torsdag, juli 23

Svenska forskare förkastar koldioxidhypotesen

I julinumret av International Journal of Global Warming finns en artikel av svenskarna Bo Nordell och Bruno Gervet - Luleå tekniska universitet. Artikeln har genomgått "peer-review".

Det man kommit fram till är att det är människans värmeutsläpp som i huvudsak bidrar till globala uppvärmingen och inte koldioxidutsläppen. Att minska koldioxidutsläppen kommer inte att sänka någon temperatur annat än marginellt. Likaså har man funnit att kärnkraftverk bidrar till globala uppvärmningen genom att de släpper ut värme även om de är koldioxidfria.

Totala energimängderna i land, hav och is måste beaktas om tillförlitliga klimatmodeller ska kunna fungera. Globala temperaturen säger mycket lite om uppvärmningen då bara 6.6% av energin finns lagrad här.

Min kommentar
Denna artikel är egentligen mumma för klimathysteriker. Om alla värmeutsläpp ska minskas får vi stänga ner vårt välfärdssamhälle inklusive kärnkraftverken. Det intressanta är att IPCC:s klimatmodeller sågas och att minskning av CO2 inte är rätta vägen att gå.

Länk

7 Comments:

At 23 juli, 2009 20:29, Blogger Gunnar Littmarck said...

Jag tror inte att de nappar på det betet, men minns en lång och hopplös debatt i NT då en "grön" politiker ville att vi skulle stänga alla kärnkraftverk, av just det skälet.

Annars vore det kul om de övergav sin guldko CO2, för att sedan efter några år kanske se hur det globala klimatet fortsätter att kylas.

Nog måste det vara många forskare som kan så mycket om CO2molekylens starkt begränsade ytterligare uppvärmningseffekt så det sedan länge insett att CO2hotet aldrig funits?

 
At 23 juli, 2009 21:50, Anonymous Anonym said...

Hej Per .
6,6 % låter mycket, har du beräkning eller källa ?
Mvh Tomas

 
At 23 juli, 2009 22:27, Blogger Per Welander said...

Tomas: Läs under länken. 6.6% av värmeenergin för globala uppvärmningen finns i atmosfären. Annars beställ originalet som jag tyvärrinte kan länka till.

 
At 23 juli, 2009 23:16, Anonymous Jerker Andersson said...

Kärnkraftverk bidrar till den globala uppvärmningen? Nu måste de skoja. Förvisso så släpper de ut värme, men i relation till den energi som jorden mottar från solen så talar vi säkert inte om mer en storleksordningen hundradels eller tusendels grad.
jag gjorde ett grovt överslag på detta förra året och värme utsläppet är ytterst marginellt för temperaturen.

 
At 23 juli, 2009 23:20, Anonymous Anonym said...

Ok. tack
Enligt beräkning överstiger totala värmeinnehållet i hydrosfären
värmeinnehållet i atmosfären med
faktor 1000.
Berggrund oräknad.
Någon som vet om detta är korrekt ?

 
At 03 augusti, 2009 09:33, Blogger Thomas Palm said...

Jag undrade just när Bosse Nordells artiklar skulle dras upp av godtrogna "skeptiker". Det här är en ny tidskrift som uppenbarligen är desperat att få in artiklar oberoende av kvalitet.

Som naturvetare borde du faktiskt kunna inse att Nordells resonemang inte håller, Per. Men som du säger "Det intressanta är att IPCC:s klimatmodeller sågas och att minskning av CO2 inte är rätta vägen att gå". Det intressanta är däremot tydligen inte om Nordell har rätt.

 
At 09 augusti, 2009 21:18, Anonymous Anonym said...

Gå in på sidan Climate4you,där får ni fram jordens klimat,vilket inte förändrats de senaste 100 åren enl.diagram av temperaturmätningsstationer runt klotet. I dag smälter säkert en del av Sydpolens glaciärer ocg itäcke bort kl 12.00 var det bara -73 grader Celsius där borta och politiskt korrekt måste väl isar och glaciärer smälta bort då,de påstår ju Al Gore med sin falska film i alla fall.

 

Skicka en kommentar

<< Home