måndag, juni 29

Paul Krugmans odemokratiska svarta själ

Då och då dyker det upp klimatalarmister som vill förbjuda debatt om klimatet. Att ifrågasätta hypotesen om koldioxidens påverkan på temperaturen ska inte vara tillåtet. Senast har Paul Krugman uttryckt att förneka katastrofal uppvärmning ska vara förräderi [länk1], [länk2]. Det ska noteras att förräderi brukar vara belagt med dödsstraff.

Paul Krugman erhöll Riksbankens pris till Alfred Nobels minne för sin "analys av handelsmönster och lokalisering av ekonomisk verksamhet". Krugman arbetar som kolumnist i New York Times sedan år 2000.

Hela AGW-rörelsen handlar inte om klimatet utan om vår frihet. Tjeckiens president Klaus anser det och jag håller med honom. Klimathysterin liknar allt mer Stalins värld där vad staten fastställer inte får ifrågasättas och vetenskapen ägs av staten. EU-länder har redan infört förbud mot att förneka "Förintelsen". Ett obehaglig inskränkning av yttrandefriheten. Obs! Jag ifrågasätter inte alls de tidigare morden på judar av nazisterna utan argumenterar bara för att yttrandefrihet ska gälla även detta. Vansinnigt att sätta folk i fängelse för sina åsikter. Detta gäller även Stalins, Lenins och Maos massmord på de egna medborgarna. Det finns många svenska kommunister som skulle sitta i fängelse om det blev förbjudet att förneka kommunismens brott mot mänskligheten.

Yttrandefriheten är hotad - vakna upp innan vänstern och dess medlöpare tar den ifrån dig!

Tipstack: Per (Missouri - USA)

Andra bloggar om: , , intressant.se


13 Comments:

At 30 juni, 2009 07:00, Anonymous Anonym said...

Då kan man väl också säga att de institutioner som genom statlig tillhörighet och genom FN sägs vara för AGW är kollektivanslutna till systemet. Därigenom har de heller inget engagemang i frågan.

Inge

 
At 30 juni, 2009 13:45, Anonymous Steve said...

Mätorganisationen RSS (som använder satellitdata) har kartor över temp-utvecklingen sedan 1979. Ser man på nivå TLT, lägre troposfären dvs några tusen meters höjd, konstaterar man att den egentliga uppvärmningen skett inom vissa områden i norr: nordligaste Kina eller snarare Mongoliet-Ryssland, Tyskland - Skandinavien, och Grönland (men inte i USA-Canada). Plus 0,6ºC på dessa trettio år, ungefär.

Söderut är det en helt obetydlig uppvärmning, 0.3º på sin höjd. I egentliga Kina och Indien ca 0,1ºC. På trettio år.

Och från Peru ned mot Uruguay, liksom i några områden i Östafrika, har temperaturen rentav minskat lite! Mer påtaglig minskning blev det i havsområdena norr om Antarktis.

RSS:s världskartor finns här (långt ned på sidan):
http://www.remss.com/msu/msu_data_description.html

Och sådant kallar alltså herr Krugman katastrofal uppvärmning! Är han oinformerad, korkad eller ondsint?

 
At 30 juni, 2009 19:06, Blogger Skeptikern said...

Att ge Keynesekonomen Krugman ekonomipriset var ungefär lika smart som att ge charlatanen Al Gore Fredspriset.

Har sagt det tidigare och säger det igen. När klimatåtgärderna ska implementeras så är människans frihet det första som ryker.

 
At 30 juni, 2009 22:05, Anonymous Anonym said...

A pro pos o/frihet.
Ian Plimer undrar i sin bok Heaven and Earth om inte Al Gore är vår tids svar på Lysenko.
/ A

 
At 01 juli, 2009 10:41, Anonymous Fredrik L said...

I Johan Norbergs bok "En perfekt storm" kan man läsa att Krugman skrev i NY Times den 14 Juli 2008 att Fannie och Freddie inte var inblandade i subprimelånen!!! Kan vem som helst få "Nobelpris" i ekonomi?

 
At 02 juli, 2009 23:22, Anonymous Anonym said...

Är det en åsikt som alla andra att "anse" att förintelsen inte ägt rum?

Det är väl ändå skillnad på åsikter och fakta. Att människogenererade koldioxidutsläpp orsakar en katastrofal uppvärmning av planeten är inte en åsikt. Det är ett påstående. Att påstå motsatsen är heller inte en åsikt. Det är ett ställningstagande i en vetenskaplig tvistefråga, förhoppningsvis baserat på tillgängliga fakta.

 
At 02 juli, 2009 23:32, Blogger Per Welander said...

