onsdag, april 15

Globala temperaturen Q1 2009

Här kommer en uppdatering hur globala temperaturen varit de tre första månaderna av 2009.

Månad RSS   UAH     HadCRUT     GISS
Jan     0.322  0.304         0.375     0.51
Feb     0.230  0.347         0.345     0.41
Mars   0.172    0.208         ?         0.47

GISS rapporterar kallaste mars sen år 2000. RSS rapporterar att det varit ovanligt kallt första kvartalet norr om 60:e breddgraden. Den av IPCC förspådda snabba uppvärmningen saknas fortfarande. Vi har dessutom inget La Nina i år.

Solen har varit ovanligt lugn och solcykel 24 har ännu inte kommit igång. Det hela påminner om ett Dalton minimum.

Nir Shaviv, som deltog i internationella klimatkonferensen i New York, förklarar i en artikel varför det finns en förstärkande effekt av TSI (total solinstrålning). Det är att låga molnen påverkas av kosmiska strålningen. Genom att titta på temperaturen och värmebalansen i oceanerna kan detta härledas. Shaviv ger IPCC en känga också för att de inte tar tillräcklig hänsyn till soleffekten.

Hur isarna vid polerna utvecklas följer jag upp i andra inlägg. Dagens Nyheter och Svt rapporterar ju ofta om den katastrofala avsmältningen i Arktis. Här på Moderna Myter kommer du att få sanningen om isarna och inga sagor. Vi använder oss av verkligheten för att avslöja klimatbluffen.

Att utsläpp av växthusgaser skulle kunna orsaka en katastrofal uppvärmning är bara en obevisad hypotes. Modellerna som utgör grunden för denna hypotes är inte användbara för att göra prognoser. Du matas dagligen med grova felaktigheter om klimatet i denna historiens största bluff.

Andra bloggar om: , intressant.se

9 Comments:

At 15 april, 2009 20:49, Anonymous Anonym said...

Har nyligen ringt till politiska SVT som i Rapport sändningen 15 April, 19:30 gjort sig en pseudo kvasi tabell - med CO2 mat?. Detta liknar ju rena nazi fasicmen. Jag påtalade att dom inte är en fri Televison utan att dom går i (Politiska IPCC- Ledband)

Mvh Jimmy.

 
At 15 april, 2009 21:44, Anonymous sivan said...

Håller med till 100 % Framtiden kommer att visa att det är årtusendets största bluff. Tänka vad dom kommer att skratta åt dessa dåraktiga växthusteorier om 100 år.

 
At 15 april, 2009 23:51, Anonymous Anonym said...

Bra inlägg. Jag tror dock att du har förväxlat januari- och marstemperaturen på RSS?

/K

 
At 16 april, 2009 00:00, Blogger Per Welander said...

/K: Tack - det är korrigerat.

 
At 16 april, 2009 08:19, Anonymous Anonym said...

Såg en dokumentär på Kunskapskanalen igår 15/4 om vår planets "alla" tidigare istider.

En nyanserad, intressant och bra dokumentär tyckte jag tills den började avhandla Grönlands smältande glaciärer, som om dom smälte allihop skulle innebära en vattennivåhöjning i världshaven på 7 meter.

Det visades kalvande glacärer (som exempel på hur en glaciär smälter. Det är väl snarare tvärtom: kalvande glaciärer växer och trycker på, liksom?) och enorma isströmmar som sades föra ut enorma sötvattenmängder i havet vilket kommer att påverka den varma golfströmmens drivsystem.

Hur är det med detta om Grönland och dess glaciärer, Per? Du kanske har sett den? Är det katastrofläge? Hur är det med Columbia-glaciären, som oxå hölls fram som katastrofexempel?

Det nämndes ingenting om hur många glaciärer det finns på jorden (jag har hört en siffra: 10.000 glaciärer nånting) och hur det allmänna tillståndet var för alla dessa. Det var bara ett par stycken, gissningsvis extrema exempel, som pekades på.

Jag skall nog se om den när den kommer i repris.


/LD

 
At 16 april, 2009 11:13, Blogger Per Welander said...

/LD: Nu handlar detta om globala temperaturen och inte om glaciärer. Men det är absolut inget katastrofläge. Grönlands is kommer inte att försvinna innan nästa istid. Vissa glaciärer har minskat under 1900-talet då det blivit lokalt lite varmare och nederbörden ändrats. Inget konstigt, har hänt många gånger förut. I TV gillar man att visa någon del som smälter. Men isen är inte stilla utan rör sig så det är naturligt. Det intressanta är helheten och inte någon lokal del.

 
At 16 april, 2009 11:53, Anonymous Anonym said...

Visst kommer man att skratta åt våra olika tolkningar av mätningar och annat men tänk på hur stor skada de gör med de IPCC doktriner som tycks ihärdigare än vinterstormen. Vem vet, kanske den politiska trenden håller i sig och vi kommer att om 100 år att leva i en total IPCC värld som styrs av idelogier som bygger enbart på tro, likt den kristna kyrka som byggt den moderna västvärlden sedan kristi födelse och den förste kristne kejsaren av Rom som i sin himmel skrattar gott åt spektaklet på vår jord. Att använda trosbegreppet har varit sammankopplat med politik sedan urminnes tider.
Så inte nytt under SOLEN!
Hälsar UiU iallafall...

 
At 17 april, 2009 08:30, Anonymous Anonym said...

Ja, Per, jag märker att min fråga hamnade i fel inlägg.

Den skulle väl passat bättre i ditt föregående inlägg.

/LD

 
At 18 april, 2009 21:11, Anonymous Lars said...

Hur kan man ange temperaturavvikelserna med en precision av 0,01°C? Görs verkligen avläsningarna av rådata med en sådan noggrannhet? Jag inser naturligtvis att om man beräknar ett genomsnitt så kan man får så många decimaler som kalkylator kan visa, men det gör det inte relevant.

 

Skicka en kommentar

<< Home