söndag, juni 29

Tällberg Forum som politisk propagandacentral

I dagens Expressen (29/6) svarar personer från Tällberg Forum på artikeln "Kasta inte pengar på klimatbluffen" från Ortmark, Stilbs och Ahlgren. Svaret har inte med vetenskap att göra utan är ren politisk propaganda. (Svaret har jag inte hittat online ännu.) Uppdatering: Nu finns den online. Här finns länken. Underteckare är bl.a. James Hansen, Anders Wijkman (kd), Bianca Jagger, KG Hammar.

James Hansen är inte ursprunglig klimatforskare utan astronom och har fått pengar från amerikanska vänstern [länk].

Låt oss granska vad de skriver i sin propagandaartikel.

1. De kallar de som är kritiska till AGW-rörelsen för klimatförnekare. "Klimatförnekarna skjuter sig själva i foten".

Ett känt knep från vänstern. De vill associera till de som förnekar förintelsen. Men ingen klimatskeptiker jag hört talas om förnekar klimatet eller att klimatet ändras.

2. De antyder att Ortmarks och Stilbs är finansierade av amerikanska oljeintressen. "Allmänheten har rätt att veta att klimatförnekelsen till stor del har sitt ursprung från oljeindustrikopplade särintressen i USA.."

Jag har aldrig fått en krona från något oljebolag och jag är övertygad om att Ortmark eller Stilbs inte fått det heller.

Billiga politiska propagandatrick. Att Anders Wijkman kan skriva under en sådan här artikel visar väl vad Alliansen och kd i synnerhet står idag. Anders Wijkman har för övrigt föreslagit individuella utsläppsrätter. Orwell och sovjetsamhället har nu fått sin överman - Anders Wijkman. Kanske FRA ska kontrollera våra koldioxidutsläpp?

3. Det hävdas att jorden under det senaste decenniet blivit något kallare. Detta är inte sant.

Jaså, titta på data från RSS, UAH eller Hadcrut. Alla dessa visar att globala temperaturen sjunkit något det senaste decenniet.

4. Den viktigaste faktorn för klimatförändringen på jorden, havstemperaturen, ökar stadigt och oroväckande snabbt.

Detta är inte heller sant. Argos systemet som mäter temperaturen ner till 1000 m djup har de senaste fem åren inte registrerat någon ökning av havstemperaturen alls [länk].

5. "kan leda till irreversibla katastrofer, såsom flera meters ökning av havsnivån detta århundrade."

Vanlig skrämselpropaganda. Inte ens politiska IPCC säger att havsytan kommer att stiga mer än 1/2 meter.

Tällberg Forum har inget med vetenskap att göra. De som samlas är en salig blandning av kändisar och vänsterinriktade personer som förespråkar jordens undergång. James Hansen ska ge legitimitet åt forumet. Men James Hansen är utsatt för mycket hård kritik för att manipulera temperaturdata, se Climate Audit. Steve McIntyre som driver Climate Audit var den som avslöjade falska hockeyklubban av Mann i IPCC:s tidigare rapport. Numera är den borttagen i IPCC AR4.

Tyvärr får Tällberg Forum stor publicitet bl.a. i politiskt korrekta Dagens Nyheter. Den som fortfarande tror på Tällberg Forums politiska sagor är välkommen att slå vad med mig om 10.000:- hur globala temperaturen kommer att utvecklas framöver [länk].

Klimatbluffen är historiens största bluff - detta kommer framtiden att utvisa. Den lilla uppvärming vi haft det senaste 100 åren är inget onormalt. De senaste 10 åren har temperaturen sjunkit något - inget onormalt. Bevisen för att människan skulle påverka temperaturen markant finns bara i datormodeller. De senaste årens forskning visar att det finns inget empiriskt stöd för någon uppvärmning orsakad av människans koldioxidutsläpp.

AGW-rörelsen är en politisk rörelse som syftar till att göra om vårt samhälle till ett vänsterinriktad högbeskattat kontrollsamhälle. Redan idag lider svenska folket av de höga el- och bensinpriserna som beror på höga skatter och galen energipolitik. Vindkraftssubventionerna och kärnkraftsavvecklingen är ett exempel på hur svenska folket nu får betala en den allt högre notan. Detta är bara början på vansinnet från våra svenska politiker.

Andra bloggar om: , intressant.se

10 Comments:

At 30 juni, 2008 08:31, Anonymous Anonym said...

Att läsa om James Hansens samlade bravader enligt länken är imponerande - och skrämmande. Han måste vara enormt duktig på att manipulera, men trovärdigheten i vetenskapssammanhang är NOLL.
Har de övriga undertecknarna verkligen koll på vem deras guru är? I så fall bör man påminna om uttrycket "säg mej med vem du umgås så ..."
/ A

 
At 30 juni, 2008 10:17, Anonymous Anonym said...

