tisdag, augusti 25

Hallå Alliansen vakna! Nu är Storebrorssamhället här

Klimatfrågan är i mycket en fråga om frihet. Det handlar inte om "Jordens undergång" eller temperaturen. Politiker utnyttjar klimatfrågan för att skaffa sig kontroll över individer och kunna öka sin egen makt. Alla som sätter sig in i frågan ser att det inte handlar om koldioxid utan om makt. Avståndet mellan politiker och dess undersåtar växer. Våra politiker med några få undantag underblåser klimatbluffen.

Det senaste i Pirate Bay affären är skrämmande. En tingsrätt beslutar att en Internetleverantör mot vite inte får leverera access till Internet. Nu har det alltså det hänt som många har varnat för. Hallå - vakna politiker - ni är på kollisionskurs med era undersåtar och tänker ta bort vår frihet. Likheterna mellan klimatfrågan och Pirate Bay är tydliga och finns där. Det handlar om vår integritet och vår frihet.

Vad blir nu nästa steg? Ska Vägverket bli ansvariga för de som kör för fort? Ska bilförsäljarna hållas ansvariga för bankrån om de sålt bilen? Ska Posten tvingas stänga av postutdelningen för någon har skickat en brev med "olagligt" innehåll?

Allt som Piratpartiet har varnat för tycks bli sant fast värre. Även om jag inte röstar på det partiet av andra skäl har de rätt i denna sakfråga. Och våra riksdagsmän håller tyst.

Andra bloggar om: , , intressant.se

14 Comments:

At 25 augusti, 2009 19:09, Anonymous Tor said...

"En tingsrätt beslutar att en Internetleverantör mot vite inte får leverera access till Internet."

Nja, snarare har tingsrätten beslutat att internetleverantören är skyldig att filtrera bort vissa filer ur internettrafiken som de förmedlar om de inte vill riskera att betala en halv miljon kr. Det är nästan ännu värre eftersom det i praktiken är detsamma, men dessutom vittnar om en total oförståelse för att det inte är möjligt att genomföra sådan filtrering. Det är naturligtvis högst anmärkningsvärt att någon sådan analys inte görs i samband med proportionalitetsbedömningen.

Men se'n måste man nog faktiskt klandra internetleverantören en hel del i det här fallet. Det är svårt att tänka sig mycket svagare svaromål än vad som ges uttryck för i tingsrättens protokoll. Det är nästan så att jag börjar misstänka att det finns en uppgörelse i bakgrunden.

 
At 25 augusti, 2009 20:12, Anonymous Anonym said...

Politikerna lyssnar inte för att fyra av vår sju i riksdagen har partiledare som har varit på Bilderbergsmötet. Shalin (Innan sin comeback), Reinfeldt (2006 innan han blev stadsminister), Olofsson (2008) och Björklund (2009).

Gällande FRA-lagen så var det ett tydligt exempel på att våra "folkvalda" duckar för partipiskan som hålls av partiledarna.

Svenskar är nog världens mest hjärntvättade folk.


// Glada tomten

 
At 25 augusti, 2009 21:01, Anonymous Anonym said...

Det är en verkligt skrämmande utveckling vi ser just nu. Och de som kritiskt borde granska makten och makthavarna, nämligen Press och andra nyhetsmedia, sviker sitt uppdrag kapitalt. Se bara på hur "klimathotet" behandlas i MainMedia.

Jag är allvarligt oroad för hur det blir med yttrandefriheten i det här landet i framtiden. Det ser verkligen mörkt ut.

Mvh Labbibia

 
At 25 augusti, 2009 22:04, Blogger PEZ said...

Lysande. Det är så uppfriskande att se att du tar avstamp från själva grundfrågan. Frihet!

 
At 26 augusti, 2009 00:09, Blogger Per Welander said...

Labbibia: Media får mig att tänka på den gamla Ebba Grön låten Staten och Kapitalet. Fast byt ut Kapitalet mot Media. Sida vid sida, tillsammans stryker dom fram.."

Gammelmedia har numera blivit en del av statens makt precis som i gamla Sovjetunionen. Undrar vad TV4 fick lova för att få sin sändningslicens. Tänk vad ovetande vi skulle vara utan det fria Internet. Klart att makten är irriterad och vill ta kontrollen. Sen hittar man gärna på svepskäl för detta t.ex. pedofiler, sexhandel, terrorism, fildelning (och numera tillhandahålla kataloger för detta) o.s.v.

