onsdag, maj 20

Glöm inte bort det stora klimatvadet

2007 utmanade jag alla klimatalarmister att slå vad om den kommande globala temperaturen [länk]. Vadet var på 10.000:- . För att vara snälla mot alarmisterna valdes GISS som data och IPCC:s nedre gräns om +1.5 grader/100 år. Trots att jag skickade utmaningen till ett antal kända klimatalarmister i Sverige var det bara en (mer okänd) som vågade vara med - Thomas Palm. Pär Holmgren drog sig ur, Karin Bojs svarade inte o.s.v. Startvärdet (2007) för vadet får i inte förrän i början av 2010.

PS. Vadet är fortfarande öppen om någon vill slå vad. Kanske Klas Eklund vågar slå vad som verkar ha fallit tillbaka i klimatmarxism? Eklund tillhörde ju i ungdomsåren yttersta sektvänstern. Extremare kommunister än Kommunisterna (partiet hette så på gamla tiden). Klas Eklund verkar inte förstå något om vetenskapen utan utfaller istället i personangrepp när han får seriösa vetenskapliga frågor. Kallar frågeställaren för huligan. Ett tips Klas Eklund - gör som Al Gore - han tillåter inga frågor. Då kan slipper du slingra dig undan när du inget (vetenskaplig) förstår eller kan. Du kanske istället som strategisk ekonom på SE-banken kan berätta sanningen om kommande kreditförluster i Baltikum istället. Eller blir det inga förluster?

Sen 2002 har globala temperaturen fallit. Det talar klimatalarmisterna inte gärna om men alla de fyra dataseten - GISS, HadCRUT, RSS och UAH visar samstämmigt att globala temperaturen faller sedan 2002.

Diagram som visar att globala temperaturen faller sen 2002 medan koldioxidhalten ökar

Fortsätter avkylningen ett par år till får IPCC, MISU (Meteorologiska Institutionen Stockholms Universitet), professor Erland Källén, statsminister Fredrik Reinfeldt och många fler stå där med dumstruten på. Klimatbubblan spricker då totalt. Al Gore borde väl ha dumstruten på redan.

Rekommenderad läsning.
1. 50 year ocean thermohaline model sinking fast, global models mey be disrupted

Forkning visar att djuphavsströmmarna i haven inte uppför sig som forskarna och modellerna trott. Verkligheten är mycket mer variable och komplex.

2. The global warming hypothesis and ocean heat

Här betraktas totala värmemängden (ej temperatur) i oceanerna. Havens värme har minskat och globala lufttemperaturen sjunkit. Vad har all värme tagit vägen som enligt IPCC skulle byggas upp av en positiv återkoppling av koldioxidens ökning?De översta 2.6 meterna av haven innehåller lika mycket värme som hela atmosfären. Via massa bojar (ARGOS) som går på djupet har vi någorlunda koll på havets temperatur även på djupet. Haven blir kallare, luften blir kallare - det finns en kraft som är större än koldioxidens växthuseffekt inklusive positiva återkopplingar.

Klimatbubblan kommer inte att spricka med en skräll. Det blir mer som en pyspunka på cykeln. Först spricker det i vetenskapliga världen (det är en bra bit på väg), sen i media och sist tar politikerna till sig de nya fakta. Som professor Lindzen sade på internationella klimatkonferensen i New York (mars 2009) - Till sist kommer vi att vinna för vi har rätt och de fel. Professor Lindzen är en av världens främsta klimatforskare och han är inte alarmist utan klimatrealist.

Andra bloggar om: , intressant.se

7 Comments:

At 20 maj, 2009 19:48, Anonymous Anonym said...

Klimathysterikerna har alltid fått mig bekymrad över det vetenskapliga kunnandet inom området.
Personligt tyckande gäller i högsta grad och "ämnet på modet" drar en massa oseriösa figurer, som flugor kring en sockerbit, till den nya försörjningskällan!
Den gamle "vänsterflummaren" Klas Eklund kommer jag ihåg från min tid vid Göteborgs Universitet och den Nationalekonomiska institutionen i början på 1970 - talet!!!!
Per, det är bara att kämpa emot "dumhetens försvarare"!!!!

 
At 20 maj, 2009 22:05, Blogger Sivan said...

Många vänsterflummare som kommit upp sig genom att klia varandras ryggar fortsätter att förstöra landet. Bra skrivet Per

 
At 21 maj, 2009 02:46, Anonymous Anonym said...

Boys i gammelmedia tror,hon är ledstolpe för politiker,och med skrämselhicka försöker påverka politiker och allmänhet,hur allvarigt
s.k klimathotet är för vår planet.
Hon undanhåller fakta om arktis medvetet.

 
At 21 maj, 2009 23:01, Anonymous Dennis Nilsson said...

Undras vad för dålig ursäkt Karin Bojs kommer ha?

Jag skrev till henne för många år sedan när hon började att "hetsa".

Om jag får gissa så är det samma ursäkt som de som en gång menade på att vår planet Jorden var universums medelpunkt. :-)

Tack för en bra o informativ blogg.

------

En kompis jag till slut övertygat om detta, kommenterade det med: "hur kan våra politiker och beslutsfattare fatta beslut som påverkar så många på dessa lösa grunder?".

 
At 22 maj, 2009 00:23, Anonymous Anonym said...

Hej Dennis

Du hänvisade till en komps som sade "hur kan våra politiker och beslutsfattare fatta beslut som påverkar så många på dessa lösa grunder?".

Din kompis korrekta frågan borde istället ha varit

"hur kan våra politiker och beslutsfattare fatta beslut som påverkar så många UNDANTAGIT SIG SJÄLVA på dessa lösa grunder?".

/Eskil

 
At 25 maj, 2009 08:22, Anonymous Erik L said...

Jag håller fullständigt med dej om att klimatbubblan nästan spårlöst kommer att förvinna med ett långsamt pyyyssss.., utan att någom ens märker det. Al Gore och IPCC kommer att kunna putsa sina Nobelmedaljer utan att skämmas för det. Allmänheten kommer om kanske tio år att säja att:

"Det var nog tur att vi tog det där klimathotet på allvar, för det är ju först nu som vetenskapen har kommit till slutsatsen att co2 inte är något hot mot klimatet, men det visste man inte för tio år sedan"

Men troligast är att ingen ens minns eller vill minnas denna knäppa tid, då vi helt hysteriskt jagar en naturlig gas som är avgörande för växtligheten på jorden.

 
At 03 juni, 2009 16:22, Anonymous Anonym said...

Dom (politikerna, AGW:arna och den övriga miljö- och klimatkramareliten) kommer alltid till syvende och sidst att hävda att eftersom det är så osäkert vad som kommer att hända och ske om 100 år (om vi inte gör nåt nu) så är det bäst som en ren försiktighetsåtgärd att göra som vi gör nu, alltså att driva den politik i frågan de gör.

Det enda jag säger är att det är varianter på detta argument de kommer att använda i all evighet för att försvara sin nedmonteringspolitik av det västerländska samhällets välståndsmaskineri.

Detta välståndsmaskineri skapar på sikt oberoende och självständiga medborgare och som en ytterligare konsekvens av detta vet alarmisterna att deras livsrum blir mindre och mindre.

 

Skicka en kommentar

<< Home