onsdag, mars 26

Riksdagsman som tänker fritt

Jan Ericson är riksdagsledamot för Moderaterna. Han driver en hemsida och blogg Ericson i Ubbhult. Det intressanta är att Jan Ericson verkar ha en sund skepsis till klimathysterin.

Jag erkänner, jag tryckte på JA-knappen i riksdagen och röstade för miljöbilspremien som ju även omfattar etanolbilar. Men ju mer jag läser om etanolen, desto mer tveksam blir jag om jag verkligen gjorde rätt. Frågan är ju om etanolen ens är ett bättre alternativ än bensin när man väger in alla effekter? Hjälper det kanske med miljöcertifiering av etanolen, eller borde vi helt hoppa över steget med etanol som alternativ energikälla och arbeta vidare med famtidens alternativ som eldrift (via dagens hybridsystem), bränsleceller och vätgasdrift till våra fordon i stället?
...
Media använder ofta tillfälliga värmerekord som bevis på ett varmare klimat. Om man skulle använda tillfälliga köldrekord på samma sätt så skulle man antagligen återigen börja tala om att vi går mot en ny istid. Men som vanligt kan man inte dra några slutsatser alls om långsiktiga klimatförändringar genom enstaka temperaturrekord - och det gäller givetvis såväl kalla som varma rekord. I ett längre historiskt perspektiv är faktiskt det mesta som vi idag finner onormalt högst normalt!

Att sen Jan Ericsons hemsida länkar till Moderna Myter tackar vi för. Att nå våra folkvalda med vetenskapliga fakta är nu bloggarnas uppgift när svensk media sviker.

Andra bloggar om: , intressant.se

7 Comments:

At 26 mars, 2008 16:23, Anonymous Knutte said...

Riktigt härligt med en folkvald som inte är tvärsäker på allt och som vågar ifrågasätta allmänna dogmer.

Problemet med den som anser sig sitta inne med sanningen är att all vettig tankeverksamhet riskerar att upphöra. Varför ska jag tänka? Jag vet ju redan hur allt hänger ihop.

Jag såg Mona Sahlin häromdagen i TV. Hon uttryckte sig tvärsäkert. Det fick mig att känna mig illa till mods. Vad kan denna dam hitta på i framtiden?

Vänliga hälsningar

Knutte

 
At 26 mars, 2008 16:29, Anonymous Anonym said...

Det är inte bara media som sviker sin uppgift att ge allsidig information. Än värre är det väl att politikernas rådgivare inte tycks lämna en allsidig bild av kunskapsläget på klimatområdet. Med tanke på konsekvenserna av felaktiga beslut pga felaktig information från dessa rådgivare som väl är tillsatta för att ge insiktsfullt stöd åt politikerna borde deras råd närmast liknas vid landförräderi.
/H

 
At 26 mars, 2008 22:13, Blogger Skeptikern said...

Vi får se hur länge han får sitta kvar. Att blogga mot partilinjen är aldrig populärt!

 
At 28 mars, 2008 11:40, Anonymous Christian Lindström said...

Hej.

Kan de solfläckar som nu dykt upp på solen vara ett bevis på att nästa solcykel startat?, jag har för mig att de borde varit lite högre upp när de förebådar starten på en ny solcykel.

Mvh Christian

 
At 28 mars, 2008 13:17, Blogger Per Welander said...

christian: Helt rätt. Solfläckarna vi ser nu tillhör solcykel 23. Nya solfläckar som tillhör cykel 24 kommer längre från "ekvatorn" med omvänd polaritet.

 
At 30 mars, 2008 08:21, Blogger Thomas Palm said...

Ericson skriver på sin blogg efter ett besök på geologiska institutionen vid Uppsala Universitet :
"Koldioxiden betyder väldigt lite för växthuseffekten. Vattenånga betyder minst 100 gånger så mycket, och denna effekt är i huvudsak naturlig och mycket svår för människan att påverka."

Någon som har en aning om vem han kan ha fått denna extrema uppfattning att vattenånga skulle vara 100 gånger kraftigare ifrån?

 
At 30 mars, 2008 21:37, Anonymous Anonym said...

Från Aftonbladet eller nån annan politiskt korrekt sajt?

/A

 

Skicka en kommentar

<< Home