lördag, augusti 23

Fortsättning på myglet med hockeyklubban

Alla kommer väl igåg den falska hockeyklubban i IPCC TAR (2001). Gammelmedia i Sverige har ju publicerat den om och om igen. Men hockeyklubban var felaktig vilket Steve McIntyre visade. Läs hans blogg Climate Audit.

Men myglet med hockeyklubban har fortsatt även i IPCC AR4 (2007). Läs denna sammanfattning om "Jesus papperen" här. Underhållande men också skrämmande läsning om hur kan gå till i den akademiska världen.

IPCC är en politisk styrd organisation som i sin Summary for Policymakers (SPM) ger en felaktig bild av vetenskapen av idag. Så här byggs klimatbluffen upp.

1. Politiskt styrda pengar gödslas för att bevis ska tas fram för den antropogena uppvärmningen.
2. Dessa används bl.a. till att ta fram datormodeller som visar på en kommande katastrofal uppvärmning på grund av mänskliga koldioxidutsläpp. Modellerna är ofullkomliga och modellerarnas egna åsikter ligger till grund för hur modellerna konstrueras.
3. Kritiska röster tystas ner. Alternativa förklaringar till uppvärmningen bortses ifrån.
4. En sammanfattning (SPM) av IPCC-rapporten skrivs sedan av politiker som ytterligare överdriver resultaten och tar bort tveksamheter. För att ytterligare överdriva släpps sammanfattningen före den underliggande rapporten.
5. Media bygger på med ännu större överdrifter.
6. En närmast religiös tro byggs upp kring "klimathotet".
7. Politikerna hänvisar till IPCC-rapporterna för att införa stora skattehöjningar och inskränka friheten för företag och individer. En helt galen energipolitik börjar föras.

Men verkligheten och vetenskapen börjar nu komma allt längre från IPCC-rapporterna. En betydande del av världens forskare är kritiska till IPCC:s slutsatser. Globala temperaturen vägrar att uppföra sig som modellerna förespått. Globala uppvärmningen har helt enkelt avstannat på 2000-talet. Enstaka skeptiska röster börjar nu tillåtas i gammelmedia.

När kommer klimatbluffen att falla samman? Troligtvis tar den flera år, kanske ett decennium. Så mycket pengar och prestige har satsats från media och politiker att det kommer att ta lång tid. Globala temperaturens utveckling spelar naturligtvis en roll. Blir det en avkylning av jorden rasar klimatbluffen samman snabbare.

För den som fortfarande hävdar att jag har fel och globala temperaturen kommer att stiga kraftigt är mitt vad om globala temperaturen fortfarande öppet. 10.000 kr finns att vinna om du vågar tro på IPCC:s prognoser.

Andra bloggar om: , intressant.se

3 Comments:

At 25 augusti, 2008 23:01, Blogger brodeur said...

man blir bara trött och undrar vad de sysslar med. bloggen med Jesus pappret är välskriven och "underhållande"

 
At 26 augusti, 2008 10:07, Blogger Den siste mohikanen said...

Man undrar ju var den granskande journalistiken finns. Man skulle tycka att den journalistiska hedern skulle driva fram en granskning av en samling av regeringstjänstemän (IPCC) som beter sig på detta vis. Men åtminstone i Sverige är det tyst.

 
At 26 augusti, 2008 17:10, Anonymous Anonym said...

Jag känner en rätt stor bunt med journalister. Hedern står till det egna skrået och partipolitisk färg. Dock kan en redaktör lätt lirka fram en text som strider mot personliga principer eftersom journalister - precis som alla andra måste äta och betala hyran.

Ju snarare vi gör oss av med bilden av journalister som oberoende granskare desto bättre. Såna finns inte. /BD

 

Skicka en kommentar

<< Home