tisdag, juni 26

Bilprovningen deltar i klimathysterin

Här kommer ett gästinlägg av Hasse i Jonstorp. Det handlar om att Bilprovningen blivit propagandacentral för att uppfostra oss medborgare. Bilprovningens folder hittar du här (pdf). Det är dags för Alliansen att rensa upp i myndighetsträsket.
----------------------------------------------------------------
Med samma envishet som bara dårar besitter vill man absolut övertyga gemene man om nödvändigheten att ta klimathotet på allvar.

Trots att all logik talar emot att ett ev. klimathot skulle orsakas av några promilles förhöjning av koldioxidhalten i atmosfären envisas man med att upprepa samma lögner. Orimliga påstående att ett annalkande globalt klimatkaos väntar ifall mänskligheten inte snarast slutar att använda fossilt bränsle. Annars hotar några promilles förhöjning av koldioxiden i atmosfären att starta en kedjereaktion som slutar med ett domedagsliknande förhållande. Man hänvisar till 2500 s.k. specialister som står på FN.s lönelista och dessa styrs av ett tjugotal forskare politisk tillsatta av regeringar med intresse av att söka dominera globalt. Forskare som visar att de är kapabla att förvränga fakta och vinkla sanningen samt i bästa propagandistisk anda indoktrinera vanliga människor. Massmedia låter sig dompteras och propagandan har nu nått en punkt när få längre vågar argumentera emot . Det liknar mer som ”Kejsaren nya kläder”. Trots uppror såsom Oregon petetion med underskrift av 21000 vetenskapsmän och klimatforskare i Sverige, Norge, Danmark, USA, UK, NZ, Australien mm. vägrar man lyssna. Istället lyssnar politikerna på dessa nya förmågor ”Klimathysterins popstjärnor” som främst har sin vetenskapliga bakgrund från väderlekbestämmning och datamodellering. Vädermänniskorna ger information till datakillarna för att bestämma hur klimatet till 90% sannolikhet skall se ut om ca. 100 år! Matar man data med skräp så får man ut skräp!

Ett graverande exempel på hur data förvrängs och allmänheten indoktrineras kom nyligen i samband med att bilen skall bilprovas. I klimathysterins anda skickas en miljö-folder från Bilprovningen som vill göra intryck av att koldioxid i atmosfären är temperaturdrivande. Enligt vedertagen vetenskap är det istället koldioxid i atmosfären som ökar med höjd temperatur och med en tidsförskjutning på 800-1000 år. Detta falsarium kommer från statlig myndighet och på skattebetalarnas bekostnad att skickas till 1.2 miljoner hushåll!

Manipulationen exemplifieras av 2 slående lika grafer efter data från s.k. isborrkärnor från Antarktis som skall återge hur temperatur och koldioxid åtföljs i atmosfären 400000 år tillbaka . Grafen från Bilprovning (IPCC FN.s klimatpanel) ger falskt sken av att temperaturen följer koldioxiden genom att utgå från Luftmedeltemperatur uträknat relativt till medel temperaturen 1950.Istället visar den andra grafen samma uppmätta data men utan att smyga in relativt till 1950. På så vis lyckas man vinkla samma grunddata i syfte att förvränga det basalt intressanta om koldioxiden är orsak eller en följd av naturliga klimatändringar.


Källa;Petit et al;Nature Vol 399.3 Juni 1999Hasse i Jonstorp

3 Comments:

At 26 juni, 2007 10:26, Blogger Tomas S said...

Plankat i princip rätt av från Al Gores film.

Det känns i och för sig inte konstingt att de visar det som tros vara "konsensus" i frågan i sin folder (även om det är dravel).

 
At 26 juni, 2007 15:21, Blogger Jonas N said...

Deras kunskapsnivå kan man ju svårligen klandra. Vad som är klandervärt är att en statlig inrättning av myndighetskaraktär ägnar sig åt propaganda (eller 'opinionsbildning' om man vill använda ett snällare ord), och dessutom på ett område som ligger långt utanför deras uppgift.

Precis lika klandervärt som att länspolismästare Karin Götblad köpte ett privat ex av 'An Inconvenient Truth' åt alla poliser.

 
At 27 juni, 2007 11:49, Blogger leif said...

Nu kunde man ju ha trott att utskicket skulle bestå av forskningsrönen som nyligen publicerades i Nature och som man kan hitta ett kortare referat av här

Ska man hård dra forskningsresultaten så är vi bilägare dom riktiga miljösamariterna i världen.

Kort kan man säga att forskarrönen upptäckt att kväve från just bilavgaser binder 400ggr mer kol i skog och tio ggr mer än kvävegödsling, vilket gör vanliga bilar, inte miljödito, till riktiga miljöförbättrare.

Naturligtvis är det inte riktigt sant, men någon gång någonstans bestämde trollen att det var koldioxiden som var skurken som förstörde och grillade Jorden, vilket naturligtvis inte är sant och det "vet" även dom religiösa.

Om dom religiösa miljötrollen trodde på det scenario dom själva målar upp, skulle dom stå vid motorvägen med plakat som sa

TACK, ni tappra bilister!

Å andra sidan skulle dom ( om dom trodde på vad dom själva sa ), demonstrera för fler kärnkraftverk.

 

Skicka en kommentar

<< Home