onsdag, januari 23

Al Gore har köpt en lägenhet vid havet...

Tror inte Al Gore på sina egna ord? Att havsytan kommer att höjas 6 meter då Grönlandsisen smälter. Al Gore har köpt en lägenhet för $4.000.000 nära havet i San Francisco vid Fisherman's Wharf.Källa

Al Gores lyxliv är stötande då han vill att andra människor med mindre pengar ska minska sina koldioxidutsläpp. De som inte är rika ska inte få flyga, måste sänka inomhustemperaturen, ska inte åka bil. Själv har Al Gore ett antal stora lyxhus, åker privatjet och limousin hit och dit. Ni kommer väl Al Gores pressjippo när han tog tåget från flygplatsen till Oslo men bagaget åkte Mercedes. Regeringen skickade glatt sitt "nedsmutsande" regeringsplan för att frakta Gore. [länk länk länk].

Andra bloggar om: , intressant.se

23 Comments:

At 23 januari, 2008 19:01, Blogger Natrix said...

Vad Al Gore gör bryr jag mig inte om. Mitt förtroende för honom är redan 0. För övrigt tror jag inte att den bäste politikern är den mest asketiske.

Däremot tycker jag EU-kraven på Sverige gör detta till en svart dag. Synd att det inte finns något etablerat politiskt parti för skeptiker.

 
At 23 januari, 2008 21:41, Blogger Skeptikern said...

Al Gore bor nog högst upp i huset och dit bör väl vågorna inte nå ;)

 
At 23 januari, 2008 21:58, Anonymous Anonym said...

Apropå klimathotet...

Nu har, enligt DN, SLU fått 3,8 miljoner kronor för att studera våra kors rapande och fisande och den eventuella påverkan detta kan ha på jordens medeltemperatur och klimat. (Ja, det är sant).

Med fasa meddelar man också att även kalhyggena i våra skogar släpper ut växhusgaser.

Ovanpå detta har vi begåvats med Al Gore som åker jorden runt och skrämmer folk så att de är beredda att följa varje order uppifrån. Jorden håller ju på att gå under.

Vart är vi på väg?

undrar orolig
Knutte

 
At 24 januari, 2008 07:17, Anonymous Anonym said...

Al Gore var i Göteborg och tog emot Göteborgspriset, en miljon kr, ur kronprinsessans hand. Göteborgs-Posten hade en liten text om detta, plus en om att han inte tog flygbussen in från Landvetter utan åkte bil. Biogasbil.

Men så vitt jag kan se har ingen annan tidning nämnt evenemanget. GP berättar att han inte ville tala med journalister. Har profeten blivit gramse på oss? Annat var det förr: "Det finns inget annat land som haft ett sådant visionärt och praktiskt ledarskap som det Prime Minister Persson visat här", sade han till AP i september 2006.

(GP visar oss också ursprungstexten där Al Gore konstaterar att det var han som tog initiativet till att skapa Internet.)

 
At 24 januari, 2008 07:49, Anonymous Anonym said...

Per, du har missat poängen. Al Gore lade beslag på lägenheten för att i själva verket ingen annan skulle kunna göra det och riskera att drunkna när väl havsytan stiger med 6 meter...
Han är alltså hjälte i dubbel bemärkelse. Kan man få fredspriset två gånger? :-))

 
At 24 januari, 2008 08:36, Anonymous Anonym said...

Al Gore kasnke har läst denna
avhandling som pekar på att havsnivåhöjningarna är betydligt mindre än vad IPCC och andra alarmister trott och varnat för. Avhandlingen avser Nordatlanten och man ser en havsnivåhöjning på mellan 0,49 och 0,93 mm/är, alltså under 10 cm/sekel. Man konstaterar också att värdena för de andra världshaven förmodligen följer samma mönster.
Så Gore bor nog säkert i sin lyxlägenhet.

Nu väntar vi på att svenska press tar upp denna undersökning och konstaterar att det inte finns något hot mot de låga öarna i Indiska oceanen och i Söderhavet.

/Dan

 
At 24 januari, 2008 10:18, Blogger Klas said...

Steve: Det var intressat att han 1993 tog initativet till att skapa internet - då hade det ju bara funnits i ca 5 år (i större skala).

Jag började använda det 1992 så då var jag väl före min tid ! :D

Att Gore vill leva rikt även om han propagerar för andra att dra ned osv är kanske inte så konstigt - de flesta politiker gör ju så tyvärr. Men de värsta hycklarna är de som så ivrigt propagerar för nånting som dom inte står för, så vill han ha trovärdighet så kanske han skulle anstränga sig lite ?

