måndag, oktober 27

Ny attack mot bloggar och yttrandefrihet

Först förslaget om registrering av bloggar inom EU. Attackerna mot vår frihet eskalerar. Inte så konstigt med tanke på att massa exkommunister och extremvänstern lierar sig med och infiltrerar miljörörelsen.

Senaste attacken kommer från Alex Lockwood, brittisk lektor i journalistik. Det han skriver och föreslår är skrämmande. Vad som Lockwood nu retar sig på är att bloggar får föra fram en skeptisk syn på klimatalarmismen. Han har nu skrivit ett papper till "Association for Journalism Education (AJE) annual conference" i Sheffield [länk]. Hans egen hemsida finns här.

Några utdrag.

Many people have urged for there to be some legal or moral consequence for denying climate change.

the Internet should be nationalised as a public utility

"giving power over the Internet to well-heeled interests and self-interested politicians" is, and I quote, "a bad idea."

I would argue that climate disinformation online is a form of cultural and political malware every bit as threatening to our new media freedoms, used not to foster a forum for open politics but to create, in Nancy Fraser's term, a "multiplicity of fragmented publics" that harms not only our democracy, but our planet

I’m an advocate for something stronger. Call it regulation, law, or influence. Whatever name we give it, it should not be seen as regulation vs. freedom, but as a balancing of different freedoms. In the same way that to enjoy the freedom of a car you need insurance to protect the freedom of other drivers and pedestrians; in the same way that you enjoy the freedom to publish your views, you need a regulatory code to ensure the freedoms of those who can either disagree with or disprove your views.

Nomenklaturan vill ha monopol på media och åsikter. Lockwood har ett speciellt hat till bloggar som inte delar hans klimatalarmistiska åsikter. När nu sanningen börjar komma fram att det inte blir någon katastrofal uppvärmning ska de som framför detta tystas, eventuellt ställas till svars rättsligt. Sådant som diktaturer ägnade sig åt tidigare exempelvis gamla Sovjetunionen under Stalin.

Var så säker, lyckas man tysta skeptiska klimatbloggar så kommer nästa område att följa. Censur på Internet har redan påbörjats av några operatörer. Kina har det och jag bara väntar på förslag på att detta ska utökas i Sverige. Vaclav Klaus har rätt när han säger att detta är den nya kommunismen. Fega är också de som håller tyst och inte står upp för yttandefriheten när den angrips. Mörkret kommer att sänka sig över EU om inte varje försök att inskränka yttrandefrihet bekämpas. För mörkermännen väntar bara på sin chans att slå till.

Andra bloggar om: , intressant.se

18 Comments:

At 27 oktober, 2008 22:11, Blogger Skeptikern said...

Kommunismen visar sitt fula tryne.

 
At 27 oktober, 2008 23:19, Blogger Christopher E said...

Om man ska straffa skeptiker för att de inte anslutit sig till den nya klimatreligionen, och vågar säga det, ska man då inte också straffa atmosfären själv på något sätt?

För naturen hånar ju de trogna och deras klimatprognoser genom att fullkomligt vägra rätta sig efter modeller. Inte ens lite uppvärmning kan den visa längre.

Fy, vilken nedrans hädare atmosfären är. Om "science is settled", får man faktiskt bjuda till lite istället för att göra de "eniga" forskarna till åtlöje!

;-)

Skämt åsido, det är naturligtvis skrämmande åsikter, alltför vanliga, som Lookwood gör sig till talesman för. Det slutliga beviset på att AGW blivit religion.

 
At 28 oktober, 2008 08:18, Anonymous Anonym said...

Det är ju bara logiskt att maktetablissemanget vill ha ökad kontroll över ett medium som når hela världen med ljusets hastighet. Hur ska annars makthavare kunna ljuga oss vanliga medborgare rätt upp i ansiktet, och komma undan med det?

Däremot är detta ju ingenting unikt för kommunismen, makthavare har i alla tider försökt sålla i den information som vi vanliga dödliga ska få ta del av. Gustav Eriksson Vasa exempelvis, var något av en föregångare i ämnet.
Det ligger onekligen något i talesättet som säger att "vi har de makthavare vi förtjänar"......Se på FRA-lagen. När folk verkligen blir förb-de och engagerar sig, då backar de för det mesta, de som makten haver.
Så vi får väl hoppas att han får ordentligt på pälsen, den "gode" lektorn......

Mvh Labbibia

 
At 28 oktober, 2008 09:11, Blogger Klas said...

Han säger med andra ord rakt ut att han har fel och att iongen får kritisera detta eftersom sanningen då kommer fram !?

På något annat sätt kan jag inte tolka att man försöker tysta någon som har en avvikande åsikt mot ens egen !!?!!

Sorgligt: Nu ökar misstron ännu mer mot AGW - vilket är en sak. Men till slut kommer ett förakt för all miljöforskning att komma om man inte passar sig tror jag :(

/K

 
At 28 oktober, 2008 10:33, Anonymous Anonym said...

Fullständigt sjukt. Vi börjar sakta närma oss häxförföljelsetiden. Snart kommer väl någon att föreslå att man fängslar oliktänkande, dvs. klimatskeptiker, så att de inte kan utöva skadlig påverkan på de redan frälsta.

 
At 28 oktober, 2008 14:04, Anonymous Anonym said...

Det är bara att önska den gode lektorn lycka till, inte ens Kina har full kontroll över nätet trots Ciscos och Googles benägna medverkan, mediaföretagens kamp mot fildelning har inte heller krönts med någon större framgång.

