onsdag, juli 2

MAX klimathysteriska hamburgare

Tokerierna och klimathysterin har inga gränser idag. MAX hamburgare har märkts med CO2-utsläpp, se här. Tror man på dessa tokerier ska man inte äta hamburgare alls. Välj att inte gå på MAX hamburgerrestaurang så sparar du mest koldioxidutsläpp.

Tur att jag aldrig gillat hamburgarna från MAX. De är inte lika goda som de från Burger King eller McDonalds.

Svenska folket har fått utstå den största missinformations- och propagandakampanjen någonsin i klimatfrågan. Inte undra på att många går på tokerierna.

Tipstack: Daniel

Andra bloggar om: intressant.se

18 Comments:

At 02 juli, 2008 08:23, Blogger Tomas said...

Snickesnack, MAX är mycket godare än dammbiffarna från Mikkey Dee :-)

Plus att på MAX så har man ju möjlighet att lägga beställningen "Hej, kan jag få den med mest CO2?".

 
At 02 juli, 2008 08:53, Anonymous Anonym said...

Ja det liknar verkligen igenting, de flesta tror att CO2 är giftig!
De andra som vet vad CO2 är har ingen aning vilka proportioner man pratar om när det gäller växthuseffekten och CO2 ifrån människor... Och det gäller även högutbildade personer...Detta är allvarligt!
Dock är det fortfarande prat men när alla "CO2 åtgärder" träder i kraft kommer folk att inse hur mycket det påverka de och då hoppas man att de fördjuper sig i ämnet. Men det är inte ens säkert, svenkarna brukar acceptera det mesta..När hela Europa protesterar mot höga bränslepriser är det tyst i Sverige, alla gnäller men det blir ingen protest, som vanligt alltså...Det är verkligen tur att det finns sådana blogg som denna och Climatescam till ex!!

 
At 02 juli, 2008 10:16, Blogger magnus said...

Ska be om en så CO2-rik måltid som möjligt om och när jag går dit.

 
At 02 juli, 2008 10:26, Anonymous Anonym said...

Allvarligt talat.. klimathysteriska hamburgare.. eller klimathysteriskt inlägg från dig Per.. har du inget bättre att komma med så tycker jag det är bättre att inte uppdatera bloggen. Jag är själv en skeptiker men ibland blir det för mycket sandlådenivå helt enkelt. Shape up!

//Pite

 
At 02 juli, 2008 10:35, Anonymous Anonym said...

Att klimatmärka en hamburgare...

Återigen överträffar verkligheten dikten.

Tror du på tesen att förändringar i jordens växthuseffekt kommer att leda oss i fördärvet ska du naturligtvis inte äta hamburgare över huvud taget.

Jag förstår iofs ledningen på Max. Hela etablissemanget hotar ju deras affärsidé.

När ska denna galenskap ta slut?

Vi borde i stället koncentrera oss på verkliga hot. T.ex. den okontrollerade befolkningstillväxten. Här hör man dock sällan någon ta till orda. Detta är verkligen ett reellt hot mot vår långsiktiga fortlevnad.

Hälsningar

Knutte

 
At 02 juli, 2008 14:51, Anonymous Anonym said...

MAX ser bara till att utnyttja all klimathysteri till att tjäna pengar. Precis som massor av andra aktörer gör. Det tycker jag de gör rätt i. Även en hel del skeptiker tjänar ju pengar på den frågan.

Problemet är att gemeneman är så oinformerade och ointresserade av att tänka själva. Det är få som bryr sig, deras liv går bara mellan jobbet och grillen.

Nu känns det ändå som om seriösa forskare lyckat slå in en liten kil mellan dumheterna. Exempelvis P1:s Vetenskapsredaktions delvis mycket bra serie här om veckan. Det har också börjat skrivas lite mer kritiskt i tidningarna, och man undrar lite om den gängse teorin verkligen stämmer.

Jag vet inte om man ska våga vara positiv eller inte, men kanske är det så att det börjar gå upp för allt fler att Kejsaren egentligen är naken.

