torsdag, maj 17

SvD och DN politiskt korrekta och lika som bär i klimatfrågan

Susanna Baltsheffsky - Svenska Dagbladet - har börjat klimatblogga [länk]. Hon hänvisar till att hon följer en annan blogg RealClimate.

Karin Bojs på DN skriver också om klimat [länk]. Hon hänvisar också till en favoritblogg - gissa vilken? Jo, RealClimate!

RealClimate drivs bl.a. av Michael Mann - han som låg bakom den falska hockeyklubban som presenterades i IPCC:s TAR 2001. Data hade förvanskats. Dessutom vägrade Mann att lämna ut både grunddata och programkoden när Steve McIntyre ville granska det hela. Mann vägrade enligt vad han sa att bli "förödmjukad". Historien om Steve McIntyre, Mann och hockeykblubban kan du läsa mer om här. RealClimate är ingen dålig blogg men den är klart ensidig. I IPCC:s 2007 rapport har "hockeyklubban" tagits bort utan kommentar.

Tänk att ingen av de politiskt korrekta Baltsheffsky och Bojs nämner någon annan blogg, t.ex. Climate Audit som Steve McIntyre ligger bakom.

SvD och DN kan naturligtvis inte tillåta "icke politiskt" korrekt rapportering i klimatfrågan. Detta när tidningarna i övrigt rapporterar om framtida klimatkatastrofer och hur vi ska rädda jorden genom att köpa utsläppsrätter "avlatsbrev" och byta glödlamporna till kvicksilverbaserade lågenergilampor.

För övrigt erbjöd jag Karin Bojs att slå vad om globala uppvärmningen men fick inget svar.

Andra bloggar om: , intressant.se

2 Comments:

At 18 maj, 2007 10:50, Anonymous Anonym said...

Hej!
Jag har precis hittat till bloggen och tycker att det hela är väldigt intressant. Själv har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag skall tro om ämnet, men politiseringen av frågan har gått mig på nerverna en längre tid. Jag har dock bestämt mig för en sak: Jag tänker inte bedöma frågan utifrån vad en yrkeskår som anser att detta ligger någonstans mellan dokusåpor och bantningstips tycker.

 
At 19 maj, 2007 12:22, Blogger Den siste mohikanen said...

Jag har aldrig sett någon av de svenska tidningarna rapportera om att Svensmarks hypotes om kosmisk strålning som en stark klimatfaktor numera får anses bevisad.

Deras egna SKY-experiment som visat på mekanismen tillsammans med forskning som publicerades 2006 som visade att molnigheten på låg höjd följer kosmisk strålning exakt på dagen när, ger sammantaget att mekanismen får anses vara etablerad. Det här har stora implikationer för hur klimatet skall tolkas, men svensk media kör på med sina förklaringar förenklade till dagisnivå. Det är pinsamt!

 

Skicka en kommentar

<< Home