onsdag, december 12

De falska profeterna har anlänt

"Tagen eder tillvara för falska profeter, som komma till eder i fårakläder, men invärtes är glupande ulvar" Matteus 7:15.

Detta får mig omedelbart att associera till globala uppvärmningens profeter. Al Gore är en av de stora profeterna som inte håller sig till sanningen. Dagens Nyheter med Karin Bojs i spetsen en annan som har släppt allt sans och förnuft. Politisk korrekthet gäller, vetenskapen skjuts åt sidan. Karin Bojs rekommenderar Al Gores film som en lämplig film för nybörjare [länk]. Detta trots att Karin Bojs som vetenskapsredaktör måste vara medveten om alla fundamentala faktafel som finns i filmen. Dagens Nyheter, Karin Bojs - falsk profet och glupande ulv? Döm själv.

Jag har föreslagit Karin Bojs att vi ska slå vad om hur mycket globala temperaturen kommer att öka i framtiden. Karin Bojs har inte antagit vadet. Säkert klokt av henne.

Hela mötet på Bali är en fars. Kyotoavtalet (nr 1) är ett skojeri i den högre skolan. Även om avtalet hade uppfyllts till punkt och pricka (men man har misslyckats) så hade temperaturen enligt IPCC:s egna modeller inte påverkats så mycket att det varit mätbart.

Hela klimatfrågan har blivit en religiös fråga där alla ingredienser finns med. Jordens undergång, Edet o.s.v. Oliktänkande tystas ner och förtrycks. Vad som är vetenskapligt rätt och fel betyder inget. Media säljer mer tidningar och journalisterna får åka till exotiska orter på härliga konferenser.

Politiker kan också åka till exotiska orter och dessutom via skatter och andra regleringar öka sin makt över den enskilde medborgaren. Jag har träffat på ytterligt få politiker som inte vill ha mer makt och kontroll. Det tycks ligga i generna hos en politiker. De vet bättre än folket. Nya Moderaterna är inget undantag. Helt plötsligt blev de ett nytt (light) sosseparti. Alla gamla värderingar slängdes bort. Inte ens värnskatten ska tas bort trots att det var en tillfällig skatt för att rädda Sverige i ett kritiskt läge. Vem kan ha förtroende för dessa politiker?

Jag påstår att klimathysterin med råge överträffar de tidigare häxjakterna. Kommande generationer kommer när de blickar bakåt undra hur sådan här masshysteri kunde uppstå. Hur kunde alla bli lurade eller spela med? Media, politiker, kyrkan...... Hur kunde de alla sälja sina själar så billigt bara för att få äran av att kallas "politiskt korrekta"? Fullkomligt sanslöst i en s.k. upplyst tid.

Läs Michel Crichtons analys av miljörörelsen här (engelska). Tipstack: Peter.

Det hela får mig också att tänka på en annan bluff som Svt visade flera gånger och tidningarna skrev som besatta om. En israel (Uri Geller tror jag han hette) kunde via magi böja metallföremål såsom skedar... Tidningarna skrev helt okritiskt om denne bluffman som om han verkligen kunde detta. Leta reda på gamla tidningar så får ni se. Även de flesta av mina vänner trodde på detta (TV och tidningar hade ju sagt så) och tyckte jag var en idiot som inte trodde på det. Så småningom efter några år avslöjades bluffen (allt var preparerat som enligt en illusionists konster). Men jag såg aldrig någon tidning eller TV göra avbön efter bluffen hade raserats.

Andra bloggar om: , intressant.se

11 Comments:

At 12 december, 2007 20:09, Blogger Thomas Palm said...

Uri Geller hette skedböjaren mycket riktigt och James Randi hette mannen som avslöjade honom. Randi har en egen websida dedicerad åt att avslöja olika former av bluffar och pseudovetenskp, och man kan roa dig med att läsa vad han har att skriva om global warming. Det är bara söka.
http://www.randi.org/
Det är faktiskt intressant. 23 mars har han sett Gores film, och är övertygad om att global uppvärmning är ett problem. Sen får han av brev från folk som klagar och 30 mars har han istället sett TGGWS och finner den övertygande. 6 april har han fått en brev om den filmen och inser att den *definitivt* är en bluff, och är tillbaka till att Gores filn i huvudsak är sann. Randi är till yrket magiker inte vetenskapsman, så man får ursäkta om han velar lite fram och tillbaka.

Sceptical Inquirer, CSICOPs organ har istället låtit mer professionellt folk undersöka om global uppvärmning är vetenskap eller pseudovetenskap och deras slutsats var klar. I ett par av artiklar i somras konstaterade det att det var contrarians som stod för preudovetenskapen.

