lördag, juli 5

Moderna Myter följer upp DN:s klimatlarm

DN har tidigare haft en larmartikel om att Nordpolen kan bli isfri i år [länk]. Vi följer upp denna artikel för att se hur "sann" den är.

Om vi betraktar de verkliga värdena från 4:e juli 2008 ser det ut så här på Arktis:

Vi ser att det finns massor av is kvar och det är något mer is än 2007.

I Antarktis är läget följande:

Vi ser på den röda linjen (anomalin) att det är onormalt mycket is runt Antarktis.

En satellitbild från Nordvästpassagen den 2:a juli:Alla kan se att det är massor av is.

UPPDATERING 2008-07-09
Här är aktuell graf som visar ismängden i km2 för 2007 och 2008. Nollvärdet på horisontella axeln är 1:a januari och längst till höger 8:e juli. Källa: http://www.ijis.iarc.uaf.edu/seaice/extent/plot.csvSLUT UPPDATERING

Dagens Nyheters artikel är alarmistisk och det finns inget som tyder på att Nordpolen ska bli isfri i i år. Vi fortsätter att följa upp DN:s "alarmartikel" till vi vet sanningen i september i år då istäcket i Arktis har sitt lägsta värde.

Solaktiviteten är fortfarande mycket låg och solcykel 24 har inte kommit igång ännu. Detta kan leda till ytterligare avkylning de närmaste åren. Att solen skulle kunna styra globala temperaturen låter inte så konstigt. Men detta avfärdas av politiska IPCC. Vi får de närmaste åren se vem som har rätt. Klimathysterin kan få ett snabbt slut vid en kommande avkylning. Då ska de ansvariga för historiens största bluff få stå till svars. Detta gäller även Dagens Nyheter.

De senaste elva åren har globala temperaturen sjunkit något. Obehagliga fakta för alla klimatalarmister inklusive Anders Borg som vill ha höga bensinpriser för att "nå klimatmålen". Svenska folket ska luras för att politiker ska kunna brandskatta oss alla på falska grunder. Fortfarande finns inga "bevis" annat än (felaktiga) klimatmodeller att människans koldioxidutsläpp skulle orsaka en höjning av globala temperaturen.

Tidigare inlägg här.

Andra bloggar om: , intressant.se

19 Comments:

At 06 juli, 2008 00:18, Blogger Danne Nordling said...

Bra artikel, Per!

Den normala säsongvariationen visar att 2008 kommer att bli ett år med mera is än förra året nu i september. Och då var det inte ens nästan isfritt.

Vi verkar vara utsatta för en forskar- och journalistpropaganda med syfte att retardera industrisamhället.
/DNg

 
At 06 juli, 2008 08:35, Anonymous Anonym said...

Bra att du gör en uppföljning på det här. Satt och funderade på vem det skulle bli i bloggosfären som åtog sig den uppgiften. Inte förvånande att det blev du, Per.

Mycket bra. Tror du att du kommer att få en förklaring av dem hur de kan prångla ut dylikt trams som sanning?

Vi luras ju dessutom att tro att kalvande polarisar och glaciärer är ett tecken på att
isarna smälter när det är precis tvärtom. Men det är väl det att det är spektakulärt och lite skakande att se när isblock stora som Danderyd och Lidingö faller i havet på grund av Global Uppvärmning som i sin tur orsakas av en så naturligt förekommande företeelse som mänsklig förbränning av fossila bränslen.


LUXD/Tribunus Plebis

 
At 06 juli, 2008 08:58, Blogger Per Welander said...

luxd: Jag kommer senare att ställa DN:s journalist Annika Nilsson mot väggen. Artikeln är full av felaktigheter och AWG-propaganda av det värsta slaget. Om jag får svar från henne eller DN är mer tveksamt. Kanske!?

Internet och bloggarna spelar en stor roll för att granska medierna, inte bara i Sverige utan i hela världen.

 
At 06 juli, 2008 09:39, Blogger Natrix said...

Utmärkt!

Vi har i veckan kunnat läsa att den gröna ideologin och dess vurm för biolösningar ökat hungern hos 100 M människor. Den gröna ideologins brott mot mänskligheten är därmed i klass med nazismens och kommunismens.

Vilket blir nästa gröna nådemedel att avslöjas som humbug?

 
At 06 juli, 2008 15:08, Anonymous Anonym said...

Har en fråga Per. Följande bloggare Rabbet run har samma satellitbild som du men tar den till intäkt för hur illa ställt det är med Norra istäcket då nordvästpassagen håller på att öppnas eller är öppen.

