onsdag, april 23

Al Gores filmbluff avslöjad - se videon

I Al Gores film "An inconvenient truth" visas en scen med is från Antaktis. Nu har denna visat sig vara datoranimerad och tagen från fictionfilmen "The day after tomorrow". Se videon nedan så ser du vad han gjort. Inte nog med att propagandafilmen är full med vetenskapliga fel, denna "dokumentär" kör också med datoranimeringar.Läs mer på detta på Newbusters.

Andra bloggar om: intressant.se

31 Comments:

At 23 april, 2008 19:26, Anonymous Maggie said...

Jag tycker att det är ofattbart att han lyckas lura så många. Vad är hemligheten bakom Albert Gore? Han är en demagog av högsta rang men samtidigt lika mycket en bluff som hela klimathotet. Är det inte dags att någon avslöjar honom för gott?

 
At 23 april, 2008 19:53, Anonymous Jerker Andersson said...

Fantastiskt att han försöker påstå att den sekvensen är en faktisk bild därifrån när den tydligen verkar vara en datoranimation.
Är det bevisat att det är en datoranimation och vilket företag som gjorde den?

Finns även i en variant på youtube om länken inte fungerar.

http://www.youtube.com/watch?v=qc4SPG-bFIo

 
At 23 april, 2008 20:04, Anonymous Anonym said...

Är väll lite symptomatiskt för hela AGW skiten.............

Olle W

 
At 23 april, 2008 20:29, Blogger Per Welander said...

jerker: kvinnan som verkar representera filmbolaget medger ju "bluffen". Den togs från "The day after tomorrow". Men det är just animationen tillsammans med kommentaren till denna som gör det hela sjukt.

Al Gore är påven för hela religiösa klimatsekten. Tyvärr är sekten stor och stark. Även Reinfeldt har anslutit sig. DN och SvD anslöt sig för länge sen. Läs för övrigt HAX brillianta inlägg om sekten här.

 
At 23 april, 2008 21:01, Blogger Skeptikern said...

Tycker slutkommentaren av programledaren säger rätt mycket. Al Gore ville naturligtvis inte kommentera det hela. Han vill ju inte kommentera någonting. Förmodligen skulle han bli mosad i en debatt med en skeptisk forskare.

 
At 23 april, 2008 21:41, Blogger Christopher E said...

Inte för att jag vill skryta, men jag såg att sekvensen var animerad direkt när jag såg filmen. Undrade lite varför, när det finns äkta bilder, men tänkte dock inte så mycket mer på det. Sekvensen visar ju inget extremt. Det finns så mycket värre förfalskningar i filmen att fokusera på.

Men det är sant, han säger ju faktiskt att scenen är från en helikopter...

Reagerade i så fall mer på den animerade isbjörnen. En sentimental scen som fick publiken att uppge suckar av empati. Här saknas det definitivt äkta bilder. Ingen har sett isbjörnar drunkna på grund av isbrist. Vill man ha en sådan scen får man skapa den.

 
At 23 april, 2008 23:44, Anonymous Ingvar Å said...

Om något år kommer man minnas AGW-teorin som Al Gore Weathermaker's theory

 
At 24 april, 2008 10:45, Anonymous Carsten said...

Det är bara vad man kan vänta sig från en som Al Gore. Har man sagt, och jag citerar, "During my service in the United states Congress, I took the initiative in creating the Internet" så förtjänar man inte att bli tagen p åallvar.

 
At 24 april, 2008 11:09, Anonymous Knutte said...

Det kunde jag väl ge mej f-n på. En av de sekvenser som säkert skrämmer filmens tittare allra mest är animerad och kommer från en spelfilm.

Al Gore saknar, enligt min uppfattning, trovärdighet. Om klimatfrågan ska kunna hållas vid liv är det nog säkrast för den som vill framstå som seriös att öppet ta avstånd från Mr. Gore.

Vad är det som driver denne man?

undrar uppretad

Knutte

Ps. Tack för att Internet finns som kanal för debatt och reflektion. Ds.

