torsdag, mars 26

Strunta i Earth Hour - ett fjantigt jippo

Att vi ska släcka lamporna en timme för att "rädda klimatet" är bland det fånigaste jag hört. Dagens Dumheter, förlåt Nyheter, ska släcka sin DN-skrapa. Vissa kommuner ska släcka sina kommunalhus på lördag kväll. Men vilken kommunalanställd jobbar 20:30 en lördag kväll? När man går hem för dagen släcker väl de offentliganställda sina lampor eller...? Försök ring till din kommun efter klockan 17:00 på fredag och se om de svarar.

Men det finns ett land som blir vinnare i Earth Hour jippot - Nordkorea. Hela energisystemet är på väg att kollapsa i Nordkorea. Dit vill väl dessa "falska miljömuppar" ta oss. Alla lampor i denna kommuniststat kommer att vara garanterat släckta.

U-länderna lider av våra falska "klimatvänliga" åtgärder. Skogar skövlas för att producera etanol, egendom konfiskeras för att odla träd för de moderna avlatsbreven "klimatkompensera", nya tullar föreslås av USA för att trycka dit KIna m.fl..

Det finns inga vetenskapliga underlag för att koldioxiden skulle orsaka någon "katastrofal uppvärmning". Detta finns bara som en svagt underbyggd hypotes i några ovaliderade dåliga datormodeller. De senaste tio åren har globala medeltemperaturen sjunkit något. Senaste åren har nya fakta kommit fram som ännu mer motsäger IPCC:s politiskt styrda rapporter. Tror du på att isbjörnarna är på väg att dö ut eller att det kommer att bli katastrofalt mycket varmare framöver är du grundlurad av media och politiker.

Koldioxid är livets gas och utan den skulle vi alla dö. Strunta i detta fjantiga jippo. Vi behöver billig energi och ljus på vintern. Tro inte på media och våra politiker.

Idiotin slår alla rekord. Nu ska glödlampor förbjudas. Dieselskatten ska höjas. Olönsamma vindkraftverk ska byggas så din elräkning stiger till rekordnivåer. Utan el till anständiga priser kommer massarbetslöshet att inträffa. Vår skogs- och bilindustri försvinner.

Om du är säker på din sak och tror att jag bluffar och ljuger så erbjuder jag dig att slå vad om 10.000:- om att det inte blir någon katastrofal uppvärming. Men jag har studerat dessa klimatmodeller och andra fakta i många månader och vet att de är så svaga att de inte kan förutsäga framtiden.

Andra bloggar om: , intressant.se

31 Comments:

At 26 mars, 2009 22:40, Anonymous Anonym said...

tja så länge co2 är en mätbar gas och därigenom beskattningsbar så lär det vara svårt att få politiker att sluta ge en del pengar till klimatforskningen och hålla bollen rullande. det springer runt politiker som på fullaste allvar tror att co2 är en giftgas och är det som ryker ut ur en kall bil på morgonen.

robban

 
At 26 mars, 2009 22:40, Anonymous Anonym said...

Det snöar denna torsdagskväll den 26 mars. Koldioxiden har ökat med tiden och nu snö i mars. DET ÄR KOLDIOXIDEN SOM DRAR NER OSS I EN ISTID! SKRÄMSELPROPAGANDA! RÄDDA ERA LIV! FÖRBJUD GLÖDLAMPORNA FÖR DOM GÖR SÅ DET SNÖAR!

Det hade varit riktigt roligt om det skulle snöat på lördag i södra Sverige, speciellt i storstäderna.

 
At 26 mars, 2009 22:41, Anonymous Anonym said...

Bra skrivet.
Rena rama idiotin är vad det är. Själv tänder jag några extra lampor och njuter av den goa värmen från oljepannan.

 
At 26 mars, 2009 23:33, Anonymous Anonym said...

Håller fullständigt med och ju mer jag läser om detta ämne och ser media desto mer övertygad och klokare har jag blivet :-)

Tro inte en sekund på detta.
Poliker är det värsta dregget på denna jord och styr den ovetande dumma massan som små sniglar fy faan!

 
At 26 mars, 2009 23:46, Blogger Per Welander said...

Utanför Stockholm är det nu -5 grader C och snö är på väg. Men visst är detta väder och inte klimat. Mina släktingar i WA, USA berättar om den kallaste vintern i mannaminne.

Jag kommer att följa upp isarna vid polerna i år. Just nu är de på nivån medelvärdet 1979-2007. Ingen katastrofal minskning. Al Gore har ju lovat att de ska försvinna helt om fem år och DN sa förra året på våren att Nordpolen kunde bli isfri redan detta år. DN har blivit en slasktidning vetenskapligt. Med tanke på utbildningsnivån på deras s.k. "vetenskapsreportrar" förvånar man sig inte.

