onsdag, maj 20

Favorit i repris och kopplingen till klimatbubblan

Titta på denna video och lyssna på hur Peter Schiff som outsider mycket exakt förutsäger kommande finanskris. Han häcklas naturligtvis av etablissemanget.Kopplingen till klimatbubblan är slående. Hela PK-eliten inklusive Alliansen springer år samma håll utan att se den kommade klimatbubblan. Det finns några skeptiska klimatrealister men de är inget att bry sig om. IPCC har talat! Temperaturen kommer att stiga katastrofalt mycket och jorden översvämmas. Amen! Detta kan inte ifrågasättas.

Då jag tidigare forskat om klimatet i Arktis och har ägnat fyra år av mitt liv att följa vetenskapen i klimatfrågan vet jag på vilken oerhört svag grund vetenskapen står i fråga om koldioxidhypotesen. Något s.k.vetenskapligt konsensus existerar inte. Så fort någon påstår detta vet jag att det är en politisk och inte en vetenskaplig ståndpunkt.

AGW-bubblan är historiens största bluff. Jag har sagt det förut och säger det igen. Propagandamaskinen slår den gamla Sovjetstatens med hästlängder. Jounalisterna i gammelmedia har lagt sig platt i klimatfrågan (citat Åke Ortmark). De som går på denna bluff kan inte skylla på IPCC. Precis som en styrelse har Alliansen en skyldighet att själva inhämta relevanta fakta.

16 Comments:

At 20 maj, 2009 23:38, Blogger Sivan said...

Håller med. Vad har egentligen hänt med våra Universitet. Lär dom inte ut numera att MAN SKALL KRITISKT GRANSKA. Har intelligensnivån sjunkit?

 
At 21 maj, 2009 10:29, Anonymous Anonym said...

Universiteten har så fullt upp med att vara politiskt korrekta att de inte hinner med sådant trams som att diskutera kunskapsteori och vetenskaplig metod.

Lägg där till att det nu för tiden mer eller mindre anses vara en sanning att ingen sanning finns. Allt är åsikter, och om Al Gore inte får sina åsikter bekräftade kommer han känna sig kränkt.

 
At 21 maj, 2009 12:02, Anonymous Frederic said...

Vilken lysande artikel!!
Jag är själv sedan länge övertygad att klimat historien är en bluff av sällan skådad slag men man är då i samma situation som mannen i videon, hånad, idiotförklarat osv...
Samtidigt är det på ett sätt bra, ju mer extrema klimatalarmister blir desto mer pinsamt det kommer att vara för de om 10 år när man blickar tillbaka....
Per, återigen tack så mycket för din blogg!!!
/Frédéric

 
At 21 maj, 2009 14:21, Blogger Jonas N said...

Tack för en bra YouTube-video. Jag har hört om Peter Schiff sedan länge, men aldrig orakt följa upp vad han eg hade (har?) att komma med. Detta var en utmärkt 10-minuters sammanfattning!

 
At 22 maj, 2009 07:49, Blogger Gunnar Littmarck said...

Borde vi inte oroa oss för Europas styrelsesystem?

CO2-hotet kostar bara enorma mängder kapital och ökar ytterligare antalet destruktiva byråkrater, men tänk om ett reellt hot behandlades på detta vis?

Kanske fungerar inte demokrati utan kompetenskrav på väljare?

I riktiga kriser som krig, upphör demokrati ty då handlar det om att överleva.

Jag återkommer gång efter gång till en test där ett slumputval fick rösta efter partiprogram rensade från partibeteckningar och resultatet ändrades radikalt.

Få har läst partiprogrammen från de partier de funderar att välja på.

Jag tror faktiskt att Europa är förlorat, nu har de som är gynnade av systemet blivit så många att det inte går med annat än revolution att ändra.

Jag blickar mot Indien, Kanada eller USA.

Bättre fly än illa fäkta.

Om jag ska leva resten av livet här, riskerar jag bli bitter.

 
At 22 maj, 2009 12:26, Blogger Christopher E said...

Per, det där var faktiskt riktigt intressant.

Visst kan man säga att det är alltid någon prognosmakare som får rätt, men här rör det sig ändå om en analys som var på pricken i så många detaljer, och inte minst tidsmässigt.

Vad som absolut odiskutabelt är att alla de som skrattar i videon idag är totalt bortgjorda... undrar vad de säger idag när de konfronteras med dessa uttalanden...