 
At 02 juli, 2008 15:32, Anonymous Anonym said...

FYI. Befolkningsökningen har bromsat rejält. Ju bättre levnadsstandard, desto färre barn skaffar folk sej.

 
At 02 juli, 2008 15:34, Anonymous Anonym said...

Tycker det är svinbra att de gnäller på Max-burgare. Ju extremare åsikter hysterikerna har desto mera exponerar de sin skrala vetenskapliga bas.

 
At 02 juli, 2008 20:26, Anonymous Anonym said...

MAX har de klart godaste hamburgarna. Därefter kommer Burger King. Sedan kommer ingenting. Sedan kommer ingenting. Sedan kommer andra kedjor, Sibylla, McDonalds och dyl. Så är det bara!

 
At 03 juli, 2008 07:57, Anonymous Anonym said...

De är säkert många som går på dessa tokerier. Och sen finns det säkert sådana som spelar med orkestern bara för egen vinnings skull.

Men det som jag tycker är mycket allvarligare är att när folk till slut märker att allt detta med klimathysterin var bara bluff å båg så slutar man tro och lita på medier, myndigheter och andra institutioner.

Listan med tokerier kan göras oändligt lång; fågelinfluensan, eller alla cancerlarmen och farlig mat man proppar i sig. Eller mobiler som ena dagen orsakar cancer och dagen efter är helt ofarliga. Eller lyckopillren som frälsade den stressade generationen som sedan visade sig vara vatten värda.

Och nu denna massiva hjärntvättskampanj om människan påstådda påverkan på Jordens klimat.

Men i slutändan så slutar man bara tro på alla dessa larmrapporter (tokerier), coh tappar förtroendet för allt, och alla delar som samhällsmaskineriet består av.

Vem vinner på det då?

 
At 03 juli, 2008 08:36, Blogger Per Welander said...

mikko: Du tar upp en viktig fråga - hur mycket får politiker manipulera och ljuga. De har ett övergripande ansvar och kan inte sen när klimatbluffen avslöjas skylla på att IPCC skrev så i SPM (Summary for Policymakers).

Politikerna deltar i IPCC via sina representanter. Talet om 2500 forskare och konsensus är bara ett påhitt - det kan varje politiker själv ta reda på.

 
At 04 juli, 2008 13:35, Blogger Jurgen Hochmuth said...

Folk är inte så godtrogna som ni kanske tror. Jag har ett MAX precis brevid jobbet, och typ alla tycker att klimatburgare är för mycket. De flesta tycker att klimathysterin har gått för långt.

Sen är det bara otur att burgarna är godast där, så man måste gå dit i alla fall. Fast det är väl egentligen bara finurligt av MAX att utnyttja samhällets vindar till sin egen fördel, oavsett hur korkade de är.

 
At 06 juli, 2008 11:18, Anonymous Anonym said...

Varför blir du arg över att få tillgång till mer information från Max? Kanske är du en sån som tror "det man inte vet om sårar en inte". I såna fall kan du väl föreslå att alla restauranger har hemliga menyer så att man varken vet vad man får eller vad det kostar. Spännande, idag fick jag stekt strömming med chokladsås och polkagrisströssel till lunch för endast 1027 kronor?


Kan du verkligen lova att världen inte borde bry sig om ökade fossila koldioxidutsläpp?

 
At 14 augusti, 2008 22:35, Blogger BackwallNet said...

Som älskare av snabbmat så satt jag en dag och funderade på varför jag gillade den ena bättre egentligen. Den ena har vissa tillbehör till hamburgaren och läsken som jag gillar mycket etc.Kort sagt pommesen är bättre på McDonalds, dippen till pommesen bättre på MAX. Hoppas McDonald´s skaffar räksallad som Sibylla snart. Men jag kollade lite vad jag satte i mig i hamburgaren och detta fann jag på deras hemsidor:


Max hamburgare innehåller: Svenskt nötkött, vatten, potatis, ägg, torrmjölk, koksalt, potatismjöl, buljongpulver, potatisfibrer, kryddor (kryddmix bestående av druvsocker, kryddextrakt (rosmarin), jästextrakt (salt, jästextrakt, maltodextrin), surhetsreglerande medel (E330), vegetabiliskt fett).
McDonalds hamburagre innehåller: 100% rent nötkött kryddas vid grillning med salt och peppar.