 
At 24 april, 2008 15:27, Anonymous Ingvar Å said...

SvD skriver om vädermakare som Svt:s Per Holmgren idag 24/4 med rubriken:

Undersökning ger tv-meteorologer underkänt

 
At 24 april, 2008 16:14, Blogger Henrik Alexandersson said...

Är det dessutom inte så att det är *växande* glaciärer som kalvar - medan krympande glaciärer bara helt odramatiskt... krymper?

 
At 24 april, 2008 17:56, Anonymous Johan said...

Kul att Sankt Al är amerikan, med tanke på hur många stämningar han kommer åka på när AGW-ballongen spricker.

Ifpi borde ju redan nu kunna stämma honom pga att han piratkopierat från en spelfilm.


Knutte: Han drivs av pengar. Han drar in sanslöst mycket cash på sina föreläsningar. (Och förmodligen ett väldigt uppblåst ego av all uppmärksamhet)

 
At 24 april, 2008 19:09, Blogger ianric said...

Smålandsposten rapporterar att om Al Gore inte släpper in pressen som åhörare i Växjö, så får han hålla käften själv. (Enhällig kommunstyrelse!)

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/kommunen-kraver-att-al-gore-traffar-pressen(603413).gm
Konstigt nog har varken SvD, DN, Aftonbladet eller Expressen funnit något nyhetsvärde i den nyheten. Undrar just varför...

 
At 24 april, 2008 21:14, Blogger Christopher E said...

Henrik A:

Du har delvis rätt, men inte riktigt. Alla större glaciärer rör sig nedåt kontinuerligt, och når de havet kommer de alla att kalva.

En glaciär som är växande (ökar sin utbredning) kommer sannolikt att röra sig fortare, nå längre ut i havet, och möjligen kalva mer spektakulärt (oftare och större bitar).

Men även en glaciär som är krympande rör sig framåt hela tiden, det är bara det att avsmältningen vid kanten går fortare än än vad isen matar på. Så den kalvar alltså även den så länge den når havet.

I vilket fall som helst har bilder på kalvande glaciärer inget med global uppvärmning att göra. Mitt under förra nedisningen, med 8-10 grader kallare än och ofantliga inlandsisar, var kalvningen också betydligt mer spektakulär än nu.

 
At 24 april, 2008 22:42, Anonymous Anonym said...

HAX: Jo, ökande vikt innebär ökande tryck och därmed rörelser i bottenlagren. Energin för att driva detta uppkommer genom geotermisk energi och påverkas inte av yttemperatur. Det borde väl vilken idiot som helst fatta att det krävs friktionsövervinnelse för att flytta en glaciär på några miljoner ton och vatten är utmärkt. Dock blir det inget glid om det flyter vatten på ytan på grund av atmosfärisk uppvärmning.

Al Gore är inte bättre än de där pingstpastorerna som predikar om jordens undergång.

 
At 24 april, 2008 22:55, Anonymous Anonym said...

Inte så konstigt att han lurar folk. Folk vill så gärna ha ett högre mål i livet än sitt lilla hamsterhjul.
I allmänhet är ju folk idioter, annars skulle vi väl ha liberalism idag.

 
At 25 april, 2008 10:53, Blogger Klas said...

Al gore är ju uppenbarligen ute efter makt och profit i spåren av AGW.

Men att ta just en sådan här pyytesecen och försöka blåsa upp till ngt stort känns lite futtigt.

So what om han sade: Som sett från en helikopter - istället för: Som det skulle kunna se ut från en helikopter.

Som sagt det finns värre saker i filmen - varenda hollywoodfilm, inkl. "dokumentärer" använder ju specialeffekter. Det är väl mer symptomatiskt för amerikansk "känsla" för dramatik än ngt annat ?

/K

 
At 25 april, 2008 15:54, Anonymous Anonym said...

Finns det inte is i Antarktis? Kalvar inte isen där? Så det stora brottet egentligen är...?

/micke

 
At 25 april, 2008 20:06, Anonymous Peter said...

