söndag, november 16

Klimathysterins avarter - flytvästar för isbjörnar

Klimathysterin fortsätter med oförminskad styrka. Många försöker låtsas vara goda genom att spela med. Här är ett exempel med svenska företaget ADDI som har designat (en moderiktig?) flytväst för isbjörnar [länk].

När folk dör av svält och krig i Afrika verkar inte miljömupparna bry sig men när någon forskare felaktigt säger att isbjörnen är utrotningshotad blir det halleluja. Hotet mot isbjörnen var tidigare människan. Idag är isbjörnsstammen stabil och Grönlands is smälter inte nu eller inom överskådlig framtid.

Även Maud Olofsson och Andreas Carlgren (c) har flippat ut totalt. Nu ska bensinbilar förbjudas [länk]. Vad centerpartiet tycks glömma är att Volvo PV och Saab kämpar för sin överlevnad just nu. Det är inte säkert att vi har någon bilindustri alls om några år. Hundratusentals jobb riskerar att slås ut. Att då lägga ett förslag som slår hårt mot den USA-ägda svenska bilindustrin är rent ut sagt korkat. Att tro att vi hinner få fram plugin-hybrid bilar med tillräcklig kapacitet till 2015 för att ersätta bensin- och dieselbilar är värre än att tro på tomten. Tomten kommer ju i alla fall en gång om året. Om Andreas Carlgren verkligen vill få ner koldioxidutskäppen finns det kärnkraft. Men sååå viktigt är det inte tydligen. Politisk teater skulle detta kunna kallas.

Sen tillkommer att klimathotet är en stor bluff. Koldioxiden är inte skadlig och höjer inte temperaturen katastrofalt. Forskning och verkligheten har på senare år visat att koldioxidhypotesen håller inte. Klimatmodellerna var inte tillräckligt bra och fel slutsatser har dragits. Den verkliga temperaturen vägrar att följa det som står i centerpartiets bibel - IPCC:s SPM i AR4.

Graf som visar globala temperaturen sen 1979, källa UAH

Andra bloggar om: , , intressant.se11 Comments:

At 16 november, 2008 18:50, Anonymous Anonym said...

Kanske är bäst att klimatmupparna syr upp västar också, för enligt SMHI skall vattnet i Mälardalen stiga med 7 meter inom en myckat snar framtid. Själv har jag köpt en liten stuga på Åreskutans topp för att vara lite säkrare.

 
At 16 november, 2008 19:07, Anonymous Anonym said...

Är den där temperaturgrafen verkligen korrekt? Det ser ut att vara den okorrigerade kurvan där 1998 års temperatur blev felberäknad.

 
At 16 november, 2008 19:23, Anonymous Anonym said...

Den enda trösten i detta elände är att Maud Olofsson och Andreas Carlgren företräder ett så litet parti. Hoppas det finns annat vettigt folk inom alliansen.

Sverige och svenskarna ligger redan lägst i världen när det gäller utsläpp av så kallade växthusgaser per capita och detta trots vårt förhållandevis kyliga klimat. Att då försöka "pressa" utsläppen ytterligare är ju i det närmaste helgalet.

Våra eventuella ansträngningar kommer inte att ha ett enda dugg inverkan globalt. Detta vet även Carlgren och Olofsson men de vill vinna enkla politiska poäng.

I ländgen är dock endast ärlighet hållbart. Väljarna är inte dumma.

Hälsningar

Knutte

 
At 16 november, 2008 20:40, Anonymous Anonym said...

An Inconvenient Blog är rätt skön satir i dessa klimatfascismens dagar.

Det om isbjörnar och flytvästar skulle nästan kunnat ha stått i An Inconvenient Blog, men är kanske t o m extremt för satir.


(Undra om Hitler hade stortrivts i dagens klimat- och ekohysteri?)

-

När det gäller både elhybrider och elbilar ska man minnas att de flesta stora industriländer har den största delen av elproduktionen som fossil el (sid 7-8 i denna pdf från IEA). Alltså bidrar inte elbilar på export mycket till CO2-minskning, och förslaget känns -- förutom att det är helt puckat genom att man avser tvinga fram skritning av bilar som har halva sin livslängd kvar -- minst lika ogenomtänkt som dåliga etanolsatningen. (Etanolsatsningen försämrade -- jämte att etanol inte minskar CO2-utsläpp -- Volvos konkurrenskraft. Krut satsades där man bara kunde vinna marknadsandelar i Brasilien, och man förlorade på andra håll. All politisk styrning av inhemska exportbolag skadar dem såklart.)

