lördag, mars 28

Och vinnaren i släcka lampan tävlingen blev .....

Nu är den avgjord - släcka lampan tävlingen. Det gällde att släcka lampan i valfri byggnad en hel timme mellan 20:30 - 21.30. Inget fusk godkändes - att använda TV:n som lampa medförde diskvalificering. Ett svårt och uppoffrande uppdrag och de nominerade, se nedan, har kämpat hårt.

De nominerade:

Al Gore - en naturbegåvning som gör pengar på allt. Har t.o.m. lurat Nobelkommitten på miljoner. Men det var Norge så det får räknas ned lite. Fredspriset är ju inget äkta nobelpris. Många diktatorer har fått priset på senare år men norrmännen vet väl inte skillnaden mellan demokrati och diktatur.

Goraklet lurar också svenska kommuner (läs skattebetalare) på hundratusentals kronor för att få sprida klimatlögner genom s.k. klimattal. Och Al Gore lyckas åka kommunalt medan bagaget åker lyxlimosin, köper lägenhet vid havet men säger att det ska bli havshöjning med sex meter, har privata jetplan m.m.. En fullfjädrad trollkarl då media alltid tror på honom eller låtsas tro.

Kungen har alltid haft en miljöprofil. En samling slott som spyr ut massor av koldioxid räknas väl inte. Negativt kan vara nöjet att döda ett antal djur under höstens jakt samt en stor samling bilar med högt CO2-utsläpp. Mycket populär person men har haft svårare med matematiken i skolan vilket i detta sammanhang nog är en merit. En dold talang är att kunna klippa av band utan CO2-utsläpp. Nu gäller det en hel timme och Sverige spelar fotboll samtidigt. Kommer kungen klara att stänga av TV:n eller räknas inte TV:n?

Dagens Nyheter är maktens megafon och alltid politiskt korrekt. I fråga om klimatet har man några s.k. vetenskapsjournalister vilka inte tycks ha gymnasiekompetens inom naturvetenskap. Nu ska DN-skrapan släckas ner en timme. Vilken bedrift och vilken insats för klimatet! Jag känner redan hur temperaturen sjunker. Jag är rörd. Kanske vintern kan förlängas några veckor genom DN:s klimatarbete. Om inte annat så ryser jag när jag läser Karin Bojs klimatartiklar.

Nordkorea är inte hycklande. En äkta klimatkämpe. De låtsas inte utan kör för fullt året runt. Stor erfarenhet och har lyckats släcka ner i inte bara en timme utan i månader förr. Ett handikapp är möjligen att de försökt spärra in våra juryrepresentanter i en jordhåla med en 5 Watts vanlig glödlampa. De har inte ens fattat att det är giftiga lågenergilampor som gäller.
;
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Och vinnare är:

NORDKOREA Juryns motivering. En äkta kämpe för en ny istid. Hycklar aldrig som de övriga medtävlanden utan kör alltid för fullt utan ljus. Juryn kunde bara hitta två lampor tända i hela Nordkorea mellan 20:30-21:30. En överlägsen vinnare och äkta klimatsmart tävlande. Har också lyckats minska klimatavtrycket genom att svälta ihjäl några miljoner invånare. En sann förebild för miljömuppar.


Bild som visar den överlägsna segraren. Jämför med Sydkorea som inte ens var nominerad.

I DN-skrapan sågs 14 lampor vara tända. I slottet var gardinerna fördragna men det lyste bakom i två fönster. Troligen var TV:n påslagen då ljud från en fotbollsmatch hördes. Dessutom var det en 60-tums plasma-TV med extra stort klimatavtryck. Fusk med andra ord. Al Gore var i luften med en av sina privatjettar men ett mötande plan rapporterar att lamporna var tända och champagnen flödade medan Al Gore skrattande räknade sedlarna från försäljningen av utsläppsrätter till dumma svenskar.

Andra bloggar om: , intressant.se

18 Comments:

At 28 mars, 2009 22:23, Anonymous Anonym said...