Ok, nu är jag inte direkt förtjust i översteprästen Gore..MEN..han säger faktiskt "..and if you were flying over it in a helicopter you'd see it's 700 feet tall...". Han säger mao inte att det är riktiga flygbilder utan vad det skulle kunna se ut som för att markera hur stora de är.
Naturtrogenheten i CGI-isbilderna är väl helt godkänd i övrigt?

Det är väldigt lätt att se att det inte är "på riktigt", trots det påkostade arbetet från duktiga animatörer, så perfekta och hisnande kamerasvep är svåra att få till med en riktig helikopter. Tror heller inte någon skulle våga flyga på det sättet i den miljön, händer det nåt är det i princip kört.. :-|

Bilderna på isen som kalvar är väl inte CGI? (DET isåfall vore rent bedrägeri från Gores sida).

 
At 25 april, 2008 20:46, Anonymous Anonym said...

Vem är förvånad? Såklart att Gore är en bluff. Det är allmänt känt att det inte är en vetenskaplig film Gore producerat. Många tror på dyngan han sprider och många är oroliga, särskilt barn, att världen är på väg åt skogen.

När barn börjar oroa sig för framtiden pga Gore's film så är det långt gånget. Här har föräldrar ett stort ansvar.

Gore vill inte debattera, kolla in http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/al-gore-vill-stanga-ute-journalister%28594423%29.gm

/Bengt

 
At 26 april, 2008 08:57, Anonymous Björn Englund said...

Titta i Lördagen 26 april norrköpings tidningar väder special i C bilagan.
Snacka om klimathysteri. En serie artiklar, prakt exempel på svensk klimathysteri.
Den påstår att andelen skeptiska klimatforskare minskat. Vad jag sett och läst stämmer inte det. Den visar också ett fint temperaturdiagram ifrån 1850 men inte ifrån år 900. Där man ser att liknande temperaturer i Sverige har inträffat fyra ggr tidigare och att medeltidensvärmeperiod var varmare än nu. I Grudds rapport baserad på Torne Träsk proxy är den senaste i Sverige.

 
At 26 april, 2008 20:07, Anonymous Niklas said...

haha I knew it! Fy f*n asså.

Satt precis och läste ett inlägg som gjorde mig väldigt förbannad(http://skriftlig-idioti.blogspot.com/2008/04/vi-har-ju-en-milj-att-frstra.html), men nu känns det inte lika illa.

 
At 26 april, 2008 21:24, Anonymous Göran said...

Med gud vad pinsamt. Jag har alltid respekterat Al Gore och hållit honom väldigt högt. Men vad fan är detta!?

 
At 27 april, 2008 01:13, Anonymous att älska alex schulman said...

"Där man ser att liknande temperaturer i Sverige har inträffat fyra ggr tidigare och att medeltidensvärmeperiod var varmare än nu."

eftersom man inte dokumenterade medeltidens värme i sverige är det stabilt att du har info om det. kvicksilvertermometern uppfanns ju mycket senare.

Dessutom handlar klimathotet inte om klimatet i Sverige utan i resten av världen. Varma platser har fått snö, kalla platser har fått sommarväder när det är vinter osv.

/Hiro

 
At 27 april, 2008 01:39, Blogger Per Welander said...

Hiro: faktum är att just från Sverige i Torne Träsk finns temperaturer bakåt sju tusen år i tiden. Se länk. Temperaturändringarna på 1900-talet är inte extrema och har inträffat många gånger tidigare. De senaste tio åren har temperaturen på jorden inte ökat alls fast CO2-halten ökat. Dags att lägga ner klimathysterin. Hotet mot Sverige är inte en liten uppvärmning utan en avkylning. Vi är i slutet på interglaciära perioden, sen kommer en istid då Sverige kommer att täckas av kilmetertjock is och alla tvingas flytta eller fly. Istiden kommer att inträffa vare sig vi vill eller inte.

 
At 28 april, 2008 21:13, Anonymous Anonym said...

Ska vi vara förvånade?
Det är ju bara ytterligare en politiker som ägnar sig åt miljöprostitution för egen vinning skull...

