onsdag, september 26

Sveriges Television berättar sagor om klimatet för tittarna

I tisdagens nyhetssändning kl. 21.00 från Sveriges Television togs översvämningarna i Afrika upp. Naturligtvis skylldes allt på klimatförändringarna och växthuseffekten. För nyhetssändningen se denna länk. Detta har ingenting med sanningen att göra. Till och politiska IPCC säger i sina modeller att växthuseffekten kommer att leda till ett torrare klimat i Afrika och att ökengränsen flyttas söderut [länk].

"Our modelling indicates much more substantial ongoing drying, with the epicentre for drought in Africa effectively moving further south."

Sanningen är att regnen i Afrika motsäger modellerna som IPCC och NOAA hänvisar till. Nu är dessa modeller inget att hurra för då de motsägs av allt fler fakta. Men hela teorin om den snabba globala uppvärmingen vilar på dessa osäkra klimatmodeller.

Titta på bilden nedan som visar var öknen och torkan ska finnas enligt modellerna.


Jämför denna med översvämningarna.Läs mer om översvämningarna från BBC.

Hur man kan få att detta är orsakat av växthuseffekten är en gåta. Sveriges Television saknar all trovärdighet när den berättar sagor för svenska folket. Varje väderhändelse tas som bevis på växthuseffekten. Regn, torka, kallt, varmt o.s.v. De som arbetar med klimatet vet att ett oväder inte kan tas som bevis för någonting. Men för Svt gäller inte sanningen utan sagor. Klimatalarmismen är den största bluffen i historien. Men verkligheten kommer ifatt så småningom. Det ska bli ett nöje att plocka fram alla gamla artiklar och sändningar när bluffen så småningom faller platt till marken.

Tipstack: Dan

Andra bloggar om: , intressant.se

13 Comments:

At 26 september, 2007 21:44, Anonymous Anonym said...

Det kan väl inte vara särskilt svårt att kolla ländernas regnmätare och se om det regnat mer eller mindre än tidigare år. Problemet ligger kanske mer i att öknen tillåts bre ut sig när regnskogar huggs ner...?

/L

 
At 26 september, 2007 23:03, Anonymous Anonym said...

Jag såg själv detta TV-inslag och jag måste säga att jag förvånas över den dåliga kvaliteten på den s.k. researchen. Men ännu värre var redaktionens egen "klimatreporter" som helt sonika föreslog att vi kanske måste sänka co2-utsläppen med 100 %. Ja du läste rätt. Det blir till att ge upp andan. Vem nämnde något om hysteri!

Ytterligare kommentar överflödig.

Mvh

Knutte

 
At 27 september, 2007 04:02, Anonymous Anonym said...

Klimatmullan Erland Kjellen profe(i)terar i vetenskapsradions veckomagasin (21 sept.) att pga. Kinas koleldning blir i slutet av århundradet enligt IPCC:s högriskscenario koldioxidhalten 1000 ppm och den globala temperaturen ökar 4 grader.

Deras premisser är fel och därmed deras teorier, modeller och beräkningar.

Dock framhåller de utan att reflektera sin felfrihet (som förklaras via google på Semmelweis reflex).

Det enda "fakta" klimatalarmisterna har är spekulativa tolkningar om tidigare temperaturer och nutida osäkra och ofta manipulerade mätningar.

 
At 27 september, 2007 11:35, Anonymous Anonym said...

Just det här att allt oavsett vad ”tyder på växthuseffekten” har stört mig länge. Förr förra vintern som var väldigt kall på många håll berodde också på växkthusefekten. Komiskt nog så är detta en matematisk omöjlighet då dessa perioder av kyla drar ner medeltemperaturen. Skrämmande nog är många blåögda och går på det, de tänker inte själva.

Apropå Öken och översvämningar så är det ett bra exempel på spekulativa prognoser. Ökenutbredningen har mest med människor att göra, nerhuggen skog och allmän erosion inte ”klimatförändringar”.

Olle W

 
At 27 september, 2007 11:45, Blogger Thomas Palm said...

Översvämningarna i Afrika just nu förefaller närmast vara kopplade till en ny La Nina:
http://news.yahoo.com/s/afp/20070920/wl_africa_afp/africafloodsweatherwmo
ENSO kan på i alla fall på kort sikt dominera över alla långa trender.

 
At 27 september, 2007 13:52, Blogger Unknown said...

Thomas Palm skrev.. ENSO kan på i alla fall på kort sikt dominera över alla långa trender.

Thomas, när exakt kommer ENSO inte längre kunna dominera över långa trender? Kan du också förklara vilka långa trender du åsyftar.

Tack på förhand

Mvh
Jens

 
At 27 september, 2007 17:42, Blogger nomad67 said...

Vad annars kan man förvänta sig av klåparna på SVT?

För någon vecka sedan var det ett segment om någon afrikansk sjukdom som sprids av myggor och nu hade dykt upp i Italien. Det brillianta ankaret Jarl Alfredius gjorde givetvis en direkt och otvetydig koppling till den globala uppvärmningen.

