tisdag, augusti 19

Tillbaka till Ankdammen

Min resa är nu över och bloggandet kan återupptas. Några reflektioner från USA och Canada. Inga nyheter det som skrivs här, de som varit "over there" vet ju redan detta.

* Media är inte alls lika likformig och vänstervriden som i Sverige. Olika åsikter får komma till tals.
* Det finns faktiskt två presidentkandidater. Dagens Nyheter tror att det bara finns Obama och segern är klar. Det är ett skämt att DN kallar sig liberal.
* Stora nyheten var Edwards kärleksaffär.
* USA är extremt beroende av bilen. Utan bil kommer du ingenstans. Fast amerikanarna blev chockade när jag berättade att bensinpriset i Sverige var det dubbla mot i USA. Beror på de höga energiskatterna förstås och Alliansen gillar ju sådana.
* Parkeringarna ger rum att öppna bildörren. Hur många gånger har jag inte retat mig på svenska parkeringar där bilen ska klämmas in i en minimal ruta. I USA finns det alltid rejält med utrymme mellan bilarna.
* "Globala uppvärmingen" (klimatbluffen) bryr sig bara eliten om. Vanligt folk intresserar sig för riktiga problem.
* Folk är vänliga och positiva. Jantelagen existerar inte.
* Personligt ansvar och egna initiativ väger tungt till skillnad från svenska socialflummet.
* Du känner dig fri och staten är långt borta.
* Det är mycket renare än i Sverige. Nedskräpning bestraffas hårt.
* Poliser är poliser och folk visar respekt för dem. (Jämför svenska "PK-poliser").
* När jag frågade medpassagerarna på flyget om de klimatkompenserat (avlatsbrev) så förstod de inte vad jag menade.
* Svenska folket utsätts för en enorm hjärntvätt av staten och PK-media. Det är Sverige som är ett extremt land och inte övriga världen.

Här är en bild från resan där jag studerar globala avkylningen på 47:e breddgraden.Vill du se en graf på globala avkylningen under 2000-talet så har du den här (pdf).

13 Comments:

At 19 augusti, 2008 19:42, Anonymous Anonym said...

Hej Per, tack för en bra rapport.
Håller med dig ang. tillståndet i Sverige. Och sämre lär det bli då Sverige passerat sitt max i Universums historia.

 
At 19 augusti, 2008 20:11, Blogger Henrik Sultan said...

Staterna är ett skönt ställe, underbara människor. I sverige är det den dära förbannade jantelagen och vårat socialistiska propaganda maskinen vi lever i som får oss att vara... hur ska man uttrycka det... bakom?

 
At 19 augusti, 2008 20:19, Anonymous Anonym said...

Det låter ju som att du har haft en riktigt trevlig semester. Jag är nästan avundsjuk ;-) Nej, men seriöst. När du säger att det är Sverige som är ett "extremt land", så vet jag precis vad du menar.

Allt du säger stämmer överens med allt jag vet om USA och jag har inte ens varit där, men jag känner flera stycken som vittnar om samma sak efter deras vistelse.

 
At 19 augusti, 2008 20:22, Blogger Skeptikern said...

Välkommen tillbaka! I Sverige har inte mycket hänt föutom att Pär Holmgren i en intervju liknar skeptiker vid folk som tror att jorden är platt...

 
At 19 augusti, 2008 21:17, Anonymous Anonym said...

tillbaka till min fråga från förut? hur kan man veta något om klimatet för flera hundra år sedan över havsområden?

 
At 19 augusti, 2008 21:47, Anonymous Anonym said...

Elisabet Höglund ger sig in i debatten:

http://www.expressen.se/kronikorer/elisabethoglund/1.1268925/elisabet-hoglund-dags-att-granska-klimatforskarna

http://www.expressen.se/nyheter/1.1270093/klimat-braket

 
At 20 augusti, 2008 00:22, Blogger Per Welander said...

skeptikern: Pär Holmgren har vägrat debattera med skeptiker. Dessutom drog han sig ur mitt vad om globala temperaturen när han förstod att jag var skeptiker. Först verkade han tro att vi skulle slå vad om hur mycket politikerna och Kyoto skulle bromsa temperaturökningen.

Men han tror nog på sin sak även om han fult använder platta jorden liknelser.

 
At 20 augusti, 2008 08:13, Anonymous Anonym said...

Jag har precis kommit tillbaka till Sverige efter tre veckor i USA. Jag kan inget annat än hålla med dig i dina iakttagelser.

 
At 20 augusti, 2008 09:08, Blogger Christopher E said...

Härlig bild, Per.

Jag reste själv i USA under en dryg månad förra hösten, och kan instämma med det mesta i din lista! Skulle vilja flytta dit.

Själv var jag i Florida, i Las Vegas och på tre Hawaii-öar. 12 flygningar och sex hyrbilar. Passade på titta Mauna Loa-observatoriet. Om det var en spik i CO2 i slutet av september var det nog min hyr-SUV som tog mig den långa vägen upp på vulkanen... Rekommenderas varmt!

 
At 20 augusti, 2008 21:45, Blogger Skeptikern said...

Christopher E: Jag utgår från att du köpte avlatsbrev för dina utsläpp av denna giftiga och livsfarliga växthusgas.

 
At 22 augusti, 2008 01:14, Blogger Per Welander said...

Tjuvlyssnade för övrigt på ett underhållande men otäckt samtal på ett av flighterna. Ett gäng från vänsterpartiet med "skägglösa Ulbricht" som ledare och några nyttiga idioter till partikamrater satt och pratade. De hade kommit överens med Mona Sahlin om att vid ett kommande maktskifte skulle de få socialisera alla privatskolor. DDR lyste som förebild i deras hjärnor.

 
At 22 augusti, 2008 18:51, Anonymous Anonym said...

Välkommen tillbaks Per.

Det du säger stämmer väl med mina erfarenheter. Jag bodde i Kalifornien för några år sedan och har sedan dess rest en del med jobbet samt på semestrar till USA.

Åker återigen till Staterna om en vecka. Tillfälle att andas utan att behöva känna den kvävande känslan som jag upplever här hemma med andra ord.

/benke

 
At 25 augusti, 2008 15:10, Blogger jojjo said...

En kul sak som jag har observerat är att alla som varit i ett land tycker att folk är så mycket trevligare där än hemma. Jag har till och med hört en amrikan beskriva senskar som trevliga och hjälpsamma :)

 

Skicka en kommentar

<< Home