Verkligheten kommer att ta död på klimatbluffen. Sen ska de politiskt korrekta klimatbluffarna stå till svars och de ska inte kunna skylla på IPCC. Tänk att se skattehöjarens Andreas Carlgrens flin försvinna..... Som politiskt ansvarig ska han inte som Wanja kunna säga att han blev grundlurad.

 
At 27 mars, 2009 00:50, Anonymous Anonym said...

Det roligaste av allt...?

Hur är DN skrapan upplyst? Mest med lysrör.

Undrar hur mycket el som går åt sen är huset ska tändas upp igen och alla tusentals glimtändare ska tända rören igen?
Lysrör är ju ganska strömsnåla, utom när dom tänds.

Nåja, tron kan försätta berg sägs det. Tror tillräckligt många och framför allt de som har makten att jorden är platt så kan dom anklaga de andra som vet bättre för kätteri.

Jag kommer garva gott när vi får se Al Gore och de andra domedagsprofeterna med avdragna byxor.

 
At 27 mars, 2009 06:35, Anonymous Anonym said...

Earth Hour?
Bara en av vänsterns, förlåt, miljö någonting rörelses, kontroll om hjärntvätten fungerar.
Går det att få alla att hoppa. Släcka. O.s.v.
Att dom valt just mörker för sina övningar är bara freudiskt intressant.
Men oskyldigt är det inte.
Har vi någon psykolog/ sociolog person i församlingen som kan redogöra för propaganda, grupptryck faktorer i nämnda och andra liknande religiösa övningar, månne.

 
At 27 mars, 2009 07:52, Anonymous Anonym said...

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=96697&a=1496056

 
At 27 mars, 2009 08:27, Blogger Per Welander said...

Anonyma: Skriv under kommentarerna med er signatur.

Lämna inte bara en länk utan att tala om varför man ska gå dit.

 
At 27 mars, 2009 10:02, Anonymous Anonym said...

Otroligt bra blogg! Jag har själv varit skeptiskt till allting med klimathysterins fokus på CO2 länge, och har nu börjat läsa fler och fler bloggar och diskussioner som ifrågasätter detta. Intressant med ditt vad. Är det många som har nappat?

Fortsätt skriva! Mvh Christine
Student LTH, Lund

 
At 27 mars, 2009 10:37, Anonymous Anonym said...

jämförelsen med Nordkorea är inte alls dum. Där är det släckt mest hela tiden, vilket satellitfoton tydligt vittnar om, här t ex:

http://lh4.ggpht.com/_dlkAw43cLC0/ST-psNxEEOI/AAAAAAAABR4/ePKN1JpK7gg/s800/08-north-korea-satellite-photo1.jpg

Det är väl detta som är miljörörelsens önskedröm.

Om ljuset har varit tänt på DN, så var det väl länge sedan någon var hemma. Bra att någon nu äntligen börjar släcka efter sig...

 
At 27 mars, 2009 12:20, Blogger Klas said...

Som symbolhandling kan jag köpa jippot -självklart har det ingen reel effekt !

Tyvärr är symboliken skrämmande: Skall vi klara klimatet får vi inte ha ljus och värme ?!

Jag tror snarare på: Skall vi klara miljön så måste vi fortsätta in på den väg vi har tagit och ständigt frbättra oss på återvinning, effektivisera, undvika slöseri osv - i vardagen alltså - inte en gång per år då :)

/K

 
At 27 mars, 2009 12:41, Blogger Per Welander said...

Christine: Endast en person har nappat, om läser vidare ser du vem. Pär Holmgren drog sig ut. Fast Pär tillhör nog den lilla skalan ärliga alarmister för han tror på sin sak. Fast speciellt kunnig är han inte och han vägrar debattera.

De flesta journalister jag personligen mailade om vadet svarade inte. Men många "vetenskapsjournalister" har inte ens gymnasiekompetens inom naturvetenskap.

 
At 27 mars, 2009 13:39, Anonymous Anonym said...

Ja, att ställa till ett riktigt spikeproblem i nätet kan bli ödesdigert. Har mailat WWF om de skall stå för fiolerna i proppskåp och ställverk men ni behöver inte ens gissa vad de svarar .....
de svarar helt enkelt inte!!
UiU

 
At 27 mars, 2009 15:36, Anonymous Anonym said...

För två veckor sedan skrev jag till Camilla Widebeck på Vetenskapsradion och frågade så här:
”Varför har ingen bevakat den stora internationella klimatkonferensen som ägde rum i New
York den 8-10 mars i år?”
Hittills inget svar och jag lär väl inte få något heller. Dom bevakade ju mötet i Köpenhamn
som ägde rum nästan samtidigt och Sveriges Radio har ju korrespondenter i USA.