Har du lust att ge en reflektion på detta? Ni använder samma bild på helt olika sätt.


LUXD/Tribunus Plebis

 
At 06 juli, 2008 15:50, Blogger Per Welander said...

luxd: Jag har inte kommenterat detta med om passagen kan öppnas bara använt bilden för att visa att det är massor av is mot Nordpolen. För övrigt har det hänt tidigare att nordvästpassagen öppnats.
Jag tänker bevaka Arktis ismassa och speciellt Nordpolen.

 
At 06 juli, 2008 23:53, Anonymous Anonym said...

Per

Om du googlar på "north pole ice" så får du massor av träffar som hävdar att isen minskar och riskerar försvinna. DN är inte ensamma. Är alla dessa grundlurade? Jag vet inte om du såg min ursäkt ang norrmannen på maggies sida. Jag tolkade hans uttalande fel och uttryckte mig förhastat, jag menade inte att du skrivit något som du inte gjort, det var min egen förhastade tolkning som jag omedelbart försökte rätta till i nästa inlägg.
Slutligen, att havsisen i Antarktis växer är ett faktum som säkert ingen förnekar. Möjligen undahåller.

Mvh/Lars

 
At 07 juli, 2008 07:44, Blogger Per Welander said...

Lars: Det finns många saker i artikeln jag vänder mig mot. Rubriken är ett exempel.Citat Precis som modellerna förutspår försvinner isen vid polerna när koldioxidhalten ökar. Jag skulle kunna skriva massa om detta. Dagsläget är att isen vid polerna sammantaget har ökat.

DN väljer ut allt som sägs som stöder alarmismen och tar bort det som motsäger AGW-teorin. Nu följer jag upp vad som händer i år så får vi se hur rätt/fel de har. Det måste väl även du tycka är bra. Verkligheten är mer rätt än kartan eller?

Sen finns det naturliga förändringar och de nämns aldrig. Vi har haft ett ännu varmare klimat tidigare. Och det kan inte ha berott på koldioxiden.

 
At 07 juli, 2008 11:51, Blogger Thomas Palm said...

Per, du skriver "Då ska de ansvariga för historiens största bluff få stå till svars".

Hur tänkte du dig att detta skall gå till? Skall jag förutom att förlora pengar på vårt vad riskera fängelsestraff när du och dina gelikar kommer till makten? När du svarat på detta, kan du fundera på om du själv är villiga att acceptera samma konsekvenser om det skulle visa sig att det är du som står för bluffandet?

 
At 07 juli, 2008 14:00, Blogger Per Welander said...

thomas palm: Fängelse hör hemma i kommuniststater och andra totalitära stater. Du kan sova lugnt. Med stå till svars menar jag att de ska granskas och få förklara sina ensidiga vinklingar och förtigandet av sanningen. Har politiker lurat av folket hundratals miljarder i felaktiga skatter baserat på en bluff ska vi inte bara rycka på axlarna.

Du har din åsikt, tror på den och deltar i debatten. Inget fel med det så länge du undviker fula personangrepp. Att förlora pengarna i vadet och äran blir nog tillräckligt kännbart för dig.

 
At 07 juli, 2008 14:37, Blogger Jonas N said...

Thomas, du är väl på inget sätt ansvarig för vare sig själva 'Bluffen' eller dess tillblivsel!?

Och lika lite som det idag går att hitta någon/några enskilt ansvarig/a för påståendet om att CO2 driver klimatet, lika lite kommer det gå att hitta någon 'ansvarig' ifall detta visar sig vara en grundlös (eller insignifikant) hypotes. Folk kommer (med full rätt) att kunna säga:

'Jag trodde på det eftersom alla andra sa att det var så, och nästan alla vetenskapsmän var ju överens. Ja tom FN-organ sa att det var så! Man måste ju kunna lita på dem, på vetenskapens metod, på peer-review osv'

Och ingen kommer att kunna nagla fast någon 'mastermind' bakom 'bluffen'. Givetvis för att någon sådan inte finns! Där finns bara enskilda och organisationer som gör det de tror är rätt och bäst (för dem själva främst).

Och att det fulspelas lite när det gäller makt och pengar hör ju liksom till. Ochj när det blir politik av en fråga blir den självdrivande, och markkontakt blir nästintill besvärande. Dessutom, som i alla byråkratier, sker detta mestadels genom 'att man ju bara följde (det allt snårigare) regelverkt'!?

Så du kan nog vara trygg ...

 
At 07 juli, 2008 20:10, Anonymous Anonym said...

Jag tror att AGW-teorin är 99% procent falsk (dvs det finns en liten antropogen uppvärming pga CO2 men ingen positiv återkoppling).

