fredag, mars 13

Andreas Carlgren: Det ska svida att bo i glesbygd eller arbeta på Volvo

Under den korta tid jag var på klimatkonferens har Alliansen hunnit komma med ett nytt tokförslag [länk].

"Det ska svida rejält att bo i glesbygd, förort eller arbeta på Volvo" säger en flinande Andreas Carlgren fast med andra ord. Nu ska det kosta att mer att köra till jobbet, barn till dagis eller handla mat med bilen. Men alla arbetar inte i Stockholms City utan måste ha bilen. En del arbetar på Volvo eller Saab och de kan inte försörja sig på att vara den moderna Trabanten eller Fiat 600. Volvos och Saabs segment är inte småbilar. Det svider att bli arbetslös också Andreas Carlgren. Det verkar du inte kunna bli hur tokiga idéer du än kommer med. Istället kör du klimatbluffen för att göra oss alla till de nya ekonomiska slavarna.

Anledningen till att du kan komma undan med bluffen är att Mona med kommunisterna och miljöpartiet vill bluffa ännu mer. Pest eller kolera för vanligt folk. Du utnyttjar att IPCC skrivit en felaktig rapport, du får deniability. När det visar säg att koldioxidutsläppen spelar en mindre roll kan du skylla på IPCC. Det stod ju i rapporten. Men jag och många andra kommer inte att glömma när korten en gång synas.

Din andra merit är etanolbluffen. Att göra bilbränsle av mat är inte bara skadligt för miljön, det får miljoner människor i tredje världen att svälta. Flina på bara Andreas Carlgren, de svältande kan hålla sig för skratt. Orwellska ordet "miljöbil" kanske lurar någon men inte mig.

Flina kan du också göra åt de pensionärer som knappt har råd att betala elräkningen. Skatterna för att subventionera den olönsamma vindkraften känns.

Om du satte dig in i frågan och hade haft naturvetenskaplig utbildning skulle du inse att IPCC:s SPM rapport är ett politiskt beställningsverk. Men det vet du nog redan för du har väl bra rådgivare. Men makten, pengarna, återval och kontrollen över människan hägrar väl för dig. Lycka till att förslava oss med klimatbluffen som förtecken men en dag reser vi oss som tidigare i historien.

Andra bloggar om: , intressant.se

18 Comments:

At 13 mars, 2009 21:36, Anonymous Anonym said...

För ett par år sedan var det en konferens på KTH, tror jag det var, där bl.a. Steve Mc Intyre deltog och som Carlgren bevistade. En kommentar från honom kring de skeptiska argumenten var då att:" Är detta riktigt är det mycket allvarligt", så han har minsann haft anledning att fundera över skeptiska argument. Sen har han väl lärt sig vem som har makten i frågan och rättat in sig i ledet.

Inge

 
At 13 mars, 2009 23:50, Blogger benke said...

Alliansen har låtit det gå för långt med hysterin. De vill likt socialistblocket slå sönder vårt land.

Man kan ju fråga sig varför inte kloka röster hörs igenom bruset av dårskap. Jo därför att det är få som har ryggrad och vågar stå upp emot partipiskan oavsett åsikt.

Carlgren är ett symtom på en mycket allvarligare okunnighet som genomsyrar alla partier. Höger som vänster. Fast det är ju oftast vänsten som omhuldar denna okunnighet. Numer omfattas denna okunnighet även av semivänstern i Sverige, dvs Alliansen.

 
At 14 mars, 2009 02:57, Anonymous Anonym said...

Jag funderar på att skriva till regeringen och föreslå några nya skatter för att råda bot på den galopperande klimatkrisen som bl.a. leder till att isbjörnar och pingviner drunknar och valar dör av värmeslag. De nya skatterna som skulle kunna träda i kraft den 1 april.

- Utandningsskatt: Denna skatt skulle kunna vara progressiv och tas ut högre på de som tränar regelbundet och därmed producerar mer koldioxid. Skatten skulle t.ex. kunna läggas på gymkort, träningskläder, träningsutrustning mm. De som förbinder sig att aldrig vädra, försegla sina fönster och att max ta ett andetag per minut kan få en skatterabatt.

- Spolskatt: Ett räkneverk placeras på spaken som mäter hur många gånger vi nyttjar bekvämlighetsanläggningen. För avläsning anställs ett antal spolkontrollanter som gör hembesök och läser av räkneverket. Detta kommer även skapa fler arbetstillfällen.
På offentliga vattenklosetter monteras även där ett räkneverk som är kopplat till ett myntinkast och kontokortautomat som i sin tur är kopplad till dörrens låsmekanism vilket medför att dörren först går att öppna sedan man har betalat för sin spolning.
De som kan hålla sig i en vecka kan få en viss skatterabatt.

