onsdag, maj 2

Utmaningen skapar besöksrekord

Utmaningen har lett till besöksrekord på Moderna Myter. Intresset är mycket stort. Utmaningen låg högt upp på framsidan på intressant.se under ett par dagar.

Kommer någon att anta utmaningen? Finns det någon IPCC-anhängare som vågar? Eller är det mest prat? Tittar man på debatten och medierna borde anbuden hagla in. Jag lägger in en post överst då alla inte lyckas hitta utmaningen. Du hittar utmaningen här.

Jag kan dessutom avslöja att jag har personligen har utmanat tre kända personer. Vilka får ni veta snart.

UPPDATERING: Endast några få intresserade har hört av sig och är intresserade att slå vad. Förhandlingar pågår. Namn kommer inte att offentliggöras förrän avtal tecknats och endast då. Men det är inte lätt att komma överens. Mina gränsvärden ligger fast och kommer inte att ändras. 0.3 grader C på 20 år är mitt bud, se detaljerna på utmaningen. Med tanke på alla skräckbilder med katastrofala temperaturhöjningar borde fler vara intresserade. Det är lätt att vara frikostig med andras pengar (läs skattebetalarnas). När det gäller egna pengar saknas tydligen tron på att FN:s klimatpanel har rätt. Konsensus råder och debatten är avslutad .. eller....?

UPPDATERING-2: Några läsare har mailat mig och frågat vad jag ska göra med pengarna OM jag vinner. Hypotetisk fråga men en del av pengarna lovar jag att satsa på att skydda vår natur. Att köpa andelar i en regnskog verkar vara ett bra val. Kalla mig för miljömupp men att skydda vår natur och speciellt regnskogar är en angelägen och viktig uppgift.