måndag, september 10

Källkoden för temperaturanalyserna nu offentlig

Svensk media har tystat ner att 1998 inte längre är det varmaste året i USA utan 1934. Hansen från NASA-GISS har fram till nu vägrat offentliggöra källkoden till hur temperaturerna beräknats och korrigerats. Steve McIntyre, som avslöjade bluffen med hockeyklubban av Mann i IPCC:s 2001 rapport, hittade fel i NASA-GISS temperaturkorrigeringar för USA. Därför är 1998 inte längre det varmaste året. Steve McIntyre och flera andra har krävt att källkoden samt data ska vara offentliggöras för att de ska kunna granskas. I flera år har Hansen, som är en fanatisk anhängare av katastrofteorier, vägrat detta.

Nyhet att källkoden offentliggjorts kom i ett email till Hansens distributionslista. Att källkoden nu är släppt [länk] betyder att granskningen av globala temperaturtrenden kommer att ta ny fart. Data från Afrika och Sydamerika är av så dålig kvalitet att de uteslutits men detta spelar ingen roll enligt Hansen. Steve McIntyre: "If Hansen says that South America and Africa don’t matter to “global” and thus presumably to Southern Hemisphere temperature change, then it makes one wonder all the more: what does matter?"

Steve McIntyre undrar hur vi vet att det är varmare nu än på 1930-talet. "At present, I’m intrigued by the question as to how we know that it’s warmer now than in the 1930s. It seems plausible to me that it is. But how do we know that it is?"

Nu väntar en intensiv granskning som kommer att ta tid. Läs mer här på Climate Audit. Orkar du så läs gärna kommentarerna också.

Du lär inte höra något av allt detta i svensk media. Media utsätter oss för ständiga larmrapporter baserade på ofullständiga klimatmodeller. Men klimatalarmisterna har nu åkt på ett antal vetenskapliga motgångar. Klimatbluffen blir allt svårare att upprätthålla allt eftersom den granskas, allvarliga fel hittas och verkliga data kommer fram.

Andra bloggar om: , intressant.se

7 Comments:

At 10 september, 2007 05:28, Blogger Henrik Sultan said...

Goda nyheter, sitter och läser kommentarerna på Climat Audit just nu... det var en del att läsa :p men intressant :) Tur att man är ledig i fyra dar!

 
At 10 september, 2007 08:38, Anonymous Anonym said...

De påvisar bara grundproblematiken i klimathysterin. Man har ingen koll på hur klimatet har varierat historiskt. Eller rättare sagt man ignorerar naturliga variationer som åsidosätter dagens temperaturer som potentiellt helt naturliga svängningar. Ta Kilimanjaros glaciärer, de har minskat sedan 1880 talet långt innan ”växthuseffekten” blev påtaglig enligt AL och gänget. Men ändå används det som ett bevis, ”Se det smälter”…….


Olle W

 
At 10 september, 2007 08:39, Anonymous Anonym said...

Fastän jag är fullständig amatör vet jag, att klimatet gungar mellan norra och södra halvklotet.
Då det är varmt i norr, är det kyligare i söder. Havsströmmar kan kanske ligga bakom fenomenet.
Se t ex Klimatbloggen april 26, 2007.

Då är det besynnerligt, att man inte tar hänsyn i mätningarna till Sydamerika och Afrika. Bara de stora havsmassorna på södra halvklotet borde ge skillnad i temperatur i förhållande till norra halvklotets stora landmassa.

Det sägs hela tiden, att aldrig tidigare har klimatet ändrats så hastigt som i dag. Kurvan pekar brant uppåt. Detta anses tala för att människan ligger bakom uppvärmningen genom förbränning av fossiler. Detta motiverar att satsa 1000 miljarder kr per år på Kyoto-avtalet.

Men kvartärbiologen vid Lunds Universitet, Svante Björck, har visat att nuvarande uppvärmning började för 11 600 år sedan, och att den var extremt snabb.
I Skandinavien tog det bara 7 år för vintertemperaturen att stiga 7 - 10 grader. På endast 1500 år var den kilometertjocka inlandsisen bortsmält.
Han har en hypotes om havsströmmar och salthalt som framgår på

http://www.tentakel.vr.se/Nummer/2006-03/Artikelsida/?contentId=4698

Kennedy Karlsson
Skogsarbetare

 
At 13 september, 2007 14:26, Blogger Den siste mohikanen said...

Nu väntar vi bara på att Nasa skall släppa tillräckligt med information - script mm - så att koden faktiskt kan köras. Och på att CRU skall släppa sin lök och presentera vilka stationer de använt, hur de valts och hur mätdata justerats.

 
At 14 september, 2007 22:26, Blogger ianric said...

"Svensk media har tystat ner att..."
Det är nästan sant.
13 augusti uppmärksammade jag (och förhoppningsvis andra också) PJ Anders Linder på SvD om saken.
22 augusti kom det en notis i SvD:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16801479.asp
Förvisso med "expertkommentar" som förklarar hur dumma vi skeptiker är. Men ändå.
Det som gör mig mörkrädd är att folk tror att verkan kan komma före orsak.
Koncentrationen av CO2 (eller valfri gas) i atmosfären står i jämvikt med koncentrationen av CO2 i havet. Jämviktskonstanten är temperaturberoende. Henry's lag. Det är inte en teori eller hypotes, det är en naturlag. Vem som helst kan verifiera den. Jag har aldrig brytt mig om att undervisa om det. Det förväntas man kunna när man kommer till universitetet. Jag hittade min frus gamla övningsbok i kemi för årskurs 7: "Värm försiktigt för att driva ut koldioxiden."
Vetenskaplig koncensus? Ja det hade även Galileo och Einstein att slåss emot. Lustigt i sammanhanget är att även gamle gode Svante Arrhenius hade stora problem att få acceptans för sin teori att salter dissocierar till laddade joner i vattenlösning. Hans teori om CO2 och växthuseffekt har jag dock lite svårt för. Sorry Svante, men man prickar inte rätt varje gång. Jag har också fel ibland. Det kommer säkert många vilja hävda nu. Det är OK. Koncensus och vetenskap har inget med varandra att göra. Jag tycker om en debatt. Ursäkta mig om jag står över pajkastningen.

 
At 15 september, 2007 10:34, Anonymous Anonym said...

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/worldnews.html?in_article_id=481613&in_page_id=1811&in_page_id=1811&expand=true#StartComments

"Global warming? It's natural, say experts"

 
At 16 september, 2007 22:37, Blogger Josef Boberg said...

Hejsan,

Om det här har jag ordat inte så lite på min hemsida under rubriken F60. Dit kommer Du på två klick - mitt namn och sen min webbadress.

Finns det verkligen någon enda människa - vetenskapare eller inte - med sitt sunda Förnuft i någotsånär behåll - som ens i sin vildaste fantasi skulle kunna inbilla sig att "klicken" människosläktet skulle kunna STYRA det gigantiska energisystemet jorden Terra och Solen - i sin NaturLiktVisa Intelligenta förening ?

Ha det... :-)
vännen Josef

 

Skicka en kommentar

<< Home