fredag, juli 31

Stockholmsinitiativet i Svd

I dagens Svenska Dagbladet har Stockholmsinitiativet fått in en replik på Brännpunkt. Läs själva. Repliker måste hållas korta så det blir inte mycket utrymme att gå djupare in i sakfrågorna.

Även om de AGW-troende fortfarande starkt dominerar debatten så har skeptiska artiklar blivit vanligare på senare tid.

Peter Sisson, en välkänd journalist som tidigare arbetat på BBC, beskriver hur BCC hanterar klimatfrågorna:

In a wide-ranging attack, he also claims it is now 'effectively BBC policy' to stifle critics of the consensus view on global warming. He says: 'I believe I am one of a tiny number of BBC interviewers who have so much as raised the possibility that there is another side to the debate on climate change.
'The Corporation's most famous interrogators invariably begin by accepting that "the science is settled", when there are countless reputable scientists and climatologists producing work that says it isn't.
'But it is effectively BBC policy... that those views should not be heard.'


Källa Dailymail

Peter Sisson säger att det är BBC:s policy att skeptiska röster inte ska få höras.

Andra bloggar om: , , intressant.se

11 Comments:

At 31 juli, 2009 11:47, Anonymous Chrille said...

Och BBC är både föredöme och stor källa till nyheter för svenska SVT och SR. Vilket förklarar en hel del. Det innebär att det med stor sannolikhet kommer att komma "klimatkritiska" artiklar i BBC först, och därefter i svenska media. Eller snarare omvänt, först när BBC börjat skriva skeptiska artiklar kommer svenska media följa efter.

 
At 31 juli, 2009 12:02, Anonymous Anonym said...

Fårskocken ser ju det nämligen som attraktivare och mer samvetsgrannt att vidta åtgärder, inför ett så enormt och tydligt väldefinierat hot, istället för att framstå som handfallna och initiativlösa inför den gaphalsiga skogsmulle-industrins lobbyister och alla medborgare och mediakonumenter.


/LD

 
At 31 juli, 2009 14:41, Blogger Thomas de Ming said...

Hej. Ställer frågan till dig också. Hur är verksamheten i Stockholmsinitiativet organiserad och hur styrs verksamheten? Tacksam för ett klargörande. Vänligen Thomas

 
At 31 juli, 2009 17:10, Blogger Per Welander said...

Thomas: Läs på stockholmsinitiativet.se om du vill veta mer. Även om jag är med i Stockholmsinitiativet så har de en egen hemsida så ställ frågan direkt dit.

 
At 31 juli, 2009 21:49, Blogger magnus said...

Denna artikel, om sanningar om klimatet, i norska Dagbladet var berömvärd. Har svårt att tänka mig liknande mod i Sverige.

Men några sydsvenska chefredaktörer har antagit en klimatrealistisk hållning.

När det gäller BBC finns små positiva tecken. Dels har de en klimatblogg, the blog of Bloom, som inte verkar rent alarmisk (som motsvarigheter på SVT), men de har naturligtvis även mycket alarmistisk smörja. En bloggare nämner även reportage (även här) om Grönland som inte är alarmistiskt. Vidare ska den nu samarbeta med Piers Corbyn,men bara om prognoser (är nog besvikna på Met Office som i tre år spått torka).

Kanske djupaste botten passerats av BBC? Borde alla medier lämna!

 
At 31 juli, 2009 22:22, Anonymous Anonym said...

Å nästa stund sitter redaktörerna och alla andra höjdare och oroar sig över strategier för att överleva när internet gjort att publicering inte längre är något större problem. Detta samtidigt fler och fler människor ser att de inte får nyheter, bara propagande och flyr till andra kanaler i sitt sökande efter journalism, nyheter och sanning. Man skulle kunna säga att BBC och för den delen alla andra inom media, gör vad de kan för att hjälpa till med att gräva sin egen grav.

-steelneck

 
At 01 augusti, 2009 10:10, Blogger Per Welander said...

Alla: Det finns ingen absolut rätt här att få sina kommentarer publicerade. Detta är ingen chattsida. Vanligaste orsaken till att kommentarer inte blir publicerade är personangrepp, näst vanligast att avvikelsen från ämnet är för stort. En annan orsak är upprepning av fråga då svar redan givits.

 
At 01 augusti, 2009 23:39, Blogger benke said...

Otroligt skönt att det finns ett inlägg i SvD av Stockholminitiativet (som är ett svar på Uppsalainitiativet, med allehanda biskopar mm, rätta mig om jag har fel Per).

Jag är själv medlem och jag uppmanar alla att spana in Stockholminitiativets hemsida. Ta inte mitt ord för det. Om man vill ha fakta så skall man söka det överallt. Spana in de som tror på att människans koldioxidutsläpp kommer att leda till katastrof också. Det finns gott om dem.

Bedöm själv. Min poäng är att det nu finns ett alternativ till medias hybris att allt är färdigt och klart. Äntligen kan vi se en begynnande frihetsrevolution som gör sig gällande. Tycker Du som läser detta att jag är dramatisk? Inte om du har läst media sista tiden, favoriten är Margot Wallströms inlägg på SvD där hon (och några till, bla Norges tidigare statsminister), går i bräschen för att det borde finnas "klimaträttvisa". Vad är nu det. Jag emailade Wallström med en otroligt vänlig fråga där jag undrade vad och varifrån hon baserade sitt inlägg på. Intet svar. Hon kanske är på semester. Vad vet jag. Kanske svaret kommer så småningom.

Keep up the good work!

 
At 02 augusti, 2009 20:04, Anonymous Anonym said...

Ny klimatdokumentär är ute för att se:

Global Warming Emerging Science and Understanding

http://www.youtube.com/watch?v=RFxxdH67kwY


Något att se? Om den har något värt att se, kanske värt att vara en nyhet på er blogg?


// Glada tomten

 
At 23 augusti, 2009 14:06, Blogger Nightwood said...

När det dyker upp en klimatkritisk artikel som är korrekt och tål att faktakollas så kommer BBC publicera den. Var så säker.

 
At 23 augusti, 2009 20:34, Blogger Per Welander said...

Nightwood: Ingen är väl kritisk till klimatet. Det finns ju bara.

Sen är du ute och cyklar om du tror att BBC skulle publicera AGW-kritiska artiklar. Det finns många som är peer-reviewed som inte ens nämns.

 

Skicka en kommentar

<< Home