Finns i Härnösand, Sundsvall och Piteå enligt hitta.se. Värt ett besök om du har vägarna förbi!

/Niklas

 
At 30 augusti, 2009 22:48, Anonymous Bosse Aphran said...

För min del är det Max, Burger King, McDonalds som gäller i nämnd ordning när det gäller hur goda hamburgarna är. På alla tre av dessa kedjor har jag råkat ut för måndagsexemplar. Om du bara har besökt Max en gång och då fick en torr hamburgare tycker jag att du ska göra några fler försök. Du kanske blir positivt överraskad?

När det gäller klimatkompensering och miljövänlighet överlag så vet jag inte hur det förhåller sig mellan de tre. Om Max inte är klart sämre än de andra spelar det ingen roll för mig hur de vill framstå.

För ett verktyg som kan hjälpa dig konvertera till Wordpress istället har du: http://blogger2wordpress.appspot.com/

 
At 30 augusti, 2009 23:26, Anonymous Osynlige Mannen said...

Definitivt skoj med ett inlägg som lättar upp stämningen!
Vad gäller hamburgare här i Sverige törs jag påstå att Sibylla är bäst. Och de som inte tror mig kan ju räkna var man ser flest taxibilar och ambulanser parkerade...
Labbibia: "...jag kan inte med hjortron!" Sök vård! Du bör inte gå lös. Men du har rätt i att man gör de bästa pannbiffarna själv. Det finns hopp om ditt tillfrisknande. Pröva friterad Camembert med hjortron. Dock ej i sällskap med fransmän, de svimmar vid blotta tanken. De har dock inga problem att äta Camembert på samma sätt som vi äter potatis till maten. Och det är helt OK kan jag intyga, även om det blir en rätt fet måltid.
Gunnar littmarck: Mitt bästa minne av Galveston är att det var belagt med böter att ta med glas på stranden. Jag har aldrig sett en renare strand. I San Antonio där hälften av befolkningen är av latinamerikanskt ursprung har alla restaurangerna olika val av kryddstyrka. Tips: Välj inte jättestarkt. Det är verkligen jättestarkt, typ min tunga behöver plåster. Men SA är en fin stad med sin åpromenad, mycket trevligare än Houston eller Dallas. Austin är också värt ett besök om man är i krokarna.

 
At 30 augusti, 2009 23:53, Blogger Per Welander said...

Marthin: Tur att jag studerade vid KTH. Flera klimatrealister kommer därifrån.

Alla: En gott men mycket dyrt alternativ i Stockholm är Cadierbaren - Grand Hotell. Kostar 215 kr. Fast Red Robin i USA är bättre för under futtiga $10. Min favorit är Guacamole Bacon Burger. Du kan "customize" den. Kostar bara ca 70 kr. Dricks ca 15% tillkommer. Allt serverat vid borden. Beställer du dricka fyller de på den utan extra kostnad när du druckit upp (obs ej sprit).

 
At 31 augusti, 2009 00:14, Anonymous Anonym said...

Hur kan det ta 40 minuter att få mat för fyra på en snabbmatsrestaurang som jag tror MAX försöker vara.

MAX har problem med logistiken kring beställning/betalning/leverans

MAX burgare är inte goda

MAX CO2 fixering får mig att känna som jag kommit in i ett frireligöst väckelsemöte

Sen undrar jag varför? jobbar det inga utan ursvensk ursprung på MAX, hela stuket känns som nationalistiskt 30tal

Aldrig mer MAX

 
At 31 augusti, 2009 07:43, Anonymous Anonym said...

Per och ni andra....

Vad gäller hamburgerrestauranger och "klimathotet".....

Jag rekommenderar alla dem som är lite/mycket/helt övertygade om att klimathotet är en bluff att äta sina älskade hamburgare på Burger King.
Varför då? Jo:

http://www.guardian.co.uk/world/2009/jun/05/burger-king-global-warming-us

Ingen PK-korrekt fegis till chef på DET lokala hamburgerstället inte! Hoppas att han inte fick kicken.

Osynlige Mannen: :-)

Mvh Labbibia

 
At 31 augusti, 2009 08:15, Blogger Per Welander said...

Labbibia: Redan i juni visade vi denna skylt [länk]. Men det var inte Burger Kings åsikt utan lokala ägarens. Så inget plus för Burger King av den anledningen.

 
At 31 augusti, 2009 11:02, Blogger A nonym said...

