onsdag, december 12

Al Gore är hycklarnas mästare

Al Gore vill att just du ska ta ditt ansvar. Du ska inte åka bil utan cykla, sänka inomhustemperaturen och sätta på dig en tröja o.s.v. Men hur lever denne "jetliberal" själv? Titta på denna video om hur den store klimatalarmisten lever själv. Hycklarnas julafton. Med "jetliberal" avses den amerikanska betydelsen av liberal vilket inte är densamma som i Sverige.Tipstack: Skeptikern

16 Comments:

At 12 december, 2007 10:23, Anonymous Anonym said...

Det pratas mycket om förhandlingarna på Bali och att det skall till ett nytt kyoto-liknande avtal. Det kan väl i det sammanhanget vara relevant att titta på hur utfallet av det beramade Kyotoavtalet ser ut. Här kan man se en sammanställning. Ni ser själva hur absurda siffrorna är ; de kländer som skrivit under har ökat utsläppen mer än de som inte skrivit under, USA ökar relativt lite.
Usa missgynnas naturligtvis relativt Europa av att man vallde 1990 (då kommunismen föll och en massa smutsig industri lades ner) som referensår, undrar vad det var för någon klant till förhandlare från USA som kunde gå på en sådan nit?
Man kan konstatera att Kyoto-avtalet inte har haft någon som helst effekt och att ett kyoto-liknande avtal från Bali vore helt meningslöst.
Men visst kommer de turnerande förhandlar-gänget fortsätta sina överläggningar , kan man tänka sig att de väljer att åka till Hawaii, Cancun eller något liknande ställe för att rädda planeten nästa gång?

/Dan

 
At 12 december, 2007 10:52, Anonymous Anonym said...

Det vidar bara hur löjiga alla dessa pekpinnar och restriktioner är. Vad som styr ens CO2 konsumtion är det som styr alla annan konsumtion, pengar.

Att flyga privat jet är minst sagt patetiskt om man heter Al Gore.

Olle W

 
At 12 december, 2007 11:18, Anonymous Anonym said...

Påminner om cycelvisan:

Man cyklar för lite
Man röker för mycket
och man är fasen så liberal
när det det gäller maten och spriten
Jag borde slutat för länge sen
men denna sup är för liten
Vad tjänar att hyckla
Tids nog får man cykla!

 
At 12 december, 2007 12:04, Blogger Per Welander said...

Alla: Många nya läsare som inte känner till kommentarsreglerna. Skriver du som anonym ska du skriva under med en signatur. Och håll er till ämnet dvs ursprungliga inlägget.

 
At 12 december, 2007 12:11, Anonymous Anonym said...

Nu är han tydligen i sveriges riksdag också: http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article1449439.ab

(Man kunde ju ha hoppats att rubriken på artikeln syftat på något annat...)

SVT Aktuellt ägnade halva sändningen igår åt Balistolleriet. Balanserade nyheter..?

 
At 12 december, 2007 17:16, Anonymous Anonym said...

Jag såg en graf över iskärnedata med hög upplösning som visar ett mycket detaljerat förhållande mellan CO2-halt och temperatur men tappade bort länken... Har någon annan reda på en sådan länk?
Jag tänkte den kunde passa bra på svenska wiki'n. Nuvarande bild gör det omöjligt att tolka bilden i termer av orsak och verkan. Den högupplösande grafen visar tydligt att temperaturen ökar först och CO2-halten ca 800 år senare etc.

/Sven

 
At 12 december, 2007 21:52, Anonymous Anonym said...

På ett forum (Global Warming Yes or No) startat av radioamatörer sägs bl.a. följande av en man som presenterar sig som astronom:

'I maj 2007 sjönk solarkonstanten (the solar constant, SC) ned till 1364.8448. Om siffran förblir under 1365.5, med en svag Solar Cycle 24, då kan detta ge en påtagligt kylig trend.

'SC har varit <1365.5 under tidigare kalla epoker som 1770-1820. Perioden 1640-1700 var SC nere i 1363.4.

Jag: Det nedersta diagrammet på Davos-observatoriets websajt för Solar Constant 1976 - 2007 visar en tydligt sjunkande tendens nu 2007.

Radioamatörerna visar solaktiviteten på sajten Solarcycle24.com. Cykel 24 skulle enligt prognoserna redan ha börjat men är försenad. Den 18/8 2006 sade man på sajten Space.com att "astronomer säger att solen börjat en ny cykel ... den 31/7 visade sig nämligen en liten solfläck..."

Men nej. Solfläcksaktiviteten är fortfarande mycket låg. Vilket som sagt kan innebära att en kylig trend börjat.