- Väderskatt: Denna skatt är den enklaste och läggs på ärtsoppa, bönor, linser, chili, majs, lök och andra liknande koldioxidproducerande livsmedel.

Vad säger ni, vänner. Ska jag skicka förslaget? ;-)

 
At 14 mars, 2009 10:04, Anonymous Anonym said...

Jag har ett förslag för att få folket att vakna upp ur "klimatdimman"(nytt ord?)

Kan ingen göra som Ny Demokrati gjorde - använda drickabackar för att visa hur lite CO2 det egentligen rör sig om och hur j*vla lurade vi blir på olika skatter hela tiden.

Tänk när man får kapa toppen på en (CO2)drickaback och sen stappla dito backar bredvid för att visa skatten du måste betala för CO2backen.
Då tror jag folket (kanske) vaknar till liv och börjar ifrågasätta våra politruker.

Men som vanligt kommer det inte hända.........

 
At 14 mars, 2009 13:35, Blogger Thomas Wihlborg said...

Ja! Du har verkligen helt rätt,

men hur bör vi agera för att få stopp på dårskapen?

Thomas Wihlborg

 
At 14 mars, 2009 18:25, Anonymous Anonym said...

En viktig informationskälla till allmänheten är SR´s Klotet. Av dem kan man kräva allsidighet dvs inte bara referat från olika sammankomster med miljöaktivister av olika slag.
Deras info bör nogsamt bevakas och kommenteras. De till skillnad från DNs och svenskans journalister har uppdrag att förmedla objektiv information med hjälp av våra skatter.
/ B

 
At 14 mars, 2009 19:28, Blogger Skeptikern said...

Robban: Du har mitt fulla stöd!

 
At 14 mars, 2009 20:53, Blogger Natrix said...

Sanning och förnuft kommer att segra till sist men kampen blir lång. Jag trodde etanolbilar var uppenbart stolligt för de flesta men det är väl det Carlgren menar när han pratar om milöbilar?

I Danmark börjar det nu bli klart att biogas inte är så smart trots allt. Mängden rötbart material räcker inte till för att nå upp till de politiska målen.

http://ing.dk/artikel/97025-biogas-presset-af-affaldsmangel

Vilken blir nästa gröna myt att avlivas?

 
At 14 mars, 2009 22:57, Blogger benke said...

Robban skall skicka in sitt förslag tycker jag.

Jag skulle vilja se ett tillägg dock;
Förespråkarna för denna hysteri skall gå i bräschen och minska sina utsläpp genom att hålla andan en timme om dagen. Denna timme får inte delas upp utan skall genomföras i en omgång. Upp med tidtagaruren gott folk och utmana de som utmanas skall.

Apropå klimatkonferensen i New York så har den kloka organisationen Greenpeace yttrat att det var en samling högljudda hysteriker som hade samlats för denna konferens.

 
At 15 mars, 2009 10:34, Blogger Gunnar E said...

Det handlar om makt.
Att politiken får visa handlingskraft. Att det sedan kan gå att införa skatter i en borgerlig regerinsperiod är även frestande .Ju mer det framstår som absurt ju snabbare drivs processen innan tomheten bakom argumenten avslöjas. WWF med flera åker snålskjuts på detta, såklart. Inkomster.
GunnarE

 
At 15 mars, 2009 12:29, Blogger Gunnar Littmarck said...

Jag tycker att de ska svida då okunniga miljöministrar tilsammans med en av världens just nu dyraste människor från FN flyger till sydpolen för att under någon timma
inspektera den globala klimatkatastrofen lokalt.....

Jag förväntar att Andreas förklarar på vad vis skattebetalare (till största del norrmän) och det globala klimatet fick utdelning av resan.

De kunde gjort allt virtuellt då kunde de dessutom programmerat datorena att visa hur otrolift snabbt Antarkis smälter, de kunde visa hur kilometer tjock is ersätts av palmer och tropiska djur.

Då kunde Carlgren visa hur haven dränker alla kuststäder hur tunnelbanor översvämmas mitt i morgon rusningen.

Borde inte IPCC och Carlgren leja in Spilberg?

 
At 15 mars, 2009 14:17, Anonymous Anonym said...

När jag ser Carlgren i TV blir jag rädd. Jag bara väntar på vad som ska komma ur munnen på honom.

Min fundering är vad han ska beskatta när jag kör min hybridbil på biodiesel framställd av svartlut. Enligt min information kan detta bli verklighet inom några få år.

