tisdag, mars 13

Succé för granskningen av FN:s klimatpanel

Moderna Myter serie om FN:s klimatpanel (IPCC) och bedrägeriet i klimatfrågan har väckt stor uppmärksamhet i bloggvärlden. Antalet besökare på bloggen har ökat kraftigt. När media sviker sin uppgift att kritiskt granska och istället blir maktens megafon behövs bloggarna som motvikt. Just i klimatfrågan spelar därför bloggarna en extra stor roll. Politiseringen av vetenskapen i IPCC är allvarlig och uppenbar. Det är märkligt att inga svenska "vetenskapjournalister" tagit upp detta ämne.

Moderna Myter finns nu också med på Observers bevakningslista - Internet.

Om tiden räcker till kommer en del 5 i serien om FN:s klimatpanel. En ny serie kommer på sikt där miljöorganisationer, myndigheter och klimatkändisar granskas. Ni hörde väl om musikkändisen Bono som skickade efter sin hatt/keps han glömde i första klass flyg till Rom!? Egen sits... Eller rapstjärnan som flög maten över Atlanten. Han skulle senare uppträda i Al Gores Live Earth för att stoppa globala uppvärmningen. Skojar jag? Läs här.

Det råder en mycket stor skillnad i ekonomiska resurser mellan klimatalarmister och skeptiker. Trots beskyllningar om oljepengar har skeptikerna nästan inga resurser alls. Åtminstone i Sverige framför media till 99% klimatalarmisternas ståndpunkter. Denna blogg drivs som de flesta bloggar helt på fritiden och är en droppe i havet som motvikt.

Vad det ytterst handlar om är inte klimatet utan om vi ska införa planekonomi, bli fattigare, bli kontrollerade, hindra resande, tvingas bo i mindre bostäder, få hög arbetslöshet, förbjuda glödlampor, högre skatter, få dyr energi, införa censur. De rika kommer att kunna köpa sig fria - se på Al Gores privatjet och jättebostad.

4 Comments:

At 13 mars, 2007 11:04, Anonymous Anonym said...

Efter att länge ha retat mig på den helt ensidiga rapporteringen om klimatfrågan vill jag endast tacka för att du lägger ner tid och kraft på en seriös motbild. Exempelvis vet varje arkeolog att vi har haft ca fyra nedisningar med värmeperioder under kvartär tid. Vi hade "lilla istiden" under medeltiden och återuppvärmningen pågår nu som bäst. Carl L

 
At 19 mars, 2007 19:52, Anonymous Anonym said...

Återuppvärmning? Härligt :)
Hur varmt kan det tänkas bli? Som på Kanarieöarna med ca 20 grader Celsius året runt, eller mer som Storbrittanien/Irland?

 
At 29 mars, 2007 11:15, Anonymous Anonym said...

"vi ska införa planekonomi, bli fattigare, bli kontrollerade, hindra resande, tvingas bo i mindre bostäder, få hög arbetslöshet, förbjuda glödlampor..."

Framför allt måste alla människor i norr flytta permanent till områden med medelhavsklimat eller varmare. Det sparar mest energi. Jag tycker att det är märkligt att det argumentet aldrig hörs i debatten.

 
At 11 maj, 2007 19:12, Blogger fogge said...

Skönt..nu har alla domedagsprofeter snart kliat sig färdigt i skägget så man kan lyssna på Sveriges Radio igen..
Såg att Vägverket i en broschyr framhåller "Varje gång du kör bil bidrar du till växthuseffekten.."
Därmed var den saken klar. sålunda...
Fundering:
Om nu inte avgaser från bilar bidrar till uppvärmning, är då inte avgaserna alls skadliga?

 

Skicka en kommentar

<< Home