Klockrent!!!
Det här handlar inte om klimatet, det handlar om människors samvete.
Samma människor ringer in till galor för i stort sett allt. Betalar för ett gott samvete, det är ju den bästa huvudkudden!
/Ankan

 
At 28 mars, 2009 23:34, Anonymous Sivan said...

Bra skrivet. Har Världen blivit galen? Tulpanhysteri, häxjakt det ena avlöser det andra.

 
At 28 mars, 2009 23:40, Blogger benke said...

Det mest värdelösa Nobelpriset är precis som du säger Per; Fredspriset. Då både Arafat (känd terrorist), Carter (känd antisionist) samt Gore (känd primadonna samt hycklare) fått det så har det förlorat sin innebörd. Ingen kan ta detta pris på allvar. Norrmännen har inte omdöme och borde inte få äran att utse den som skall ta emot detta pris framöver. De drar skam över Nobels namn.

Det näst mest värdelösa priset är förstås litteraturpriset. Endast kommunister göre sig besvär för att få detta.

 
At 29 mars, 2009 15:55, Blogger Per Welander said...

Anonyma: Se till att underteckna era kommentarer. Annars publiceras de inte.

 
At 29 mars, 2009 18:29, Anonymous Diva said...

Är det inte ett test av hur bra vi är förberedda för en ny era enligt Orwells recept? Det kanske är dags att acceptera att förnuftets, klokhetens och frihetens tid är förbi...

 
At 29 mars, 2009 22:11, Blogger Skeptikern said...

Om Världsnaturfonden får igenom sina förslag så blir det Nordkorea för hela slanten.

 
At 30 mars, 2009 08:58, Blogger Klas said...

Fick man inte ha TVn på -vad skulle man göra då ? Hmm man kanske kunde suttit vid datorn istället ;)

/K

 
At 30 mars, 2009 09:24, Anonymous Errki said...

hehe! Bra inlägg! All som tycker att denna "släcka lampan kampanj" var bra kan väl ansöka om att få flyta till Nordkorea då, det måste ju vara drömlandet för dom.
tänk så skönt det vore att slippa detta "klimattjat" förjämnan.

Här lös lamporna för fullt i lördags förresten, och inte alls så många av grannarna som jag först befarade hade släckte ljuset.
Kanske fler och fler faktiskt börjar inse det omöjliga med co2 skräcken.

 
At 30 mars, 2009 10:04, Anonymous Anonym said...

Budskapet i släcka-lampan-kampanjen kan uppfattas på flera sätt. Art Horn meteorolog, ICECAP skriver att kampanjen visar vad de (dvs miljöaktivisterna) vill: "They want to turn the light out on human civilization".
Och det är ju inget nytt, det har Romklubbens anhängare hävdat från första början och målmedvetet arbetat för sedan dess.
/ A

 
At 30 mars, 2009 13:29, Blogger Gunnar Littmarck said...

Norges största politiska parti FRP är skeptiska till tron att CO2 driver det globala klimatet till en katastrof.

Jag var i Tönsberg på en av deras konferenser i lördag.

Johnny Munkhammar var tidig i sitt tal att notera, med belåtenhet, att detta hotell inte skulle ändra sin belysning under timmen.

Nästa inga som använt tid på att sätta sig in i de klimatoroades argument, tror att vare sig CO2 driver klimatet, eller att våra politiker på minsta vis ändrar det globala klimatet med de resursomläggningar de utför och planerar.

Nu kommer så många ut så snabbt, att jag tror det faller snart.

Japans vetenskaps akademi, allt fler från SMHI, allt fler journalister och en allt ökande mängd vacklade före detta övertygade.

När vågar alla anonyma skeptiker på KTH, träda fram?

Om alla universitet och högskolor i världen tvingade alla sina anställda naturvetare att ta ställning faller allt på en gång.

Jag tycker att naturvetare med skattefinansierade yrken har ett ansvar inför skattebetalarna att gå ut, även då det är gravt obekvämt, med sina åsikter.