/K

 
At 24 januari, 2008 13:35, Blogger Jonas N said...

Det kommer vara allt färre som tar Al Gore på allvar. Han är redan så rökt att han bara håller föredrag om han i får väg får kolla vilka som kommer och att dessa inte kommer att vara kritiska.

Och presskonferenser verkar han också ogilla numera. Av samma skäl får man förmoda!

 
At 24 januari, 2008 14:06, Anonymous Anonym said...

Klas: Det kan vara så att Gores politiska motståndare varit onödigt elaka mot honom, ser jag nu. Gore satt i kongressen 1977-1993, och det var mot slutet av 80-talet som han lade fram vad som blev "the High Performance Computing and Communication Act" 1991. En av männen bakom ARPANET ser detta som ett avgörande ögonblick i Internets historia.
en.wikipedia.org/wiki/Al_Gore

 
At 24 januari, 2008 16:45, Blogger Klas said...

Ok, det är mao bara amerikans "ödmjukhet" när han säger att han låg bakom internet :)

Från wikipedia:
"On March 19, 1979, Gore became the first person to appear on C-SPAN, making a speech in the House chambers.[24] In the late 1980s, Gore introduced the Gore Bill, which was later passed as the High Performance Computing and Communication Act of 1991. Leonard Kleinrock, a key player in the development of the ARPANET, considers the act to be a critical moment in Internet history.[25]"

/K

 
At 24 januari, 2008 18:16, Anonymous Anonym said...

"Han är redan så rökt att han bara håller föredrag om han i får väg får kolla vilka som kommer och att dessa inte kommer att vara kritiska."

På de två tredjedelar jag orkade mej igenom dramakomedin Inconvinient Truth så konstaterade jag att på hans föreläsningar satt de mest unga i publiken. Och det var inte cheerleader/jock/achievers-typen utan de lite slöare knivarna.

/BD

 
At 24 januari, 2008 18:37, Anonymous Anonym said...

Jag vill minnas att Al Gore fick 115 miljoner från en svensk fond till hjälps för att spela in filmen "An inconvenient truth"? Kan någon bekräfta hur det var med det?
Isåfall har vi ju bidragit till hans rikedomar.

Inge

 
At 25 januari, 2008 00:35, Blogger Per Welander said...

Kors i taket! Dagens debatt i Svt (24/1) var balanserad. Både skeptiker och alarmister fick komma till tals. Ingen stödde Al Gore. Se den ca 35 minuter in.

 
At 25 januari, 2008 08:22, Anonymous Anonym said...

Per: Håller inte med. Jag tyckte "debatten" var skandal.
När ena killen väl började komma in på konkreta relevanta saker blev han snabbt avbruten av Stina för att vara "förvirrande".
SVT lär inte på mycket länge släppa fram någon som på allvar kan belysa folk med sakliga motargument.
Att Stina Dabrowski försöker få bort fokus med att förklara debatten "förvirrande" är väl inte konstigt då hon tillhör de som hyllar Al Gore. Minns intervjun hon gjorde med Gore förra året.

För övrigt tycker jag inte Gösta Wallin är den bästa att debattera co2-frågor. Han brukar ge ett ganska "förvirrat" intryck (för att använda Stinas egna ord).

 
At 25 januari, 2008 10:04, Blogger Per Welander said...

peter: Debatten var rörig men ändå ett framsteg att två skeptiker + Lomborg fick komma fram. Lomborg är saklig och gjorde ett bra intryck. Men OK, balanserad var den nog inte. Inte bra att låta politiker möta vetenskapsmän. Politikerna kör sitt mantra om konsensus som en grammofonskiva. Stina tappade kontrollen ett tag. Hon är för dåligt påläst för ett så svårt ämne. Och nej - jag har inte glömt Stinas intervju med Al Gore. Bland det mest smöriga jag sett.

 
At 25 januari, 2008 11:56, Anonymous Anonym said...

Jo, men jag är rädd för att syftet med hela debatten var att framställa skeptikerna som förvirrande och röriga och då är det inte så mycket till framgång.
Det blev väldigt uppenbart när Stina låtsades bli "förvirrad" och abrupt avbröt diskussionen när sakliga argument kom fram.

"Please mr. Gore, Can't you be a president?!!!" :)

 
At 25 januari, 2008 12:32, Blogger Per Welander said...

Jag tror inte Stina hade någon dold agenda. Hon är okunnig i klimatfrågan men det delar hon med de flesta på TV och politiker. Naturligtvis vill hon vara politisk korrekt.

Efter vecka efter vecka matas med klimatbluffen och "konsensus" så ser jag ändå det som en liten framgång att stats-TV vågar visa två skeptiker + Lomberg. Inte ens alarmisterna stödde Al Gore (man höll tyst).