Mitt engagemang i klimatfrågan, förutom att vetenskap missbrukas, har ett stort frihetligt perspektiv. President Klaus, som levt under kommunismen, ser detta tydligt.

 
At 26 augusti, 2009 12:33, Anonymous Mike said...

De e bara och ta fram gammla bössan och gå på hederlig jakt.

Politiker är inget annat än hycdklare stofiler och tjuvar som man måste avverka .

Barnmördare ,Psykopater, mytomaner,lögnare,stofiler .

Rena skitstövlar.

Direkt Demokrati efterlyses.

 
At 26 augusti, 2009 20:45, Anonymous Anonym said...

Ja det är verkligen skönt att Internet (fortfarande?) fungerar i Sverige. Alex Jones som jag lyssnar på dagen efter via Mp3 spelare, Har helt rätt Median är döende- och fyller ingen funktion.. Och på tal om censur så blev detta inlägg bortcensurerat på propaganda SR Klotet.
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=2828453

MÄNNISKAN HAR INTE PÅVERKAT KLIMATET PÅ JORDEN!

Alla som sprider dessa Illuminati lögner från Club of Rome!
http://www.green-agenda.com/

Så kallade Journalister eller samvetslösa Politiker. Måste ställas till svars för sina grova brott mot mänskligheten i en modern- framtida Nurnbergrättegång till varje tänkbart pris.
http://www.global-warming-and-the-climate.com/


"The common enemy of humanity is man.
In searching for a new enemy to unite us, we came up
with the idea that pollution, the threat of global warming,
water shortages, famine and the like would fit the bill. All these
dangers are caused by human intervention, and it is only through
changed attitudes and behavior that they can be overcome.
The real enemy then, is humanity itself."
- Club of Rome,
premier environmental think-tank,
consultants to the United Nations
JIMMY, 2009-08-25 22:04

 
At 27 augusti, 2009 13:14, Anonymous Anonym said...

Tycker det var mycket tråkigt att Piratpartiet valde den gröna gruppen i EU. Det är ju den grupp som företräder de mest odemokratiska greppen i samhället. Där försvann iallafall alla mina ev. sympatier.

/Jan Lindström

 
At 27 augusti, 2009 14:15, Blogger Per Welander said...

Jan: Delar din uppfattning. De gröna är inte alls för frihet. Frågan är om Piratpartiet vill ha frihet eller bara gratis musik och film?

 
At 28 augusti, 2009 21:10, Anonymous Peter said...

Per: Jag tror det lutar åt det sistnämnda.. ;)
Att som många gör ta sin tillflykt till avarter som tex piratpartiet eller sverigedemokraterna för att rikta sitt missnöje är ingen höjdare i längden.. Tittar man på opinionssiffrorna förstör det mer än det gör nytta.

 
At 01 september, 2009 10:51, Blogger Tomas S said...

Peter> Vilket alternativ är bättre att rösta på i ditt tycke då?

När jag röstar PP är det i alla fall en pungskark rätt där det i alla fall svider lite på de etablerade skitpartierna.

 
At 02 september, 2009 05:54, Anonymous Dennis Nilsson said...

@Per Welander
"Frågan är om Piratpartiet vill ha frihet eller bara gratis musik och film?"

Du som är så påläst i det mesta borde veta bättre, att bl.a "musik och film" ger kunskap. Kunskap är makt. Kunskapen ger dig och mig makten och friheten över hur vi skall leva våra liv.

Det är grunden till Piratpartiets program, och därför är jag medlem sedan grundandet.

Den som söker han/hon finner..

 
At 02 september, 2009 07:05, Blogger Per Welander said...

Dennis Nilsson sa: Du som är så påläst i det mesta borde veta bättre...
Raljerande över mina tvivel för Piratpartiet ger dig inga pluspoäng. Att Piratpartiet sökte samarbete med miljötalibanerna I EU (som absolut inte är för frihet) bådar inte gott.

 
At 02 september, 2009 07:49, Anonymous Dennis Nilsson said...

@er Welander
"..tt Piratpartiet sökte samarbete med miljötalibanerna I EU"

Ja, suck:-(
Den som (över)lever den här "rundan" får väl se....

Ingen av de politiska partierna inom det politiska etablissamanget tycks vara några frihetsälskare annat än när de skall hålla tal och ragga röster.

 

Skicka en kommentar

<< Home