 
At 27 mars, 2009 15:36, Anonymous Anonym said...

Man har satsat så mycket i denna globala megalomani, med stora politiska kongressjippon, internationell utsläppsrapportering, handel med utsläppsrätter och möjligheten att beskatta oss, att det är näst intill omöjligt att stoppa inom överskådlig tid.

Om det är sant? Det skiter väl dom inblandade i! Dom har fått en födkrok, ett liv.

Har du hittat någon som håller emot ditt vad?

Trots detta - keep on fighting! Denna idioti måste stoppas.

 
At 27 mars, 2009 16:33, Anonymous Anonym said...

Well, well. Ingen är på kommunalhusen på en lördagkväll. Min arbetsgivare har gått ett steg längre och uppmanar alla anställda att släcka ljuset i sina hem! Högsta cheferna har signerat dokumentet.

Jag protesterade så klart mot denna i mitt tycke olämpliga uppmaning och fick till svar att det här är nödvändigt för att kunna få ett bättre klimat.

Någon som har liknande erfarenheter?
/KBL

 
At 27 mars, 2009 19:32, Anonymous Anonym said...

Är det rätt att släcka en stund, varför inte göra det i en hel månad? Intressant, att många vetenskapsmen bestämmer sig att tala i klarspråk. Senast den polska vetenskapsakademin. För övrigt är de nya EU medlemsländerna kanske vår storsta chans för genombrott i frågan om klimatbluffen. De är mycket mindre toleranta för politiska lögner.

 
At 27 mars, 2009 23:04, Anonymous Steve said...

Nu är det ju ändå så att besluten fattas på en högre nivå, av ledare som rör sig på ett annat och högre och oerhört mycket mer välinformerat plan än vi. Här finns ingen osäkerhet eller tvekan: "Klimatförändringen kommer att bli ett absolut fokus" när Sverige som ordförandeland fattar EU-rodret den 1 juli, säger miljöminister Andreas Carlgren till The Irish Times idag 27/3.

EU har bundit sig för att reducera växthusgasutsläppen med 20% till år 2020. Men Sverige är berett att gå ännu längre, och reducera med 40% till år 2020. Sveriges Climate and Energy Bill som nu behandlas av riksdagen är "den mest ambitiösa i Europa". Sverige har som första land i världen satt som mål att bli "carbon neutral" till år 2050.

Regeringen avser också att se till att hela landets fordonspark skall ha frigjort sig från beroendet av fossila bränslen till år 2030. I stället för diesel och bensin skall alla bilar, lastbilar och bussar då gå på etanol, biodiesel eller elektricitet.

Mr. Carlgren hoppas att EU:s utsläppshandel ska få efterföljare i USA och alla OECD-länder.

Dum spiro spero, som de gamla romarna uttryckte det.

 
At 27 mars, 2009 23:32, Anonymous Mathias said...

Tack för en bra blogg!
Håller med om myten med Co2 utsläppen. Människans Co2 utsläpp är bara en bråkdel av vad hav och vulkaner släpper ut.

Vad menade du med vindkraften? Genererar den för dåligt generellt eller byggs verken fel?


Vänligen

 
At 28 mars, 2009 00:05, Blogger Per Welander said...

Steve: Du är väl inte så naiv att du tror det är klimatet politikerna i Sverige vill rädda och att de är mer välinformerade än vi? Prata med några riksdagsmän så ändrar du nog uppfattning.

Politikerna ser till andra saker. Röster, makt, status, skatter, egna karriären o.s.v.

Som på Palmes tid verkar svenskarna tro fortfarande att vi är världssamvetet och alla kommer att följa oss. Visst, slå ut vår bilindustri och satsa på etanol så folken i u-länderna svälter ihjäl. Detta har t.o.m. FN slagit fast.

Detta kommer att sluta med att vår roll som ledande industrination tar slut och vi får ta jobb som städare åt kineserna. Vi kan sen släcka lamporna dygnet om som Nordkorea. Sen får vi lika låg nivå på vår sjukvård som gamla kommuniststaterna. Men vi har "räddat klimatet". Halleluja!

 
At 28 mars, 2009 00:15, Blogger Per Welander said...

Mathias: Vindkraften genererar för lite energi, klarar sig bara via subventioner, har ojämn output, kräver reservkraft, är ful, genererar störande oljud o.s.v. Olönsam helt enkelt men politisk korrekt. Men gör oss alla fattigare jämfört med andra bättre energikällor.

Den dag vindkraften kan stå på egna ben kommer vi inte att få se på länge. Bättre att satsa på kärnkraft och kol. Utveckla tekniker för att rena utsläppen från kol. Stockholm har ett stort kolverk i Värtan utan CO2-avskiljning. Konstigt att politiker och miljörörelsen "glömt" detta.

