fredag, augusti 29

McCains val av Sarah Palin som VP ett genidrag

McCain har valt Alaskas Gov. Sarah Palin som sin vicepresidentkandidat. Det är ett oväntat val men ett genidrag. Sarah Palin är oerhört populär i Alaska både bland republikaner och demokrater samt står för det som många amerikaner älskar. Hon är inte en Washington-politisk-korrekt politiker. Hon har egna åsikter. Även om isbjörnar och klimatfrågan står hon inte för det politiskt korrekta utan tänker själv. Grattis McCain! Ett modigt val. Att hon är kvinna kommer att skaka om Obama och det demokratiska partiet.

Jag garanterar att svensk vänstermedia kommer att hata Sarah Palin. Det är ett gott tecken.

länk (börjar med 20 sekunders reklam)

13 Comments:

At 30 augusti, 2008 09:00, Anonymous Anonym said...

Läste på DN.se efter Obamas tal. Trodde därefter nästan att Obama redan hade vunnit valet...

Som tur är har DN noll inflytande över USA. Härlig revansch av McCain!

 
At 30 augusti, 2008 13:48, Anonymous Anonym said...

Kanske blir även jag klimatflykting..

Norge har inte ännu utfört några kostsamma omläggningar, likt de svenska.

Men om inte FRP kommer in i nästa regering, med stöd av Høyre, misstänker jag att den svenska metoden, (kontraproduktiv ur alla aspeker) sprider sig över kölen.

Då blickar jag mot U.S.A, där dessutom troligen McCain, då styr.

Visst är det märkligt att svenska media i allmänhet och DN i synnerhet, likställer republikaner, med krigsälskande, egoistiska, ansvarslösa, miljösvin, samtidigt som deras tidigare Hans Bergströms val inte kommenteras...

Har Bergströms moral, eller goda intensioner, minskat för att han flyttat till US?

Eller kan det vara så att han ser klarare än övriga på DN?

 
At 30 augusti, 2008 18:46, Blogger magnus said...

Nästan för bra för att vara sant! Må hon bli president 2012 och sätta Europa på plats.

Om vind- och solkraft från sista minuten i CNBC-intervjun (transkript):

"...it seems to be almost a naive notion of theirs that we can just automatically jump right into a renewable supply of energy to feed hungry markets across our nation when these renewables are not yet proven to be economic nor reliable."

 
At 30 augusti, 2008 20:45, Anonymous Anonym said...

Hej undrar i fall ni har läst det Krister Renard, Kristers blogg — gluefox, Skriver om DN:s tidigare chefredaktör Hans Bergström.
Sverige -- en totalitär demokrati?
http://gluefox.com/kontr/demokrati.shtm
Det framgår av vad Bergström säger i DSM, att han som chefredaktör för Sveriges största morgontidning hade munkavle. Han kunde inte skriva vad som helst. Det jag skriver på mina sidor om journalister stämmer således. Det är tyvärr så illa ställt med massmedia som jag påstår.

Ett exempel på detta är journalisten Ulf Nilsson, ett av de tunga journalistnamnen i Sverige. Denne skrev krönikor i många av de stora tidningarna och hade en egen spalt i Expressen. Han fick sparken från Expressen när Christina Jutterström tog över som chefredaktör (hon tycks höra till en av partiapparatens lakejer). Ulf Nilsson är idag bannlyst från de stora tidningarna. Han skriver ibland i Metro (som är en uppstickare och inte helt politiskt korrekt) och regelbundet i Världen Idag. Ulf Nilsson har skrivit en bok Sverige Sluten Anstalt (titeln säger allt), som inget förlag vågat ta i med tång ens. Han lade därför ut den i pdf-format på Internet. Internet är i alla fall underbart ur tryckfrihetssynpunkt. Jag misstänker att makthavarna i Sverige inte är speciellt glada åt denna spricka i den mur av likriktning man byggt upp runt vårt land. Boken kan laddas ned från denna länk.

Hans Bergström befarar att utvecklingen i Sverige nu gått så långt, att vi nått en "point of no return" (en punkt utan återvändo). Han väljer därför att lämna Sverige. Jag skulle av hela mitt hjärta önska att Hans Bergström har fel. Och att jag själv har så fel när det gäller Sveriges framtid, som vissa av mina kritiker menar. Tyvärr verkar det inte så. Jag tycks ha mer rätt än jag till och med själv hade förväntat mig. Det gläder mig inte alls! Det gör mig mycket ledsen. Finns det något hopp för Sverige? Har landet någon framtid?


Mvh JIMMY

 
At 01 september, 2008 14:08, Blogger brodeur said...