Så sorry, Per, du får inte stöd för dina teser där heller. Du får nöja dig med påven.

 
At 12 december, 2007 21:55, Blogger Per Welander said...

Vilket sammanträffande. Så fort jag börjar tala om falska profeter - vem dyker upp? Och denne man påstår mot bättre vetande att jag får nöja mig med påvens stöd...... Uppenbarligen läser inte denne man inte heller vetenskaplig litteratur för annars skulle han väl inte påstå något sådant. För inte ljuger han väl!?

 
At 13 december, 2007 00:30, Blogger Bengterikj said...

-Gör ej som vissa slemma präster gör,
som visar brant och törnig väg till himlen
men gå som liderliga sällar själva
på lustars breda, blomsterströdda väg
ej aktande sitt eget råd.
(Ofelia i Hamlet, 1601.)

 
At 13 december, 2007 15:22, Blogger Thomas Palm said...

Per, eftersom du nu tar upp det där med lögn. De riktiga häxjakterna ledde till att kanske 50,000 till 100,000 brändes. Om denna häxjakt "med råge" slår dessa måste antalet döda vara astronomiskt. Kan du ge några exempel på dessa, och hur massakrerna tystats ned?

Man måste i alla händelser berömma dig för ditt mod, för att du trots att du tror att du riskerar att torteras och avrättas ändå går ut så öppet och kritiserar. För det kan väl inte vara så att du inser att dina liknelser är helt absurda, att det inte förekommer någon häxjakt?

 
At 13 december, 2007 21:24, Anonymous Anonym said...

Hej ungdomar! Jag har fölt denna blogg + några andra den senaste tiden med stort intresse.
Det hela började med att jag läst några artiklar i tidningar som förklarade att jordens slut var nära pga antroprogen global uppvärmning och bestämnde mig för att googla lite om det. Jag hittade denna sida och läste en rad artiklar. Jag blev sedan mycket lättad över att människans påverkan på klimatet var minimal. Sedan började jag läsa inläggen och om det inte vore för de roliga och heta debatterna på denna blogg, tänker då främst på Thomas Palm VS Mohikanen, Welander med flera så hade jag nog nöjt mig och varit övertygad om att den globala uppvärmningen garanterat till 100% (eller 99,X) var naturlig. Nu har jag läst ganska mycker mer sedan dess. Min uppfattning är att båda sidor på denna blogg agerar som falska profeter.

//Pite

 
At 14 december, 2007 17:55, Anonymous Anonym said...

Vet ej om denna information har diskuterats tidigare här. Lägger en länk för den som är intresserad.

http://www.expressen.se/nyheter/1.879370/al-gores-film-stoppas-i-brittiska-skolor

Al Gore borde kanske kontrollera sitt material ytterligare?

Hälsningar

Knutte

 
At 15 december, 2007 21:08, Anonymous Anonym said...

Nedanstående länk beskriver hur politiken försöker köra över vetenskapen
I CO2 debatten och hur sfären kring Al Gore försöker att skapa sin egen sanning
när verkligheten börjar bli obekväm.

Al Gore refererar till Dr Roger Revelle i sin bok Earth in the Balance och i
filmen An Inconvenient Truth.
Al Gore beskriver Revelle som den lärare och mentor vilken ursprungligen influerade honom i hans syn på farorna kring ”global warming”.

”The Revelle-Gore Story” av Fred Singer beskriver hur störd Gore blev av att
Revell stod som coauthor till en artikel av Fred Singer med rubriken

“WhattoDoAbout GreenhouseWarming:
Look Before You Leap,”
April 1991 in Cosmos.3

“The scientific base for a greenhouse
warming is too uncertain to justify drastic action at this time.”

Singer beskriver hur personer i Gores
omgivning via påtryckningar försökte avlägsna
Revells namn som coauthor bland annat genom att påstå att Revell som hunnit avlida,
varit senil.

Fred Singer::
”Justin Lancaster suggested that Dr. Revelle had not really
been a coauthor and made the ludicrous claim that I had put his
name on the paper as a coauthor “over his objections.” He later
added the charge that I had pressured an aging and sick colleague,
suggesting that Dr. Revelle’s mental capacities were failing at the
time”

Det hela slutade I en rättslig process som vanns av Singer.

http://media.hoover.org/
documents/0817939326_283.pdf

Argus

 
At 15 december, 2007 21:59, Blogger Thomas Palm said...

Argus, du har helt rätt i att det är en mycket smutsig historia, och en som vanns i domstol av dem som hade pengar att bedriva en juridisk process. Att retoraktivt försöka skylla det hela på Gore är fantasilöst.