 
At 13 december, 2007 09:40, Anonymous Anonym said...

Undrar hur han flög till sverige, var det med privat-jet eller kommersielt?

 
At 13 december, 2007 11:13, Anonymous Anonym said...

Här kan ni läsa hur Al Gore blir otroligt förmögen på sitt domedagsbudskap och att se till att hålla sig framme där pengarna går till. (Att han har haft tur att gå in i Apple och Google vid rätt tidpunkt är annan sak, mannen har näsa för affärer.)
Det globala klimathotet är en fantastisk affärsidé, måste omsätta enorma mängder pengar. Hur många är de på Bali nu? 15 000 tror jag såg uppgift på. Och hur många för sin försörjning inom klimathotsindustrin? Det är säkert den snabbast växande forskningsgrenen inom statligt finansierad forskning (tänk om de pengarna hade använts till något nyttigare). ta sedan alla politiska rådgivare, journalister och annat folk; kan vi tänka oss 100 000 människor som lever på detta?

/Dan

 
At 13 december, 2007 12:32, Anonymous Anonym said...

Al gillar inte att bli avbruten men avbryter gärna själv.
BBC - Hardtalk with Al Gore & Dr Pachauri
/BD

 
At 13 december, 2007 12:52, Anonymous Anonym said...

Jag blir trött när jag ser sådant här. Al Gore kanske inte lever efter vad han lär och det är självklart ganska motsägelsefullt men att leta fel hos någon som vill lösa fel är väl ändå ett slöseri med tid. Han försöker hjälpa oss att rädda världen genom att motarbeta " global warming" och allt vi gör är att räkna ut hur mycket han förstör genom att åka jorden runt i sitt privata plan. Hade det varit bättre om han inte föreläste, om han inte gjorde allt han kunde för att informera människor världen över om problemen? Ska han ta cykeln till Kina? Det känns som att de som ägnar tid åt att hitta fel I Al Gore's arbetssätt är för rädda för att möta problemet själva...

/ Linda

 
At 13 december, 2007 15:48, Anonymous Anonym said...

Linda, jag blir ännu tröttare när jag hör folk som du försvara honom.
Vad han gör är att åka land och rike runt (och spy ut mängder av det co2 han hävdar är farligt för mänskligheten) och lura och skrämma upp människor med domedagspropaganda han åberopar klimatforskning för att styrka.
Det finns dessutom starka skäl att tro att karlns intresse bakom det hela inte är att, som du uttrycker det, lösa fel.
Men jag antar att du har samma inställning som resten av AGW-anhängarna: Ifrågasätt inte, tysta ned eventuella oegentligheter och håll dig till den politiskt korrekta linjen.

Så... som svar på din fråga: JA, det hade varit bättre om han hållit sig hemma och lagt ned sitt föreläsande.

 
At 04 januari, 2008 22:20, Anonymous Anonym said...

Al Gore reser runt i jetplan, ja. Men hur skulle han annars hinna? Är det bättre att han träffar 50 makthavare per år och åker med tåg/båt eller träffar 150 makthavare och åker med flyg?

Dessutom köper han utsläppsrätter och annullerar dem. Mao gör han rätt för sina flygningar. Skulle han åka tåg skulle han inte köpa utsläppsrätter för tåget som han annulerade. Mao minskar han på det globala utsläppet mera genom att åka flyg.

Jämför hans resor med en vanlig konsult som reser jorden runt för att dra in lite mer pengar till sitt företag. Utan att annullera utsläppsrätter. Då tycker jag att Al Gore är mera värd att få resa runt till olika makthavare i världen, än en sketen konsult.

/Kebabbert

 
At 04 januari, 2008 23:33, Anonymous Anonym said...

Karln måste väl få nyttja flyget som alla andra globala föreläsare. Känns lite onödigt att göra en poäng av detta.

 
At 04 november, 2008 12:37, Anonymous Anonym said...

Kebabbert, Det finns telefoner, och modern teknologi som gör att man inte måste skaka hand och dricka kaffe, utan man kan sitta på två helt olika ställen och prata och "träffa" männsikor endå. Han behöver inte resa runt i hela världen. Med hjälp av dagens teknologi kan man göra nästan allt, bara genom att trycka på några knappar, visst det förstör miljön att göra en dator och en webcam, eller en telefon, men det förstör inte lika mycket som att ta planet! Så tänk, tid är pengar, tänk vad pengar AlGore skulle kunna spara på sina resor världen över!! ELLER HUR!!!!!

 
At 21 januari, 2010 11:59, Anonymous Christer said...

Varför måste jag åka flygplan när Al Gore?????

 

Skicka en kommentar

<< Home