F d miljöpartisten, men numera rätt realistiske miljöforskaren, Per Kågesson, kritiserade i dagens DN Centerpartiets förslag.

Centerpartiet borde ställas under rationella tänkande utredares förmynderi. Nu ska förresten alliansen försöka få tokpartiet att tillåta att deras hjärnspöke kärnkraft byggs; Centerpartiet kommer att slingra sig från det kloka energialternativet med krav på blocköverskridande förhandling med sossarna. Vilket sandlådebeteende (där iofs en sosseregering med Mona inte vore bättre).

 
At 16 november, 2008 22:51, Blogger Per Welander said...

jonas: Nu skojar du väl. Inte kan SMHI påstå att Mälaren ska stiga med sju meter? Jag räknade tidigare ut att OM IPCC:s prognos för havets höjning slår in så tar landhöjningen ganska exakt ut detta. Med andra ord händer inget speciellt.

Men jag har sett att SMHI tagit fram detaljerade klimatprognoser (100 år framåt) för olika landskap i Sverige. Vilken humbug. Men SMHI lever väl gott på att statliga pengar slösas över dem i "klimathotets" namn.

 
At 16 november, 2008 22:59, Anonymous Anonym said...

Här visar du diagram från UHA, men de flesta alarmisterna verkar använda sig av GISS och i deras egna diagram får man intryck av att temperaturen går uppåt. Varför skiljer de sig åt, tror du?

/rush

 
At 16 november, 2008 23:00, Blogger Per Welander said...

anonym: Skriv under med signatur. Vad jag kan se stämmer kurvan med de senaste UAH-data för 1998 (10 nov 2008 V5.2). Ser inget fel.
1 0.582
2 0.753
3 0.528
4 0.770
5 0.645
6 0.562
7 0.510
8 0.513
9 0.432
10 0.394
11 0.190
12 0.289

 
At 16 november, 2008 23:19, Blogger Per Welander said...

rush: Jag brukar redovisa GISS också. GISS visar också på en sjunkande temperatur senaste åren beroende på vilket startår som väljs. Här hittar du grafer.

GISS blir alltmer ifrågasatt då kvaliteten på temperaturdata och korrektioner inte är bra. Få mätstationer är ett annat problem. Läs WUWT om du vill veta mer. Men visst gick temperaturen upp mellan 1979 och 1998. Precis som på 1930-talet.

 
At 17 november, 2008 13:09, Blogger Den siste mohikanen said...

GISS blir inte varmare med tiden. I GISS temperaturkurva blir historien kallare för varje år som går. Jag skojar inte: för varje ny rapport har de historiska temperaturerna sjunkit ytterligare.

För övrigt fick vi en intressant inblick i GISS verksamhet i o m deras jätteblunder i oktober (då temperaturen kraftigt överskattades). De har en halvtidstjänst dedikerad till kontroll av temperaturdatan och har därför inte tid att "kontrollera manuellt" som de uttryckte det. Det saknas kvalitetskontroll och validering m a o, och det underlaget skall vi investera några tiotusen miljarder på. Suck!

 
At 17 november, 2008 19:59, Anonymous Anonym said...

Jo, jag vet, men om man ser på deras egna diagram får man intryck av att temperaturen går stadigt uppåt. Se t ex på dessa, en bit ner på sidan: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs/

Jag tänker mig att alarmister ser de här diagrammen och drar slutsatsen att pratet om att det blir kallare inte stämmer. För att se utplaning eller sänkning måste man gå mer i detalj. De här diagrammen visar stabil uppgång.
/rush

 
At 18 november, 2008 10:01, Blogger Per Welander said...

Detta förslag av centerpartiet är ett av de mest galna och heltokiga jag sett under senare år. Centerpartiet kommer vara ute ur bilden som alternativ vid nästa val. Trodde ett tag före valet 2006 att Maud Olofsson hade lyckets reformera c. Men inte - de är lika verklighetsfrämmande som förut.

 

Skicka en kommentar

<< Home