Därmot tror jag inte att det finns någon allmän, medveten och genomtänkt bluff. Kanske skarvingear här och där.

Jag tror snarare att teorin om AGW som ursprungligen kom från naturkonseravtiva och gröna passade det socialistiska tänkandet perfekt. "Det kan inte vara bra med tillväxt, globalisering och kapitalism. Någon baksida måste det finnas". Därför gillades den så av Gro Harlem Bruntland, Ingvar Carlsson och av Maruce Strong. När det sedan kom i rulling har ett ekosystem uppstått som föder sig själv. Forskare, meteorologer, journalister, organiationer, karriär byråkrater, politiker hittar alla personliga vinster på att hålla det hela vid liv. Jag tror inte att det gör det mot sin övertygelse men utan det känns rätt och bör vara sant.

Som en ballong har det på så sätt tappat alla kontakt med verkligheten. Nu vill de inte ens höra talas om verkligheten för den stör hela ekosystemet.

Skuille det mot förmodan finnas en master mind så heter han Maurice Strong.

 
At 09 juli, 2008 03:15, Anonymous Anonym said...

Hmm, för 500 år sedan var alla övertygade att Jorden var Universums medelpunkt, idag vet att det inte är på det viset.

Trist att så mycket tid och resurser satsas felaktiga åtgärder idag, det är mycket högmodigt att tro att vi människor kan stoppa klimatförändringar. Vi kanske kan styra klimatet någon gång i framtiden, dock har vi inte de kunskaper, den teknik och sociala mognad som är nödvändig. Och det väl tur...

Det som måste göras ganska snart är att våra samhällen jorden över anpassas till de förändrade förutsättningar som finns. Annars kommer vi att få se stora och hastiga folkomflyttningar, och i sämsta fall så löses detta med den "problemlösare" vi oftast tar till, nämligen krig.

Ja, Dagens Nyheter's Karin Bojs verkat ha blivit religiös, med tanke på hur hon uttrycker sig och vad hon anser om dem som inte håller med henne.

Hon får allt ha en mycket bra ursäkt till Sankte Per, när den dagen kommer. :-)

Heja på Per Welander och ni andra som kämpar emot strömmen.

 
At 14 juli, 2008 00:05, Blogger Per Welander said...

Här dagsnotering från den 12 juli. År 2008: 8780000 km2, 2007: 7881250 km2 - en differens på 898750 km2. Istäcket är 11% större 2008 jämfört med 2007.

källa

Notera att pga av skottåret är 2007:s värden förskjutna en dag. Vissa korrektioner kan komma framöver.

 
At 14 juli, 2008 15:14, Blogger Per Welander said...

Ny dagsnotering från den 13 juli. 2008 - 8692188 km2, 2007 - 7785000 km2. Differens 907188 km2. Istäcket är 12% större 2008 jämfört med 2007.

 
At 15 juli, 2008 21:42, Blogger Per Welander said...

Notering 14 juli: 2008 - 8602656 km2, 2007 - 7690313 km2. Differens: 912343 km2. 12% större isutbredning 2008 jämfört med 2007. Är det någon som vill slå vad om att den blir mindre is 2008 än 2007?

I slutet av juli återkommer jag med ett nytt inlägg och nya grafer. Eftersom DN:s alarmartikel bara sträckte sig några månader framåt i tiden kan den följas upp i detalj. DN är en propagandistisk tidning och har ständiga klimatlarmartiklar som inte vilar på vetenskaplig grund. I september har vi svaret på detta larm. Denna gång ska sanningen fram! Tror ni att vi får se någon dementi från DN om de hade helt fel? Samma sak gäller för övrigt SvD. Svenska Dagbladet håller samma låga klass som DN i klimatfrågan.

 
At 16 juli, 2008 10:54, Blogger Per Welander said...

Notering 15 juli. 2008 - 8502344 km2, 2007 - 7592500 km2. Differens 909844 km2. 12% ökning 2008 jämfört med 2007.

 
At 21 juli, 2008 17:14, Blogger Per Welander said...

Notering 20 juli. 2008 - 8077188 km2, 2007 - 7167656 km2. Differens 909532 km2. 13% större istäcke 2008 jämfört med 2007.

 
At 25 juli, 2008 00:52, Blogger Per Welander said...

Notering 23 juli. 2008 - 7772344 km2, 2007 - 6858125 km2. Differens 914219 km2. 13% större istäcke 2008 jämfört med 2007.

I början av nästa vecka kommer ett nytt inlägg med grafer och uppföljning.

 

Skicka en kommentar

<< Home