I inslaget som följde intervjuades en insatt italiensk forskare som berättade att sjukdomen hade kommit till landet via personer som blivit smittade i Afrika och sedan myggbitna i Italien.

"Små" detaljer som denna har ingen betydelse när agendan är klimatpropaganda.

 
At 28 september, 2007 00:42, Blogger ianric said...

Finns det någon som arkiverar alla dessa sagor? (Ja, jag vet, varför gör jag det inte själv!)
Men minnet är så kort.
I början av 80-talet (tror jag det var) ville Maj-Britt Theorin (s) förbjuda privatpersoner innehav av parabolantenn. De kunde ju ta skada av utländska tankar. Det blev till sist lag av det hela - i Iran.
Vid ungefär samma tid förde RFSL lobby-verksamhet för att göra det lagligt för vuxna att ha sexuellt umgänge med barn. (Ingenting de vill prata om idag...)
För sisådär 20 år sedan förde respektabla debattörer fram argument om att HIV-smittade skulle förses med tatuering i pannan samt interneras i läger i Norrland.
Idag är en del av klimathotarna samma skojare som skrämde oss med istid för 30 år sedan.
För 35 år sedan fick jag lära mig som ABSOLUT SANNING att oljan tar slut om 30 år.
En sak kan jag konstatera: Sanningen är evig.

 
At 28 september, 2007 23:53, Anonymous Anonym said...

Verkar va allhightime på antaktis sea ice enligt http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/current.area.south.jpg

 
At 29 september, 2007 04:01, Anonymous Anonym said...

ianric,

I Visby under medeltidsveckan stod jag vid sidan av en gatuartist och studerade hur han skickligt utvecklat olika varianter på "shell-game", du vet när föremål ligger under en annan kopp än den publiken gissar.

Hans tricksande såg jag som en bra analogi till hur vissa forskare fuskar för att förleda sina anslagsgivare.

Taktiken användes sedan gammalt av alkemister som lovade guld mot ett skäligt förskott (anslag).

Denna variant av bondfångeri med gamla anor kallas "taskspeleri" och är roligt beskrivet i Nordisk Familjebok i en upplaga som är ungefär samtida med den moderna forskningens framväxt.

Nu använs taktiken framgångsrikt av klimatmyterologerna.

Rolig beskrivning alltså på:
http://runeberg.org/img/nfch/0270.pdf

 
At 29 september, 2007 11:04, Anonymous Anonym said...

Ozonuttunningen är inte längre antropogen! Förbudet mot freoner - världens hittills "mest lyckade miljöåtgärd" - är på väg in i glömskans landskap.
När är det dags för AWG?
/ LH

 
At 30 september, 2007 19:23, Anonymous Anonym said...

Apropå Ozon, så dök ordet upp dag i en av Klimathot-artiklarna som Expressen publicerar på nätet. Allt ska ju numera skyllas på klimatförändringar, men innehållet i artikeln hade annat att skylla på;

"Det är bråttom!

Isbjörnen håller på att försvinna.
Gorillor finns snart bara i djurparker.
En chockrapport från den Internationella naturskyddsunionen IUCN visar att klimatförändringen är ett akut hot mot jordens djurliv.

Den sista gorillan kommer att försvinna in i djungeln i Centralafrika om 40–50 år. Isbjörnarna har kanske inte ens så lång tid kvar, eftersom de väldiga isvidderna i Arktis allt snabbare äts av hålet i ozonskiktet.
188 nya arter har tillkommit på IUCN:s röda lista. 13 306 djur- och växtarter är direkt utrotningshotade.
Var fjärde däggdjursart, var åttonde fågelart, var tredje groddjursart är nu uppförda på listan.
Jorden mår pyton. Och vi människor är skyldiga. Vi förorenar luften, släpper gift i vattnet, gör slut på jordens resurser i turbotakt.
Och så tillkommer tjuvjakten."

För ett par dagar sen var det delfiner, men också då rättades påståendet till i artikeln;

"En delfinmamma och hennes unge har förirrat sig in i Östersjön - på grund av klimatförändringarna.
Nu riskerar de att dö om de inte hittar ut igen.

- Det är så bullrigt med den ökande sjöfarten att de kan navigera fel, säger säger Lars Werdelin, forskare vid Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm."

På det här sättet kommer vi snart inte att bry oss om rella hot heller eftersom rubrikerna ständigt ljuger om allt från kändisar till hotande miljökatastrofer...

/L

 
At 02 oktober, 2007 14:43, Anonymous Anonym said...

Vem f-n bryr sig om fakta? Politiker, media och andra stollar har bestämt sig för att skrämma upp allmänheten om "klimathotet" för att gynna sina egna syften. Då spelar det väl ingen roll vilka "fakta" man lägger fram, även om de strider emot sig själva.. bara du har något du kan skylla på växthuseffekten..

 

Skicka en kommentar

<< Home