Jag ställer mig verkligen frågande till att du tycker att Max burgare är torra speciellt när du skriver att McD's är saftigare, iofs så är smaken som baken men personligen har jag svårt att hitta torrare burgare än McD's och det enda som funkar där för mig är McFeast så man får med lite klägg som gör den mindre torr.

Mitt problem med Max är snarare att man får hamburgaren fisljummen förutom allt PK tjafset som de håller på med.

 
At 31 augusti, 2009 11:17, Blogger Per Welander said...

Peder: De hamburgare jag ätit på Max var torra. Det var i och för sig några år sen. Slutade redan då äta på Max och det var innan de började med PK-tjafset. Äter ibland QP på McDonalds när jag reser då de brukar vara klart snabbast. I USA undviker jag McDonalds då det finns så många bättre ställen.

 
At 31 augusti, 2009 11:22, Anonymous Jörgen E said...

Stångebro gatukök i Linköping is the shit! Hemlagade burgare, hemlagad ketchup. Ta norra avfarten, kör mot centrum. När du ser Scandic (stor, vit välvd byggnad) sväng vänster i rondellen så ligger den direkt på vänster sida. Tar några minuter längre än att stanna på Max (urk) som du passerar, eller McD i Tornby, men det är det värt.

 
At 31 augusti, 2009 22:58, Anonymous S-E Sundman said...

När jag växte upp, förekom det att det dök upp det som Max kallar för hamburgare, på middagsbordet.

Skillnaden dock var att vi kallade det för köttfärsbiffar, med tanke på innehållet (potatis och annan utfyllnad).

Många anser nog att en hamburgare innehåller 100% (nöt)kött...

 
At 31 augusti, 2009 23:58, Anonymous Robban said...

Kul inlägg. Ett ställe jag kan rekommendera är Vegabaren http://www.vegabaren.se i Haninge. Sveriges äldsta hamburgerbar, gott, vällagat, generöst med tillbehör och inte bara "vanlig" korvmojmat. Dom håller föresten på att bygga ut och ska börja med hotellverksamhet också :-o

Jag har föresten roat mig med att försöka snacka lite förstånd på Ställom.se:s klimatpsykologen. Gå gärna in och skriv om ni orkar ;-)

http://stallom.se/category/klimatpsykologen

 
At 01 september, 2009 09:42, Blogger Unknown said...

Jag gillar MAX hamburgare !
Mkt godare än Burger king (sånär som på Angus).

Och visst tramsar dom med "koldioixkompensation" och "koldioixdeklaration" - men att inte ge ut plastlock till alla känns som ett bra steg. Bara för att man inte tror på allt vad gäller AGW så betyder inte det att vi bör tänka lite på hur vi utnyttjar jordens resurser !

F.ö. håller jag med om att Lappens grill i Hedemora är #1 - alltså den brevid McDonalds - INTE vägkrogen med "husmanskost" alltså, där serveras vanlig vägkrogsmat av "normal" standard...

/K

 
At 01 september, 2009 11:52, Blogger Med örat mot rälsen said...

Detta är ett ämne jag gillar. Jag älskar hamburgare och jag skulle kunna äta tills jag storknar. Har aldrig varit i USA och kommer nog aldrig dit heller för min ekonomi tillåter för tillfället inte ens att jag kan lämna Dalarna.

De absolut bästa gör man själv, ibland gör jag t o m bröden själv men oftast är jag lat och köper tillsatsbemängda s k bröd med både det ena och det andra som inte hör hemma i ett riktigt bröd.

De bästa man kan äta ute, märk väl nu att jag bara har erfarenhet av Europa, är på restauranger. Det går att sätta i sej nåt från Sibylla eller Fyrkanten men sånt är bara bukfylla utan substans. Från de stora kedjorna gillar jag Burger Kings bäst. Stora rackare som inte tar slut i första taget. McDonalds var bäst i Österrike. De svenska är så smaklösa i jämförelsen. Max har jag aldrig ätit på men det fanns nåt som hette Corner i Eskilstuna för många år sen som smakade rätt bra - i början. Sen blev det allt sämre och vad jag förstått finns inte Corner mer.

Bästa hamburgerkedjan i Sverige genom tiderna var Clock. De hade de bästa mjukglassarna och under glasskriget i Göteborg på 80-talet mellan Clock och McDonalds kunde man gå från restaurang till restaurang och köpa en liten mjukglass i ett rån format som en cup överallt. Vad som hände med Clock vet jag inte men det var nåt alldeles extra.

Klimatbluffen är ett sorgligt kapitel för sej och att även en hamburgerkedja försöker göra sej en hacka på den är precis samma sak som de som "sålde" Eiffeltornet, Mona Lisa eller Hagia Sofia i början av förra seklet till dumma rika turister.