Håller med dig i det mesta utom att det skulle vara en vänsterinriktad grej. Det är snarare en sjukligt girig bankirklick som gömmer sig bakom en "nyttig idiot"-vänster.
Kolla vilka det är som ligger bakom CO2-avgiftsidén.

 
At 30 juni, 2008 10:51, Blogger Per Welander said...

anonym: Skriv under med signatur. För övrigt finns det många kapitalister som nu vill tjäna pengar på AGW-hysterin. Titta på Al Gore hur mycket han tar betalt för ett framträdande.

Vänstern, svensk media och miljörörelsen är ALLTID för AGW-hysterin. Till dessa kommer de flesta politiker och några företagare. De senare vill tjäna pengar på det hela eller vara politiskt korrekta.

Skeptikerna finns bland många forskare, naturvetare samt vanliga "svensson". De senare är skeptiska för de blivit lurade av media och politiker så många gånger förut.

 
At 30 juni, 2008 11:22, Anonymous Anonym said...

Vad har hänt med Anders Wijkman?

Denne man har för mig alltid framstått som en klok, bildad och eftertänksam människa. Nu känner jag inte igen honom. Individuella utsläppsrätter - man tror ju inte sina öron. Kan det vara sant eller rör det sig om en missuppfattning.

För min del föreslår jag istället klimatskatt på idiotiska, ogenomtänkta och omöjliga förslag från våra politiker.

Hälsningar

Knutte

Ps. Den domedagsanda som herr Wijkman och hans medförfattare torgför verkar vara ämnad att skrämma folk från vettet. ”Tipping points” och ”irreversibel situation” är begrepp som dyker upp när man vill ta i med hårdhandskarna, för att få oss som ännu inte har begripit att inse hur sanningen ser ut. Och förresten vilket uttryck; ”klimatförnekare” – det är ju på gränsen till ärekränkning att använda ett sådant begrepp. Ds

 
At 30 juni, 2008 11:54, Anonymous Anonym said...

DEt är ändå intressant att notera att det dyker upp artiklar och radioprogram som släpper fram kritiker som ifrågasätter domedgsprofeterna.

 
At 30 juni, 2008 13:15, Blogger Jonas N said...

Per

Här är länken till 'svaret' på Expressens Sidan 4.

Den som vill få sig ett gott skratt kan också läsa Erik Svenssons senaste utafall, också föranlett samma inlägg.

En annan sak jag noterat är att många som är AGW-troende åt det alarmistiska hållet, försöker förringa de allt mer påträngande verklighetsobservationerna (allt från temp-data sen '98, eller tom '88, Grönland, medeltida värme, CO2 följer efter T mm) som döm där 'gamla slitna tröttsammheterna', dvs att eftersom dessa (numera) redan har påpekats flera ggr, borde de med AGW-kartan inte behöva besväras med petitesser om hur terrängen faktiskt ser ut.

Den senare har ju faktiskt kritserats på RC mfl, och det finns fortfarande de som menar att Hockeyklubban ju inte uppsåtligen var manipulerad ... osv

Så vissr kan man förstå att AGW-religösa tycker att det är 'tröttsamt'. Men att invändningarna står sig över tiden, och att de upprepas är inget argument för den korrekta påbjudna tron!

 
At 30 juni, 2008 13:50, Blogger Per Welander said...

jonas n: Tack för länken - har uppdaterat nu. Erik Svensson kör på i sin vanliga burdusa stil.

Klimathysterikerna har det svårt nu när globala temperaturen har sjunkit något, Manns falska hockeyklubba är borttagen från IPCC:s rapporter och allt fler klimatrealistiska artiklar kommer med i media. De uppmätta verkliga värdena går inte alls i linje med datormodellerna.

 
At 30 juni, 2008 17:56, Anonymous Anonym said...

Hejsan såg att bloggen hanslade om moderna myter, jag skriver också om myter men vi skiljer oss regält, intressant läsning var det i alla fall här.
Ha en bra dag!
Kristina

www.myter.blogg.se

 
At 02 juli, 2008 08:43, Anonymous Anonym said...

"Allmänheten har rätt att veta att klimatförnekelsen till stor del har sitt ursprung från oljeindustrikopplade särintressen i USA"

Med tanke på vad ett fat olja kostar idag och vad den antas kosta i framtiden är det här påståendet om oljeindustrins kopplingar till skeptikersidan fullständigt absurda.

Eller vad skulle man kunna åstadkomma med sådan påverkan? Ännu större efterfrågan på olja och ännu högre pris? Visst.

Oljan har inga reella alternativ och då saknar oljeindustrins påstådda manipulativa propagandaarbete mening helt.

 
At 02 juli, 2008 12:24, Blogger Jonas N said...

Hoppas att ni har sett detta också:

Stilbs, Ahlgren och Ortmark har svarat i Expressen. Inga nyheter direkt, men det är bra att det tydligt påtalas hur mycket av AGW-alarmistsidans sk 'argument' och påståenden är rent strunt.

 

Skicka en kommentar

<< Home