 
At 29 april, 2008 15:33, Anonymous Anonym said...

visade detta för min dotter freja som går i 9an ... "vadå ? det såg vi direkt när dom visade al gores film"

 
At 30 april, 2008 07:55, Anonymous Anonym said...

Har det någon betydelse om den är animerad eller inte? Känns lite desperat att försöka hugga på detta i filmen.

Jag skulle gissa att den är köpt av samma gäng som gjorde Day A T. Men jag tror inte det är något underligt att göra så. Finns det inga bilder så beställer man väl något som passar syftet. Varenda TV-kanal gör på det sättet.

 
At 30 april, 2008 16:01, Anonymous Rolf Oward said...

Utomordentligt bra att Gore avsöljas. Tyvärr är det inte lätt i Sverige att gå emot det politiskt korrekta, i synnerhet inte i den så kallade klimatfrågan.

Som redaktör på facktidskriften Elbranschen ger jag så mycket utrymme det går åt dem som tvivlar på växthusgashypotesen. Delta gärna i debatten och gör din röst hörd! Det behövs.

www.elbranschen.nu

 
At 02 maj, 2008 22:58, Anonymous Stefan Dedalus said...

Hard Facts & Cool Reasoning:

Arktis EJ varmare under senare tid: Varmast på 30-talet, även 50-talet varmare än i dag; "…inga påtagliga växthuseffekter identifierade”. Stark uppvärmning 1917-1937; ingen nettouppvärmning efter ’37 (Przybylak 2000, 2002; Polyakov et al 2003).

Grönland har blivit kallare under de senaste halvcentenniet, speciellt SW (Hanna & Capellan 2003), 2008 var ytterligare ett hårt år: ”…ice between Canada and southwest Greenland right now [Feb 08] has reached its greatest extent in 15 years. (http://sermitsiaq.gl/klima/article30834.ece?lang=EN)”. Men SNF, WWF & jetsetöverstepräst A Gore vill ju inte missa ka-ching: cashing in.

Glaciärerna i Arktis har föga förvånande dragit sig tillbaka totalt sedan slutet av LIA (ca1850); massan hos över 80% av de 18 med längst observationsperiod har minskat, men förvånansvärt nog inte nämnvärt snabbare under den stora CO2-utsläppsgraden på 1900-talet; vilket torde varit fallet om klimatisterna har rätt.

Glaciärerna växte i stort sett under tre etapper: tidigt 1400-t., mitten av 1600-t. och sista halvan av 1800-t. (Dowdeswell et al 1997, Calkin et al 2001).

På Novaja Zemlja retirerade gl snabbt innan 1920, men därefter stoppade de, och flera ”tidewater glaciers” började avancera något e 1950! Detta beror på den lokala medeltemperaturen har blivit lägre de senaste 40 åren, också det tvärtemot klimatmodeller o d. (Zeeberg & Forman 2001). Dessa uppgifter korrelerar väl med fluktuationer under köld- & värmeperioder under ett millennieperspektiv (Grove 1988). Alltså ingen uppenbar global trend att glaciärer smälter, generellt (Caseldine 1985, 1988; Braithwaite & Zhang 2000; Braithwaite 2002).

 
At 04 juni, 2008 08:45, Anonymous David said...

Maggie, Al Gore var mannen som slogs om presidentposten mot GW Bush. Efter att opinionen svängt både hit och dit och det finns ett missnöje mot Irakkriget ses Gore som "the good guy". (Naturligtvis innebär detta att han var motståndare till Bush en gång i tiden en himla massa bonuspoäng vad än herr Gore tar sig till.) och ingen törs ifrågasätta honom. Självklart utnyttjar han situationen till max.

Man måste också komma ihåg att Gore tidigare påstått att han varit initiativtagare till skapandet av Internet och bedrivit korståg mot rockmusiken. Det är med andra ord rätt uppenbart att han har ett behov av uppmärksamhet och njuter av att kunna manipulera människor.
Själv undrar jag bara när sjutton Al Gore blev en auktoritet i miljöfrågor...

 

Skicka en kommentar

<< Home