 
At 01 september, 2009 12:01, Blogger Jonas N said...

Robban

Klimatpsykologen hos StällOm.se var ny för mig och helt obetalbar! Maken till dumheter frå man leta efter, och inte verkar dom ta slut heller. Vilken dårskap!

 
At 01 september, 2009 12:32, Anonymous Anonym said...

Jag upptäckte detta Co trams på Max i sommras och har bojkottat denna kedja sen dess.
Vi ska nyttja vår konsumentmakt.

/Joakim

 
At 01 september, 2009 12:34, Blogger Per Welander said...

Klimatpsykologen på ställom.se slår nog rekord i dårskap. Vilken bedragare och lurendrejare. Det allra värsta är att Svt ligger bakom detta. Våra licenspengar skojas bort på fånerier.

 
At 01 september, 2009 13:13, Anonymous Erik L said...

MAX hamburgare är egentligen en klar favorit. Alltid nylagade och mycket godare än Mc Donalds och Burgerking:s (Burgerking har dock godast pommes) Hos dom få man ju för det msta degiga hamburhare då dom legat och blivit lika smakliga som en urkramad disktrasa. Och tro mej, jag har burgarerfarenhet som heter duga! Efter 12år som lastbilschaufför i hela landet så har det varit min huvudsakliga föda.

Men när jag stövlade in på max häromdagen så höll jag på att vända tvärt vid dörren! Dom hade börjat "klimatmärka" måltiderna! Herregud tänkte jag, har dom också slått mynt av klimatbluffen. Hursomhelst, så blev valet lite lättare, bara att ta den meny som gav störst co2 utsläpp (så träden kan extra mycket näring och växa ordentligt) sedan började jag fundera lite längre, Humm...Om nu barnfamiljer ser och börjar räkna på hur mycket co2 de släpper ut bara genom att äta en måltid, så kommer dom nog att inse det galna i hela hysterin. för de flesta tror ju att det enbart är förbränning av olja och kol som ger co2 utsläpp. Kanske är det just sådana idiotier som MAX håller på med som kommer att få svenssons att inse det galna i co2 skräcken tillslut...eller?

 
At 02 september, 2009 11:36, Anonymous Erik S Lund said...

Nu har även jag hittat till ställom.se, vilken rysare. Hur är det möjligt att detta dravel kan få finansieras med skattemedel (licensskatten)?
Föredrar Sibyllas burgare i alla lägen. Bara de inte också hakat på CO2-paradigmen.

 
At 03 september, 2009 17:09, Anonymous Alexander said...

Vilken vacker fru du har.

Men det är väll tämligen sällsynt att ett företag inte går på klimatprojektet, som att dom inte vill ha en del av kakan. Som att något väletablerat skulle gå emot normen.

 
At 05 september, 2009 14:18, Blogger Gunnar Littmarck said...

Per-Erik Hedén

Jag är betongfanatiker...

Finns inga orkaner som rår på armerad betong fäst vid urberget...

Jag har aldrig fattat de som bor i orkanområden i värdelösa plåt och bräd konstruktioner.

Betong och härdat glas, ger underhållsfria byggnader, dessutom kan man leda in dagsljuset med fiberoptik, genom betongväggar.

De blir svala då det är hett och varma då det är kallt, ute.

Men Max hamburagre har det nog inget att göra med...
Utom då anledningen att bli politiskflykting.

 
At 15 januari, 2010 12:54, Anonymous Johnny said...

Ett rejält lass med käk måste jag säga, :-)

Saknar de stora portionerna och drinkarna i USA och servicen, där kunden är adlig och kallas Sir.

 
At 08 februari, 2010 00:02, Anonymous Anonym said...

Bor i Hammarby Sjöstad där det bara finns Max att välja på om man skall köpa hamburgare vilket bidragit till att jag nästan slutat köpa burgare. Någon mer ospännande smak än Max får man leta efter. Alla såser smakar ju som barnmat. Uppenbarligen passar det tyvärr majoriteten svenskar som till och med tycker att Heinz Chilisås är för stark. (Ni vet den med 0,04% chili i)

 
At 20 september, 2010 18:55, Anonymous Dog News said...

. Hamburgare är ursprungligen en tysk maträtt som togs till USA av tyska invandrare men som under årens lopp har blivit så förändrad att den kan anses vara amerikansk. http://sv.wikipedia.org/wiki/USA:s_k%C3%B6k

 

Skicka en kommentar

<< Home