torsdag, september 18

Kommer EU att falla samman för en vansinnig energipolitik?

EU försöker styra sina medlemsländerns energipolitik genom planekonomiska direktiv. För Storbritannien kommer det att leda till en energikris utan dess like. EU har genom att hänvisa till klimatbluffen ställt krav på medlemsländerna att bygga ut förnyelsebara energikällor, läs vindkraftverk, men räknar inte in kärnkraftverk.

För Storbritannien kommer det att leda till en energikris där energibehovet om några år inte kan tillgodoses. EU-motståndet mot denna vansinniga politik växer nu och frågan är om inte dessa byråkraters tokiga regler kan leda till en sammanbrott för EU. Dessa EU-byråkrater saknar all kontakt med verkligheten. Se denna video om hur Storbritannien kommer att drabbas.

Del 1


Del 2
Vindkraftverken ger för lite och för dyr energi. Fattiga pensionärer drabbas hårt. Biobränslesatsningen driver upp matpriserna. Det finns risk för stora "blackouts" i elförsörjningen kommande år. EU-byråkraterna har infört regler som inte har kontakt med verkligheten. Som vanligt hänvisas till klimatbluffen med IPCC som källa. Om inte EU ändrar sin politik kommer dagens finanskris vara en lätt bris jämfört vad som blir resultatet av EU-byråkraternas direktiv. Risk finns att hela EU faller ihop.

Politiker och folk i Sverige har inte förstått hur ineffektiva vindkraftverken är.


Källa

Denna bild visar hur lite energi subventionerade vindkraftverken i själva verket genererar.
UPPDATERING: En läsare hörde av sig och ville ha en förklaring till diagrammet. Diagrammet visar de senaste 30 dagarnas produktion med vindkraft. Den blå kurvan är faktisk produktion uttryckt i Mwh per dygn. Den röda är ett rullande medelvärde av de senaste 30 dygnen. Vi ser t.ex. att den 15 september var produktionen ca 1500 MWh från alla vindkraftverk. Detta ska jämföras med produktionen från ETT kärnkraftverk som är på ca 21.000 MWh per dygn (tillgänglighet 89%, nominell effekt 1000 MW). Sen tillkommer att vindkraften behöver backup-kraft.

Alla Sveriges vindkraftverk producerar inte ens i närheten av den energi som ETT kärnkraftverk producerar. Maud Olofsson är helt ute och cyklar när hon via skattemedel ska klottra ner landskapet med massor av nya vindkraftverk. Resultatet blir att elräkningarna blir högre och alla blir fattigare. Energikrisen löses inte heller. Det är dags för Alliansen och Anders Carlgren att komma tillbaka till verkligheten och sluta flumma och leka miljöpartister.

Andra bloggar om: , intressant.se

12 Comments:

At 18 september, 2008 09:21, Blogger Gunnar Littmarck said...

Bra film.

Tänk om Storbritanien, var de som startade co2bluffen och blir först med att avslöja den?

Då jag anser att vi blev övereglerade redan på 70:talet, ser jag fram emot en så stark ekonomisk kris att medborgarna kan avregleras och avförmyndigas till 60:tals nivå.

Det mest otroliga i co2bluffen är att samtidigt förkasta kärnkraft...

De som konsumerar mervärden skapade av andra, gräver sin egen grav.

Ju längre det dröjer innan klimatbluffen avslöjas, ju fler skattebetalda institut och organisationer, kommer avskaffas.

Håppas fallet blir så stort att FN faller.

 
At 18 september, 2008 10:11, Anonymous Anonym said...

Lysande film men jag hittar ingen länk till den. Tänkte videarebefodra den bland vänner och bekanta. /PB

 
At 18 september, 2008 11:46, Anonymous Anonym said...

Så rätt han har V Klaus. Vår frihet är hotad - inte bara av EU utan framför allt av IPCC och den klick som styr och styrt organisationen.
/ A

 
At 18 september, 2008 14:44, Anonymous Anonym said...

Här hittar Du filmen:
http://www.ivc6.com/greenfieldtv/outofcontrol1.html

 
At 18 september, 2008 20:58, Blogger Per Welander said...

Bifogar ett trevligt mail från en av läsarna. Hinner tyvärr oftast inte svara på mail.
--------------------
Tack för en mycket bra blogg

Min åsikt om AGW var förut att jag inte visste om jag skulle tro på koldioxidteorin eller ej. För att jag skulle tro på teorin så väntade jag på att jag skulle få bevis presenterade för mig. Jag väntade förgäves! Anledningen var att jag då enbart förlitade mig på traditionella medier. I slutet av 2005 så upptäckte jag dock de politiska och samhällsinriktade bloggarna. Hoppsan! Helt plötsligt fick man alternativa sanningar presenterade om både det ena och det andra. Inte minst koldioxidteorin, som i gammalmedia föreställdes som allenarådande fakta.

I december 2005 började jag med att följa Moderna Myter, och senare andra bloggar som tar upp klimatfrågan. Sommaren 2006 var jag övertygad om att tidningarna hade försökt lura mig, och att TV-kanalerna medvetet undanhållit mig fakta. Våren 2007 hade jag läst tillräckligt för att försöka påverka andra genom att skicka mejl. Sen dess har jag då och då försökt få bekanta att bli skeptiska till etablissemangets klimatpredikningar. Ibland har jag använt mig av artiklar ifrån Moderna Myter som grund till mina mejl. Men sådan verksamhet sker ju dessvärre i konstant uppförsbacke och hård motvind. För ju mer argument mot koldioxidteorin man kan förmedla, ju absurdare politik förs fram av regeringen, oppositionen, EU, FN och alla klimatalarmister. Du själv har ju med ditt val av bloggämne, definitivt inga öppna dörrar att slå in, snarare en vägg av tjockhuvade politikerpansar. Så ett stort tack för att du orkar skriva dina inlägg.