Vad i hela friden håller MAX på med?!!?!?!? Poppis burgare eller?!?!?!? Så mycket skit i köttet som man äter! På McDonalds är det ännu godare och man stoppar inte i sig en massa man inte beställt! Som "vatten, potatis, ägg, torrmjölk, koksalt, potatismjöl, buljongpulver, potatisfibrer, kryddor (kryddmix bestående av druvsocker, kryddextrakt (rosmarin), jästextrakt (salt, jästextrakt, maltodextrin), surhetsreglerande medel (E330), vegetabiliskt fett). " DETTA I ETT HAMBURGERKÖTT! MAX borde inte kalla det för hamburgare! Pannbiff är bättre uttryck för dem!McDonald´s tack!
http://ubi-fumus-ibi-ignis.blogspot.com/

 
At 13 mars, 2009 11:57, Blogger Unknown said...

Omg blir så trött på er. Först och främst tar max bara vara på trenderna på marknaden och för det andra; ni som påstår att det bara är hysteri kring klimatet. Vad baserar ni era uttalanden på? Fortfarande finns det ingenting som motsäger att co2 skapade av oss människor skadar klimatet. Ni är ju förmodligen inte forskare så hur kan ni påstå motsattsen? För mig är det mycket märkligt att vissa av er kan påstå motsattsen utan att ha belägg för det och då räknas inte articklar i expressen utan granskade och forskarpublicerade artiklar..svårt att hitta eller hur? Mycket märkligt att ni är så lättpåverkade av några bloggar och skvallerpress. Ni anser säkert att vi "klimathysteriker" är lättpåverkade, isåfall är jag väll det, men åtminstonde blir jag påverkad av forskares rön där majoriteten dessa anser att co2 har en inverkan, är det inte då lustigt att några hobbyforskare påstår motsatsen?? Borde inte vara så svårt att förstå..eller? Och håller med att detta är sandlådenivå, tack för att du slösade bort några minuter av mitt liv.

 
At 13 mars, 2009 14:26, Blogger Per Welander said...

Axel: Det finns en hel del som motsäger att CO2-utsläppen leder till stora temperaturhöjningar. Temperaturfördelningen över ekvatorn t.ex. Att du sen kallar Lindzen, Spencer, Carter m.fl. för hobbyforkare är patetiskt. De är några av de främsta i världen.

Bara att du nämner majoritet säger att du inte är hemma i vetenskapliga världen. Det fungerar inte så. Du verkar mest driven av en klimatreligös tro.

 
At 13 mars, 2009 15:08, Blogger Unknown said...

med "hobbyforskare" menade jag dem som bloggar om detta. Det enda jag är driven av är att jag tycker själv att det verkar vara klyftigast att investera pengar i att lösa detta. Om "vi" har fel har vi bara slösat resurser(förmodligen otroligt mycket) för att lösa detta problem, men om "ni" har fel och vi inte lägger några resurser på detta så ja...bara att räkna ut själv, pengar går ju faktist att ersätta. För det andra tycker jag att du ska läsa http://www.math.chalmers.se/~olleh/Stockholmsinitiativet.pdf och lära dig lite själv herr hobbyforskare. Peace out a-town!

 
At 13 mars, 2009 16:19, Blogger Per Welander said...

Alex: Dokumentet du hänvisade till varit riktigt dåligt. Guilt by association används hela tiden. Hänvisning till Oreskes felaktiga undersökning var också med som "bevis". Men är du så övertygad kanske du vågar anta mitt vad om globala temperaturen. Hittills bara en alarmist som vågat detta.

 

Skicka en kommentar

<< Home