Här hemma är vi sen gammalt vana vid dessa tongångar mest känt är när Riksdagens fd. talman Birgitta Dahl på 80-talet motionerade om,
a) att Sverige skulle stödja
Pol Pott.
b) att parabol antenner skulle förbjudas.

Dårskap är ingen ny disciplin, dessutom låter lektorn lite desperat.
Har man inget på fötterna får övertalningen ske med tvång och hot om repressalier.

Håkan R

 
At 28 oktober, 2008 17:40, Anonymous Anonym said...

Klimatalarmismen har stöd från alla FN:s medlemsstater, vetenskapsinstitutioner, nästan all massmedia och alla miljöorganisationer och nästan alla klimatforskare, åtminstone de som yttrar sig, och har stora ekonomiska resurser. Men det räcker inte! De förhatliga skeptikerna bloggar ju och förstör så att alla (nästan) människor luras. Inte konstigt att Lockwood reagerar surt!

Inge

 
At 28 oktober, 2008 19:30, Anonymous Anonym said...

Han heter Lockwood, inte Lookwood.

 
At 28 oktober, 2008 19:45, Blogger Per Welander said...

Tack anonym. Rättat nu.

 
At 28 oktober, 2008 22:22, Anonymous Anonym said...

Satt och zappade på textTV-nyheterna då detta dök upp på sidan 150 (SVT)

" 150 SVT Text Tisdag 28 okt 2008
KULTUR Publicerad 28 oktober

Uppförandekod för internet

Internetbolagen Google, Microsoft och
Yahoo har kommit överens om en global
"uppförandekod", GNI, som syftar till
att skydda fri- och rättigheter på
nätet från attacker av förtryckande
regimer.

GNI för samman internetföretagen med
människorättsorganisationer, akademi-
ker och investerare. Bolagen åtar sig
att försvara sina användares yttrande-
frihet och rätt till integritet.

Initiativet till GNI kom sedan Google,
Microsoft och Yahoo hade kritiserats
för att bidra till censur av internet
i bl.a Kina, Afrika och Mellanöstern.
GNI = Global Network Initiative "

Intressant.........

Mvh Labbibia

 
At 29 oktober, 2008 00:33, Blogger Per Welander said...

Labbibia: Google har dålig trackrecord när det gäller censur och yttrandefrihet. Jag vill nog se konkreta handlingar och inte bara prat innan jag tror på hela. Även de som försöker undertrycka yttrandefriheten säger sig ofta vara för den. Yttrandefrihet innebär för mig att även tokerier som att judeutrotningen aldrig existerat ska vara tillåten att uttrycka.

 
At 29 oktober, 2008 01:10, Anonymous Anonym said...

Den dag för dag döende enpartimedian, vet NUMERA om att point of no return,- har blivit slagen och passerad. Folket i Sverige är nu vana med billigt bredband och fildelning och dom är en stor maktfaktor i lilla Sverige - det vore ett politiskt självmord för dom att inskränka blogg yttrandefriheten, kan översättas till om någon lustig grovtmutad politiker skulle föreslå en bensinskatt i USA det vore = politiskt-självmord. Mvh Jimmy

 
At 29 oktober, 2008 08:36, Blogger Per Welander said...

Jimmy sa: det vore ett politiskt självmord för dom att inskränka blogg yttrandefriheten

Ja om man gör det generellt. Men så kommer man inte att börja. Istället börjar man med registrering, replikrätt och lagstiftar om inskränkning av yttrandefrihet på enskilda områden som sedan utvidgas. Allt det här finns redan på förslag inom EU.

 
At 29 oktober, 2008 14:51, Anonymous Anonym said...

Per:

Ja, jag är medveten om att Google ju har en lite tveksam historia....man registrerar ju bland annat folks surfvanor.

Men är det inte egenintresset som talar här? Man säger ju att egenintresset aldrig ljuger. Om en del av de förslag som nämns i den här tråden skulle bli verklighet( ex registrering och inskränkande av yttrande frihet, som du nämnde), så skulle väl många människor vända Internet ryggen? Och Google och Microsoft´s marknader skulle tappa i värde?

Mvh Labbibia

 
At 30 oktober, 2008 11:57, Anonymous Anonym said...

-> Labbibia:

Jag tror inte att folk vänder internet ryggen, det är trots allt det enda oberoende mediet som finns. Ökad lagstiftning inom tex EU kan däremot föra med sig att servrar som ”hostar” bloggar flyttar utomlands, och eventuellt att Internet användare i större utsträckning börjar surfa via krypterade Proxys (i friare delar av världen) för att dölja sina förehavanden.

Den lagstiftande makten kommer att dra det kortaste strået.

Håkan R

 
At 31 oktober, 2008 22:45, Anonymous Anonym said...

Håkan R:
Eller så är det dags för ett "internet 2"?
Mvh Labbibia

 
At 03 november, 2008 09:42, Anonymous Anonym said...

Du censurera själv inlägg som inte passar dig här på bloggen.
/Åskådaren

 
At 03 november, 2008 10:07, Blogger Per Welander said...

Åskådaren: Det är inte alls det som detta handlar om. Det handlar om rätten att driva en blogg eller tidskrift. Att ha en allmän rätt att få publicera i andras bloggar eller tidskrifter skulle vara ogörligt. Jag har ingen "rätt" att få en artikel publicerad i Dagens Nyheter och du har ingen "rätt" att få något publicerat på min blogg. Men du kan starta en egen blogg och där framföra det du vill.

 

Skicka en kommentar

<< Home