Jag tror också klimatbubblan kommer att spricka, men inte med samma hastighet som finansbubblan.

 
At 22 maj, 2009 22:28, Anonymous Steve said...

Schiff har skrivit en bok: Crash-proof: How to Profit from the Coming Economic Collapse by Peter D. Schiff and John Downes (Hardcover - 27 Mar 2007) -- GBP 13.29 hos Amazon.co.uk. (Snabbare därifrån än från Amazon.com i USA)

En resumé finns hos WND.com (som också säljer den).

USA:s ekonomiska politik under Obama är i hög grad värd att följa. Men knappast hos vanliga gammelmedia, som ju äter ur handen på den store. WND: "Vad (Schiff) ser är en nation som står inför en ekonomisk storm, orsakad av en ökande skuldsättning hos staten, enskilda och bolag, ett för litet sparande, en sjunkande dollar, och en allt mindre tillverkningsindustri inom landet."

Gateway Pundit (St Louis) har ett diagram över statsskulden 2000 - 2019. Siffror från Vita huset och Congressional Budget Office.

 
At 23 maj, 2009 10:38, Anonymous Peter said...

Huruvida etablissemanget har häcklat Schiff eller inte har jag ingen aning om men videon visar ju bara ett antal deltagande i Neil Cavutos program på FNC, knappast etablissemanget.

 
At 23 maj, 2009 12:12, Anonymous Erik L said...

klimataktivisterna tycker ju att Al Gore är deras "Peter Schiff". Att HAN varnar för en kommande kris men att ingen lyssnar.

 
At 25 maj, 2009 07:54, Anonymous Tony said...

http://online.wsj.com/article/SB124286145192740987.html

Intressant artikel.

 
At 25 maj, 2009 10:42, Blogger brodeur said...

Peter S har även tokfel så det säger inte så mycket. Glöm inte att han i botten bara vill få kunder till sitt företag.

 
At 26 maj, 2009 00:20, Anonymous Anonym said...

Vi får väl se. Jag personligen tror att Peter Schiff har helt rätt. Men han är ju inte ensam.

Max Keiser:
http://www.youtube.com/watch?v=WMUN9I0VMok

Jim Rogers:
http://www.youtube.com/watch?v=qtVX2Mfawxc

Inga dumma människor alltså.


Vi får väl se om dollarn kraschar eller inte. Då kommer vi se vem som har rätt.
/Paul

 
At 26 maj, 2009 01:20, Blogger Per Welander said...

brodeur: Att Schiff på några andra punkter har haft fel tar inte bort hur exakt han förespått denna kris. Ännu intressantare är hans kommande förutsägelser t.ex. dollarns kollaps.

Ett mycket skuldsatt land (USA) ska lösa sina problem genom att låna mycket mer och sätta igång sedelpressarna. Historien har visat hur detta brukar sluta.

 
At 27 maj, 2009 14:50, Anonymous HerrT said...

Gillar man Peter Schiff kan jag rekommendera sidan www.mises.org och skribenterna där. Olikt mainstreamekonomerna som tror att man löser allting med mer konsumtion och statliga insatser så tror nationalekonomerna som tillhör den österrikiska skolan på helt andra saker. Det var bl.a. dessa ekonomer som förutspådde krisen.

 
At 29 maj, 2009 23:24, Anonymous Svante J said...

Ser man på, nu är Aftonbladet igång med sommarens klimatkampanj...och miljöpartiet är tredje största parti...suck http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article5261255.ab

 
At 30 maj, 2009 16:22, Anonymous Anonym said...

Rapporten som som artikeln som Svante länkar till grundar sig på kan laddas hem härifrån http://www.ghf-ge.org/programmes/human_impact_report/index.cfm

De har bland annat tagit upp orkanen Katrina och dess skadeverkningar trots att det mesta av skadorna i New Orleans berodde på politisk försummelse.

Rapporten är skrämselpropaganda, vad sägs om följande stycke från sidan 20.

"Carbon dioxide resides over hundreds if not thousands of years in the atmosphere. In fact
recent studies show that after 100 years almost 30 percent of the original CO2 still remains in the
atmosphere, after 1000 years about 20 percent. Therefore, the carbon emitted today has long
lasting implications and the social cost will be far higher than the impact felt today."

Det är nog bäst att krypa ner i bunkern nu innan det blir värre.

/Fredrik N

 

Skicka en kommentar

<< Home