fredag, mars 30

Skandinaviskt förslag att medla i krisen avvisas av Iran

Enligt Counterterrorism blog har ett skandinaviskt land erbjudit sig att medla i krisen efter kidnappningen av de 15 britterna. Detta har hittills avvisats av Iran [länk]. Bloggen håller en mycket hög kvalitet med många duktiga skribenter. Det land som avses kan knappast vara Danmark, mer troligt Sverige eller Finland.
Uppdatering: Jag är medveten om att Finland normalt inte räknas till Skandinavien. I detta fall tror jag det är bäst att inkludera Finland.

Britterna befann sig utan tvekan på Irakiskt vatten när de kidnappades. Iranierna räkade av misstag först uppge en position för britterna som låg inom Iraks territorialvatten med ändrade sig när Storbritannien påpekade detta [karta]. Positionen plottades hela tiden via GPS så den var mycket exakt.

Ytterligare uppgifter gör gällande att försvarsministeriet i Storbritannien avvisade en begäran från HMS Cornwall att få öppna eld och försvara sina soldater [länk]. Var kidnappningen planerad? Mycket talar för det [länk]. Samma källa gör också gällande att Iranierna vill använda de kidnappade för ett byte mot de tidigare fem i Irak arresterade iranierna. Fortsättning följer.

Svensk media har en mycket torftig rapportering om krisen.

Andra bloggar om: intressant.se

1 Comments:

At 01 april, 2007 00:30, Anonymous Anonym said...

Det börjar bli dags för USA, GB och Israel att damma av sina bombplan och få Iran att börja darra. Vi har Chamberlain igen och igen. Det börjar bli tröttsamt.

 

Skicka en kommentar

<< Home