måndag, april 21

Professor Carter intervjuas i TV

Titta på denna intervju med professor Bob Carter i TV på Nya Zeeland. Professor Carter är en av mina favoriter då han förklarar vetenskapliga samband på ett mycket pedagogiskt sätt. Professor Carter har tidigare kommenterat på Moderna Myter. Observera hur hövlig programledaren är till skillnad från svensk och amerikansk media. Ekofanatikerna måste må dåligt när de ser denna video.

7 Comments:

At 22 april, 2008 00:11, Blogger Jonas N said...

Jag tycker att du är orättvis mot amerikansk media. Där finns hela spektrat. Det är i Sverige denna bredd saknas i det stora hela. Bästa hittills är en debatt på Axess TV där saken diskuterades hyfsat balanserat.

 
At 22 april, 2008 10:15, Anonymous Anonym said...

Carter borde bjudas in till SVT. Skulle vara intressant att få se svenska journalisters reaktion på Carters budskap. Jag betalar Tv-avgift. Jag vill höra Carter i SVT.

När kommer han?

Hälsningar

Knutte

 
At 22 april, 2008 16:53, Anonymous Anonym said...

Bra diskussion! Att programledaren är vänlig beror säkert på att han är från OZ eller deras neighbour!Världens vänligaste länder!

 
At 22 april, 2008 21:16, Blogger Skeptikern said...

Jag kan inte dra mig till minnes att någon forskare som är kritisk mot klimatfrågan någonsin har intervjuats i svensk tv. Har jag fel?

 
At 23 april, 2008 15:30, Anonymous Anonym said...

Bra video och intressant analys av Carter. När får vi se en sådan analys i Svensk "icke" stadsunderstödd TV. Vi får nog vänta tills opinionen vänder bort från miljöbilskramandet, när det nu sker vet ingen eller nånsin?

 
At 24 april, 2008 11:21, Anonymous Anonym said...

Svenska media skulle behöva visa lite annat än klimattramset de visat hittils.

 
At 06 maj, 2008 12:32, Anonymous Anonym said...

Carters argument i slutet för hur vi egentligen borde agera i klimatfrågan är helt enligt min åsikt. Har försökt förmedla den till mina vänner och kolleger. De flesta är dock så påverkade av den aktuella debatten i nyheter och media att de inte är mottagliga för sunda argument. Jag har för c:a tre år sedan sett ett inslag på morgonnyheterna i SVT hur en forskare (Naturgeograf) tillsammans med en annan forskare (Meteorolog) hade olika åsikt i klimatfrågan. Naturgeografen fick inte en syl i vädret för reporten då den hade en skeptisk inställning. Efter någon minut av intervjun vände sig reporten uteslutande till meteorologen och visade tydligt hur den andra forskaren uteslöts ur samtalet.
Viljan att förmedla olika åsikter fanns inte alls!
Undrar hur många tittare som egentligen reagerade på journalistens beteende? Detta tillåts i Svensk nyhetsrapportering!

 

Skicka en kommentar

<< Home