Sverige är ett av Europas mes glesbefolkade länder och svenskarna är enormt beroende av bilen i många sammanhang. Vilken planet bor Carlgren på? Får han hålla på ett tag till så vet jag inte var det slutar. Det värsta är att alternativet är ännu värre. Mona Sahlin i spetsen för en rödgrön regering är inget nervlugnande piller precis. Sahlin visar gång efter annan upp en skrämmande låg nivå när det gäller grundkunskaper inte minst inom naturvetenskapen.

Vi går en mörk framtid till mötes.

Hälsar

Knutte, som är orolig för vad som komma skall. Finns det något hopp?

 
At 15 mars, 2009 16:21, Anonymous Anonym said...

Svenskarna lever i en bubbla.
Folk har tappat kontakten med verkligheten framför allt i stora städer.
När man på aktuellt ser en reportage där journalisten oroar sig för att "klimatfrågan" har skuggas av finanskrisen och en så kallat "expert" från köpenhamn säger att nej då krisen är bra för klimatet finner jag det direkt stötande när folk som har jobbat i 20-30 år i en fabrik förlorar sina jobb och samtidigt möjlighet att bo kvar där de har byggt sina liv.
Detta är en tecken på att det har gått alldeles för långt.
Sedan när Carlgren kommer och säger att vi ska höja skatten på diesel applauderar alla, de som protesterar tycker att man skulle ha bestraffat ännu mer....
Nere i Europa vore det politiskt självmord att annonsera en sådan idiot åtgärd i dessa tider men här i det landet som är den som är världens mest beroende av bilindustri så är det helt normalt, man får som sagt bara kritik för att bestraffning är för liten...
Det är MYCKET skrämmande, nästa generation kommer att få det tufft, den saken är klar...
/Gaaaz

 
At 16 mars, 2009 18:19, Anonymous Anonym said...

Man har upptäckt en ny gas i jordatmosfären. Gasen har fått sitt namn, Carlgrendioxid, CO2 efter den svenske upptäckaren. Den sägs vara förödande för mänskligheten.
Observera att den nya gasen ej ska förväxlas med koldioxid som tyvärr har samma kemiska beteckning.

 
At 16 mars, 2009 22:04, Anonymous Anonym said...

Det som är betryggande är att du är tillräckligt ung för att kunna följa hur ditt ställningstagande sakta men säkert falsifieras av det som de facto sker ute i världen.

 
At 16 mars, 2009 23:42, Blogger Per Welander said...

åskådaren: Ingenting jag skrivit är på väg att falsifieras.

Det som kommer falsifieras är hypotesen om att mänskliga koldioxidutsläpp kommer att orsaka en dramatisk temperaturhöjning. Temperaturen har gått ned någon de senaste 10 åren. Vetenskap handlar inte om ställningstagande utan fysikaliska m.m. processer och vad som är sant och falskt.

Du kanske vågar anta mitt vad om globala temperaturen? Men akta dig för det om du känner att du gått på politiska klimatbluffen.

 
At 31 mars, 2009 11:07, Anonymous Anonym said...

I Australien har ju några sansade och förnuftiga människor bildat ett politiskt parti för att slåss mot det kollektiva vansinne som AGW-religionen utgör. http://www.climatesceptics.com.au/

Det är hög tid att göra detsamma i Sverige.

Vi är nog många som är frustrerade över avsaknaden av ett sådant politiskt alternativ.

Att välja mellan Andreas Carlgren eller den maktgalna hysterikan Maria Wetterstrand är som att få välja mellan olika avrättningsmetoder.

"Partiet Stoppa klimathysterin"

Smaka på det namnet... ;-)

Kan någon lämplig person grunda detta parti omgående. :-)
Du har garanterat min röst.

PS. Hade grundat det själv om jag hade varit politiskt rumsren... :-)

 
At 13 januari, 2010 11:19, Anonymous Anonym said...

Jag såg mycket positivt och med stor tillit till Alliansens agerande under början av deras mandatperiod. De var aktiva och tog snabba beslut och svarade förhållandevis konkret på frågor. Men sedan har förtroende totalt sjunkit i takt med utslagningen av de svagare i samhället; människor och djur men också miljö. Carlgren är ett rent hån mot oss medborgare. Jag klarar mig mer än väl men i människans liv finns också ansvar för andra och deras livsvillkor. Vem ska jag rösta på i nästa val? De rödgröna har ingen politik alls och Sahlin är en katastrof. Snälla - kan ingen starta ett nytt parti? :)

 

Skicka en kommentar

<< Home