 
At 28 mars, 2009 00:39, Blogger benke said...

Jag har mailat WWF ett antal gånger gällande deras reklam men aldrig fått ett endaste svar. Mitt senaste email gällde just denna fjantiga, meningslösa och symboliska handling detta jippo handlar om. Efter att ha redogjort för arktis tillväxt och att isbjörnarna är fler än någonsin så länge man mätt så fick jag till svar; "Vi sänder dina frågor vidare internt. Tack för ditt stöd".

WWF läser inte ens de email som skickas till dem. "Tack för ditt stöd" tar priset.

Dags att tända upp. Bastun kommer att gå på max, alla lampor tända förstås. Hade jag haft råd så hade jag hyrt in ett par dieselaggregat och haft ett par "Hollywood" strålkastare jagandes på himlen.

 
At 28 mars, 2009 01:06, Anonymous Mathias said...

Så länge kärnkraften är säker och så länge uranutvinningen inte drabbar u-länder och miljön negativt så ser jag inget fel i det.
Om vi nu ska gå mot el-bilar så kommer det krävas större elproduktion. Vilket kommer leda till uranhysteri i bla Afrika.

I förlängningen är ändå förnyelsebar energi det bästa. Det visuella till trotts men vindkraften är en fungerande sådan.
Skulle vi uppnå en 50-50 nivå i Sverige så skulle det kanske lugna de argaste miljövännerna något.

Oljeshejkerna behöver inte lägga sig på rygg för vi radikalt minskar oljeförbrukningen.
De skulle kunna bygga jättesolpaneler i sina folktomma öknar.

Vänligen
Mathias

 
At 28 mars, 2009 13:41, Blogger Skeptikern said...

Sverige spelar VM-kval i fotboll mot Portugal 20.30 ikväll.

 
At 28 mars, 2009 14:44, Anonymous Anonym said...

Även jag har mailat WWF om ditten och datten angående deras kampanjer men aldrig fått så mycket som en pixel tillbaka.....döm kanske inte finns hälsarUiU

 
At 28 mars, 2009 17:08, Anonymous Per-Erik Hedén said...

Den accelererande skogsavverkningen sedan slutet av 1800-talet och fram till nu har också
medverkat till koldioxidökningen. För att Sverige ska bli ledande i att minska
koldioxidutsläppen bör man lägga ner skogs- och pappersindustrin. Då kan inte
papperstidningarna DN, Miljöaktuellt m.fl. komma ut längre.
I morgon börjar sommartiden som inte sparar någon energi alls men ökar dödligheten på grund av dygnsomställningen.

 
At 28 mars, 2009 18:10, Anonymous Åskådaren said...

"Då tycker jag att de har dragit fel slutsatser. Då har dom inte lyssnat på vad jag säger. Vi skall minska klimatutsläppen i Stockholm med 25% fram till 2015"

P1-morgon - torsdag 26 mars 2009

Ulla Hamilton som kommentar till att motståndare till AGW använder Stockholms ställningstagande att inte släcka som ett stöd i sin skepticism.

 
At 28 mars, 2009 18:25, Anonymous Knutte said...

Earth hour...
Vilket utomordentligt fjantigt tilltag. Opportunismen har fått en ny innebörd!

Vem har ansvaret om någon skadas i samband med detta jippo? Nedsläckta platser innebär fara i ett urbant samhälle.

Tänt var det här!

Hälsar

Knutte

 
At 28 mars, 2009 21:36, Anonymous Steve said...

Vi lever i intressanta tider. Annars alltid rättänkande New York Times frågar sig nu oroligt: Do New Bulbs Save Energy if They Don’t Work? Sparar verkligen lågenergilamporna ström -- de går ju sönder! Mrs Zuercher och hennes man hade sett "En obekväm sanning" och sedan i sin nyvunna iver bytt ut i stort sett alla lampor av den gamla vanliga typen, och i stället satt in "compact fluorescents". Och nu har fru Zuercher en låda med trasiga lampor i tvättstugan. Ibland hade de inte alls fungerat, ibland höll de några timmar.

Men man kan ju i alla fall trösta Mrs Zuercher med att det hade varit värre, väldigt mycket värre, om hon råkat tappa en lampa i golvet så att den gått sönder. Kvicksilver är en envis förorening!

 
At 29 mars, 2009 05:46, Anonymous Steve said...

Mer problem med det klimatvänliga: Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger köpte en el-driven bil för ett tag sedan, en Tesla Roadster -- men nu vill han ha pengarna tillbaka. Jodå, allt det elektriska fungerar faktiskt, och han gillar utseendet. Men han har problem med att komma i och ur förarsätet. Han menar visst att han mera hör hemma i en Hummer.

 

Skicka en kommentar

<< Home