 
At 25 januari, 2008 14:12, Blogger Micke said...

Naturligtvis vill hon vara politisk korrekt.

Jag undrar ofta vad vitsen med användandet av begreppet politiskt korrekt är.
Det är rätt vanligt här bland annat.

Det är ett fullständigt meningslöst uttryck eftersom det räcker med att den tänkta motparten yttrar samma sak som försvar för att neutralisera påståendet eftersom det bygger på något som inte går att bevisa.

Det finns lika lite som vissa av er hävdar att växthusproblemtiken inte finns något som är politiskt korrekt eftersom det förutsätter att det finns en objektiv politisk sanning som det går att väga det man hävdar är "politiskt korrekt" mot.

 
At 25 januari, 2008 17:37, Blogger Thomas Palm said...

Lomborg fick komma med sina vanliga uppgifter om motsägelser mellan IPCC och Gore, där han, som vanligt, ignorerar att när IPCC ger en siffra på tänkbar höjning av havsytan så är det under förutsättning att det inte sker någon dramatisk avsmältning på Grönland eller Västantarktis. Inte för att man är övertygad om att ingen sådan kommer att ske utan för att man inte kunde enas om några exakta siffror. Eftersom Lomborg vid det här laget måste fått detta påtalat för sig handlar det om att avsiktligt förvränga fakta.

Wallin verkade mest väckelsepredikant för koldioxidens välsignelser. "prat, prat, prat" som han så träffande uttryckte det.

 
At 25 januari, 2008 23:12, Blogger Tomas S said...

Wallin är tyvärr lite väl kufisk och gjorde väl inte det bästa intrycket på motståndarsidan. Måste väl finnas någon bättre att bjuda in istället för honom?

Men oj så förvånad jag blev av att debatten tog upp både klimatfrågan och en hyfsat seriös debatt om sexköpslagen i samma program, trodde knappast att något av ämnena skulle komma upp i mainstreammedia på det där sättet. Det ska Stina definitivt ha cred för.

 
At 26 januari, 2008 11:20, Blogger Gork said...

Även om klimatskeptikerna blir styvmoderligt behandlade så är det bra att de får komma fram. Jag skulle gissa att en stor majoritet av tittarna har köpt idén om klimathotet. Då behöver skeptikerna bara nå fram till en minoritet av tittarna för kunna betrakta sig som vinnare av debatten.

Jag tror det är samma strategi som ligger bakom de etablerade partiernas vägran att debattera med sverigedemokrater. Även om sverigedemokraterna blir överkörda i debatten så räcker det med att fler än 3% tycker att sverigedemokraterna har rätt för att de ska tjäna på debatten. Den som har en majoritet av sympatierna i en fråga tjänar troligen på att den inte diskuteras.

 
At 30 januari, 2008 10:31, Anonymous Anonym said...

Thomas P du är go du, Lomberg hänvisar till vad IPCC säger om havsnivån. Även om något "spektakulärt" inträffar så tar det tusentals år innan isarna smälter. 6 meter i helt ovetenskapligt och irrelevant. Han hänvisar bara till fakta. Du tolkar på sant alarmistiskt sätt in en massa helt osanolika "möjligheter".

Skall vi bygga ett rymdförsvar för att förhindra Aliens från att invadera oss?

Det kan hända!!

Olle W

 
At 12 februari, 2008 15:41, Anonymous Anonym said...

Nu har man ju börjat prata om att man ska införa en s.k. "Miljöskatt" på Kött. Vad i jisse namn är det om då?
Man släpper ju ut bra mycket mer skit i luften i produktionen av förbrukningsvaror som t.ex. allt Toa/Hushållspapper, alla Pappers och plastpåsar i affären.
Sen vad Al Gore anbelangar, Mr. Gore är egentligen ingenting annat än en utomordentlig Marknadsförare tack vara ett otroligt smort munläder. Karln kan ju snacka omkull en sten om han skulle vilja. Tänk det företag... nu menar jag Mindre företag styrda av Vanliga Dödliga människor, inte Multimiljard företag... som skulle ha Al Gore som PR konsult. Jädrar i havet vad detta företag skulle sälja. Precis samma sak håller han på med idag i och med hans film "An Inconvenient Truth". Skenhelighet till höger och vänster och siffror som han själv hittat på. För den delen så lever han ju inte direkt som han lär heller. Varför har vissa människor så svårt att tänka själva istället att gå på Allt som en gammal avdankad presidentkandidat häver ur sig.

 

Skicka en kommentar

<< Home