Läs lite mer detaljer om historien här:
http://home.att.net/~espi/Cosmos_myth.html
Den fras Argus citerar hade Singer använt i en artikel redan tidigare så det är inget snack om vem den tillhör. Det är direkt osmakligt att agera som Singer gjorde.

Nåja, en gång i tiden hade Singer vettiga saker att säga också:
I am persuaded to think that any climate change is bad because of the investments and adaptations that have been made by human beings and all of the things that support human existence upon this globe. Even minor fluctuations of climate could change the distribution of fish, ... upset agriculture,...and inundate costal cities...... Such changes could occur at a faster rate perhaps than human society can evolve. S. Fred Singer,
ed. 1975. The Changing Global Environment pp5.

 
At 16 december, 2007 00:02, Anonymous Anonym said...

Thomas,

Du försöker komma med det vanliga argumentet:

”vanns i domstol av dem som hade pengar att bedriva en juridisk process”
Kan man ana att vi i detta skall läsa in ”sponsrat av kol/oljemaffian”.

Enl Singer

“The Center for Individual Rights of Washington, D.C., filed the
libel suit on my behalf in April 1993, with the Washington law
firm of Kirkland and Ellis serving as pro bono counsel. Dr. Lancaster,
an attorney, first handled his own defense but later was
represented pro bono by the Boston law firm of Goodwin Procter and Hoar.”

Det fanns även lite mer hanfasta bevis som t.e.x

From the beginning of this controversy, Dr. Lancaster had
been aware that I still had the galley proofs of the Cosmos article,
with Dr. Revelle’s handwritten corrections and annotations in the
margin, demonstrating his active participation in the preparation
of the article.

Dessutom stöddes Singer av Dr Revelle’s dotter.

Moreover, Dr. Revelle’s daughter wrote a letter in response
to George Will’s column, published in the Washington Post, that
affirmed Dr. Revelle’s coauthorship and restated many points
made in the Cosmos article.

Hur stor del av de senaste 100 årens uppvärmning som beror på människans CO2 utsläpp lär det nog dröja innan vi får klarhet i, men att det pågår ett
smutsigt politiskt spel med många dolda agendor är det nog bara att tugga i sig.

Den länk du hänvisar till är bara trams, du får nog finna dig i att domstolsutslaget
ligger sanningen närmast.

Argus

 
At 16 december, 2007 06:00, Anonymous Anonym said...

Träiga DN har lördag 15/12 ett hotfullt diagram "Jorden blir allt varmare" (ej online, vad jag kan se), där kurvan för globala genomsnittstemperaturen går i 45º vinkel uppåt. -- Jovisst. År 1899 var avvikelsen mot "normalen" -0,2º, år 1942 +0.1º, år 1967 -0.1º och år 2005 bortåt +0,5º.
Min första undran var hur detta stämde med andra uppgifter om att ingen egentlig ökning skett sedan 1998. -- Min andra tanke var att detta är absurt. Jag brukar skriva upp morgon- och kvällstemperatur, och vet att tempen ofta skiljer dessa 0,7º mellan husets fram- och baksida - sol och vind påverkar i backen här. Vad är då den "rätta" temperaturen? -- Och värre än så: "Att få globala temperaturen korrekt mätt är faktiskt en mycket svår uppgift", som det påpekades av bloggchefen under "November 2007 - kallast..."
I DN.Motor 15/12 skrivs om "Etanolspannmål - Priset har fördubblats på ett år". Och i Ekonomidelen - "Livsmedelshandeln höjer sina priser med över 3 procent under nästa år, spår HUI". Jämför gärna "The Cost of Rising Food Prices", Council on Foreign Relations.
Och allt detta på grund av en påstådd temperaturhöjning med 0,7º på ett sekel.

 
At 23 december, 2009 20:30, Anonymous Michael Koch, med dr said...

Randi skulle nog genomskåda det hela, om han fick den viktigaste informationen - och den står i McKitricks 'Taken by Storm', en ovanligt intelligent bok (2002, 2007) och mycket rolig läsning. Likaså skulle Randi lätt förstå Calders 'The Manic Sun' (1997) och Svensmarks 'The Chilling Stars' från 2007.

Per, läser Du tyska? Kan Du ge mig Din e-mail-adress?

Jag instämmer hittills i allt Du säger. Men nu är AGWn över sedan 11 år, fast man inte vill veta av detta. Då får det gå den hårda vägen, som redan har börjat, med många, långa minusgrader.

MGK

 

Skicka en kommentar

<< Home