Lysande är lite att ta i, tycker denna artikel i WSJ sammanfattar läget bra.

http://online.wsj.com/article/SB121993453813079803.html?mod=hps_us_whats_news

Gunnar FRP är klimatskeptiska.

 
At 01 september, 2008 15:24, Anonymous Anonym said...

Man behöver inte hata henne hon klantar till det alldeles själv.

Reportern frågade vilken väg Sarah Palin såg framför sig.
"Jag vet inte. Jag visste tidigt att det smartaste jag kunde göra vara att arbeta hårt, göra det bästa jag kan, fatta kloka beslut grundade på god information. Och sedan lägga mitt liv, själv gå in på en väg som kunde överlåtas åt Gud och fråga honom vad jag skulle göra härnäst. Den positionen kommer jag att ha så länge jag är på jorden - alltså söka den rätta vägen som Gud har stakat ut för mig." Milda mammon följa en seriefigur.

Sedan har vi anklagelser om maktmissbruk.
http://www.kvp.se/Nyheter/1.1284001/skandalen-som-kan-sanka-mccain

Men jag antar du avfärdar allt detta som vänsterpropaganda. Inte gör det mig något för jag är inte vänsteranhängare men definitivt inte Palin anhängare heller.

 
At 01 september, 2008 17:55, Blogger Per Welander said...

leffe: Du blandar ihop dina egna åsikter med om Palin är ett bra val för McCain. Vad jag tror är att välja en kvinna som dessutom är folklig och oerhört populär (åtminstone i Alaska) är ett bra val. USA är betydligt mer kristet än vad många svenskar tror. Gäller även Obama.

Fast läser man DN och ser på Svt finns bara en kandidat som dessutom redan har vunnit valet. Svensk media har oftast haft fel om valen, se på Frankrike, förra USA-valet o.s.v. En extremt ensidig rapportering.

 
At 02 september, 2008 08:50, Anonymous Anonym said...

Du påstår att Palin är populär i Alaska ?
Grundar du dig på då det som Fixed news, CNN basunerat ut ? Mig veteligen är hon inte alls speciellt populär och anledningen att hon blev guvenör är för att den mannen som satt innan var mer eller mindre avskydd. Hon har sen dess visat sin talang och tagit ett antal riktigt korkade beslut. Vem som helst begriper väl att om man sympatiserar med McCain så är man inte vettig, hon är dessutom politiskt totalt oerfaren! Håll dig till klimat politik istället, dessutom att slänga sig med uttryck som vänster/höger propaganda tycker jag är förlegat.

/anders

 
At 02 september, 2008 09:28, Blogger Gunnar Littmarck said...

Brodeur

Att FRP inte blivit frälsta av co2religionen, innebär att jag nog blir klimatflykting om de inte får makten och den rödgrönaröran, startar pengarullning i svensk kontraproduktiv anda.

Jag flyr från klimatreligiösa politiker.
Kanske är benämningen klimatpolitikflykting...

Ha det så bra

 
At 02 september, 2008 09:46, Anonymous Anonym said...

Just for the record..
Här är hennes motståndare

Vem vill vi, här i Sverige, ska svara i telefonen klockan tre på morgonen.
Jag vet vad jag tycker och redan tidigt tyckte jag att Obama var skrämmande, men sen kommer videoinslag som inte media visar.
Man blir mörkrädd.
//Leif

 
At 02 september, 2008 12:32, Blogger Per Welander said...

Anonym-anders sa: Vem som helst begriper väl att om man sympatiserar med McCain så är man inte vettig

Jaså men du tror du att du låter vettig?

Anonym-anders sa: Mig veteligen är hon inte alls speciellt populär
Du måste nog läsa på lite mer.

 
At 02 september, 2008 20:17, Blogger Per Welander said...

En sak fick jag rätt i. Vänstern hatar Sarah Palin. Ständiga utfall, personangrepp och anspelan på Sarahs dotter.

Nu är det inte den av media hjärntvättade vänstern i Sverige som avgör valet utan amerikanarna. Det bådar gott.

 
At 03 september, 2008 01:38, Blogger magnus said...

Anders. Att du inte anser att Palin är populär i Alaska för att hon fattat tokiga beslut kan jag förstå. Du är kanske både vänster och klimattok, så då blir det ju logiskt att Palin fattar tokiga beslut. Men opinionsundersökningar säger att 86 procent av Alaskas medborgare är nöjda med guvernören, och cirka 40 procent mycket nöjda. Det är unika siffror (men iofs en liten delstat med särskild samhörighetskänsla).

Dock tror jag att Palin måste leverera sådant som stabila framträdanden. Gör hon det ger det McCain kred för utnämningen, annars blir det en belastning. Avancerad politisk analys!! ;-)

 

Skicka en kommentar

<< Home