Anonym: Ska du skriva kommentarer här skriv under med ditt namn annars kommer de att refuseras.

För övrigt är det ordklyverier du ägnar dig åt med åsikt och påstående. Oavsett vilken åsikt/påstående man gör om historia/vetenskap ska man inte åka i fängelse för detta alternativ avrättas som i kommunistländer. annars är vi inne i en utförlöpa då politiker bestämmer vad som är fakta.

 
At 03 juli, 2009 00:14, Anonymous kompis_en said...

Jag läser i tidningen Transportarbetaren, och vad ser jag?
"Al Gore" i svensk tappning och han berättar för mig hur illa allt KAN bli, inte att det BLIR illa.
Länk:
http://www.transport.se/home/trp2/tidn/home.nsf

Vad kan man maila artikelförfattaren?
Tips mottages gärna (annars kan Du maila själv)

Enjoy!
(min nästa bil blir en V8)

 
At 03 juli, 2009 14:07, Blogger Gunnar E said...

Språkbruket är ruskigt. Man kan måla mörka motiv på väggen. Driver USA-adm genom "cap and trade" så vill man att resten av världen kliver på annars kan man inte generera inkomster till USA. Nya Zealand, australien, iIndien, Kina och Tjeckien och Polen går inte med m.fl. Men USA har intresse av att de är med. USA har uttalat att de tar sig rätten att om nödvändigt försvara amerikanska intressen med vapen.!?! Alltså inte USA utan amerikanska intressen i hela världen. Klart utsagt. Mardröm? Visst!

 
At 03 juli, 2009 19:50, Anonymous Anonym said...

En idol som föll? Krugman är en av dem som jag tycker om att lyssna på om den ekonomiska krisen. Men jag visste att han är en i kören i denna fråga och nu har han blivit närmast läskig. Han, som kallar sig liberal, är nära att föreslå yttrande/tanke förbud för sina meningsmotståndare? Han låtsas inte om att senator Inhofe har hittat 700 "förnekare" bland vetenskaparna på området. Ändå är det väl dom som främst skulle ha yttrandeförbudet.
Men jag tror jag vet varför han ställer sig i kören: Han fikar efter en plats hos Obama, och då gäller det att hålla med Obama. Kolla vad han säger om skillnaden mellan vad WSJ säger av politiska skäl och vad dom som kloka personer måste veta. Det är nog ett inlindat tips om vad han säger kontra vad han vet!

http://krugman.blogs.nytimes.com/2009/07/03/secrets-of-the-wsj/

karjoolan

 
At 04 juli, 2009 14:20, Anonymous Steve said...

Katastrofvännernas fasa: "Indien har fått en ny bil. Den är dryga halvmetern kortare än en Mini Cooper, och väger mindre än de fyra passagerare den rymmer. Men för Indiens medelklass -- 350+ miljoner -- är Tata Nano, världens billigaste bil (bara $2000), ett stort glädjeämne."

"Nano släpper ut 25% mindre CO2 per km än en vanlig bil. Men Rajendra Pachauri säger att han "har mardrömmar" om Nano'n." -- Det blir något att försöka förbjuda! Chicago Tribune, 5 april 2009

Framtiden för oss i Väst syns kanske tydligare i Iowahawk's Youtube (3min 54sek) om "The 2012 Pelosi GTxi SS/RT Sport Edition", från Government Motors för $629 999 och uppåt. --- 2,227,168 views sedan 23 dec, kommentarfunktionen har stängts av.

 
At 04 juli, 2009 15:04, Blogger Per Welander said...

Steve: Otroligt rolig video! Rekommenderar alla att se den. Framtiden om de rödgröna khmererna får bestämma.

 
At 05 juli, 2009 12:15, Anonymous Anonym said...

Al Carlin kom i skuggan av Krugman.
Carlin, en forskare på EPA, avslöjade hur han blev behandlad på EPA när han ville ge en allsidig belysning av koldioxidens farlighet:

http://cei.org/cei_files/fm/active/0/Endangerment%20Comments%206-23-09.pdf

Hans 90-sidiga "refuserade remissbidrag" sammanfattar sakläget på ett förträffligt sätt och hittas:

http://cei.org/cei_files/fm/active/0/DOC062509-004.pdf

Hans "whistleblowing" gav en mediastorm i USA men har knappt märkts här, medan Krugmans utspel om förräderi har det! Kanske en del av spinnet?

Kolla också:
video:
http://michellemalkin.com/2009/06/30/video-epa-dissenter-alan-carlin-speaks/
text:
http://www.foxnews.com/politics/2009/06/29/gop-senator-calls-inquiry-supressed-climate-change-report/

karjoolan

 

Skicka en kommentar

<< Home