tisdag, juni 2

Richard Lindzens presentation på ICCC 2:a juni

Richard Lindzen - professor MIT - är en av världens främsta inom klimatforskning. Lindzen är kritisk till IPCC men inte till allt som står i AR4. Inom parentes har Lindzen tidigare varit med och bidragit till äldre IPCC-rapporter (TAR 2001).

Här är Lindzens presentation vid internationella klimatkonferensen den 2:a juni i Washington D.C.


Stor presentation

Precis som Spencer angriper Lindzen återkopplingen i klimatmodellerna. Alla IPCC-modellerna har gjort liknande felaktiga antaganden om positiv återkoppling. Verkligheten och uppmätta data pekar på negativ återkoppling. Det blir då ingen stor uppvärmning pga av mänskliga växthusgasutsläpp. Tyvärr, säger Lindzen, lever AGW-frågan ett eget liv allt längre från vetenskapen.

Vi får nog leva med klimatbluffen många år till. Det ger politiker en utmärkt möjlighet att höja skatterna och kontrollera undersåtarna. Allt under förevändning att "rädda jorden".

Andra bloggar om: , intressant.se

8 Comments:

At 03 juni, 2009 09:41, Blogger Sivan said...

Ja tyvärr, är det politikerna som förtrycker, men vilket fruktansvärt pris vi får betala för denna gigantiska klimathysteribubbla.

 
At 05 juni, 2009 00:41, Anonymous Anonym said...

Ja verkligen detta är helt sjukt, läser på allt jag hittar om denna bluff och sett flera intressanta program. allt tack vare att jag började känna på mig att detta kan bara inte stämma och började använda min egen lilla hjärna!

Som alla andra var jag först matad med allt vad media heter och ganska rädd för våran framtid, sån tur är finns det personer som Per Welander som kämpar för att sanningen ska komma fram!

Gillar verkligen din sida Per, mycket intressanta artiklar o.s.v som påvisar hur det egentligen ligger till.

Brukar visa folk denna sida som skriker, ååh detta är undergången vi finns snart inte mer bla bla upvärmingen är nu bevisad.
Dom som sedan sett denna sida och börjat tänka lite själva börjar förstå sammanhanget och vilken rutten värld vi lever i hehe.
ja så har det ju alltid varit i.o.f med Politiker b.l.a så inget nytt under solen där!

Keep up the good work Per, du är grym, over and out :-)

 
At 05 juni, 2009 06:33, Blogger Gunnar Littmarck said...

Jag anser att detta är det bästa och mest genom tänkta som skett i klimatdebatten:

http://stockholmsinitiativet.se/klimatfakta/

Ni måste se till att få sidan på engelska ty det finns nog ingen så bra motsvarighet, där var expert ansvarar för ett område och avslutar med en kommentarfunktion.

Detta måste ut i hela västvärlden.

Kanske kan Lindzen m.fl. övertalas till medverkan?

En klimatvetenskaplig sida med världens bästa på vart område.

 
At 05 juni, 2009 22:14, Blogger benke said...

Littmarck har rätt, detta måste ut till alla.

Det enda sättet det kan lyckas på är att stockholmsinitiativet inte tappar fart utan att det är en aktiv granskare och opinionsbildare i samhället.

Dessutom så behövs såklart läsare. Det senare är beroende av det förra (vice versa) så det är dags att sprida insikt om att denna sida finns (stockholmsinitiativet.se).

För att få stort genomslag så skulle reklam inte skada, reklam kostar pengar så varför inte börja samla ihop pengar (detta om något är en sak som är värd att skänka en och annan krona till, vi snackar om enorma intrång i våra privatliv om politikerna kan driva igenom policies pga detta falsarium).

En drive att samla pengar kan vara en start att sprida kunskap om vad vetenskapen och verkligheten säger.

Jag vet inte hur en pengainsamling skulle organiseras men ett postgirokonto på stockholmsinitiativet.se kanske skulle vara en början?

 
At 05 juni, 2009 22:40, Blogger Per Welander said...

benke: Det har bildats en förening - Stockholmsinitiativets vänner - för att hantera detta. Bankgiro är 403-9277. Medlems avgift 300:-/år. Kommer nog mer info inom kort.

 
At 05 juni, 2009 23:06, Blogger benke said...

Bra Per,

jag kommer att gå med i Stockholmsinitiativets vänner utan tvekan. Kom gärna med mer info så att man kan läsa om vad som görs med pengarna etc. Finns en sida för dessa vänner?

Det är ett utomordentligt initiativ!

 
At 07 juni, 2009 14:33, Anonymous Anonym said...

Idén tror man väl på redan för att det är hans, men den är onödigt svår att förstå därför att ekvationerna är förstörda. "Delta" har blivit "kvadrat" m.m. Eller är det bara hos mig? Jag har försökt med de vanligaste alternativa "tecken-kodningarna"

karjoolan

 
At 16 juni, 2009 00:49, Anonymous Ali k said...

Politikerna blir mer och mer desperata i s.k klimatfrågan,
de säger att det bråttom med klimat-
avtal,hänvisar till Köpenhamnsmötet
där man vill driva fram ett klimat-
avtal.
Politikerna börjar förstå att allt är
naturliga klimatvariationer mer och mer.Man använder klimatbubblan som
argument för att driva fram mer skatter på energianvändningen(växthusgasnojan) inom industri och transporter.

 

Skicka en kommentar

<< Home