Inom sjukvården finns lex Maria, kan vi inte få något liknade på alla plan och i alla verksamheter?

Kunniga som håller tyst, är omoraliska.

 
At 30 mars, 2009 16:09, Anonymous Anonym said...

Det ligger något i det där med att "komma-ut.visa-vem-du-är".
Det kanske är det som behövs för att få en bättre fördelning av vågen i att få medias uppmärksamhet, för som det är nu blir man dissad av den yngre publiken om man har "avvikande" åsikt och är skeptiker.
Den stora faran är just den yngre oreserverade ljudligheten från den delan av befolkningen som ibland heller inte går att omvända, då den är mer ouppmärksam än kritisk. man går i täta led mot allt och alla...man kommer ju ihåg -68. Hälsar UiU

 
At 30 mars, 2009 17:29, Blogger Med örat mot rälsen said...

Detta var den roligaste kommentaren kring jippot jag hittills läst. För egen del var det fullt lyse hemma.


(Kanske var det 22 spelare i matchen Portugal-Sverige som undrade om de lämnat lyset på eller ej eftersom matchen slutade 0-0?)

 
At 30 mars, 2009 19:01, Anonymous Anonym said...

Det är nått skumt med Norska Nobelpriskommiten. Hur kommer det sig att de alltid träffar fel?
Är Norgehistorierna i själva verket riktiga?
Finns Norge?

Alvin Stoltz

 
At 30 mars, 2009 20:05, Anonymous Anonym said...

Det borde väl gå att start något nätverk av face-book karaktär där man skickade runt aktuella temperaturdiagram eller nåt. Folk blir helt ställda och börjar hyperventilera när de får se att temperaturen inte går upp.

/kbl

 
At 31 mars, 2009 10:44, Anonymous Anonym said...

Det finns mycket man kan tycka om klimatdebatten och de teser och försök som räknats på och utfall i form av kritiska kommentarer. Detta gäller båda lägren av AGW gränsen men vad jag efterlyser är en sakligare debatt!
Ett stort problem anser jag vara att man på någon outgrundlig anledning, framförallt klimataktivister typ IPCCanhängare, blandar ihop miljö och klimat utan att göra en generell distinktion på hur miljö har inverkan på klimat.
Det kan kanske vara att jag inte förstår, men det kan ju enkelt förklaras av att jag inte har vare sig skolning eller praktiskt utövar en närliggande aktivitet, än att jag inte tror man kan ändra ett klimat med mänsklig kraft.
Alltså är jag att betrakta som "fiende" till de som tror sig kunna detta.
Och där kommer problemet; krafterna blir för statiska och det är ett problem för helheten i både forskning och uppfattning som närmar sig amatörens anledning att engagera sig. I de flesta kunskapsnischer där kunskap är den enda vägande aspekten, kanske det inte finns plats för en del som endast är troende på människan oförmåga att ändra ett klimat men faktiskt miljön.
Det kanske låter som svammel men min känsla är viktig, iallafall för mig hur man beter sig i en diskussion där man inte kan bemöta sin tro mot kunskapsfulla "proffs".
Därför önskar jag mig en enklare "lista" man kan ta till i diskussioner med "motståndare"....bara för att inte bli helt slaktad av de insatta, eller tror sig insatta.
Hälsar UiU.

 
At 01 april, 2009 08:22, Anonymous Emil Johnsen said...

Bara jag som ser en koppling mellan dagens moderna AIDS/barncancer/hjärtsjukdoms/föreningslivs/annan slags skit-galor och de forna avlatsbreven?

 
At 02 april, 2009 17:23, Anonymous Anonym said...

Nej Emil, det är utsläppsrätterna som är den moderna typen av avlatsbrev (höll på att skriva avloppsbrev..). Har du bara pengar kan du köpa vilka vadfanduvillgrejor som helst

 
At 13 juli, 2009 23:20, Anonymous Anonym said...

Ein kommentar: datoen på biletet er 2003!
Korleis heng det i hop?

G.S.

 

Skicka en kommentar

<< Home