måndag, april 20

Uppföljning av isen vid polerna - del 2

Vi fortsätter att följa upp hur isarna vid polerna utvecklar sig. Till skillnad från alla spekulationer använder vi verkligheten. Dagens Nyheter är en rabiat klimatalarmistisk tidning. Hela tiden citeras någon forskare som pekar på någon modell som säger att det ska bli katastrofal uppvärming. Alla andra forskningsrapporter som motsäger detta undertrycks och nämns aldrig.

För att ta två exempel från Dagens Nyheter. Förra året larmades det att sommarisen helt skulle försvinna detta år (2008) [länk]. I själva verket ökade sommarisen jämfört med föregående år. I år har Karin Bojs, överste alarmistpräst, kommit med nya varningar och spekulationer [länk]. Nu pratas det om isfritt om elva år!!?? Var är Dagens Nyheters ursäkt för det felaktiga larmet förra året?

Citat Karin Bojs:

Och troligen mindre än det hade varit på tusentals eller till och med miljontals år.

Karin Bojs syftar här på sommarisen vid Arktis. Vilken källa hon har för denna vidlyftiga spekulation framgår inte. Faktum är att vi inte ens säkert vet hur lite sommaris det var på 1930-talet. Ögonvittnesskildringar talar om lite is på 1930-talet men de täcker ändå bara ett litet fragment av totala ytan.

De rapporter från bl.a. NASA som förklarat att sommarisen 2007 var låg p.g.a. exceptionella vindar och strömmar har Bojs helt tappat bort. Likaså att svart sot står för halva uppvärmningen av Arktis [länk].


Hur ser det ut idag då?

Bilden ovan visar isläget vid Arktis. Röda kurvan visar 2009. Inget onormalt jämfört med senaste sju åren. Något under normal om tiden 1979-2007 är referens men lite över de senaste sju åren.

Här ser du totala ismängden från både Arktis och Antarktis samt anomalin. Vi ligger ca 800.000 km2 över det normala. Var är den katastrofala globala uppvärmingen?

Vill du söka efter fakta så gå ut på Internet. Dagstidningarna har så undermålig vetenskapsjournalistik att du bäst låter bli att läsa dem. "Vetenskapsjournalisterna" från gammelmedia kommer ofta från miljörörelsen och har ingen aning om matte, fysik eller kemi. Sen kan de få allehanda PK-priser (PK=Politiskt Korrekt) för vad de skriver. Men vetenskapligt undermåligt är det för det mesta när det gäller klimatet.

Andra bloggar om: , intressant.se

8 Comments:

At 20 april, 2009 21:13, Anonymous Anonym said...

Haha Såg här om dan på 4:ans nyheter att isen var på väg bort...men endast med exempel fram till 2007(vadå vinklat) vilket ju inte är en överaskning tack vare moderna myter:D . tack för intressant läsning!

Mvh

Kristoffer

 
At 20 april, 2009 21:54, Anonymous sivan said...

Tack för att du skriver om detta.
Behövs verkligen en motvikt till DN:s domedagspropaganda

 
At 21 april, 2009 08:33, Anonymous Mikko said...

De gröna Khmererna (hela miljörörelsen) påminner otäckt mycket den röda motsvarigheten från 1970-talets Kambodja.

Nu syftar jag inte direkt till det folkmord de röda Khmererna utförde i landet då ca 2 miljoner människor fick sätta livet till. Men det finns faktiskt allt fler förespråkare inom den gröna rörelsen som vill begränsa befolkningstillväxten och till och med minska den för att nå önskvärda miljömässiga mål, som tex Ferry skrev 1992, och här finns det starka kopplingar till Greenpeace, William Aiken och många fler.

Även om de västeuropeiska socialisterna under det kalla kriget inte var direkt ansvariga för de utrotningar totalitära regimer utförde på oliktänkande i sina socialistiska kommuniststater bär de ändock ett moraliskt ansvar för de illdåd när man inte tog avstånd från den socialistiska läran.

Här finns det tydlig motsvarighet inom dagens miljörörelse vars enda syfte tycks vara att sätta stopp för kapitalismens framfart, och hindra global ekonomisk tillväxt och ökning av välfärd, vilket i praktiken betyder allt större fattigdom och misär för de redan fattiga, samt att den skaran blir allt större.

På motsvarande sätt kommer alla de medlöpare inom media, tidningar och tv som medverkat för sprdningen av den gröna fundamentalismen hållas ansvariga för de skador den illäran kommer att orsaka på den globala ekonomin och Jordens befolkning.

 
At 21 april, 2009 10:10, Anonymous Juppu said...

missat CO2-debatten här?
http://www.chemicalnet.se/iuware.aspx?pageid=792&ssoid=72711

se fler länkar till höger längre ner på sidan

 
At 21 april, 2009 11:45, Blogger Lejeune said...

Mikko, dom gröna Khmererna har gjort sig skyldiga till värre saker, som får de röda Khmererna att framstå som vidsynta, toleranta och medkännande vid en jämförelse, riktiga människovänner alltså.

Jag tänker på när de lyckades få DDT förbjudet, uppskattningsvis fick 30-40 miljoner människor sätta livet till i onödan, huvuddelen barn. När DDT förbjöds sköt antalet malariafall i höjden, det fanns inget effektivt alternativ till DDT.

Inte ens Hitler eller Stalin lyckades med att mörda lika många oskyldiga människor, som dom gröna Khmererna indirekt gjorde genom att driva igenom ett förbud mot DDT, och att vidmakthålla det under så lång tid!

 
At 21 april, 2009 23:03, Blogger Skeptikern said...

Lejeune: Håller med.

Michael Chrichton om detta:

http://www.youtube.com/watch?v=aSYla0y9Wcs

 
At 22 april, 2009 05:51, Blogger Lejeune said...

Skeptikern, tack för länken, jag hade glömt detaljerna.

Tråkigt att Michael Chrichton inte länge är med oss. Jag har alltid gillat hans sympatiska framtoning och lågmälda stil.

 
At 23 april, 2009 11:13, Anonymous Anonym said...

Tack Per för din blogg, en opinionsbildning som behövs.

 

Skicka en kommentar

<< Home