I somras tyckte jag att jag såg tecken på en liten ökning av de kritiska artiklarna i gammalmedia (som tidigare knappt existerade), då blev jag uppriktigt glad. Men redan nu i upptakten på hösten 2008 så blir man nedstämd av nya vanvettiga förslag ifrån våra tunnelseende politiker. Detta gör att jag tror att det för närvarande sker två åsiktsförflyttningar samtidigt. Dels en växande kritik mot koldioxidteorin, en rörelse som sker främst ibland fler och fler bloggläsare, gräsrotspolitiker och av självständiga journalister. Den andra rörelsen hittar man i den journalistiska och politiska eliten, de har för länge sedan fullt ut accepterat koldioxidteorin och rörs sig mot allt extremare åsikter när det gäller att hindra en påstådd global uppvärmning. De rör sig som en megakolossal oljetanker, oerhört svårt att gå ifrån full fram till back. Skillnaden mellan den första mer kritiska gruppen och eliten är att de förstnämnda är oberoende medan eliten är beroende.

Tack än en gång för en angelägen och upplysande blogg.

Hälsningar ifrån Jan

 
At 18 september, 2008 21:15, Blogger Gunnar Littmarck said...

Det mailet var bra.

Undrar om framtiden kommer att visa att sådana som du, avslöjat bluffen, eller om de ledande lyckas succesivt förskjuta agendan?

Då tillräckligt många ledare varit eniga, har de tidigare kunnat föra massorna bakom ljuset.

Kanske är internet framtidens hopp.

 
At 18 september, 2008 22:29, Blogger Skeptikern said...

Intressant mail!

Jag lade upp klippet på min blogg också. Det förtjänas att spridas. Länktipsar till dig.

 
At 19 september, 2008 17:24, Anonymous Anonym said...

Genom Moderna Myter har även jag såsom signaturen Jan i ett mail till Per Welander, fått en helt annan och en ifrågasättande attityd ang. AGW.
Innan köpte jag allt som media rapporterade om klimatförändringarna.
Kan nog påstå att det bidrog till att jag ibland kände mig deprimerad när det var som värst.

Vändningen blev när jag såg ett program från Svt el. tv4 som verkligen dundrade på med undergångsscenarier. Då väcktes tanken om det inte var överdrifter man blev matad med.
En stunds googlande och mina farhågor besannades att det inte var så självklart det IPCC och AL Gore, Per Holmgren osv, vill att vi ska tro.

Det fyller mig ibland med en sån ilska att t. ex. Per H utryckt sin besvikelse att skeptiker kommer till tals i media.
Att Al Gore anser att debatten är över och att det är omoraliskt att ha en avikande åsikt.

Jag har ingen som helst vetenskaplig utbildning men försöker sätta mig in i debatten genom att läsa artiklar och böcker ( senaste var The Chilling Stars )
och bloggar såsom denna.

Det kan ibland vara svårt att sovra i materialet men det har verkligen väckt en nyfikenhet på vetenskap och klimatforskning/debatt i synnerhet.
Och det tack vare denna blogg.

Johan

 
At 19 september, 2008 19:56, Blogger Unknown said...

Det blir ännu roligare i samband med denna film.

http://www.snopes.com/photos/accident/windmill.asp

 
At 19 september, 2008 21:40, Blogger Per Welander said...

Johan: Anledning till alarmister inte vill att skeptiker ska få komma till tals är att de inte har vetenskapen på sin sida. "Klimatbluffen" hanlar om stora pengar och kontroll av individer för politiker. Tyvärr har Alliansen svalt "klimatbluffen" fullt ut. Fast innerst inne vet de att den står på mycket svag vetenskaplig grund. Men makt och kontroll av medborgare frestar smygsocialisten Reinfeldt och de övriga för mycket. Med smygsocialist menar jag att socialisera människan och inte storföretagen. Småföretagarna har man ignorerat hela tiden.

 
At 19 september, 2008 23:36, Anonymous Anonym said...

Nå, kanske till och med media börjat kyla ner sig. I en tidning här läser jag ungefär att "Den nya dammen kommer att bli cirka en hektar när vattnet står som lägst, under någon värmebölja på sommaren. Om vi får sådana i framtiden."

Jag ser också att DN ger sig till att profetera i siffror: "Nu kommer värmen tillbaka. Varmfront här till helgen. Sol och temperaturer över 15 grader väntas." Stockholm 15º på söndag, 16º på måndag och hela 18º på tisdag. Wunderground.com tippar däremot 15º, 14º och 14º.

Det är nog riskfriare att göra prognoser för år 2050...

Det kan faktiskt rätt snart bli så, att i stort sett ingen mer än Al Gore säger sig tro på det stora värmehotet. T.ex. om Maunder tar över.

 
At 30 november, 2008 16:42, Anonymous Anonym said...

För både politiker och media (DN) så är AGW-teorin det minst riskfyllda att hänge sig åt. Skulle det visa sig vara sant kommer domen bli fruktansvärt hård mot de få i etablissemanget som inte gjorde någonting. Visar den sig vara falsk kommer alla vara i gott sällskap och det är inte lika illa. Göteborgs Handelstidning är i det närmaste helgonförklarad idag pga nazikritiken, DN vill väl uppnå något liknande.
Det värsta är att andra miljöfrågot glöms bort i hysterin när en massa stollar skall intressera sig för "miljöfrågor" eller snarare "frågan".

 

Skicka en kommentar

<< Home