tisdag, mars 18

IPCC rapporterna smulas sönder

Har du märkt att klimatalarmisterna numera använder begreppet "climate change" istället för "global warming"? Varför kan man undra - klimatet har alltid förändrats och ingen forskare förnekar att klimatet alltid ändras.

Här är en ganska tung vetenskaplig artikel "Nature, Not Human Activity, Rurels the Climate" där IPCC:s rapporter plockas sönder och en massa felaktigheter påvisas. Det är en rapport av NIPCC - Nongovernmental International Panel on Climate Change. NIPCC är en opolitisk organisation till skillnad från IPCC.

Tror du på att våra koldioxidutsläpp kommer att orsaka en katastrofal temperaturökning är du grundlurad. Det finns bara i de felaktiga datormodellerna och stöds inte av uppmätta verkliga resultat. Solen, inte antropogena koldioxidutsläpp, styr i huvudsak klimatet om vi betraktar decennier. På mycket lång sikt påverkas klimatet också av jordens lutning och bana runt solen.

Om du fortfarande tror att jag har fel och du är övertygad att det blir en stor temperaturökning är du välkommen att slå vad om 10.000:- med mig [länk]. Hittills har bara en person vågat göra detta. Med tanke på alla mail och inlägg som påstår att det jag säger är strunt borde det vara kö på att slå vad. Men det är nog så att många innerst inne är osäkra och misstänker att media och politiker lurar dem. Det är alltid lättast att följa med strömmen.

5 Comments:

At 19 mars, 2008 12:25, Anonymous Anonym said...

Det sista och sammanfattande radioprogrammet Miljölarm som sändes i P1 den 16:e tar upp den pågående AGW. Lyssna på www.sr.se
Programmet avslutas med en intervju av miljöminister Carlgren och SNF`s Svante Axelsson.
Man kan undra vad som skall få de här herrarna att överhuvudtaget ta till sig annan info. än av IPCC?

Utmärkt blogg! Läser den med stort intresse och förtjusning

 
At 19 mars, 2008 16:58, Anonymous Anonym said...

Med anledning av SR:s Miljölarm så tyckte jag nog att Carlgren har rätt i en fråga “något som vi kan vara säkra på att vi aldrig kan förutsäga framtiden”
/Lars

 
At 19 mars, 2008 19:12, Blogger Natrix said...

Centerpartister är stora tänkare. Det var väl Olof Johansson som sade något i stil med "Att folk inte förstår mig beror på att jag är så intelektuell".

 
At 19 mars, 2008 19:59, Blogger Thomas Palm said...

Var har du rapporten, Per? Det där är bara sammanfattningen.

 
At 22 mars, 2008 22:15, Anonymous Anonym said...

Hur kan en oförändrad solaktivitet vara en rimlig förklaring till den ökande temperaturen de senaste 30 åren?

 

Skicka en kommentar

<< Home